Gönderen Konu: RETROJEN JAM YAPALIM MI?  (Okunma sayısı 288 defa)

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
RETROJEN JAM YAPALIM MI?
« : 06 Kasım 2022, 15:44:24 »
Aslında şunu göndermeye gelmiştim ama diğer kısım daha önemli. Ama önce şu aradan çıksın:

Burada da kreatif kodlama ile ilgilenen çok insan var, şurada bazı jam'ler var.
http://www.indiegamejams.com/

Bu arada;
Bir Retrojen JAM yapsak aslında, birkaç senedir RAAT'ları pek yapamadık. 2 günlük bir 90'lar GAME JAM'e ne dersiniz? Discordda toplanırız, isteyen istediği platformda küçük ürünler çıkarır.

Katılabilirim diyenler el kaldırsın ve kendine uygun olan önerdiği tarihi yazsın.

Benim oyum, aralık sonu ya da ocak sonu şeklinde.

Çevrimdışı MuzafferB

• Retromanik
Ynt: RETROJEN JAM YAPALIM MI?
« Yanıtla #1 : 06 Kasım 2022, 17:12:33 »
Ben de bu vesileyle su kanali tavsiye edeyim:
https://www.youtube.com/c/Phaze101

Eger Ingilizce sorun degilse, bu Italyan (ki kendisi arkadasim olur) hem Amiga hem de C64 icin assembly dersleri veriyor. Ayni zamanda Game Jam'ler de duzenliyor. Ilgilenenler icin Discord sunucusu:
https://discord.com/invite/f8wexB6

Çevrimdışı Cengiz Demir

• Retro Meraklısı
« Yanıtla #2 : 06 Kasım 2022, 22:47:17 »
Nasıl yapılıyor, nasıl bir şeydir tam anlayamadım. Ama izleyicilere de yer varsa;
İzleyici kadrosuna +1  :D

Çevrimdışı Skate

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #3 : 07 Kasım 2022, 08:06:24 »
Ben pozitif bakarım. Ama bu işlerin ilk başlaması 2009'a denk geliyor. İlk kez Global Game Jam düzenlenmişti. Ben de tek başıma kalktım gittim, GGJ 2009'da bir oyun yayınladım ve jübilemi yaptım. :) Ama elbette ki katılırım.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #4 : 07 Kasım 2022, 11:14:58 »
Ben pozitif bakarım. Ama bu işlerin ilk başlaması 2009'a denk geliyor. İlk kez Global Game Jam düzenlenmişti. Ben de tek başıma kalktım gittim, GGJ 2009'da bir oyun yayınladım ve jübilemi yaptım. :) Ama elbette ki katılırım.
Benim kastettiğim online JAM bu arada. Herkes evinden katılır. Buradaki püf noktası süresi, bunlar genelde 1-2 gün süren uzun etkinlikler oluyor ve bizim çok işimiz gücümüz var, online bile olsa 2 günü bu işe ayırmak gerekiyor. Asıl amaç komünite olarak bir araya gelmek, video konferans 48 saat boyunca hep açık olur, o hostluk kısmını birimiz üstlenir (kimse istemezse ben yaparım), youtube'dan canlı yayın da konabilir.

Bu arada GGJ yaklaşıyor, 1-2 ay kaldı.

Nasıl yapılıyor, nasıl bir şeydir tam anlayamadım. Ama izleyicilere de yer varsa;
İzleyici kadrosuna +1  :D
izleyiciler olur elbette ama JAM'lerde izlenecek pek birşey olmuyor, herkes grafik çizmekle, kodlama yapmakla uğraşıyor oluyor. Ama izlemek isteyen buyursun :D

Çevrimdışı doMiNO

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #5 : 07 Kasım 2022, 13:30:40 »
Katılabilirim diyenler el kaldırsın ve kendine uygun olan önerdiği tarihi yazsın.

Benim oyum, aralık sonu ya da ocak sonu şeklinde.

Kararlaştırılacak tarih ters bir zamanıma denk gelmediği sürece ben varım.

Aralık sonu, Ocak başı da olabilir diyerek ilk net tarih teklifini ortaya bırakıyorum ve 31 Aralık 2022 - 1 Ocak 2023 diyorum.

Çevrimdışı Skate

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #6 : 07 Kasım 2022, 16:50:46 »
Yılbaşı gecesini game jam ile harcadığında seni boşayacak bir eşin yok sanırım? :)

Çevrimdışı doMiNO

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #7 : 07 Kasım 2022, 16:56:07 »
Yılbaşı gecesini game jam ile harcadığında seni boşayacak bir eşin yok sanırım? :)

Çok mu belli ettim?  ;D

Bundan daha güzel bir yılbaşı eğlencesi olmaz diye düşünmüştüm.  ;)

Çevrimdışı Skate

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #8 : 07 Kasım 2022, 18:55:41 »
Tarih olarak benim teklifim bir iki hafta içinde olması yönünde. Hatta dilerseniz bu hafta sonu olsun. Çünkü bu Jam formatında ön hazırlık yapılmaması olayın en güzel tarafı. Madem kimse önceden bir şey hazırlamayacak, neden bekliyoruz? :)

Diyorsanız ki "yarışmaya bir sürü katılımcı olsun, reklamını yapalım", o zaman ona göre süre belirleyin tabii ki. Ama biz bize mevcut Retrojen/RAAT tayfası ile bir şey yapacaksak zaten duyurması bir kaç saat sürer.

Bu arada içeriğin tamamen sürpriz olması, uyulacak bir tema varsa onun da yarışma başında açıklanması çok iyi olur ki zaten genel format bu diye biliyorum. Platform zorlaması olacağını sanmıyorum ama her ne kadar katılımcı sayısı düşerse de son anda "Platform: Oric Atmos" falan diye açıklansa çok şık olur. 48 saatin 24 saatini doküman okuyarak geçiririz. :D

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #9 : 12 Kasım 2022, 11:48:49 »
Aceleye gerek yok biraz olgunlaşsın bakalım, en azından 7 kişi lazım başlamak için.

Çevrimdışı Skate

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #10 : 19 Kasım 2022, 14:15:17 »
Aceleye gerek yok biraz olgunlaşsın bakalım, en azından 7 kişi lazım başlamak için.

O ne ya öyle, pamuk retrojen ve 7 jamciler ayağı. :) Sen duyuruyu yap, 7 kişi rahat çıkar. coderlardan sayıyorum;

1) ref
2) skate
3) eins
4) nightlord
5) wizofwar
6) spritus
7) ssg

al sana kesin entry gelecek 7'li.

* Matahari
* Endo
* Joker
* Norvax
...

yedek liste de böyle uzar gider. :)

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #11 : 19 Kasım 2022, 14:16:57 »

O ne ya öyle, pamuk retrojen ve 7 jamciler ayağı. :) Sen duyuruyu yap, 7 kişi rahat çıkar. coderlardan sayıyorum;

1) ref
2) skate
3) eins
4) nightlord
5) wizofwar
6) spritus
7) ssg

al sana kesin entry gelecek 7'li.

* Matahari
* Endo
* Joker
* Norvax
...

yedek liste de böyle uzar gider. :)

oohoo hayat böyle tozpembe mi görünüyor senin ordan :D Şu listedeki adamların yoğunluktan yemek yiyecek vakitleri yok :)

Çevrimdışı Skate

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #12 : 19 Kasım 2022, 14:21:45 »
O 7 kişiden ikisi seninle beniz, kalan 5'inin 4'ü eins, nightlord, ssg, spritus benim Trolley yarışmasına katılmışlardı. Bazıları "abi ben ne anlarım JavaScript'ten?" deyip, yine de katılmışlardı. Sen o kısmı bana bırak. Fazladan bir wizofwor saymışım ki (bir de typo yapmışım yazarken, özür) ben saymasam da sanki o bir katılım yapardı gibi hissettim de yazdım, aktif adam o.

Sen duyur, katılımı hallederiz, ben de cheerleading yaparım.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #13 : 19 Kasım 2022, 14:23:16 »
O 7 kişiden ikisi seninle beniz, kalan 5'inin 4'ü eins, nightlord, ssg, spritus benim Trolley yarışmasına katılmışlardı. Bazıları "abi ben ne anlarım JavaScript'ten?" deyip, yine de katılmışlardı. Sen o kısmı bana bırak. Fazladan bir wizofwor saymışım ki (bir de typo yapmışım yazarken, özür) ben saymasam da sanki o bir katılım yapardı gibi hissettim de yazdım, aktif adam o.

Sen duyur, katılımı hallederiz, ben de cheerleading yaparım.

tamamdır, uygun bir zaman kolluyorum zaten.

Çevrimdışı Wisdom

• RAAT
  • Retroman
  • *
« Yanıtla #14 : 29 Kasım 2022, 11:36:02 »
Tarih ilan edildiginde bana uyarsa katilirim ben.