Gönderen Konu: Amibay takası hakkıda fikir birliği  (Okunma sayısı 311 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı cinar

• Retromanik
  • <3 CD32 <3
Amibay takası hakkıda fikir birliği
« : 15 Ocak 2022, 10:00:40 »
Merhaba herkese,
Amibay'de A4000 Acill anakartını CBM orijinali ile takaslamaya karar verdim, Hollanda'dan bir arkadaş da kabul etti. Daha önce benzer bir yöntem izlemişimiz var mı? Veya ille şunu yap, şundan uzak dur diyebileceğiniz meseleler? Gümrükte "gift" veya "trade"in artık "yenmediği"ni varsayarsak ille atıyorum 100Eur gibi bir etiket belirlemek gerekir mi? Son olarak gönderecek arkadaş sigortadan bahsetti, PTT'de de elektronik mallarda mümkün olmadığını biliyorum bunun. Önerebileceğiniz bir alternatif var mı? Teşekkürler
C64 IRQHack
A4000/EC030 RevB 16MB ClassicWB-ADVSP3141 ClassicWB-OS39
IIgs ROM03
1040STE 4MB

Çevrimdışı fullgrim

• Retro Meraklısı
    • Adventure Attacks!
Ynt: Amibay takası hakkıda fikir birliği
« Yanıtla #1 : 16 Ocak 2022, 10:13:02 »
Selamlar,

Amibay'den denemişliğim yok, ancak bu gibi uluslararası kargo ile yapılan takaslar her zaman risklidir; karşı taraf ürünü göndermezse/farklı bir ürün gönderirse vb. bir yaptırımın olabilecek mi? Şahsen kendimi garantiye almadan göndermezdim [geçenlerde İngiltere'den Amiga Addict dergisi siparişi verdim, adamlar 3. kez gönderdik diyorlar ama hala gelen yok, tamam takipsiz Royal Mail gönderisi ama 3 kez de postada kaybolamaz yahu  :)].

PTT kargo, ürün bedelini belirttikten sonra her ürüne sigorta yapması gerekli, en yakın PTT'ye uğrayıp sormaktan zarar gelmez. En ucuz PTT ile gönderebilirsin.

https://www.ptt.gov.tr/Dokumanlar/ozel_hizmet_ucretleri02_01_2018.pdf

PTT harici hızlı ve güvenli öneri istersen TNT'yi önerebilirim, şirkette de yurtiçi/yurtdışı sürekli kullanıyoruz, çok problem yaşamıyoruz. Yurtiçi gönderilerde [özellikle paket/koli] Yurtiçi Kargo, MNG vb.'nin neredeyse yarısı fiyatına gönderi yapıyorlar. Yurtdışı için ise elbette PTT'den daha pahalı olur. Aşağıdan kayıt olabilirsin. Sadece şirketlerden şirketlere gönderi yapıyoruz uyarısına takılma, şirket bilgileri olarak şahsi bilgileri girebilirsin, kayıt sonrası da onay gelmesi için beklemene gerek yok, aşağıdaki hemen gönderi kaydı ver seçeneğinden gönderi kaydı oluşturabiliyorsun, adresinden gelip alıyorlar:

https://mytnt.tnt.com/?locale=tr_TR#/sign-up

Evet, gift etiketi olmuyor artık. Gönderileri sample etiketi ile gönderip, sembolik de olsa bir ücret belirtip, bu şekilde bir proforma invoice hazırlaman gerekli [bir örneğini ekliyorum]. Yalnız sigorta yaptıracaksan, proforma faturada belirteceğin bedel, sigorta bedeli ile aynı olması istenebilir, kargo şirketi ile görüşüp netleştirmen lazım o konuyu. Ürün bedeline göre her zaman gümrükte takılma ve vergi çıkma riski olabileceğini de belirteyim.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #2 : 18 Ocak 2022, 09:28:40 »
cinar'ın sorduğu soru enteresanmış. Daha önce hiç böyle birşeye girişmedim, pek girişeceğimi de sanmıyorum. Takas yapmak yerine birini satıp diğerini alırdım herhalde. İki farklı malın eşit değere denk düşmesi imkansız gibi geliyor bana, biri mutlaka zarar edecektir.

@fullgrim bu konuya bundan iyi de cevap verilemezdi sanırım. Faturasına kadar göndermişsin :D hepimize çok yardımcı oldu, teşekkürler.

Ayrıca @cinar bu konuda whatsapp üzerinden shax ile konuştuk, o da gümrükte yapılan işlemin takasla falan ilgili olmadığının altını çizdi. Sonuçta memurun önüne bir mal düşüyor, bunun hangi yöntemle getirildiğine bakmıyor, internette aratarak malın değerini çıkarmaya çalışıyor. Senin beyanın tutarlı ise o fiyattan vergisini tahsil ediyor. Bunun için en akıllıca hareketin benzerler satışlar arasından ortalama bir değer yazılması, az vergi ödemek için yanıltıcı şekilde düşük de yazılmaması gerekiyor. Burada sen de benzer bir araştırma yaparak sana gönderilen malın değerini o şekilde doldurtman gerekir.

Selamlar,
geçenlerde İngiltere'den Amiga Addict dergisi siparişi verdim, adamlar 3. kez gönderdik diyorlar ama hala gelen yok, tamam takipsiz Royal Mail gönderisi ama 3 kez de postada kaybolamaz yahu  :)
Neyse ki üçüncüyü de göndermişler ama işlemin neresinde kayboluyor bu postalar ben de anlamıyorum. Benim de RetroGamer siparişlerimde aynı problemler oldu diye artık sipariş vermekten vazgeçtim. Yolda biri cebine mi atıyor, bizim posta dağıtım merkezlerinde mi kayboluyor, ne oluyor? Yoksa bu dergiyi gönderenler "haa türkiye mi, sttret göndermeyelim, sorarsa kaybolmuştur deriz" diyor olabilirler mi kıllanmaya da başladım doğrusu. :) Çünkü retrogamer şu anda kampanyası var, posta ücreti dahil 1 Eu 3 aylık toplam 3 eu. (sonra 21eu oluyor) yani geleceğini bilsem gözümü kırpmam.

Çevrimdışı fullgrim

• Retro Meraklısı
    • Adventure Attacks!
« Yanıtla #3 : 19 Ocak 2022, 12:14:48 »
Neyse ki üçüncüyü de göndermişler ama işlemin neresinde kayboluyor bu postalar ben de anlamıyorum. Benim de RetroGamer siparişlerimde aynı problemler oldu diye artık sipariş vermekten vazgeçtim. Yolda biri cebine mi atıyor, bizim posta dağıtım merkezlerinde mi kayboluyor, ne oluyor? Yoksa bu dergiyi gönderenler "haa türkiye mi, sttret göndermeyelim, sorarsa kaybolmuştur deriz" diyor olabilirler mi kıllanmaya da başladım doğrusu. :) Çünkü retrogamer şu anda kampanyası var, posta ücreti dahil 1 Eu 3 aylık toplam 3 eu. (sonra 21eu oluyor) yani geleceğini bilsem gözümü kırpmam.

2021 yılında oturup yeni bir basılı Amiga dergisi hazırlamak için uğraşan insanların, 3 kuruş dergi ücretine tenezzül ederek göndermeyeceklerini hiç sanmıyorum, mutlaka göndermişlerdir. Ama nerede nasıl kayboluyor onu da tahmin edemiyorum. Daha önce aynı şekilde onlarca kez ürün aldım, ebay'den audio interface gibi koca ürünleri bile takipsiz kargo ile getirttim ve hiçbiri kaybolmamıştı [tamam bazen postacı yukarı çıkmaya üşendiği için, nasıl olsa imza almam da gerekmiyor diye aşağıda posta kutusunun üstüne bırakıp gidiyordu ama geliyordu bir şekilde].

Benim asıl anlamadığım ise; yıl olmuş 2020 küsür, çoğu kült bilim kurgu filmindeki gelecek zaman tarihlerini geçmiş durumdayız, a'dan z'ye her şeyimiz dijital olmuş durumda ama halen takipsiz kargo gibi bir seçenek var, neden var? Daha da anlamsız olanı neden satıcılar takipsiz kargoda bu kadar ısrarlı? Ürünü göndermeyecekleri için olsalar diyeceğim ama gönderiyorlar. Aradaki farkı ben ödeyeceğim, takipli gönderi yapın lütfen diyorsun, tamam diyor, sonra da sana Royal Mail'den aldığı fişin görüntüsünü gönderiyor, yine takipsiz!  :)

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #4 : 22 Ocak 2022, 14:15:22 »
future publishing'e mail attım "takipli posta seçeneği ekleyin, dergiler kayboluyor, riski alamıyoruz" diye. :) 3 aylık da aboneliği aldım yine de, şansımı deniyorum tekrar ama ulaşacağını sanmıyorum. çöpe atılmış bir para gibi geliyor.

Çevrimdışı cinar

• Retromanik
  • <3 CD32 <3
« Yanıtla #5 : 22 Ocak 2022, 19:41:06 »
Merhaba, öncelikle geri dönüşünüz için çok teşekkürler. Arkadaş Amibay'de yıllardır hem kendi projelerini satan hem de birey satışlar yapan birisi. Telegram'dan da uzun uzun konuştuk, şu an ikimiz de olur verdik.
Gümrük için ya invoice hazırlayacağım ya da Transferwise, Paypal vs. gibi bir yöntem ile 100-15 Eur arası bir ücret gönderip geri göndermesini rica edeceğim. Tek kaygım işin bu kadar uzaması yüzünden işkillenmesi, o yüzden kendim invoice hazırlamam daha muhtemel duruyor.
Takas sebebim Acill'i aldığımda CBM boardların 400Eur civarında seyrederken Acill'in 600Eur'a satılmasıydı. İki sene geçti, CBM boardlar 800'e çıktı, Acill'ler ise 700'e, keramet düz PCB'de mi anlamış değilim ama 200Eur kardayken şu an 100Eur zarardayım. Gerçi düşününce CBM komple değerlenirken Acill'de bir tek custom chip'ler değerleniyor. Karşılığında ise RAM Hack'li bir Acill göndermiş olacağım. İkisi de Buster 11 zaten. Konuya Kick'siz takas olacağını yazmıştım ama PIO aklımdan çıkmış, gelecek board'un PIO'su sürpriz olacak. 0 değilse o da ayrı masraf. Öbür yandan Radeon'da 250Mb, CS060'da 128Mb Ram var, belki hack'siz devam ederim yola. Bu hali ile az çok kafa kafaya gibi duruyor işlem.
Firma konusunda ise TNT en sağlamı olacak gibi, PTT'ye pek güvenim kalmadı şu sıralar ama yarın bir ihtimal sigorta yaparlar diye soracağım.
C64 IRQHack
IIgs ROM03
1040STE 4MB

Çevrimdışı cinar

• Retromanik
  • <3 CD32 <3
« Yanıtla #6 : 27 Ocak 2022, 11:31:43 »
Arkadaş bugün hazırladığım proforma invoice'u ekleyecek kutuya, kargo şirketi 500Eur'a kadar sigorta da yapıyormuş, proforma dert olursa mecburen düşürecek 100Eur'a. Çok komik bir durum gerçekten  hayrına gümrük ödüyoruz Ebay'den bakmamaları için. Aynı zamanda ya yarın yada bugün TNT ile yollayacağım, üyelik onayı gelmedi malesef, belki aksaklık vardır ama pek de bi önemi yok anladığım kadarıyla, şu halle de gönderim yapabiliyorum. Tüm arkadaşlara uğraşları için çok teşekkürler.
Edit -
TNT'nin hesaplaması gereksiz fazla olduğu için Oğuzhan'ın önerisiyle KargoGo'ya kaydettirmiş bulunuyorum. Yarın Aras'tan adamlar paketi almaya gelecekler, KargoGo Bursa şubesine ve oradan da Hollanda'ya gidecek. Benim paket ise bugün gönderilmiş, maili ulaştı.
C64 IRQHack
IIgs ROM03
1040STE 4MB