Gönderen Konu: Oyun Geliştirmiyorum  (Okunma sayısı 1891 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı agg1401

• Retroman
Oyun Geliştirmiyorum
« : 01 Ekim 2020, 16:21:27 »
Arkadaşlar bugün sabah oyun geliştirmeyi bıraktım ve bıraktıran herkese teşekkür ederim.

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
Ynt: Oyun Geliştirmiyorum
« Yanıtla #1 : 01 Ekim 2020, 16:34:46 »
Arkadaşlar bugün sabah oyun geliştirmeyi bıraktım ve bıraktıran herkese teşekkür ederim.
@agg1401

Sebep nedir? Bu konudaki gerekçelerini, dertlerini, tecrübelerini paylaşsan daha güzel olmaz mı? Yaşadıklarından belki ders alanlar olur veya sen sorunların göbeğinde olduğun için göremediğin bazı şeyleri görmeni sağlayacak birileri çıkıverir ortaya aniden. Kimbilir belki çevrende seni ilgiyle takip eden birileri vardır ama haberin bile yoktur. Çok ciddiyim.

Çevrimdışı agg1401

• Retroman
« Yanıtla #2 : 01 Ekim 2020, 16:44:26 »
@agg1401

Sebep nedir? Bu konudaki gerekçelerini, dertlerini, tecrübelerini paylaşsan daha güzel olmaz mı? Yaşadıklarından belki ders alanlar olur veya sen sorunların göbeğinde olduğun için göremediğin bazı şeyleri görmeni sağlayacak birileri çıkıverir ortaya aniden. Kimbilir belki çevrende seni ilgiyle takip eden birileri vardır ama haberin bile yoktur. Çok ciddiyim.
Valla hocam, ne dersem bu saatten sonra boş ama gençlere veya bu işe başlayacaklara tek tavsiyem olacak. Oyun yapmak için hayallerini geliştirsinler. Yoksa zamanın birinde çok tıkanırlar.

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #3 : 01 Ekim 2020, 17:28:33 »
@agg1401

Valla hocam, ne dersem bu saatten sonra boş ama gençlere veya bu işe başlayacaklara tek tavsiyem olacak. Oyun yapmak için hayallerini geliştirsinler. Yoksa zamanın birinde çok tıkanırlar.

Bilakis bu saatten sonra ne dersen de çok kıymetli. Gidilecek bir yol vardı ve sen o yola çıktın. İstediğin yere ama vardın ama varamadın. En azından gelebildiğin yere kadar yaşadıklarını, gördüklerini yani kısacası tecrübelerini başkalarıyla paylaşmakla mükellefsin. Tamam hayallerini geliştirsinler ve tıkanmasınlar ama hepsi bu mu? Daha birkaç gün önce oyununa dair güncellemeleri paylaşmıştın. Arada ne oldu da bugün bırakma kararı aldın? Ha konuşmak istemiyorsan anlarım. O zaman biraz dinlen ve bir süre sonra yaşadıklarını paylaş. Paylaş ki bugüne kadar yaşadıkların boşa gitmemiş olsun.

Çevrimdışı agg1401

• Retroman
« Yanıtla #4 : 01 Ekim 2020, 17:40:49 »
Bu konuyla alakalı ancak resmi Hemoloya Games kurucusu açıklama yapabilir, onun dışında benim bir yetkim yoktur.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #5 : 02 Ekim 2020, 11:16:44 »
Senle de konuşulmuyor, şirket politikası çok katı.

Kaçıncı kere "ben x'i bırakıyorum" mesajı okudum bilmiyorum. Bu bırakanların hepsi sanıyor ki bırakınca mutlu olacaklar. Halbuki açılan boşluğu kapatacak ciddi işleri yoksa bir süre sonra ufak ufak dönüyorlar.

Oyun yapmayı seviyorsan yap, sıkıldıysan bırak. Bu cümleyi, Hideo Kojima gelse bırakıyorum dese, ona da ederim. Dünyada elini sallasan oyun geliştiriciye çarpıyor artık.

Çevrimdışı agg1401

• Retroman
« Yanıtla #6 : 02 Ekim 2020, 12:11:18 »
Senle de konuşulmuyor, şirket politikası çok katı.

Kaçıncı kere "ben x'i bırakıyorum" mesajı okudum bilmiyorum. Bu bırakanların hepsi sanıyor ki bırakınca mutlu olacaklar. Halbuki açılan boşluğu kapatacak ciddi işleri yoksa bir süre sonra ufak ufak dönüyorlar.

Oyun yapmayı seviyorsan yap, sıkıldıysan bırak. Bu cümleyi, Hideo Kojima gelse bırakıyorum dese, ona da ederim. Dünyada elini sallasan oyun geliştiriciye çarpıyor artık.

Maalesef, onlar şu an benim pisliklerimi temizlemekle meşgüller. Gerçekten bu sefer, niyetim çok ciddi.

Çevrimdışı gibraltar

• Retro Meraklısı
« Yanıtla #7 : 02 Ekim 2020, 13:05:19 »
Maalesef, onlar şu an benim pisliklerimi temizlemekle meşgüller. Gerçekten bu sefer, niyetim çok ciddi.

Garip bir konu başlığı ve garip tepkiler.

Nedense şu aylardır resimler dolusu iş yapan homoyolo corporation ve binlerce çalışanının gerçekte var olmadığı gibi bir hisse kapıldım.
Ya da gerçekte oyun üretmiyorsunuz da suç mahali mi temizliyorsunuz?
Bilgehan Korkmaz

Çevrimdışı agg1401

• Retroman
« Yanıtla #8 : 02 Ekim 2020, 13:15:02 »

Garip bir konu başlığı ve garip tepkiler.

Nedense şu aylardır resimler dolusu iş yapan homoyolo corporation ve binlerce çalışanının gerçekte var olmadığı gibi bir hisse kapıldım.
Ya da gerçekte oyun üretmiyorsunuz da suç mahali mi temizliyorsunuz?

Oyunlarını kendi sitelerinden bakabilirsin hocam, adamlar gerçekten emek veriyor.

Çevrimdışı agg1401

• Retroman
« Yanıtla #9 : 01 Nisan 2021, 07:05:44 »
Bilgidir.

Oyun geliştirmeyle ne kadar alakalı konu varsa sildim.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #10 : 01 Nisan 2021, 12:23:20 »
Bu yaptığın forum kurallarına aykırı.

https://retrojen.org/pano/index.php?topic=4.0
madde 6.

Forumda ileti silme işlemi düzeltme amaçlı yapılan silme işlemleri için mevcut. Sohbet haline gelmiş mesajlarınızı silmek forum geçmişine zarar veriyor. Daha önce defalarca bu konu söylenmiştir. Luminayı göreve çağıralım.

Lütfen artık son bulup yıllanmış tartışmaların arasından pişman bile olduysanız mesaj silmeyiniz. Sizin mesajınıza vakit ayrılarak atılan cevapların hakkını yiyemezsiniz. Ayrıca başkalarının da bu başlıklardan faydalanabileceğini unutmayın.

Çevrimdışı agg1401

• Retroman
« Yanıtla #11 : 01 Nisan 2021, 13:46:57 »
Bilmiyordum, bilsem yapmazdım.