Bu konu ile ilgili son bir mesaj atıyorum. ne yorum yapılırsa yapılsın ne bu forumda kalırım nede yanıt veririm.ilk önce ak ile karayı bir ayıralım. iş başka yönlere doğru gitmiş. benim takıldığım nokta x sitesinde bana ait olan bir ilana iki kişinin o ilan hakkındaki kasası yok, parası fazla, gerçek fotoları konulmamış gibi yorumları değil. iki kişinin bunların üstünden kendi aralarında alaycı bir şekilde benide küçümseyerek dalga geçmeleridir.
Eleştiri ve yorum yüzünden hiç kimseyle ben şu ana kadar tartışmadım. shax beni tanıdığını yazmış ben ne seni nede ref i tanımıyorum. herhangi bir şekilde bir tanışıklık olduğumuz bir durumda olduğunu hatırlamıyorum. zaten olsa bu şekilde bir yorum yapma durumuda olmazdı. bir kişiye yorum yapmadan önce bu kimdir ? Retro bilgisi nedir ? diye bir bakmak lazım.
Ben kimim ? beni tanıyan zaten bu camiada çok iyi tanır. benim bilgim, tecrübem , yaptıklarım hepsi ortadadır. kimseye bir şey kanıtlamak zorunda değilim. bu camiada olup da ikiniz benim gibi birini hala tanımıyorsa diyecek birşey de yok. sonuçta tanımayan da olabilir ama bir konu açıldığı zaman en azından bu kim diye bir araştırma gereği duyulabilir.
Gelelim alaycı laflara "Türk tipi draco satışı" "1000 kusur dolar istiyoruz" "Kasa haric full-full-full Draco! Meraklisina ve tv kanali sahiplerine!" "Kasasi yok ama!" demek kadar sacma bir sey olamaz" "Kasa yok. Alirsan ekime almazsan kime!" "Türk tipi mürk tipi"..... bu liste uzar gider.
Bu laflar ile ilk başta siz üstüne birde aşağılayarak Türk milletine hakaret ediyorsunuz. şöyle yada böyle ticaret yapan kişileri aşağılıyorsunuz. Zamanında Draco yu üreten macrosystem i de aşağılama var. var oğlu var ! siz bu şekilde alaycı yorumlar yaparsanız bende gelirim siz kim oluyorsunuz da bu alaycı yorum hakkını bulup bu şekilde yazabiliyorsunuz derim. haklı olarak da hesap sorarım. sonra da sert tepkide verebilirim. bu benim en doğal hakkımdır zoruna giden olursada hiç umrumda bile olmaz. benim yazdığım ilk mesaj da ben hakaret de göremiyorum.
Bana göre alaycı size göre eleştiri olan konulara gelirsek. Draco nun neden kasası yok ? bunu açıklamıştım ilan da da yazıyor. bilmiyorsan öğren Draco o resimdeki kasalı halde 100 adet gibi üretilmiştir. daha sonra parça olarak o zamanki tower kasalara göre parça satışı yapılmıştır. Çoğu Draco satışlara bakarsan ebay ve amibay de pc kasalarına toplayıp satıldığını görürsün. sonuçta pc kasası da olsa reto değeri var ve en son pc kasası ile on bin gibi bir fiyata satılmış. ebay a kasasız koysam parçaları rahatlıkla o fiyata satılır zaten. neden sen kasaya toplayıp satışa öyle koymadın ? birincisi parçalar bende değil ikincisi bu şekilde ilan koyarak belki alan kişi zevkine göre bir kasaya toplamak ister diye düşündüğüm için. neden kendi resimleri yok ? parçalar benim elimde değil o kişi fotolayıp bana gönderecekti ve zaten orjinal resimler de koyulacaktı. temsili resim koymaktaki kasıt retro camiasın da çoğu kişi draco yu bilmez. insanlar için bilgi olsun diye verilmiştir. Bu arada türkiye de benim bildiğim kadarıyla başka draco da yok yani tek. neden 8000 TL ? türkiye şartlarına göre az fazla gibi görünebilir ama tek olan bir ürün ve ebay satış fiyatları belli.
Bana karşı bazı yorumlar yapılmış bende bir mesaj atmışım ve sert bir azarlama ile forumdan uzaklaştırmak. bu hangi demokrasi de var. bu forum diktatörlük ile yönetiliyorsa o zaman kabulüm. burda wizofwor sağolsun devreye girip benim aklımdan geçeni dile getirmiş " Biz burada istediğimize dalga geçeriz. İtiraz ederse de cevap hakkı falan tanımayız, forumdan uzaklaştırırız diyorsun yeni" sonradan uzaklaştırma kaldırılmış sağol REF..
Shax senin de satış ilanın var. CGTR den iron senin satışın için şöyle bir yorum yapmış "
https://retrojen.org/pano/index.php?topic=1280.0Şimdi öncelikle gözlerimin kanadığını söyleyebilirim zira satıcı sanırım klavyesinden Türkçe tuşlarını aldırmış, ilanda Türkçe karaktere rastlamak mümkün değil. Hiç kullanmamış demeyeyim Edward Adolf Müller derken ü harfini kullanmış hakkını yemeyelim, ismi yanlış yazarak hata edebileceğinin tedirginliği ve akabinde gelen bir kopyala yapıştır'a veriyorum.
Ama arkadaş insan ürünün bir fotoğrafını koyar, 200 tl demişsin tamam, fotoğrafı olmazsa ben nereden bileceğim ürünün kondüsyonunu? Gerçi şöyle de bir durum var, bu satışı yapan arkadaşın sattığı bir başka ürünle ilgili de alıcıyı refüze ettiği ve 10 tane satmam gibi bir yaklaşım sergilediği de görülüyor. Benzer durumun burada yaşanması da olası yani."
Bende şöyle yorumlar yapıyorum şimdi! " sizin analayacağınız dilden"
Retrojen diye bir forum var her gün o kadar konu ve mesaj var ki " full-full-full "
Shax 1500 dolara 060 satıyor öyle bir ilan açmış ki " Alirsan ekime almazsan kime!"
Shax sattığı ilanda foto bile koymamış ve bu yorum var" ürüne ait fotosu bile olmayan bir satışı bizim gibi bu konuda para harcayıp kafa patlatan adamlar eleştiremeyecekse kim eleştirecek merak ediyorum. şu satışa "türk tipi satış" demeye de mi izin yok."
Bu listeyi ben uzatır giderim. tırnak içindeki kelimeler sizin kendi kelimeleriniz. ben eleştiri ve yorum yapıyorum desem ne dersiniz bakalım. ne demişler "İğneyi Kendine, Çuvaldızı Başkasına Batır"
Sonuç olarak buradaki asıl mevzu benim draco ilanını gören shax benim kim olduğumu bile bilmeden düşünür bu retro cahili kişi de kim ? draco nun d sini bilmez satış yapıyor şununla bir dalga geçelim der. buradaki temel öğe "kıskançlık" yaw böyle bir kişide nasıl olurda Draco olur mantığıdır.
"kedi uzanamadığı ciğere murdar der"