Peki arkadaslar, olayin etik boyutunu nasil bertaraf ediyorsunuz.
Bu dediğin, alkolik adama "bu günahın bir de öbür tarafı var" demek gibi olmuş

Ne zaman ki download olayının değil ama arşivlemenin ve düzenlemenin ömrümü tükettiğini anladım, o gün bu işe son vermesem de radikal kararlar aldım. Artık indirdiklerimin çoğunu biriktirmiyorum. Sadece seyredeceğim filmleri indiriyorum ve izledikten sonra da gerçekten hoşuma gitmemişse siliyorum. Yani "al bu filmleri bir de DVD ye yaz olayını" tamamen kaldırdım. Misal son beğendiğim 3 film:
1-
Başkalarının Hayatı2-
Kalpazanlar3-
Tehlikeli OyunYazılım konusunda ise sadece ve sadece gerekli olanları indiriyorum. Senin de dediğin gibi free sw bir çözüm varsa da ona yönelmeye çalışıyorum. Ama benim elim ayağım olan Cad-Cam konusunda özellikle Cam alanında free bir çözüm pek yok. Bu durumda da önce kopya kullanıp iyice emin olduktan sonra satınalma yoluna gidiyorum. Sonuçta bunlar birkaç bin dolarlık programlar.
Video ve müzik eserleri hakkında genel düşüncem; şu an bir geçiş döneminde olduğumuz ve bu kopya furyasının firmalar için bir nevi reklam gideri olduğu şeklindedir. Sonuçta pazar da zamanla şekilleniyor. Bu kopya furyası beraberinde geç de olsa online satış pazarını getirdi.
Diziler meselesi bence filmlerden biraz daha farklı. 2000lerin başında CNBC-E hemen hemen tüm dizi ihtiyacımı Cumartesi-Pazar akşamları şeklinde karşılıyordu. Lakin orada da birkaç sıkıntı oluştu zamanla:
1-CNBC-E dizi kalitesini bozdu. Hele şimdi Türkçe dublajla veriyorlar ki tamamen anlamsız oldu benim için.
2-Dizilerin sayısı inanılmaz arttı.
3-Zaman bana değil mümkün olduğunca ben zamana hükmetmek istiyorum. Dizileri yayınlandıkları saatte değil ben müsait olunca seyretmeliyim. Ayrıca vakit ayıramam ama vaktim olunca dizilerle değerlendirebilirim.
Falan filan...Daha uzar gider bu konu...