Gönderen Konu: Turk tipi Amiga Draco satisi.  (Okunma sayısı 4849 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Attilan

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
Ynt: Turk tipi Amiga Draco satisi.
« Yanıtla #15 : 17 Haziran 2020, 19:24:10 »
Retro forumunda retro konulu bir ilan tartışmaya açılmış, diğer ilanlardan farklı olduğunu da kabul etmek gerek, bu yüzden "haber değeri" taşıdığı söylenebilir. Doğal olarak eleştirileri de beraberinde getirmiş. Buraya kadar bir gariplik yok.

İlan sahibinde (bence) gereksiz yere oluşan agresyonda bir gariplik gözlemlenebiliyor ama o da bunda bir gariplik olmadığını ve tepkisinin yerinde olduğunu düşünebilir.

İsteyenin istediğini düşünebiliyor olması bir bakıma bu tartışmanın dozajıyla bir çelişki oluşturuyor, bunu düşünerek biraz daha itidalli olunabilir sanıyorum.

Çevrimdışı defleppard

• Ön Kayıt
« Yanıtla #16 : 18 Haziran 2020, 17:28:08 »
Bu konu ile ilgili son bir mesaj atıyorum. ne yorum yapılırsa yapılsın ne bu forumda kalırım nede yanıt veririm.ilk önce ak ile karayı bir ayıralım. iş başka yönlere doğru gitmiş. benim takıldığım nokta x sitesinde bana ait olan bir ilana iki kişinin o ilan hakkındaki kasası yok, parası fazla, gerçek fotoları konulmamış gibi yorumları değil. iki kişinin bunların üstünden kendi aralarında alaycı bir şekilde benide küçümseyerek dalga geçmeleridir.

Eleştiri ve yorum yüzünden hiç kimseyle ben şu ana kadar tartışmadım. shax beni tanıdığını yazmış ben ne seni nede ref i tanımıyorum. herhangi bir şekilde bir tanışıklık olduğumuz bir durumda olduğunu hatırlamıyorum. zaten olsa bu şekilde bir yorum yapma durumuda olmazdı. bir kişiye yorum yapmadan önce bu kimdir ? Retro bilgisi nedir ? diye bir bakmak lazım.

Ben kimim ? beni tanıyan zaten bu camiada çok iyi tanır. benim bilgim, tecrübem , yaptıklarım hepsi ortadadır. kimseye bir şey kanıtlamak zorunda değilim. bu camiada olup da ikiniz benim gibi birini hala tanımıyorsa diyecek birşey de yok. sonuçta tanımayan da olabilir ama bir konu açıldığı zaman en azından bu kim diye bir araştırma gereği duyulabilir.

Gelelim alaycı laflara "Türk tipi draco satışı" "1000 kusur dolar istiyoruz" "Kasa haric full-full-full Draco! Meraklisina ve tv kanali sahiplerine!" "Kasasi yok ama!" demek kadar sacma bir sey olamaz" "Kasa yok. Alirsan ekime almazsan kime!" "Türk tipi mürk tipi"..... bu liste uzar gider.

Bu laflar ile ilk başta siz üstüne birde aşağılayarak Türk milletine hakaret ediyorsunuz. şöyle yada böyle ticaret yapan kişileri aşağılıyorsunuz. Zamanında Draco yu üreten macrosystem i de aşağılama var. var oğlu var ! siz bu şekilde alaycı yorumlar yaparsanız bende gelirim siz kim oluyorsunuz da bu alaycı yorum hakkını bulup bu şekilde yazabiliyorsunuz derim. haklı olarak da hesap sorarım. sonra da sert tepkide verebilirim. bu benim en doğal hakkımdır zoruna giden olursada hiç umrumda bile olmaz.  benim yazdığım ilk mesaj da ben hakaret de göremiyorum.

Bana göre alaycı size göre eleştiri olan konulara gelirsek. Draco nun neden kasası yok ?  bunu açıklamıştım ilan da da yazıyor. bilmiyorsan öğren Draco o resimdeki kasalı halde 100 adet gibi üretilmiştir. daha sonra parça olarak o zamanki tower kasalara göre parça satışı yapılmıştır. Çoğu Draco satışlara bakarsan ebay ve amibay de pc kasalarına toplayıp satıldığını görürsün. sonuçta pc kasası da olsa reto değeri var ve en son pc kasası ile on bin gibi bir fiyata satılmış. ebay a kasasız koysam parçaları rahatlıkla o fiyata satılır zaten.  neden sen kasaya toplayıp satışa öyle koymadın ? birincisi parçalar bende değil ikincisi bu şekilde ilan koyarak belki alan kişi zevkine göre bir kasaya toplamak ister diye düşündüğüm için. neden kendi resimleri yok ? parçalar benim elimde değil o kişi fotolayıp bana gönderecekti ve zaten orjinal resimler de koyulacaktı. temsili resim koymaktaki kasıt retro camiasın da çoğu kişi draco yu bilmez. insanlar için bilgi olsun diye verilmiştir. Bu arada  türkiye de benim bildiğim kadarıyla başka draco da yok yani tek. neden 8000 TL ? türkiye şartlarına göre az fazla gibi görünebilir ama tek olan bir ürün ve ebay satış fiyatları belli.

Bana karşı bazı yorumlar yapılmış bende  bir mesaj atmışım ve sert bir azarlama ile forumdan uzaklaştırmak. bu hangi demokrasi de var. bu forum diktatörlük ile yönetiliyorsa o zaman kabulüm. burda wizofwor sağolsun devreye girip benim aklımdan geçeni dile getirmiş " Biz burada istediğimize dalga geçeriz. İtiraz ederse de cevap hakkı falan tanımayız, forumdan uzaklaştırırız diyorsun yeni" sonradan uzaklaştırma kaldırılmış sağol REF..

Shax senin de satış ilanın var. CGTR den iron senin satışın için şöyle bir yorum yapmış " https://retrojen.org/pano/index.php?topic=1280.0

Şimdi öncelikle gözlerimin kanadığını söyleyebilirim zira satıcı sanırım klavyesinden Türkçe tuşlarını aldırmış, ilanda Türkçe karaktere rastlamak mümkün değil. Hiç kullanmamış demeyeyim Edward Adolf Müller derken ü harfini kullanmış hakkını yemeyelim, ismi yanlış yazarak hata edebileceğinin tedirginliği ve akabinde gelen bir kopyala yapıştır'a veriyorum.

Ama arkadaş insan ürünün bir fotoğrafını koyar, 200 tl demişsin tamam, fotoğrafı olmazsa ben nereden bileceğim ürünün kondüsyonunu? Gerçi şöyle de bir durum var, bu satışı yapan arkadaşın sattığı bir başka ürünle ilgili de alıcıyı refüze ettiği ve 10 tane satmam gibi bir yaklaşım sergilediği de görülüyor. Benzer durumun burada yaşanması da olası yani."

Bende şöyle yorumlar yapıyorum şimdi! " sizin analayacağınız dilden"

Retrojen diye bir forum var her gün o kadar konu ve mesaj var ki  " full-full-full "

Shax 1500 dolara 060 satıyor öyle bir ilan açmış ki " Alirsan ekime almazsan kime!"

Shax sattığı ilanda foto bile koymamış ve bu yorum var" ürüne ait fotosu bile olmayan bir satışı bizim gibi bu konuda para harcayıp kafa patlatan adamlar eleştiremeyecekse kim eleştirecek merak ediyorum. şu satışa "türk tipi satış" demeye de mi izin yok." 

Bu listeyi ben uzatır giderim. tırnak içindeki kelimeler sizin kendi kelimeleriniz. ben eleştiri ve yorum yapıyorum desem ne dersiniz bakalım. ne demişler "İğneyi Kendine, Çuvaldızı Başkasına Batır"

Sonuç olarak buradaki asıl mevzu benim draco ilanını gören shax benim kim olduğumu bile bilmeden düşünür bu retro cahili kişi de kim ? draco nun d sini bilmez satış yapıyor şununla bir dalga geçelim der. buradaki temel öğe "kıskançlık" yaw böyle bir kişide nasıl olurda Draco olur mantığıdır.

"kedi uzanamadığı ciğere murdar der"

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #17 : 18 Haziran 2020, 19:59:41 »
 Cakmak icin baya ugrasmissiniz. Bir seyler de bulmussunuz ama okuyun, neler oluyormus.

Sizi karistiriyor olabillirim, aklimda telefon gorusmesi yaptik diye kalmis 10 kusur yil once, olmayabilir de. O anlamda ozur dilerim zira retro camiasindan insanlarin buyuk kismini hatirlayamiyorum. Oyle insanin aklina yer edecek cok fazla karakter yok, cogu silik. Belki de ben size silik gelmis olabilir. Tanismis olsak da olmasak da konu bu degil zaten. Ama o anlamda bir yanlislik yaptiysam ozur dilerim tekrar.

Turkce karakter kullanmiyorum zira cocukken ingilizce keyboard ile yazmaya alistim. Isim yayinyincilik degil, edebiyat degil. Alco' da cok kizar aslinda fakat dilbilgisine azami ozeni gostermek daha onemli geliyor bana. Siz de bu durumu sevmek zorunda degilsiniz tabii. Onun disinda, eger benim yazdigim bir metin icinde turkce karakter varsa mutlaka bir sebebi vardir bunun. Kusur arama mantigiyla buyuk sonuclar cikarmayin zira yanilirsiniz. Cok uzun bir dizide yer aliyordu "size gore" acayip olan durumu buldugunuz kelam. Yazdigim diger basliklari tamamini okuyarak dilerseniz genel usluba hakim olabilirsiniz. Aramizda kalsin, aslinda o laf bana ait. Karakterin adini da biraz degistirdim haliyle kinaye siddetini arttirmasi acisindan. Diger taraftan boyle seylere mi ihtiyaciniz var gercekten? Bir an vaktimi heba ediyormusum gibi hissettim. Ama bir daha boyle bir israf yapmayacagim aklinizin bir kenarinda bulunsun.

Baska bir forumdan aldiginiz ve pek zekice hazirlanmamis bir konuyu referans vermissiniz. Kilavuzu karga olanin burnu boktan kurtulmaz derler ya, o olmus iste. Satis ilanlarinda fotograf mecburi. Ne ben ne de baskasi fotografsiz satis yapamaz, sattigi mala ait olmayan bir fotografi koyamaz. Belki de ortadogu' da yasadigimiz icin "ilan vpn yoluyla goruntulenebilir imajlar icerebilir" diye not dusmeliyim ama bu da pek muhim degil. Zira satisa konu olan mali talep edecek insan o imaji goruyordur, acik sekilde belirtilmis kondusyon ve sartlari okuyabiliyordur. En kotu ihitmalle gelip "Hani fotograf" der. Bunu zaten yapamiyorsa muhattap anlaminda ilgimi cekmiyor benim. Dedigim gibi, ben tuccar degilim. Ben para kazanma endisesi tasimiyorum. Tamamen keyfi ve nitelikli ticaret yapiyorum, nitelikli muahattapla yapiyorum. Turk tipi "Tuttuguma gomerim ya da en azindan sansimi denerim" yaklasmim yok. Oyle olanlari da uzak tutmak icin "Alirsan ekime almazsan sikime" yazabiliyorum rahatlikla. Hicbir insanin sempatisine ihtiyaci yok retro hobimin ya da ticari dinamiklerimin.

Turk milletine hakaret ediyorsun kismi cevap verilemeyecek kadar asagi bir arguman. Bugunun siyasi erki nasil bu les argumani kullaniyorsa aynisi olmus resmen. Yakistiramadim.

Gelelim sonuca. Hacminiz ve ederiniz sizi, sevdiklerinizi, esinizi dostunuzu baglar. Super bir retrocu olabilirsiniz, bir dahi olabilirsiniz ve hatta taninabilecek en uretici en yaratici insan olabilirsiniz ama oraya koydugunuz ilan sacma sapan. Bu benim kisisel gorusum. Bu memleketin binlerce vasat ve siradan ilanindan biri. Hep yakindigim, zamaninda vaktime ve parama mal olmus, beni yurt disina yonlendirmis cok onemli bir sorunun siradan bir parcasi.

Ha bunun sonucunda da "sen kimsin, istedigim gibi ilan acarim" dediginiz zaman benim icin olay bitmis vaziyetteydi. Cevabimi almistim. Zira size bir anlam yuklemisligim yok. Oyle bir ilani verebilecek onbinlerce insandan sadece herhangi birisiydiniz benim icin. Kesinlikle fazlazi degil.

Tabii kisir dongu olmadan bitirmekte fayda var. Fakat son mesajim diyerek, cok muhim bir sey varsa buraya aktarmak isteyebileceginiz, bundan vazgecmeyin lütfen.

Son olarak, Retrojen' in asil sahibi Ref' in arzusu yoneticisiz bir forumdur. Bu, demokrasi kavramani anlamis insanlar icin bile ucuk bir seyken, cografyanin ortalama retro tuketicisi icin tek kelimeyle absurd olacaktir. Hicbir panoda demokrasi yoktur, kurallar vardir.
Sahip oldukların zamanla sana sahip olur.

Çevrimdışı Blockmind

• RAAT
  • Retroman
  • *
    • Portfolyo
« Yanıtla #18 : 18 Haziran 2020, 20:36:01 »
Burada etki tepki denklemi biraz karıştı sanki, ben kendi gözlemimi paylaşayım.

Def Leppard sanki ilanı verenin kendisi olduğunu herkesin biliyor olduğunu ve ilanı eleştirenlerin de Def Leppard kimliğini de işin içine katarak ona genel olarak "kazıkçı/üçkağıtçı" değerlendirmesi yaptığını düşündü sanırım. Başka türlü bu kadar sinirlenmesine anlam veremiyorum çünkü. Ben kendisi ile CGTR Ankara buluşmasında 2 yıl önce tanışmıştım. Mütevazı, konuya baya hakim (usta) ve dolandırıcı olmayan birisi. Ben ilanı verenin kendisi olduğunu bilsem Shax'a "ya bu ilanı veren kişi iyi birisi, o taraklarda bezi olmaz" derdim.

Ama bunu bilmediğ için kötü niyet sezip dalgaya vurdu Shax, bu kısmın hakkını vermek lazım. Çünkü retro ürünler ve bunların satışı ile ilgili piyasada üçkağıtçılar, uyanıklar, fiyat yükselticiler vs. var. Bunu hepimiz biliyoruz ve yıldık zaten. Bu ilan, Def Leppard'ı tanımayan (ki gerçek ismini ben de bilmiyorum, def leppard diye tanıyorum) birisi baktığında kötü niyetli (veya işine geldiği gibi niyetli) görünüyor (halen ilanı kastediyorum). Kötü bir ilan tipi yani. Ve retro camiasında adı sanı duyulmamış X birisi şu ilanı vermiş olsaydı buradaki herkes, def leppard dahil o ilana ya güler, ya da eleştirirdi.

Şimdi niyetin kötü olmadığı konusunda anlaşabilirsek,
İlanın (ilanı vereni tanımayanlar için) özensiz ve soru işareti bırakacak şekilde verildiği konusunda biraz özeleştiri yaparsak,

bence daha fazla tartışacak bir şey kalmıyor.

Daha fazlasını tartışmak sen benim kim olduğumu biliyor musun'lara gidiyor işte. Kim olduğumuzu herkes bilse zaten bizden kimse şüphe etmez. Biz de kim olduğumuzu bilmeyenlere şüpheli materyal vermezsek onlar da kim olduğumuzu daha iyi bilir, ne bileyim.

Çevrimdışı 68k

• Tedavideki Retromanik
« Yanıtla #19 : 18 Haziran 2020, 22:09:01 »
Tamam ilan kötü ama bence shax'ın tepkisi biraz abartılı. Ben en son kendi açımdan büyük retro alışverişi olarak sahibinden bulduğum bir SGI O2'yi aldım, ilanı görür görmez sahibini aradım, konuştum, gittim baktım, yerinde inceledim ve öyle aldım. Benim SGI bu ilandaki Draco'dan çok daha ucuz olmasına rağmen böyle yaptım, ilan müthiş fotolarla bezeli, son derece özenlice verilmiş de olsa tamam malı gönder deyip EFT yapmazdım, veya opsiyonu varsa GET ile almazdım.

8000 liralık retro ürün satan adama buna benzer şekilde ilandan ulaşınca saçmalıyorsa eleştirin ama "ilgilisi arasın zaten oldukça butik bir mal, meraklısı, ciddi alıcısı varsa arar ben de anlatırım." diye düşünerek hızlıca verilmiş de olabilir. Neticede ilan süper ayrıntılı ve tatminkar olsa GET ile CC kullanarak veya EFT yaparak satın alınmayacaktı herhalde?

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #20 : 19 Haziran 2020, 02:46:27 »
tamam iyi, hepimizin işi gücü var dağılalım.

def leppard, sana da iyi satışlar diliyorum. Alana da şimdiden hayırlı olsun.

Çevrimdışı Adamın Biri

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
    • Sadece bir müze...
« Yanıtla #21 : 19 Haziran 2020, 07:31:22 »
Bu başlık altında "flame war" olarak tabir edilebilecek yerli yersiz lafların yanı sıra alım-satım etiğimize dair çok önemli eleştiriler var. Shax gördüğüm çoğu kişinin aksine eleştirdiği konuların kök nedenine inmeyi başarabiliyor. Bu durumun tipik bir örneği sayılabilecek bu başlıkta gümbürtüye giden aşağıdaki cümleleri tekrar hatırlatmayı önemli buluyorum. Bu eksenin dışında seyreden polemiklerse maalesef yazılı gürültü olmaktan öteye gidemiyor.

Alıntı
Benim hala sasirdigim taraf, satilan mallardaki major problemlerin onemsiz detaylarmis gibi aktarilmaya calisilmasi.

Alıntı
Ne oldugunu ifade edebilmek icin bile boy boy kasasinin fotograflarini kullanmak zorunda kaldigin bir mal icin "Kasasi yok ama!" demek kadar sacma bir sey olamaz.

Alıntı
kasasiz bir sey ifade etmeyen donanima kasa nasil ayarlanir diye anlatana kadar mallara ait fotograflari koymaliydiniz. 8000 Lira talep edip bu major detayi atlayamazsiniz.

Alıntı
Hep yakindigim, zamaninda vaktime ve parama mal olmus, beni yurt disina yonlendirmis cok onemli bir sorunun siradan bir parcasi.

Çevrimdışı gibraltar

• Retro Meraklısı
« Yanıtla #22 : 19 Haziran 2020, 23:05:41 »
Peeh draco da neymiş, 90'larda yerel tvlerde normal amiga 500 ile görüyorduk işleri :)

Sanırım 1989-91 yılları arası bir zaman dilimi, TRT'de bir Türk dizisi seyrediyorum. Dizinin sonunda credits bölümünde yapımcı, oyuncu, kullanılan alet edevat falan sayılırken bir anda Commodore 64 gözüme çarptı. c64'ün ne için kullanıldığına dair spesifik bir üst başlık hatırlamıyorum. Yazılar pikselleşerek gidip gelirken benim aklımda bir soru yanıp sönüyor: "Bu diziyi benim evde oyun oynadığım elektronik daktiloyla mı yapmışlar?", "Demek ben de böyle bir şey yapabilirim" Sonra pikselleşe pikselleşe dizi bitti, çizgi film başladı.

Niye bu kadar büyük ve olasılık dışı anlamlar yüklediğimi bilmiyorum, çocuk olmanın bir getirisi herhalde. Bir de şu malum c64 manualinin "bununla her şeyi yapabilirsin" kabilinden girişi de bir etken olabilir.  :)
Bilgehan Korkmaz

Çevrimdışı 68k

• Tedavideki Retromanik
« Yanıtla #23 : 19 Haziran 2020, 23:54:16 »
Bende daha beteri var, benzer yıllar, 89-90. TV'de bir Gilette reklamında bir kadın ve adam dans ediyorlar, adam tabi süper cool, sinekkaydı olmuş filan kadını tavlamış altmetin bu; oradan başka bir sahneye geçilip Gilette'in bıçaklarının ne kadar üstün teknolojiyle tasarlandığını göstermek için generic bir bilgisayar ekranında da sallamasyon jilet tasarım süreci  füturistik bir şekilde resmediliyor.

Sırf o bilgisayarı görebilmek için hususî o reklamı bekler, reklam çıktığında gözümü kırpmadan seyrettikten sonra bilgisayar yerine boşver bilgisayarı denerek alınmış Yamaha elektronik orgu çalmak yerine sökerdim.  :-\

Çevrimdışı gibraltar

• Retro Meraklısı
« Yanıtla #24 : 21 Haziran 2020, 02:40:34 »
İlkokulu 4. sınıfa kadar Bostancı İlkokulunda okudum, tüm arkadaşlarımın c64, amiga, vs. bilgisayarı vardı ve tatillerde birbirimizle kaset falan değiş tokuşu yapardık. Tabi aldığım kasetlerin hiç birini çalıştırabildiğimi hatırlamıyorum, şimdi anlıyorum ki o kafa ayarı denen dangalaklık yüzünden.

Bir nedenle 4. sınıftan itibaren okulum değişti, yeni okulum köyden kente göçün yoğun olduğu bir yerdeydi ve bilgisayarın ne olduğu konusunda kimsenin en ufak fikri yoktu, sene sanırım 92-93. Bir gün arkadaşımla okulun bahçesinde gezinirken yerde uçuşan gazetelerin birinde bir ibm-pc bilgisayar reklamı gördüm, gazeteyi ayağımla durdurup arkadaşıma "bu bir bilgisayardır" dediğimi hatırlıyorum. İstiyorum ki normal gevezelik dışında muhabbetimize bilgisayar, oyun falan da katalım. Çocuk bilgisayar reklamına dikkatle baktı, elbette ona bilgisayarla neler yapılabileceğini tarif etmemin de etkisi var. Nitekim ne dediysem ilgisini sürdüremedi, çünkü gerçeğini hiç görmemişti. Atari salonunda Street Fighter oynuyorduk ama o cihazlar bir "bilgisayar" değildi.

Yani? Başlangıç çizgisinin başına geldiğimizde herkes eşit gibi görünüyor, ama Suadiye'de Bostancı'da ya da Ankara'nın, İzmir'in nispeten kalburüstü semtlerinde oturan çocukların başlangıç çizgisine geldiğinde kafasında bulunanla, bu ülkenin geri kalan %85'inin kafasındakiler kıyas dahi kabul etmez. Elbette her memlekette belirli nedenle gelişmemiş sosyal sınıflar var, hatta ABD gibi yerlerde bu farklar tarihsel nedenlerle kemikleşmiş de olabiliyor. Ama oralarda sistemin ruhu medeniyeti -tüketimi- bir şekilde yakalayabilme şansını artırma üzerine kurulu. Üstelik birilerinin bu bozuk sistemleri düzeltmek adına yapabileceği şeyleri birileri engellemiyor. En azından bazı insani denetleme mekanizmalarının önü açık ya da biraz iteklemeyle açılabiliyor.

Bazı insanlar "yahu ne olursa olsun bir şeyler başaracak olan her şekilde başarır, bunun sosyal konumla, sistemle ne alakası var" gibi düşünebilir, ama öyle olmadığını bugün daha iyi anlıyoruz. Ülkemiz vatandaşlarının onda birini bir çocuğa gerçek bir bilgisayarın alınması gerekliliğini bilen ebeveynler yetiştirseydi şimdi başka bir Türkiye'de olabilir miydik?

İletiyi "Türkiye'de ebeveynler cahildir" demek için yazmadım elbette. Bunlar aklıma 68k'nın anlattığı "bilgisayar yerine alınan yamaha org" nedeniyle geldi :) Günün birinde "bu ülke neden gelişmiyor ya hu" konusu açılırsa bu ileti benim cevabım olarak burada dursun. Not: Okulda bilgisayara ilgi duymayan arkadaşım şimdi İETT şoförü.
Bilgehan Korkmaz

Çevrimdışı 68k

• Tedavideki Retromanik
« Yanıtla #25 : 21 Haziran 2020, 03:52:26 »
Gibraltar eline sağlık, ben de Anadolu yakasında varoş sayılacak bir semtte doğdum büyüdüm, bundan da hiç gocunmadım ama Bostancı-Kadiköy çocuklarının ne kadar avantajlı olduğunu senin gibi birinci elden bilirim. (Şimdiki siyasi ortamı yaratan sebeplerin temelinde de bu var. Ben benzer şeyleri ne zaman söylesem tepki çektim, demek anlatmayı bilmiyorum.) Yoksul kesimdeki imkansızlığın getirdiği vizyonsuzluk, daha beteri eğitimdeki fırsat eşitsizlikleri, fırsatını bulanın da girdiği bölümde yaşadığı hayal kırıklıkları nedeniyle atılım yapamıyor olduğumuz çok doğru. O Bostancı-Kadiköy hattındaki başlama çizgizini al binle çarp, Geleceği Keşfedenler veya iWoz'da anlatılan 70'lerin rüya gibi Palo-Alto çevresi  çıkıyor sanırım ortaya.

Söz konusu org:

Çevrimdışı Blockmind

• RAAT
  • Retroman
  • *
    • Portfolyo
« Yanıtla #26 : 21 Haziran 2020, 11:28:24 »
Benim kardeşim Almanya'da bir üniversitede oradaki bir prof'la laflarken konu C64'e geliyor. Kardeşim de benim gölgemde kullanabildiği kadar kullandı mereti zamanında. Ama nispeten daha az vakti oldu benden, çünkü aç gözlülük ve abi olmanın gücü ile kullanım süresi olarak üstün geldiğimden eminim. Onun da o kadar umurunda değildi muhtemelen, pek savaşmadı, veya rasgele zamanlarda başında pek görmedim C64'ün. Şimdi GPU üzerinde kripto kodlama yapıyor, bense görsel tasarım sektöründeyim. Çarklar tersine döndü sanki.

Lafladığı profesöre kasetten yükleme konularından bahsederken adam "1 saniye sen o kadar yaşlı görünmüyorsun, kaset yüklemesi konusu 80 lerin ortalarında bitmişti siz hangi tarihlerde c64 kullandınız" gibi bir şey diyor. oradan ufak hesaplamayla 89-96 yılları arasında taa ki babamız eve bir 486 getirene kadar bizim bu aleti teyp ile kullandığımız ortaya çıkıyor. Muhtemelen Avrupa'nın veya bahsettiğiniz muhitlerdeki kesimin yaptığının 10 yıl gerisinden gelerek...

Bir diğer konu da org konusu. Ben 5-6 yaşlarımdayken (1987) babamın tayini çıkıp Ankara'dan taşraya yerleşmeden önce "ne alalım sana" dediler. Ben de ya org alın ya da bilgisayar dedim, hiç fark etmez. Önce org aldılar. Ondan 1-2 yıl sonra da C64 aldılar. O dönemin bir algısı mıydı bilmiyorum ama orglar ve bilgisayarlar nedense birbirine baya yakın, bize ise o kadar uzak (teknolojik) şeylermiş gibi gelmişti bana. O org halen duruyor, küçük kızım ara sıra kurcalıyor. C64 de duruyor. Onu ortak kullanıyoruz :)

Çevrimdışı gibraltar

• Retro Meraklısı
« Yanıtla #27 : 24 Haziran 2020, 21:04:27 »
68k, Blockmind başlığın gerilimini hiçe sayıp kendi hikayelerimizi anlattık daha iyi oldu :D
Bilgehan Korkmaz

Çevrimdışı Mathman

• Retromanik
  • Dopus'suz bir Amiga, Amiga değildir...
    • Mathman'ın Seyir Defteri
« Yanıtla #28 : 24 Haziran 2020, 23:12:40 »
68k, Blockmind başlığın gerilimini hiçe sayıp kendi hikayelerimizi anlattık daha iyi oldu :D

Ama böyle yaparak dükkanın önünü kapattık...
http://bizdopus.blogspot.com/
Amiga 500 Plus Vampire V2+, 2 mb chip,
rtc, 120 gb ssd, CF to IDE adapter,
4 gb CF, gotek fdd,
A4000 D, 68060 50 mhz, 64 Mb Fast Ram, 2 Mb Chip Ram, 3.9 Kickstart Rom, 30 Gb IDE Hdd, DVD Rom, BSC Tandem IDE, 4 Gb CF, 1.76 Mb HD Floppy, 1084 SP1 Monitor

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #29 : 24 Haziran 2020, 23:25:31 »

Boyle cok baslik var aslinda Retrojen' de, memleket ticaretine ve ticaretin taraflarina itaf edilmis. Bazisi sarkastik, bazisi konu öznesi karakterin etik zayifligina orantili olarak cok siddetli. Eger gerilim anilari canladiriyorsa tek ihtiyacimiz panoda biraz derine inmek olur. Guzel hikayelere gebe bir suru baslik var hani.
Sahip oldukların zamanla sana sahip olur.