Gönderen Konu: The Billion Dollar Code  (Okunma sayısı 309 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı gibraltar

• Retro Meraklısı
The Billion Dollar Code
« : 06 Kasım 2021, 18:19:47 »
Gerçek bir davadan yola çıkarak, dev şirketlerin sahada nasıl avlandıklarını Berlin'li gençler üzerinden anlatan son zamanlarda izlediğim en acayip dizilerden biri. Tabi karakterler ve olaylar filmciliğin gereği olarak biraz eğilip bükülmüş, abartılmıştır. Ancak çoğunluğun "evet olay bence de aşağı yukarı böyle olmuştur" diyeceği kadar açık iddiaları olan bir hikaye.

https://www.imdb.com/title/tt15392100/reference

Facebook, Google, Apple ya da Microsoft'un sonsuza kadar kâr edebilmek için yapmayacağı herhangi bir ahlaksızlık olduğuna inanan var mı?

Bilgehan Korkmaz

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
Ynt: The Billion Dollar Code
« Yanıtla #1 : 19 Kasım 2021, 22:06:07 »
Listeme almıştım ama ne zaman sıra gelir bilemiyorum. Tavsiye için teşekkürler.

Facebook, Google, Apple ya da Microsoft'un sonsuza kadar kâr edebilmek için yapmayacağı herhangi bir ahlaksızlık olduğuna inanan var mı?

Yoktur. Olması da pek mümkün değil. Ne demişler: "çok laf yalansız, çok para haramsız olmaz" :)

Çevrimdışı gibraltar

• Retro Meraklısı
Ynt: The Billion Dollar Code
« Yanıtla #2 : 22 Kasım 2021, 05:23:37 »
Çok kısa bir dizi (mini dizi? limited series? ). Gerçek bir hikayeden yola çıktığı için bolca gerçek dünya teknik referansı var. Ayrıntılara girdiklerinde gerçekten takip edilebilecek elle tutulur şeyler söylüyorlar. Poligon, geometri, k-tree, algoritma falan dendiğinde öyle çok "hade len ne alakası var" demiyorsun. Hikaye bize coğrafya ve zaman açısından pek de uzak olmayan Berlin uzayında geçtiğinden insan hafif de olsa doksanların bilgisayar mood'unu alabiliyor. En azından bana öyle geldi diyeyim.  :D
Bilgehan Korkmaz