Gönderen Konu: Turk tipi Amiga Draco satisi.  (Okunma sayısı 4856 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
Turk tipi Amiga Draco satisi.
« : 05 Haziran 2020, 01:32:19 »
https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-masaustu-commodore-amiga-draco-vision-4mb-64mb-altais-ekran-karti-827752192/detay

Alıntı
NOT ÖNEMLİ : Draco çok ağır olduğu için zamanında dış kasası olmadan diğer tüm parçaları full olacak şekilde getirtilmiştir. Dış kasası normal AT kasa veya biraz modifiye ile Atx kasa olabilir. sanırım çok zorlanmadan rahatlıkla AT kasalara toplanabilir. Dış kasası yoktur. diğer tüm parçaları mevcuttur. İstenilirse uygun bir kasaya toplayabilirim fiyatı farklı olur.

Kasasiz Draco. Cunku kasasi agirdi. Onemli olan kasa degil zaten. Onemli olan fonksiyonlari. Onunla video editing yapiyorus biz. Kasaya luzum yok. Sonucta her hangi bir AT kasaya konabilir. 1000 kusur dolar istiyoruz, fonksiyonel cunku. Zaten koleksiyon parcasi olma anlaminda en major ogerlerinden biri olan kasasi yok. Bunu koleksiyon icin dusunmeyin, Scala calistirirsiniz uzerinde.

Kasa haric full-full-full Draco! Meraklisina ve tv kanali sahiplerine!

Not: Ne oldugunu ifade edebilmek icin bile boy boy kasasinin fotograflarini kullanmak zorunda kaldigin bir mal icin "Kasasi yok ama!" demek kadar sacma bir sey olamaz.
Sahip oldukların zamanla sana sahip olur.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
Ynt: Turk tipi Amiga Draco satisi.
« Yanıtla #1 : 05 Haziran 2020, 04:14:19 »
Peeh draco da neymiş, 90'larda yerel tvlerde normal amiga 500 ile görüyorduk işleri :)

Bu aletlerde amiga çipseti yok, ama romlar var, motorola işlemci ve zorro portları var. birileri amiga os 3.9'u çalıştırmayı başarmış. DracoOS 3.9 diye hackli olarak dağıtılmakta. Fakat hiçbir oyun açılmıyor, hatta RTG bile tam desteklemiyormuş (ki cybergraphics rtg altyapısını kullanıyor).

Türk tipi mürk tipi, bu ülkeden herşey çıkar tezi bir kere daha perçinlendi. Kasası da çıkar birkaç sene sonra.. fakat merak ettiğim bunca yıldır kasasız mı kullandılar bu aletleri?

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #2 : 05 Haziran 2020, 12:20:59 »
fakat merak ettiğim bunca yıldır kasasız mı kullandılar bu aletleri?

Yahu Draco zaten bildigimiz AT kasa icinde gelen backplane tabali, kisitli sekilde Amiga OS  calistiran bir bilgisayar. SBC ve bus board, grafik karti, video karti, i/o kartlarindan ibaret. Hangi kasaya koyarsan koy calisacak. Ama buradaki hadise kasa. Bu makineye foknsiyonu icin mi para odeyeceksin? Hayir. Koleksiyon icin mi? Yine hayir zira cok major bir eksigi var.

Benim hala sasirdigim taraf, satilan mallardaki major problemlerin onemsiz detaylarmis gibi aktarilmaya calisilmasi. Memleket ticaretinin birinci kurali haline gelmis bu. Yaz iste oraya "Kasa yok. Alirsan ekime almazsan kime!" diye. Draco satin almak isteyecek insan zaten hadisesinin feristahidir.

Çevrimdışı Alpyre

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #3 : 05 Haziran 2020, 21:29:35 »
Söz konusu Draco Tabu'nun (tanıyan tanır) yurtdışından getirttiği bir cihaz.
Zamanında yurtdışından getirtirken kasasının kargosu fazla tutacağından sadece kasa içeriğini satın almış. O yüzden böyle olmuş. İlanı açanın bir günahı yok. :)

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #4 : 05 Haziran 2020, 21:50:33 »
 Hasan beyle tanisikligim var, farkindayim onun sattigini Draco parcalarini.

Çevrimdışı defleppard

• Ön Kayıt
« Yanıtla #5 : 17 Haziran 2020, 13:42:25 »
Draco ilanı bana ait  bayağıda bir eleştiri olmuş ve yazılacak çok şeyde var. shax; başta belirteyim bu nasıl yorum yapmaktır sen kendini ne zannediyorsun da bu şekilde benim arkamdan bu yorumları yapıyorsun? ilanda çok açık ve net açıklayıcı bir bilgi vermişken türk işi ilan filan deyip insanları küçümser yorumlar yapıyorsun. amibay ve ebay daki draco satışlarına bakarsan orjinal olmayan at full tower kasalara toplayıp satan çok kişi görürsün. illakin kolleksiyon için dış kasasımı olması gerekiyor ? Draco yu en son ebay da normal pc kasasına toplayıp satmış biri , fiyatı on bin i bulmuş.  zamanında ebay dan alınırken satıcı kasa ile göndermek istememiş çok büyük ve ağır paket olduğu için bu şekilde de olsa draco sistemi aldık da türkiye ye getirdik suç mu işledik? ne olursa olsun parçaları bile ender bulunan bir bilgisayardan bahsediyoruz sen sanırım bir bilgisayar firmasından sipariş edip hemen alırım zannediyorsun?  bu işler öyle buradan milletin arkasından alaycı yorumlar yaparak olmuyor. ebay daki insanları türkiye ye veya türk birine satış yapması için yollamasını sağlamak öyle kolay şeyler değil. yazılacak çok şey var ama son şunu yazıyım türkiye de ki problem  zaten  ancak boş boş insanları eleştirmek.  doğru düzgün eleştirileri de anlayışla her zaman karşılarım da alaycı yorumlarıda anlayışa karşılayacak halimiz yok.   "al draco yu güzel bir kasaya topla çalıştırıp ona göre foruma bilgiler ver " bunu yapan yok.  ebay a aynı ilanı açsam satılması 30 dk sürer kimsede neden bunun kasası yok demez ve alan kişi alır onu güzel bir kasaya zaten toplayabilir. türkiye de ki insanların şu sistemi alıp bir kasaya toplama beceresi yoksa bu benim suçum olamaz. bunu da bildiğim için bu konuda yardımcı olurum diyorum zaten.   retrojen forumu bana Alpyre tavsiye etti , bende üye oldum birşey yazmak da nasip olmamıştı.  burada yönetici olan biri bu alaycı yorumları yapıyorsa bu forumdan da pek bir şey olmaz artık.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #6 : 17 Haziran 2020, 15:58:23 »
Draco ilanı bana ait  bayağıda bir eleştiri olmuş ve yazılacak çok şeyde var.
"bayağı da bir eleştiri" dediğin aletin kasası yok, fiyat 1200$, bu da türkiyedeki satış sitelerinde gördüğümüz sıradan bir durum. bu haliyle ne işe yarayacak, yedek parça olabilir en fazla. Eleştiri durumun esprili bir şekilde tespiti.

yaptığın satışın gerçeklerini kabul etmek yerine bu şekilde bir atarlanma eleştirinin yerinde olduğunun göstergesi, bu tavır da forumdan uzaklaştırmayı hak ediyor.

Çevrimdışı 68k

• Tedavideki Retromanik
« Yanıtla #7 : 17 Haziran 2020, 16:04:39 »
90'larda SGI dururken multimedia işleri için 15k$ verip bunu alan da ne bileyim...

Çevrimdışı wizofwor

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
« Yanıtla #8 : 17 Haziran 2020, 16:10:08 »
yaptığın satışın gerçeklerini kabul etmek yerine bu şekilde bir atarlanma eleştirinin yerinde olduğunun göstergesi, bu tavır da forumdan uzaklaştırmayı hak ediyor.

Biz burada istediğimize dalga geçeriz. İtiraz ederse de cevap hakkı falan tanımayız, forumdan uzaklaştırırız diyorsun yeni.
Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #9 : 17 Haziran 2020, 16:14:10 »
Sakin.

Burasi public bir pano. Ayrica salt okunur degil. Siz de cevap verebiliyor oldugunuza gore "arkadan" konusulan bir mevzu yok demek ki.

Satisiniz bildiginiz turk usulu hatta ortadogu aromali bir satis. Neden boyle ifade ediyorsun derseniz, en azindan guncel ekipmanlara ait tek bir fotograf karesi yok ortada. Bu ozensiz bir yaklasim, bu memlekettin insaninin ortalama ticaret anlayisinin bir ornegi. 

Oysa o sayfada fotografta yer alan seyler degil de satilan komponentlere ait tek bir kare bulunsaydi isin rengi degisecekti. Kisacasi, kasasiz bir sey ifade etmeyen donanima kasa nasil ayarlanir diye anlatana kadar mallara ait fotograflari koymaliydiniz. 8000 Lira talep edip bu major detayi atlayamazsiniz. Bence.

Bir diger konu yoneticilik konusu. Burada yonetici olunca sarkastik ve sert yorumlarda bulunamazsiniz diye bir kural yok. Diger taraftan yonetici olunca boyle usluplari kullanabilirsiniz gibi bir sonuc da cikmaz elbette. Kisacasi bir satis ilanina diledigim tarzda yorum yapabilmek benim tasarrufumda olan bir sey. Sahsiniza hakaret etmemisim, onur kirici ifadeler kullanmamisim. Satisin sunum seklinin sacma oldugunu belirtmisim. Sik rastladigimiz ve uzerinde fazla dusunulmeden yayinlanmis satis ilanlarindan biri. Unutmayin, yayina koydugunuz anda o artik elestirilebilir bir sey haline geliyor.

Retrojen kimsenin mali degil. Retrojen' nin ortak bir bilinci, ortak bir sesi de yok. Retrojen insanlari yermek ya da insanlara sevgi pompalamak icin de kurulmadi. Burasi oznesinin hakkini veren bir pano sadece. O anlamda dahil olursunuz olmazsiniz sizin bileceginiz hususlar bunlar. Benim acimdan pratik bir onemi yok.

Fakat kendinizi ifade ederken biraz daha ortalamaya uygun hareket ederseniz sevinirim. Bir de paragraf kullanin lutfen. 

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #10 : 17 Haziran 2020, 16:29:47 »

Biz burada istediğimize dalga geçeriz. İtiraz ederse de cevap hakkı falan tanımayız, forumdan uzaklaştırırız diyorsun yeni.

hayır öyle mi anlaşıldı, dalga geçilir herşey yapılır, ama "sen kim oluyorsun" dediğin anda benim sigortam atıyor. kim olduğum önemli değil, bir eleştiri varsa medeni bir şekilde cevaplanmalı.

benim cümlelerimden bu mu anlaşıldı? @wizofwor böyle birşeyin nesini savunuyorsun gerçekten anlamadım. edit: tekrar kendimi açıklamak istiyorum, gerçekten şaşırdıkça şaşırıyorum, nasıl böyle bir cümle edebildin yahu?!? Neresinden tutsan elinde kalan, bizimle açıkça dalga geçen bir satış ilanı, ne foto var, ne birşey, google imagesten çıkan ilk fotolar ilana konmuş. yetmemiş gelmiş adam kabaca sözler ediyor burda, yetmemiş facebook'a geçmiş, daha düzgün screenshot bile alamamış, telefonla yatay çektiği fotoyu dikey halde facebook gruba atıyor, yaptığı hiçbir işte bir incelik, nezaket yok, hatasını görüp düzeltme niyeti de yok, aksine bizi işimizden gücümüzden ediyorsa retrojende işi ne? biz niye titiz insanlardan oluşan, rastgele konuşmayan bir forum kurduk? Gerçekten de nedir defleppard'ın arkasında durduğun şey açıklar mısın? adam üye olmuş, kabul etmişiz, lafını etmiş zaten, hakaretini de etmiş, ben de 1 gün yasaklama koymuştum. Onu da shax'ın cevabı üzerine kaldırdım.

Bahsedilen satışı ekliyorum. ürüne ait fotosu bile olmayan bir satışı bizim gibi bu konuda para harcayıp kafa patlatan adamlar eleştiremeyecekse kim eleştirecek merak ediyorum. şu satışa "türk tipi satış" demeye de mi izin yok.

Hala da silinmiş değildir kendisi, isterse cevaplayabilir ama "sen kim oluyorsun?" şeklinde atılmış bir ilk mesajdan sonra yıldızlarımızın barışmayacağı kesindir.

Çevrimdışı wizofwor

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
« Yanıtla #11 : 17 Haziran 2020, 17:22:59 »
Shax'ın tarzından hiç haz etmesem de nihayetinde kendi tarzında "sert" bir eleştiri yapmış. Bu şekilde eleştirilen adam da defleppard gibi caminanın bilinen isimlerden olunca gelip cevap yazması kadar doğal bir şey yok. Buraya kadar bir sorunum yok. Cevap hakkının da bir adabı olmalı ve eleştiri medeni şekilde cevaplanmalı. Buna da katılıyorum. Savunduğum değil, itiraz ettiğim kısım, kimsenin kendisine yapılan eleştiriyi (başkasının görüş açısından ne kadar gerçekçi olursa olsun) kabul etmek zorunda değil.

Ben bunu kast etmedim diyorsan ilk mesajını tekrar okumanı öneririm. Yazılı iletişimde sözlü iletişim gibi değil, yazdıklarımıza dikkat etmek dikkat etmek gerekiyor.

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Çevrimdışı Blockmind

• RAAT
  • Retroman
  • *
    • Portfolyo
« Yanıtla #12 : 17 Haziran 2020, 17:31:20 »
Başıma bir şey gelmeyecekse bence de gayet tırt bir ilan. Tırt olan ilan... Veren, getiren, onaran veya önceki sahibi değil, ilan tırt.

Çevrimdışı Oğuzhan

• Retroman
« Yanıtla #13 : 17 Haziran 2020, 18:16:29 »
İlan bu foruma verilmiş bir ilan olsa tamam da, sahibindene verilmiş ve üstelik "tanıyorum" dediğiniz kişinin ilanına böyle tespit ve yorum bence çok yersiz olmuş. Hadi CGTR'de olsa tamam orada bunun için başlık bile var ama ona rağmen kimse bu ilanı oraya koymadı ayrı konu.

Başka bir platformda verilmiş ilanın nesi tartışılıyor burada onu anlamış değilim. Retrojen'in "anladığım kadarıyla" doğasına uzak bir başlık ve konu olmuş bence. Doğru anladıysam tabi.

Mesela ben geçenlerde a1200 ilanı koydum 3500 liraya. Bu da tartışıldı. Ama ben bu ilanı forumlara değil sahibindene koydum. Satılan şey de a1200 değildi. Birisiyle bir alışverişim vardı ödemesini almak için bu yolla satış açtım. Telefonumda son çekilen foto a1200'dü onu koydum. Foruma koyacak olsam kurallara uygun koyardım. Sahibinden uygun görmüşse ilanı bizimkisi boşa çene olur ancak.

Çevrimdışı doMiNO

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #14 : 17 Haziran 2020, 18:38:47 »
Shax'ın ilan ile ilgili eleştirisinde bir anormallik görmedim. Bence de gayet Türk tipi bir ilan bu. Kasası olmayan Draco satışı için; satılan ürüne ait fotoğrafları koymak yerine, ürünün kendi fotoğrafı olmayan ve hatta satılan ürüne dahil olmayan parçanın fotoğrafını koymak klasik Türk tipi ilan verme alışkanlığının alametifarikalarındandır.

Ha, defleppard belki ürünün Draco olduğunun anlaşılabilmesi için ilana kasanın fotoğrafını koymuştur, onu bilemem. Bu durumda da Draco'yu Draco yapan unsurlardan biri olarak görülüp ilana koyulan kasa fotoğrafının, satılan ürüne dahil olmamasıyla ilgili eleştirel yorum yapılması kadar doğal bir vaziyet görmüyorum.

Diğer taraftan; isteyen istediği gibi ilan vermekte, isteyen de verilen ilanlarla ilgili istediği eleştiriyi yapmakta özgürdür. Ülkede en azından böyle bir özgürlüğe hâlâ sahibiz diye biliyorum.   :)

defleppard'ın gönderdiği mesajdaki üslup ise Retrojen panoda görmeye pek alışık olmadığımız türden. Başka sebepleri de olmakla birlikte; benzer üslupla girilen mesajlardan ve insanların saygısızlıklarından da rahatsız olduğum için yaklaşık 10 yıl önce terk ettiğim ve o günden bu yana uzaktan bile olsa takip etmediğim bir foruma yakıştırdığım mesajları burada görmekten duyduğum rahatsızlığı da belirtmek isterim.