Gönderen Konu: Film-Dizi Dünyasından Haber, Yorum ve Tavsiyeler  (Okunma sayısı 112 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
Film-Dizi Dünyasından Haber, Yorum ve Tavsiyeler
« : 14 Nisan 2022, 16:21:35 »
Bu başlıkta; film ve dizi dünyasından beğendiğimiz, vakit kaybı olarak gördüğümüz, heyecanla beklediğimiz, kısacası şu veya bu sebeple birkaç kelam etmek ihtiyacı duyduğumuz eserleri paylaşalım diyorum. Her mesaja Imdb linki eklersek okuyanlar için kolaylık olur diye düşünüyorum.

Artık yaşlandım ve uzun sezonlu diziler çeşitli sebeplerle keyif vermiyor. Hele birkaç sezon izlememişsem iyice zorluyor. Bu sebeple bazı istisnalar haricinde mini dizi veya kısa sezonlu dizileri tercih ediyorum. En son From dizisini seyrettim. Seveni de ve sevmeyeni de epey fazla olan Lost dizisinin yapımcılarından Lost tadında bir dizi. Tek cümle ile "girenlerin bir daha çıkamadıkları bir kasabadaki insanların, hayatta kalma ve buradan kurtulma mücadelesi" şeklinde özetleyebileceğim bir konusu var. Toplam 10 bölümden oluşan ilk sezonu henüz yeni bitti. Biz beğendik. Sonunu da güzel bağlarlar ise harcadığınız vakte değer.

https://www.imdb.com/title/tt9813792

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • Sizin Amstrad
Ynt: Film-Dizi Dünyasından Haber, Yorum ve Tavsiyeler
« Yanıtla #1 : 20 Nisan 2022, 15:11:00 »
Bugünlerde retro ortamlarda sık sık Netflix'in Choose or Die filminden bahsedildiğine denk geliyorum. İçinde bir miktar bizim cihazlardan varmış. Henüz seyretmedim ama retro cihazlar hariç pek de iyi bahsetmiyorlar.

https://www.imdb.com/title/tt11514780

Ama bence bu cihazların geçtiği bir şeyler seyretmek istiyorsanız, neredeyse bilişim tarihi başlangıç dönemi dizisi diyebileceğim Halt & Catch Fire'a bakmayı da ihmal etmeyin. Bol bol C64 var. PC dönemi başlangıç olayları da dahil olmak üzere epey bir noktaya dokunuyor.

https://www.imdb.com/title/tt2543312

Çevrimdışı Najaz

• Retromanik
« Yanıtla #2 : 20 Nisan 2022, 21:48:17 »
Ama bence bu cihazların geçtiği bir şeyler seyretmek istiyorsanız, neredeyse bilişim tarihi başlangıç dönemi dizisi diyebileceğim Halt & Catch Fire'a bakmayı da ihmal etmeyin. Bol bol C64 var. PC dönemi başlangıç olayları da dahil olmak üzere epey bir noktaya dokunuyor.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #3 : 21 Nisan 2022, 00:45:59 »
Acilarin terminatorelize edilmis kadini degil mi bu ya? Hayatimda izledigim en boktan terminator alakali filmdi. Daha kotusu olmaz derken daha da kotusunu yapiyorlar. Inadina yapiyorlar. James cameron ayri sacmaliyor Ridley scott ayri. Iyice bunadilar bunlar. Neredeyse cisini kakasini tutamayacak adamlara film yaptirirsan boyle olur.
Sahip oldukların zamanla sana sahip olur.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #4 : 21 Nisan 2022, 09:04:20 »

@Najaz ya ben bunu micro men ile karıştırıp duruyormuşum, sayende farklı iki dizi olduğunu anladım! Micromen'de hot girls yoktu sadece kel ingilizler vardı...

Çevrimdışı Najaz

• Retromanik
« Yanıtla #5 : 21 Nisan 2022, 10:28:55 »
ya ben bunu micro men ile karıştırıp duruyormuşum, sayende farklı iki dizi olduğunu anladım! Micromen'de hot girls yoktu sadece kel ingilizler vardı...

Bu dizide yok yok! Umutsuz ev kadınlığından IT sektörüne yön veren melek yatırımcıya dönüşen mi istersin, "entel ve zenci" endüstriyel tasarımcı sevgiliden yediği "aşk kazığı" sonrası homoseksüellikten biseksüelliğe evrilen girişimci mi istersin, tersine mühendisliğin kitabını yazarken ailesinin dağılmasını tiyatro izler gibi izleyen nerd mi istersin? 32 kısım tekmili birden hepsi bu kumpanyada :D

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #6 : 13 Aralık 2023, 19:56:43 »
Netflix'de Leave The World Behind'ı izledim ve beğendim. Fakat beğenmemiş bir sürü kişi de gördüm. Neyse; insanlık sınavına dair, diyalogların içine yedirilmiş enteresan mesajları var. 2024 yılında Güneşte yaşanacak patlamalar sebebiyle meydana gelmesi muhtemel elektrik ve diğer alt yapı kesintilerinin konuşulduğu şu günlerde iyi gitti.

https://www.imdb.com/title/tt12747748/

Filmi beğenmenin ötesinde hemen bir hayatta kalma kiti hazırlığına başladım

1- İletişim için pilli telsiz
2- Haber alma için pilli analog radyo
3- Manyetolu fener
4- Böcek ilacından sabuna her tür temel malzemenin imalatı için İmalat Ansiklopedisi
5- Tesla sahnesini gördükten sonra daha analog arabalara ihtiyaç olacağını düşünerek Renault 12 tamir-bakım el kitabı

Ek:
https://www.theguardian.com/politics/2023/dec/05/britons-should-stock-up-on-torches-and-candles-in-case-of-power-cuts-says-oliver-dowden