Gönderen Konu: Corona ( Covid-19) Günleri Eserleri  (Okunma sayısı 3979 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
Corona ( Covid-19) Günleri Eserleri
« : 28 Mart 2020, 00:15:01 »
Malum günlerden geçerken belki evde biraz daha üretken olabiliriz. Pixel-art, müzik, kod, oyun artık bu günlere değin ne yaparsak bu başlıkta paylaşalım. Böylece ilerisi için güzel bir tek başlık olur.

emarti

• Ziyaretçi
Ynt: Corona ( Covid-19) Günleri Eserleri
« Yanıtla #1 : 28 Mart 2020, 00:19:42 »
Açılış benden olsun. Ve Covid19 SID.

https://csdb.dk/release/?id=189273

Çevrimdışı Attilan

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #2 : 28 Mart 2020, 01:06:10 »
Ben de gerekli parçalar elimin altında olunca Commodore 64'e iki datasette bağlayarak (ya da tapuino datasette emulatörü) kaset kopyalamaya yarayan bu aparatı yaptım.

https://retrojen.org/pano/index.php?topic=1355.0

emarti

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : 29 Mart 2020, 22:39:47 »
https://csdb.dk/release/?id=189375

Kafeste olunca üretkenlik artıyor

Çevrimdışı wizofwor

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
« Yanıtla #4 : 31 Mart 2020, 00:15:34 »
Ekte bir C64 yarış oyunu fikri için title screen denemesi var.

Sıfırdan yapılmış bir iş değil. Paint.net'te hazırladığım bir kolaj ile başladım, biraz sadeleştirdikten sonra Multipaint'e aktarıp oradan devam ettim. Bu haliyle özellikle arabanın çok plastik durduğunu düşünüyorum. Bu konuda pikselcilerin yorumlarına açığım. Sorun renk seçimlerinden mi kaynaklanıyor?
Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Çevrimdışı eins

• RAAT
  • Retroman
  • *
« Yanıtla #5 : 31 Mart 2020, 00:40:43 »
Korona günlerinde bir yeni proje daha, -mı geliyor acaba ?

Uuuuu, yoksa bu PCB daha bugün Çin'den mi geldi? Çamaşır suyu, IPA, dezenfektan... (umarım)  ;)

Orada HD mi yazıyor? ...

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #6 : 31 Mart 2020, 01:39:55 »
Az once dilencilik yapan bir bedevi bulanigi yuzunden tepem atti, ben de actim soguk birami yudumluyordum. Serefe!

Sahip oldukların zamanla sana sahip olur.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #7 : 31 Mart 2020, 01:44:55 »
burda da benim süper gizli corona projem var

@eins in daha önce almayı başaramadığım HD520'sinin yeni sürümü müüü ?!??
@Attilan ın uyarılarıma kulak asmayarak hayatından boşa harcadığı 3-5 dakikanın bedeli miii?
@emarti nın pek de kimsenin duymadığı bir makine için ürettiği müzikler mii?
@yavuzg nin sahalara dönüşü yüzünden bunlar hep bak :D

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #8 : 31 Mart 2020, 02:21:50 »
Cocuklar kimse projelerinin pas gecildigini dusunmesin. Sadece yasadigimiz su durum sebebiyle gereginden fazla keyifsiz ve hatta ofkeliyiz. Hic kimsenin ortaya koydugunuz becerileri gormezden geldigi yok hatta bunlar icin mutesekkiriz. Su boktan gunlerde bile ufkumuzu genislettiginiz icin tesekkur ederiz.

Çevrimdışı Attilan

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #9 : 31 Mart 2020, 22:51:56 »
@Ref herkesin kendi ohal'ini ilan etmesi gerektiği şu corona günlerinde, disk'te kal uyarılarına kulak asmayan onlarca sprite görüyorum ekranında!? Ancak zaruri hallerde en fazla 1 sprite'in etrafta koşturduğu donkey kong misali bir platformer beklerdim senden.

@Shax bilakis bu sıkıcı günlerde güzel bir bira ile ferahlamayı hatırlattığın ve alkoldeki vergiyi göz önüne alıp, bu zor günlerde devlet bütçemize katkı mesajı verdiğin için hem memnun oldum, hem de duruşunu takdîr ettim.

emarti

• Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : 03 Nisan 2020, 15:06:59 »
Corona günlerinin kafa dağıtma projelerinden biri daha. Henüz beta. CBM PRG Studio kullanırdım. Geliştiriciye birkaç öneri sundum. Dönüş yapmadı. Daha önceleri TR yazımı sırasında INX-İNX yada SEI-SEİ gibi kültür muhabbetleri için yazdığımda düzeltmişti. Dönüş yapmayınca kendin pişir kendin ye olayına giriştim. Sadece Kick Assembler destekli olacak. GitHUB'da testlerimi tamamlayıp yayınlayacağım.

[img width= height= alt=2020-04-03-14-46-12" border="0]https://i.ibb.co/QfhXjvJ/2020-04-03-14-46-12.png[/img]

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #11 : 05 Nisan 2020, 16:27:43 »
Corona günlerinin kafa dağıtma projelerinden biri daha. Henüz beta. CBM PRG Studio kullanırdım. Geliştiriciye birkaç öneri sundum. Dönüş yapmadı. Daha önceleri TR yazımı sırasında INX-İNX yada SEI-SEİ gibi kültür muhabbetleri için yazdığımda düzeltmişti. Dönüş yapmayınca kendin pişir kendin ye olayına giriştim. Sadece Kick Assembler destekli olacak. GitHUB'da testlerimi tamamlayıp yayınlayacağım.

[img width= height= alt=2020-04-03-14-46-12" border="0]https://i.ibb.co/QfhXjvJ/2020-04-03-14-46-12.png[/img]

emarti bu süper görünüyor doğrusu. Kendi ideni kendin yap kulübüne hoş geldin diyorum :D

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #12 : 05 Nisan 2020, 21:57:55 »
Ekte bir C64 yarış oyunu fikri için title screen denemesi var.

Sıfırdan yapılmış bir iş değil. Paint.net'te hazırladığım bir kolaj ile başladım, biraz sadeleştirdikten sonra Multipaint'e aktarıp oradan devam ettim. Bu haliyle özellikle arabanın çok plastik durduğunu düşünüyorum. Bu konuda pikselcilerin yorumlarına açığım. Sorun renk seçimlerinden mi kaynaklanıyor?
Ben bir tuhaflık görmedim, çizim güzel görünüyor. Ben pixelci değilim ama, sana tuhaf gelmesi hakkında fikir yürütürsem, çizim henüz tamamlanmadığı için öyle görünebilir.

Şu aşamada sana tuhaf gelmesinin sebebi, genel olarak negatif çizgilerin iyi sonuç vermemesi olabilir (yani arabada kullandığın tarzda koyu üzerine açık renkte çizgiler). Işığı düzgün ayarlanmış bir objede koyudan açığa bir skala olmalıdır. Yani karanlıklar, ortalar ve aydınlıklar. seninkinde sadece orta-aydınlık olunca eksik gibi gelmiştir. Eldeki palet ve sistemin sınırlamalarını düşününce bu iş kolay değil.

Çevrimdışı Alpyre

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #13 : 15 Mayıs 2020, 23:24:41 »
Bu da benden. Karantinada boş durmuyor, AGA çipsetini öğreniyoruz adlı çalışmam. :P

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #14 : 16 Mayıs 2020, 00:33:38 »
Offf optimizasyonun dibi...