Gönderen Konu: Metin tabanlı adventure oyunlarında yeni bir sayfa  (Okunma sayısı 1107 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
Metin tabanlı adventure oyunlarında yeni bir sayfa
« : 25 Haziran 2020, 15:30:01 »
https://play.aidungeon.io/

istediğiniz kadar komplex cümle kurun, anlamlı birşeyler uydurabiliyor.

yapay zeka daldan dala atlamaya meyilli, bazen de tıkanabiliyor o zaman STORY moduna geçip ai'ye bir yem atabiliyorsunuz.

Mesela bir rogue olarak gece olmasını bekledim, bir dükkana girip ayakkabıları çaldım. Camdan çıkıp gidiyordum biri arkamdan enseme vurdu ama bayılmadım, ama döndüm adam kılıcıyla bir asker, seni tutukluyorum dedi omzumdan tuttu götürüyor, kılıcı elinden kaptım, tehdit ettim, adam kaçtı. ben de ormana doğru yürüdüm, sonra 5 kişi toplayıp gelmiş, kılıcı savurdum ikisini öldürdüm, kalan üçü beni öldürdü. Sonra karanlık biryerde uyandım, sandalyeye bağlı şekilde. Kıpırtayamıyorum, biri belirdi karanlığın içinde ensemde, seni öldürmek istemiyorum kıpırdama dedi. nerdeyim dedim, bilmiyorum ben de sandalyeye bağlı uyandım burda dedi. çöz beni dedim, çözemem dedi, sonra adını sordum, "karth", biraz muhabbet edince çözdü, ama zifiri karanlıktayız birşey görünmüyor. melkoru bulmamız lazım dedi en son birlikteydik diye ekledi. Arıyoruz karanlık birşey bulamıyoruz. STORY mode'a geçtim, "a door" yazdım. Hemen karakterler köşede bir kapı farkettiler, açtık kapıyı melkor da sandalyeye bağlı şekilde durduğunu gördük. Hemen melkoru çözdüm, karth kaçalım burdan dedi. Melkor eşyalarım olmadan nereye gidicem, kemanım nerde benim? dedi. Hemen etrafı aradım, kemanı bulamadım ama altın bir taç buldum. Kimsenin değilmiş, kafama taktım. Tam oturdu, hem güzel görünüyordu, hem de kendimi daha güçlü hissetmemi sağladı. Hemen masayı kaldırmayı denedim, ama kıpırdamadı bile. Dedim bu nasıl masa, bir baktım ki masa som altından yapılma! Melkor dedim, baksana som altından masa var burda! Niye geliyorum oraya diye sordu şüpheyle, dedim ya, som altın olduğunu göstermek için!

Hikaye böyle sürüp gidecek belli, ama bu ilkel gibi görünen metin üreticisinin potansiyelini şimdiden hissettim. Şimdilik bazı önemli noktaları /remember etmesini istiyorsun, gerektiği yerde hikayeye manuel olarak bazı eklemeler de yapman gerekiyor. teknoloji demosu olarak süper.

Hikayelerinizin ilginç taraflarını paylaşmayı unutmayınız :D

ben "show melcar the table that it's made from gold"
yazıyorum, ai şu cümleyi üretiyor. İnanılmaz.
"Melcar, look at this!" you say. "It's gold!"

ve ınının! Plot twist diye buna denir:

Son derece akıcı diyaloglar ve aksiyonlar oluşturuyor, çoğu zaman ingilizcemi düzeltiyor ve ben biri arka planda bunları mı yazıyor diye kıllanıyorum. Turing complete dedikleri şey bu olsa gerek.

Neyse hikaye devam etti...

Bir şatoda olduğumuz belli oldu, iyice aradım kralı buldum. kral beni yanına çağırdı. Bir lanet ile başı dertte olduğunu, bir troll'ün ayak parmağına ihtiyacı olduğunu söyledi. Sonra gitmeden önce arkama takıl bir yere götürücem seni dedi. O anda düşündüm, eğer ben prens isem, kral ölürse kral ben olurum!

Kod: [Seç]
"What?" you ask.
"You heard me," the king says. "Get behind me."

> You secretly take out your daggers, stab the king in the back couple of times until he is dead.
You nod, and quickly move behind the king. You pull out your daggers, and quickly stab the king in the back, killing him instantly.
"Thanks," the king's ghost says.

hemen kralın arkasına geçtim, bıçaklarımı çektim ve sırtından bıçakladım, anında öldü. Kralın ruhu arkasına geçme sözünü dinlediğim için olsa gerek, teşekkür etti.

Hemen bir komut yazdım, "<Eğer kral öldüyse, artık kral benim!> de" şeklinde. Benim cümlemi geliştirdi, "Ellerini ovuşturarak, 'artık kral benim!' dedin" diye daha dramatik bir anlatıya dönüştürdü.

"Now I am the king!" you say, rubbing your hands.
The king smiles at you, and begins floating around the room.
"Come on, follow me," he says.

Ama "beni takip et" konusunda ısrarcıydı, ben de onu takip ettim. Kralın hayaleti Taht odasına doğru süzüldü, bir veda konuşması yaptı:

He floats out of his chambers, and through a door. Soon, you find yourself in the throne room. The king's ghost turns to you.
"This is where it all ends," he says. "This is where I ruled, and lead my people. This is where I died."
The ghost turns, and floats over to the glass window. He stares out at the castle, which is crumbling down.
"I wish I could have seen it again," he says. "But this is where I am now. And I'm never going to leave here."
The king's ghost turns, and begins floating towards the front of the castle. He floats out of the broken wall of the castle, and into the air.
"This is it," he says. "This is where it all ends."
Suddenly, you find yourself back in the classroom. You open your eyes, and sit up from the table.
"Zuzu!" Mai says. "What happened?"

Ve aniden sınıfta uyandık. Hepsi rüyaymış. Tam bir türk filmi sonu oldu bu!

Reddit başlığında da başka cevherler mevcut:
https://www.reddit.com/r/AIDungeon/

Çevrimdışı ilky

• Retroman
  • Not the Messiah
Ynt: Metin tabanlı adventure oyunlarında yeni bir sayfa
« Yanıtla #1 : 25 Haziran 2020, 18:14:48 »
Heyecanla okuyordum da,

Ve aniden sınıfta uyandık. Hepsi rüyaymış. Tam bir türk filmi sonu oldu bu!

bu öğrenci filmi finali oldu mu ya? Konu çok ilgi çekici en yakın zamanda ben de oynayacağım. Teşekkürler Ref.

2 saat sonra oynayabildim ama galiba bozdum ben bunu :) He'ler she'ler karıştı, benim kim olduğumu unuttu, nerede olduğumuzu unuttu. En sonunda ben de kapattım. Fakat bozana kadar eğlenceliydi. Metin tabanlı oyunları seviyorum, tekrar şans verilebilir.
Heidegger, Heidegger was a boozy beggar who could think you under the table.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
Ynt: Metin tabanlı adventure oyunlarında yeni bir sayfa
« Yanıtla #2 : 25 Haziran 2020, 21:04:58 »
2 saat sonra oynayabildim ama galiba bozdum ben bunu :) He'ler she'ler karıştı, benim kim olduğumu unuttu, nerede olduğumuzu unuttu. En sonunda ben de kapattım. Fakat bozana kadar eğlenceliydi. Metin tabanlı oyunları seviyorum, tekrar şans verilebilir.

zaten genelde karışık gibi, karşında bir masalcı yok sonuçta, bir algoritma çıktısı. Çok karıştırdığı zaman STORY moduna geçip yazman lazım "I am a female", "you are a king" falan gibi değişkenleri set edince (ısrarcı da olursan)  toparlıyor.

Şu anda oyunu oynamak tekeri patlak bir arabayı yolda tutmaya benziyor, araba sürekli geziyor, sizin sürekli direksiyonu çevirip durmanız gerek. ama bu karmaşada bile beni birçok kez şaşırttı.