Gönderen Konu: Konu dışı: ADSL'de 8mbit?  (Okunma sayısı 12214 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
Konu dışı: ADSL'de 8mbit?
« : 16 Kasım 2011, 00:46:40 »
Yıllardır inatla sözleşmemi değiştirmeyerek 1mbit sınırsızda kalmış bir adamdım. Dün aynı benim gibi yapan bir arkadaşım 8mbit'e kendi kendine yükseltildiğini söyleyip sinirleniyordu. Bu akşam eve bir geldim, ben de 8mbit olmuşum. Sabah torrent'e verdiğim 13GB'lık dosya tamamlanmış. Şimdi ne olduk biz? Kotalı falan yapmasınlar da..

Varmı benzer semptomu olanlar? Bu konuda bir ttnet haberi var mı? 1mbit sınırsızım aynı fiyata 8mbit sınırsız olduysa ne ala...

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
Ynt: Konu dışı: ADSL'de 8mbit?
« Yanıtla #1 : 16 Kasım 2011, 01:00:51 »
Bence bir sorun olmayacak, kota aşım talebi vb ile karşılaşmayacaksın, sadece "adil kullanım" limitini (25GB) aştıysan ay sonuna kadar 1Mbps hızla kullanacaksın interneti. TTnet'i uzun zamandır kullanan bir arkadaşım bu kota (adil kullanım limiti) bitiminde de torrent, emule vb ile 8Mbps ile download'a devam ettiğini, 1Mbps limitinin her bir 'connection' bazında olduğunu, bu programlar yüzlerce 'connection' açtıkları için TTNet'in pratikte hız sınırlaması yapamadığını anlattı. Sonuçta adil kullanım kotan bittiyse web sayfaları gibi tek 'connection'lu iletişimler 1Mbps'ye düşüyor, torrent gibi çok 'connection'lu iletişimlerde ise toplam hız 8Mbps'den aşağı düşmüyor. Sonuçta 'limitsiz' abonelikte olduğun için '8Mbps Limitsiz / adil kullanım sınırlı' aboneliğe geçirmişlerdir. Sonuçta daha avantajlısın.

Edit: Yuh be, son üç cümlenin tümünü de 'sonuçta' ile başlatmışım :)

Çevrimdışı Cengiz Demir

• Retro Meraklısı
« Yanıtla #2 : 16 Kasım 2011, 09:23:13 »
Bende inat etmiştim uzunca bir süre. Taki Ttnet adil kullanım zımbırtsınının hız düşümünü 512 kb den 1 mgb e çıkarıncaya kadar.

Öylede 1 olacak böylede 1 olacak nasıl olsa diye geçiş yapmıştım.

witchdoktor 'un  söylediği durumdan da haberim yoktu.
Bende 25 GB 'ı 10 katlıyoruz ama hızımı düşürmüyorlar diyordum.
Meğerse düşüremiyorlarmış..  ;D

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #3 : 16 Kasım 2011, 11:08:08 »
Bence bir sorun olmayacak, kota aşım talebi vb ile karşılaşmayacaksın, sadece "adil kullanım" limitini (25GB) aştıysan ay sonuna kadar 1Mbps hızla kullanacaksın interneti. TTnet'i uzun zamandır kullanan bir arkadaşım bu kota (adil kullanım limiti) bitiminde de torrent, emule vb ile 8Mbps ile download'a devam ettiğini, 1Mbps limitinin her bir 'connection' bazında olduğunu, bu programlar yüzlerce 'connection' açtıkları için TTNet'in pratikte hız sınırlaması yapamadığını anlattı. Sonuçta adil kullanım kotan bittiyse web sayfaları gibi tek 'connection'lu iletişimler 1Mbps'ye düşüyor, torrent gibi çok 'connection'lu iletişimlerde ise toplam hız 8Mbps'den aşağı düşmüyor. Sonuçta 'limitsiz' abonelikte olduğun için '8Mbps Limitsiz / adil kullanım sınırlı' aboneliğe geçirmişlerdir. Sonuçta daha avantajlısın.

Edit: Yuh be, son üç cümlenin tümünü de 'sonuçta' ile başlatmışım :)

Ooh, ben de bu "kota uygulaması yapılmıyor" olayının arka planını bir türlü çözemiyordum. Şimdi herşey daha net daha berrak. Eh ozaman süper olmuş yahu. Bakın 2 günde türkiyenin internet kullanımını nasıl yükseltiyorum şimdi :)

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #4 : 16 Kasım 2011, 11:45:49 »
@Ref
Keşke net'te birkaç aylık bir kesinti olsa da bu istifleme & tasnifleme işkencesinden kurtulup, toz duman yatıştıktan sonra neler indirdiğimize bir göz atabilsek ;)

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #5 : 16 Kasım 2011, 16:39:43 »
@Ref
Keşke net'te birkaç aylık bir kesinti olsa da bu istifleme & tasnifleme işkencesinden kurtulup, toz duman yatıştıktan sonra neler indirdiğimize bir göz atabilsek ;)

hahaha :) bir de işin o tarafı var... gerçi sinema benim mesleğim olduğu için, izlemem gereken filmleri derste ve ders dışı boş saatlerde öğrencilerle açıp izliyoruz, bayağı stok eritiyorum bu şekilde :D

Çevrimdışı nightlord

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
    • Night Network
« Yanıtla #6 : 16 Kasım 2011, 20:09:33 »
bu surekli download modunu hic anlamadim hic de anlamayacagim galiba :)

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #7 : 16 Kasım 2011, 21:02:37 »

sürekli erekte halde gezmek gibi bişey işte :D Sadece libidosu yüksek olanlar için...

Çevrimdışı leventp

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #8 : 17 Kasım 2011, 04:07:33 »
Bu "bağlantı limiti her bir connection için" konusunu teyit edebilen arkadaş var mı?

Sevgiler, LP

Çevrimdışı Cengiz Demir

• Retro Meraklısı
« Yanıtla #9 : 17 Kasım 2011, 12:33:24 »
Bu "bağlantı limiti her bir connection için" konusunu teyit edebilen arkadaş var mı?

Sevgiler, LP

Acaba TTnet' in ADSL hız testi sayfası nasıl bir yöntem kullanıyor.
Ordan hız testi yapılabilir.

Free hızı yüksek bir upload sitesinden free olarak dosya indirilir ve hızına bakılabilir. 
Free olarak tek bağlantıya izin veriyor bildiğim kadarıyla çoğu upload sitesi.

Hız bir megabitin üstündeyse demekki hız düşümü uygulaması yapılmamıştır.

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #10 : 17 Kasım 2011, 16:42:11 »
Bu bilgiyi network ve internet deneyimi oldukça iyi olan, bu sektörde çalışan bir arkadaştan aldım ve kendisi aylardır 8Mbps/limitsiz/adil kullanım kotalı (kota sonrası 1Mbps) abonelikte her ay yüzlerce GB download yapan biri. Kota aşım ücreti de ödemediğini belirtti.

Çevrimdışı Cengiz Demir

• Retro Meraklısı
« Yanıtla #11 : 17 Kasım 2011, 19:32:54 »
Bu bilgiyi network ve internet deneyimi oldukça iyi olan, bu sektörde çalışan bir arkadaştan aldım ve kendisi aylardır 8Mbps/limitsiz/adil kullanım kotalı (kota sonrası 1Mbps) abonelikte her ay yüzlerce GB download yapan biri. Kota aşım ücreti de ödemediğini belirtti.

Kotam 208 GB  olmuş.

Az önce http://www.boxca.com/ikbr28e7x9zf/DivX.7.2.1.rar.html

bu linki deneme amaçlı  firefox  indirme yöneticisiyle indirdim ve  saniyede 230 kb lara kadar indirme yaptı.

Bildiğim kadarı ile firefox tek bağlantı ile indiriyor.

Yine aynı linki IDM' i tek bağlantı olacak şekilde ayarlayıp indirme yaptım. Saniyede 550 kb'lara kadar yükseldi.
Sabit bir hız yoktu ve 550 kb başlangıçta değil ortalara doğru gördüm.

Acaba yoğun olmayan bölgelerde hiç bir şekilde hız düşümü yapmıyor olabilirler mi ?

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #12 : 17 Kasım 2011, 19:44:47 »

Ben de. Bant genisliginin hic onemi yok, 512 bile isimi gorur. Benim tahammul edemedigim sey git gel bir hizmet. O bedeli bu hizmete odemek koyuyor adama.   
Sahip oldukların zamanla sana sahip olur.

Çevrimdışı hades

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #13 : 17 Kasım 2011, 21:16:02 »
Uzun süre direndim ama geçen ayın son günü ttnet'i aradım 8Mb 25GB kotalı tarifeye geçtim. eve gelip modemi kapatıp açtım. Torrent, emule vs derken 600KB/s yi gördüm. Oh be dünya varmış dedim. Kotam 34 GB olmuş.Gerçi şu anda birşey inmiyor ama arada bir hız 150-200'e çıkıyor. Kota aşımı sonrasında hız düşmesi olduğundan emin değilim. Youtube'den IDM ile film indireyim bakalım nasıl olacak.

Edit : Şu anda ortalama 300 ile film iniyor. 25GB kotayı aşınca 1Mb hız yalan gibi :)

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #14 : 19 Kasım 2011, 21:00:19 »
Hız düşmesi olayı bende de olmuyor. Sırf bu yüzden ve Superonline'ın adil kullanım zırvasından dolayı fibere de geçmiyorum. Fiberde kütür kütür düşürüyorlarmış yeni aboneleri. Bu konulardaki gelişmeleri de donanımhaber ve divxplanetten takip ediyorum. Sonuçta kullanıcı yorumları şirket zırvalarından daha değerli.

Download bir hastalıktır. Zaten pek yakında sigara reklamları gibi kamu spotları göreceğiz, halkı download ve zararlarından koruma amaçlı.