Gönderen Konu: Film-Dizi Dünyasından Haber, Yorum ve Tavsiyeler  (Okunma sayısı 538 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı unay

• Retroman
  • CPC6128 / CPC464 / GTM640 / LP1
Ynt: Film-Dizi Dünyasından Haber, Yorum ve Tavsiyeler
« Yanıtla #15 : 14 Şubat 2025, 15:08:05 »
vayyy, Idris baba Amstradçıymış. Benim tanıdığım Amstradçı tek ünlü Zeki Alasya idi. Sizin Amstrad dergisinin bir sayısında röportajı vardı 464 ile. Joystick'i ters koymuşlar, o da o şekilde oyun oynama pozu vermişti hiç unutmuyorum. @Alco eminin sende vardır derginin bir kopyası.

Expanse benim izlediğim en iyi bilim kurgu dizisi diyebilirim. Onun kadar sürükleyici Star Trek Discovery de es geçimeyecek bir dizidir. https://www.imdb.com/title/tt5171438/

Bir de Altered Carbon yoklukta izlenebilir, bu önerim @Hifly için daha çok. Distopik gelecek vs işleri var.
Amstrad CPC az anlar, çok sever.

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #16 : 14 Şubat 2025, 15:46:37 »
vayyy, Idris baba Amstradçıymış. Benim tanıdığım Amstradçı tek ünlü Zeki Alasya idi. Sizin Amstrad dergisinin bir sayısında röportajı vardı 464 ile. Joystick'i ters koymuşlar, o da o şekilde oyun oynama pozu vermişti hiç unutmuyorum. @Alco eminin sende vardır derginin bir kopyası.
Dergilerin bizzat benim kopyaları yıllar önce, sanırım 96 ya da 97 gibiydi, validenin gazabına uğramıştı  :'( Neyse sonra sağolsun @matahari kendininkileri bana hediye etmişti. Haliyle bunlar benimkilerden de değerli şimdi :)

Sizin Amstrad dergilerinin taranmış hallerini yıllar önce paylaşmıştım. Farketmediysen Retrojen Etkinlikleri e-kütüphane bölümümüze bakabilirsin. Hatta çok daha fazlası da var.

Ünlü olarak bizzat tanıdığım @ssg var. Bir de underground ünlü olarak çocukluk arkadaşım @matahari var. Daha ne olsun :)

Alıntı
Expanse benim izlediğim en iyi bilim kurgu dizisi diyebilirim. Onun kadar sürükleyici Star Trek Discovery de es geçimeyecek bir dizidir. https://www.imdb.com/title/tt5171438/
Ben Star Trek dünyasını Star Wars'dan daha çok seviyorum. Discovery'yi de takip ediyorum. Hayranlardan beğenmeyenler de çokca var ama ben beğenmiştim. Hatta bu aralar da spin-off u diyebileceğimiz Star Trek: Section 31'i seyretmek için fırsat kolluyorum.

Çevrimdışı ssg

• RAAT
  • Retromanik
  • *
« Yanıtla #17 : 14 Şubat 2025, 20:21:40 »
Tanımak ne demek, evdeki iki bilgisayarım senin elinden geçti Alco ❤️ Fotoyu geçen gün çektim. :)

Çevrimdışı unay

• Retroman
« Yanıtla #18 : 14 Şubat 2025, 20:40:46 »
Alıntı
Ünlü olarak bizzat tanıdığım @ssg var. Bir de underground ünlü olarak çocukluk arkadaşım @matahari var. Daha ne olsun :)

Yanlış ifade ettim diye taa amerikadan adam çağırıyorsun alacağın olsun. Zaten söz verdiğin dergiler de gelmedi.

Section 31 yeni izledim, Discovery yeni sezon beklerken iyi geliyor.

Zeki Alasya 1. Sayıdaymış.
Sol üstteki fotoda joystick ters duruyor.

Bağlamdan uzaklaşmayayım, Lost Room diye bir mini dizi vardı  6 bölümlüktü sanırım.

Çevrimiçi Hifly

• Retroman
« Yanıtla #19 : 15 Şubat 2025, 12:31:01 »
Tanımak ne demek, evdeki iki bilgisayarım senin elinden geçti Alco ❤️ Fotoyu geçen gün çektim. :)

Offf hepsi senin mi?  :D

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #20 : 15 Şubat 2025, 14:05:23 »
Demek ki yemişiz Idris Elba'yı... Yerli ve milli Amstradcılarımız yurtdışında ülkemizi en iyi şekilde temsil ediyorlar :D Bak şimdi sen söyleyince hatırladım arkadaşları. Tanışmıştık kendileri ile. Çok da yakışıklı duruyorlar. Breadbin ve 1701 mi desem 1702 bilemedim ile de güzel bir ekip olmuşlar. Gotek de ürkek kedi yavrusu gibi aradan başını uzatmış :)

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #21 : 15 Şubat 2025, 14:21:46 »
Alıntı

Yanlış ifade ettim diye taa amerikadan adam çağırıyorsun alacağın olsun.
Gerçek Amstradcılar her zaman birbirlerini destekler. Madem Film-Dizi başlığındayız... O zaman konsepte uygun örnekleyelim :)

Alıntı
Zaten söz verdiğin dergiler de gelmedi.
Ümidimizi yitirmeyelim. Başta da dediğim gibi bizde zaman kavramı biraz uzun aralıklı. İlk fırsatta :)

Alıntı
Section 31 yeni izledim, Discovery yeni sezon beklerken iyi geliyor.
O zaman Picard'ı falan da seyretmişsindir sen :)

Alıntı
Zeki Alasya 1. Sayıdaymış.
Sol üstteki fotoda joystick ters duruyor.
Yaaa evet ters joy tutuşu ile bu poz çok meşhurdur :)

Alıntı
Bağlamdan uzaklaşmayayım, Lost Room diye bir mini dizi vardı  6 bölümlüktü sanırım.
Bu da ilginç ve güzel bir diziydi.

Çevrimdışı unay

• Retroman
« Yanıtla #22 : 15 Şubat 2025, 19:03:25 »
Picard'a başladım devamını getiremedim. Çok kaotik ve karanlıktı ilk bölüm. Sonra izlerimlere ayırdım sonra unuttum.

Çevrimiçi Hifly

• Retroman
« Yanıtla #23 : 16 Şubat 2025, 16:35:51 »
@Hifly

Paylaştıklarının hepsini seyrettim. İspanyollar farklı bir tat idi. Sen bunları malum başlıkta 1.5 saat dur dur çalıştır İspanyolca pratiği yaptıktan sonra mı izledin yoksa :D Bilim kurgularda da Expanse bitmedi henüz ama diğerlerini seyretmiştim. @unay 'ın tavsiye ettiği Humans'ı da seyretmiştim. O da güzeldi. @Ref 'in Severance'ın ilk sezon da tamamlandı :)

Bu aralar Manifest'e bakıyorum. Doğaüstü işler ilginizi çekiyorsa güzel. DC ve Marvel ürünlerini pek sevmem ama The Penguin hoşuma gitti. Amerikan polisiyeleri yerine değişik bir tat arayanlara sert bir Fransız polisiyesi olarak Braquo tavsiye ederim. Gerçek olaylardan uyarlanmış korku tarzı isteyen olursa The Terror'un özellikle ilk sezonua bakabilir. Her sezonu farklı öykü.

Film var mı diyene ise; hem bol dialog eksenli hem de dini argümanlı sevene Heretic derim. Peki ya İspanyol sineması diyene The Secret in Their Eyes olabilir mesela. İngiliz polisiye olarak Luther: The Fallen Sun yazıyorum. Malum dizisi de var ve dizi hatırına seyretmiştim. Fena değil. Idris Elba bahsi geçince, şu videoya çok gülmüştüm.

Ahaa bunlar ne ilginç bilgiler :) İdris abi hem Amstradcı, hem Expanse tracki bestelemiş ha... Kahvesi pek iyi değildi gibi ama tam emin olamadım :D

İspanyol filmlerine Pablo abiden sonra denk geldim, bir rastlantı olamaz. Beynimi nasıl etkilediyse bir şekilde çektim demek ki.

Pengueni çok beğendik. Şimdiye kadar hiç yapmadığımız bir şeyi yaptık, cumartesi ilk bölümünü, pazar gün 7 bölümünü arka arkaya seyrettik, nasıl oldu biz de anlamadık.

Bir de Altered Carbon yoklukta izlenebilir, bu önerim @Hifly için daha çok. Distopik gelecek vs işleri var.

Expanse konusunda kesinlikle katılıyorum. Expanse öncesi Battlestar Galactica idi benim için. Star Trek geçmişim pek yok, eski serileride izlemek pek kolay değil. Malum zamanın teknolojisi çok sırıtıyor. Discovery'i seyrettim ve çok beğendim. Ne yazık ki woke ve diversity akımına kurban gitti.