Gönderen Konu: [Video] Harika bir retro oyuncak koleksiyonu!  (Okunma sayısı 290 defa)

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı cengizermis

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
  • Bazı Retro Şeyler @youtube
[Video] Harika bir retro oyuncak koleksiyonu!
« : 25 Ocak 2022, 01:59:39 »
Selamlar,
2 hafta önce değerli arkadaşım Cihan Erdoğan'ın retro oyuncak koleksiyonunu  kayda alma şansı buldum.
Çok geniş bir zaman dönemini kapsadığı ve yerli oyuncakları da bol miktarda içerdiği için nostaljik hisler uyandırma garantisi verebilirim.
İzleyenler çok şikayetçi olmasa da aksaklıkların farkında olduğumu ifade etmek adına bir kaç not düşmek isterim:
Videoya eklemek için kaydettiğimiz muhabbet sırasında mikrofondan kaynaklanan bir problem sonucu (tam oturmayan bir konektör mü, zayıf bir pil mi bilemiyorum; henüz teyit edemedim) ses hiç olmadığı kadar kötü kaydolmuş. Ses işleme programlarında elimden geldiğince sesi kısık ve dip gürültülü çıkan Cihan'ın kısımlarını kurtarmaya çalıştım. Baktınız sarmıyor arkaya başka bir müzik açıp bizim muhabbetimizi kısabilirsiniz. Yalan yok ben bazen başka videolara yapıyorum bunu.
Detay çekimlerde tripod kullandım ama genel çekimlerde gimbal, IS gibi teknolojilerimiz olmadığından ne kadar uğraşsam da pürüzsüz bir görüntü çıkmamış ortaya. İyi bir cep telefonum olsa genel çekimleri kesinlikle o şekilde hallederdim :/
Meraklılarına iyi seyirler.
https://youtu.be/Kr1bTvRzaNg
Bazı Retro Şeyler @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
Ynt: [Video] Harika bir retro oyuncak koleksiyonu!
« Yanıtla #1 : 25 Ocak 2022, 04:16:18 »
Önncelikle eline sağlık, bunca senedir kaliteyi düşürmeden, kurgusundan sohbetine kadar retro alemlerinin en iyi videolarını yapıyorsun cengiz.

Bakıyorum, bu adam 10K takipçiye ulaşamıyorsa bu işlere ilgi bu kadar demekki diyorum. Limite varmış durumdasın sanırım. Yani senin limitin değil de, retro sahnesindeki toplam ulaşılabilecek insan sayısı olarak.

İzlerken "ya biz de oyuncak mı topluyoruz acaba?" demeden edemiyor insan kendine. Ordaki matchbox araba ile 1541 sürücü arasında pek de fark göremiyorum. Cihan'ın koleksiyonu bizim çocukluğumuza giden bir zaman yolculuğunu hazır ediyor. Çocukluğumuzda bakkalardan aldığımız bazı kutuların açılmamış halde korunmuş olduğunu görünce, o kutuları açtığım anlar gözümün önünden geçti. Çocuklarımıza gösterip kendi çocukluğumuzu anlatabileceğimiz bir kaynak oluşmuş.

Şahane bir koleksiyon, güzel bir video, keyifle izledim, iyi çalışmalar. :D

Çevrimdışı cengizermis

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
« Yanıtla #2 : 25 Ocak 2022, 18:27:26 »
@Ref
Çok teşekkürler genel olarak yapıcı yorumların için. Evde çektiğim videolar için daha fazla ışık kullanmam gerektiği fikrinin ilk tohumlarını da aklıma ilk atan sensin mesela.

Retro meselesi bizim için ilişik kesmesi zor bir hobiyken çoğu insan için kıymetsiz. Hatta bir kesim için tiksinilen bir şey.  İnsanların kayıtsız kalmasını başından beri normal karşılamama rağmen geçmişten bir şeyler görmeye dayanamayan, böyle bir uğraş için vakit harcamaya şaşıran insanların olduğunu fark etmek çok şaşırtmıştı beni ilk zamanlar.  Benim şu an için amacım tek tük bu tip bir içeriğin varlığından haberdar olmayan kişilere ulaşmak. İşin aslı da zaten sadık takipçim 1500 falandır herhalde, attığım her video 3-4 bin izlense zaten daha bir şey istemem.

Cihan'ın koleksiyona gelirsek gerçekten de o oyuncakları görüp çocukluktan bazı anıların canlanmamasına imkan yok. O odadan 1 saatlik video 3 saatlik de muhabbet çıkardı aslına bakılırsa ama malum, o zaman da kimse tıklamazdı. Hatta video çekmek için gitmiş olmama rağmen işe başlamadan  önce 1,5 saat falan sorularla Cihan'ı darlamış olabilirim.

Şu zamansızlıkta toplamda 10-12 saatlik bir emek sonucu çıktı video ortaya. Bu da beğenileri benim için daha kıymetli kılıyor. İzlediğin ve geri bildirimin için çok teşekkür ederim. 

Çevrimdışı Cengiz Demir

• Retro Meraklısı
« Yanıtla #3 : 26 Ocak 2022, 14:12:53 »
Süper görüntü vb. ile işimiz olsaydı. Bu yaşımızda C64, Amiga, Atari oyunları peşine düşmezdik sanırım.  :)
Görüntü piksel de olsa, önemli olan içerik ki; içerik gayet keyifliydi.
Bahsi geçene kadar, video görüntüsü ile ilgili zerre aklıma bir şey gelmedi.
Hala da bence çekimle ilgili, rahatsız edici bir sorun yok.

Tekrardan eline sağlık  ;)

Mesela içerik Türkçe olmasa da, TV içinde hafif karlı görüntülü filtresi olan bu sitedeki yayınları izlemek, epey keyifli oluyor.
Bilmiyorum olabilir mi ? Ama youtube de videoların için böyle bir sistem yapabilrsen ben izlerim :D
Kanal atlamalı vb de olmasa olur. Tv görüntüsü içerisinde Tv filtreli videloar yeterli olur.
https://www.my80stv.com/#7H7iemtCQXQ

Detay çekimlerde tripod kullandım ama genel çekimlerde gimbal, IS gibi teknolojilerimiz olmadığından ne kadar uğraşsam da pürüzsüz bir görüntü çıkmamış ortaya. İyi bir cep telefonum olsa genel çekimleri kesinlikle o şekilde hallederdim :/
Meraklılarına iyi seyirler.

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #4 : 26 Ocak 2022, 18:39:36 »
Yine çok güzel bir video olmuş @cengizermis . Eline sağlık!

Şöyle hızlıca aklımda kalan ve zamanında oynadıklarım: Laser gun, teneke arabalar, teneke motor, polis arabası, şerit kapsül ve tabancası, sondaki mıknatıslı kalem kutuları, Kuzey Kalesi, kovboy tabanca ve kılıfları, yandan takla atan araba, Uzay yolu, Uzay 1999, İpucu, Milyoner gibi muhtelif kutu oyunları. Daha bir sürü var da videoyu o gözle tekrar izlemem lazım.

Kordon'daki kırtasiyede bulduğu taşıt Nehir Gülü olabilir mi merak ettim :) Taşıt ama araba değil denilince aklıma geldi. Bende çocukken turuncu renkli bir tane vardı. 4.5 voltluk pil ile çalışıyordu diye aklımda kalmış ama ben onu hızlı ve güçlü dönsün diye bu pil ile modlamış da olabilirim. Cevap gelirse özelden konuşuruz. Ama en azından bu Nehir Gülü bulunan birşey mi onu öğrensek güzel olur.

Çakma Star Wars figürleri konusu Teknoseyir'de bir videoda geçmişti. Murat Gamsız'ın o konuda bir hikayesi var.

Çevrimdışı cengizermis

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
« Yanıtla #5 : 26 Ocak 2022, 19:36:16 »
Görüntü piksel de olsa, önemli olan içerik ki; içerik gayet keyifliydi.
Bahsi geçene kadar, video görüntüsü ile ilgili zerre aklıma bir şey gelmedi.
Hala da bence çekimle ilgili, rahatsız edici bir sorun yok.

Tekrardan eline sağlık  ;)

Mesela içerik Türkçe olmasa da, TV içinde hafif karlı görüntülü filtresi olan bu sitedeki yayınları izlemek, epey keyifli oluyor.
Bilmiyorum olabilir mi ? Ama youtube de videoların için böyle bir sistem yapabilrsen ben izlerim :D

Teşekkürler yorumun için. Site çok ilginçmiş ve youtube'u o şekilde gösterecek bir sistem yapabilir bence o siteyi de yapan ama benim elimden gelmez :)
Bazı arkadaşlar ps3 cihazlarını kompozitten, pclerinide dönüştürücü ile  tüplü tvye bağlayıp izliyor benim içerikleri. İnstagramda ikisini paylaşmıştım.
https://www.instagram.com/p/CVpd5y0I9Ky/?utm_source=ig_web_copy_link
Diğerini story olarak atmışım :)

Çevrimdışı cengizermis

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
« Yanıtla #6 : 26 Ocak 2022, 19:47:33 »
@Alcofribas
Teşekkürler.
Ben odada fiziksel olarak bulunmama rağmen aynı raflara bakıp defalarca farklı detay buldum. Genel çekimleri 2-3 kere izlemek gerekir detayları tam yakalamak için.
Nehir gülü meselesini sorarım ama aslında videoya koyduk o gizli oyuncağı. 22:09'da görünüyor, yerli üretim bir tank.

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #7 : 26 Ocak 2022, 19:50:54 »
Yoksa Uzay Yolu altındaki Uzay Tankı mı? :D

Dur hemen bakayım.

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #8 : 26 Ocak 2022, 19:52:52 »
Hımmm... Tamam gördüm. Yok bunu bilmiyorum. Kablolu kumandalı araba falan görmüştüm de tank görmemiştim. Güzelmiş.

Çevrimdışı cengizermis

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
« Yanıtla #9 : 26 Ocak 2022, 20:28:22 »
Abi sorduğun arac da jet model olan diger araclar da nadir ve aranan ondalardanmış:) yani bulunsa bile bitten depodan cikmadikca alinacak fiyatta olmaz sanirim.

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #10 : 26 Ocak 2022, 20:43:01 »
Vay be! Ne oyuncak almışız yahu! Jet Model'in birkaç araba ve uçağı da vardı bende. Uçaklardan birisi Bonanza idi. Bunların hepsini de Kadıköy'de herkesin şişman oyuncakçı diye bildiği ve bütün gün dükkanın önünde taburesinde oturarak satış yapan amcadan almıştık. Tabi yıllar içinde... Yoksa oyuncak pahalı birşeydi ya da biz fakirdik :) Vefatından sonra da oğlu işletmeye devam etmişti dükkanı. Yıl olarak da 70lerin sonu bilemedin 80lerin hemen başı olması lazım. Nehir Gülü'nü çok severdim. Öyle bir taşıt görmediğim için ilginç geliyordu. Sonra bir Pazar sabahı sinemasında Tow Sawyer veya başka bir filmde görünce çok şaşırmıştım :)

Bu verdiğin "nadir eser, aranıyor" türü bilgileri hemen kafamdan silmem lazım şimdi. Yoksa ben de aramaya başlarım :D

Çevrimdışı Cengiz Demir

• Retro Meraklısı
« Yanıtla #11 : 26 Ocak 2022, 23:19:15 »
Bu verdiğin "nadir eser, aranıyor" türü bilgileri hemen kafamdan silmem lazım şimdi. Yoksa ben de aramaya başlarım :D

Bu Retro denen illet. En hızlı covid varyantından bile daha hızlı yayılıyor anlaşılan. :D

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #12 : 10 Şubat 2022, 23:41:43 »
Bu Retro denen illet. En hızlı covid varyantından bile daha hızlı yayılıyor anlaşılan. :D
Hiç sorma! Gerçekten çok fena! Bulsan bir dert bulmasan ayrı bir dert. Yok ambalajlısı olsun, yok tam set olsun derken de iş büyüyor. Keyifle kullanmak için de sıra hiçbir zaman hiçbirine gelmiyor maalesef :(