Gönderen Konu: 7Dx Oldu (parti görüşleri).  (Okunma sayısı 21120 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
7Dx Oldu (parti görüşleri).
« : 25 Aralık 2011, 14:52:22 »
Bu başlığı 7D'den yazıyorum.

Yarışmalar başlamışken, şimdilik kısa özet geçeyim, her ne kadar forumumuzun neredeyse tamamı (witchdoctor yok) şu anda yanımda olsa da, yine de bu başlığı açıyorum.

Önemli olaylar:

Bu sene tıka basa yedik. Göbüşe yatırım yaptık.

Kaçırdığım kısımda hiçbir demopartide görülmemiş bir amstrad muhabbeti geçtiği konusunda söylentiler vardı, bunlar çeşitli scene çevrelerince onaylandı. Örneğin ünlü demogroup Zomco, "Harbiden bu seneki muhabbet en iyisiydi" şeklinde beyan verdi.

Baş roller:

Bunun dışında yeni surat azdı bu sene, eski topraklar hücum etmiş ve toprakları ele geçirmişti. Hatta ulu Shax bile şehre inmiş.

Uykulu gözler, karartılmış pencerelerin etkisiyle kapanırken herkes onları açık tutabilmek amacıyla farklı teknikler uygulamaktalar.

Ah, elbette, norvax ve nightlord, çılgın  texas kovboyları, pörtlek gözleriyle webcam başında eziyetimizi paylaşıyorlar.

Snapshot'un Sümüklü Böceği, duvara yapışmıştı. Retrojenin kedili teyzesi "Panter Shax" onu evlat edindi, bütün parti boyunca onunla konuşarak, "hayır, sen o kadar da sümüklü değilsin, insanları dinleme, kendine bak" şeklinde terapi yaptı ve yapmakta.

Matahari, bir z80 fatihi, kahvaltı sırasında enerjisini muzlu sütten aldığını itiraf etti.

Alco, neredeyse tüm parti boyunca oturduğu yerden kıpırdamayan adam, bir ara parmağını oynatınca enerjisizlikten bayıldı.

Bu arada ben, partinin Cumartesi günü başladığını öğrendim.

Harbi parti raporumuda yakında ekleyeceğim...

Çevrimdışı Adamın Biri

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
    • Sadece bir müze...
Ynt: 7Dx Oldu (parti görüşleri).
« Yanıtla #1 : 25 Aralık 2011, 23:35:06 »
7DX 2011’in bugüne kadarki en keyif alacağım parti olacağını bilmiyordum.

İstanbul’a mevsimin ilk karı düşüyordu. Hava sıcaklığı önceki güne göre hissedilir derecede azalmıştı. Yağmur cuma günü bardaktan boşanırcasına aralıksız yağmıştı. Hafta sonu da sürüp sürmeyeceğini merak edenlerin sayısı az değildi.

Cumartesi günü Ara Güler’in Kanyon’daki imza gününden çıkar çıkmaz, 7DX partilerinin değişmez mekânı haline gelen Boğaziçi Üniversitesi’nin yolunu tuttum. Artık kuzey kampüsünü “Hangi merdivenden iniyoruz? Nereden gidiyoruz?” demeyecek kadar tanır hale geldiğim için parti mekânını bulmam zor olmadı.

İçeri girmemle birlikte partinin organizatörü Skate’i karşımda görmem bir oldu. Kaydımı yaptırıp yaka kartımı aldıktan sonra eşyalarımı masalara bıraktım. Saat henüz 3’tü ve insanlar yeni yeni geliyorlardı.

Bu yıl wild compo’ya bir ürünle katılmak istiyordum. Bu (her partide yaptığım röportajları saymazsak) bir demopartide yaptığım ilk ürün olacaktı. Nedir ki sabaha karşı uyuyan insanları konu alan video projemi, Skate’in benzer bir şeyin 2009’da Compec tarafından yapıldığını söylemesiyle daha başlamadan bitirdim. Zaten yapılmış şeyin bir benzerini yapmak istemedim. Bunun yerine yapmayı planladığım röportaja odaklandım.

7DX 2011’de (henüz kendisinin haberi olmasa da) Gameshow’dan Burak Bayburtlu ile röportaj yapmak istiyordum. Hatta bu kararı birkaç hafta öncesinden vermiş ve hazırlanmıştım. Kendisini daha önceki partilerde de gördüğüm için bu yıl da katılacağını düşünüyordum. Açıkçası bu iyimserliğim dışında herhangi bir irtibat dememem de olmamıştı.

Kime niyet kime kısmet! Burak gerçekten de geldi, ama bir işi nedeniyle partide uzun süre kalamayacağını, onun yerine röportajı bir başka zaman yapabileceğimizi söylüyordu. Ama parti bu, şans eseri tanışılıp konuşulacak birileri her zaman bulunur. İşte 2011’in sürprizi de 64’ler’den Rasim Mingü oldu. Bu yıl parti organizasyon ekibine katılan dostum Ufuk’un vasıtasıyla Rasim Mingü’yle tanıştık. Önce ayaküstü çevirmeye başladığımız muhabbet, saatler geçtikçe yetmemeye başladı. Yukarıdaki bir sınıfa geçerek sohbeti röportaja dönüştürdük. Ufuk’la beraber hazırlıksız olsak da çok keyifli bir röportaj yaptık. Rasim Mingü de anlatmaktan zevk aldı. Konuştukça açıldı, açıldıkça anlattı. Bize ilginç anektodlar aktardı. Kendisini masal dinleyen çocuklar gibi dinledik. Cihaz zaten kaydediyordu ama biz aklımıza da not ettik.

Bir önceki geceden kalma uykusuzluğum tavuk gibi erkenden yatmama neden olacak mıydı? Saat 10 sularında göz kapaklarım ağırlaşmaya başlamıştı bile. Neyse ki partilerde asıl muhabbetin gece yapıldığını unutmamak lazım. Retrojen grubu parti boyunca belki de en mavra grup oldu. Alcofribas ve Domino ile görüşmeyeli iki yıl olmuştu. Shax, Matahari, Akermen gibi ismini duyup yazılarını okuduğum kişilerle tanışmak da 7DX 2011’eymiş. Ortama Beast/Crescent da dahil olunca muhabbetin kalitesi artmış ve uykum yok olmuştu. Artık gece 3’e kadar ayaktaydım.

Avuç kadar bir bilgisayar ekranına sıkışıp kalmış ve bir köşeye itilmiş duran Nightlord’u da ilk bu esnada fark ettim. Garibim, hayata bakışını değiştirmekten aciz, ilgiden yoksun ve mahsun bir şekilde masasının üstünde duruyordu. Türk Scene’inin bu büyük remote destekçisine bağlantı kalitesinin izin verdiği ölçüde hal-hatır sorduktan sonra onu bir ara Endo’nun ellerinde gördüğümü hatırlıyorum: “Nightlord’u biraz gezdiriyim,” diyordu Endo.

Bu 7DX’ler gittikçe daha lezzetli bir hale geliyor. 2009’da girdiğimiz bademli Milka komasından sonra bu sefer de dışarı çıkmaktansa sandviç, supangle, gofret, cips ve diğer sağlıklı parti yiyeceklerine abandık. Sonuç tatmin ediciydi. Yalnız parti organizasyonu bizi bu beleşçiliğe alıştırmakla iyi mi yapıyor yoksa kötü mü, o konuda şüphelerim var…

Saatler gece yarısını geçip de ilk yarışmaların başlamasının (ve ortamın karartılmasının) ardından benim uykum da yeniden gelmeye başlamıştı. Bu sebeple aslen masalara konmak üzere hazırlanan mavi köpüklerden üçünü alarak boş bir sınıfa mat niyetine yerleştirdim. Uyku tulumumum içine girerek yaklaşık yedi saat sürecek uyku faslına başladım.

Pazar sabahı yaklaşık 10.30 gibi kalktığımda karşılaştığım ilk sürpriz Ref oldu. Herhalde gelmeyecek diye düşünürken meğer ben uyuduktan bir saat sonra parti mekânına giriş yapmış. Ref’in gelişi zaten şen olan Retrojen ekibinin neşesini daha da arttırmıştı. Fırsat bu fırsat deyip, ona film teorisi hakkında aklıma takılanları sormamak için kendimi zor tuttum desem de inanmayın, çünkü tutmadım (Arda seni sorularımla boğduysam kusura bakma).

Ve son yarışmalar… Bu sene de bir ürün patlaması yaşamadı 7DX, ama her yıl olduğu gibi yine az sayıda da olsa çok kaliteli ürünler görüldü. Arcane’in piksel grafiğine hayran kalındı. Drey’le aşık atmaya çalışan insanların dramına şahit olundu.

Zomco bu yıl da “Buradayız,” dedi. Her ne kadar Domino parti sonrası demo ödülünü almaktan utandığını itiraf etse de, Zomco’nun ürünleri 7DX partilerinin bir rengi oldu bile.

Return ödüle kavuşamasa bile her yıl daha iyiye gidiyor. Return’ün C64 ürünlerini izlemek gitgide bir keyif haline geliyor. Joker’in gelecek yıl kodlayacağı demosunu şimdiden merak etmeye başladım.

Ödüller dağıtılıp, toplu fotoğraflar çekilip, ayrılma vakti geldiğinde içimde bu güzel oluşuma bir şekilde dahil olmanın verdiği hazla Zonguldak istikametine doğru giden Zomco aracına atladım. Beni Levent’te indirdikten sonra E-5’e nasıl sapacaklarını tarif etmiştim, umarım bulabilmişlerdir!

Düşündüm de 7DX’lerin 2011 sürümünde benim fark ettiğim en büyük gelişim Compec ekibinin katılımında oldu. Gerek organizasyon olsun, gerekse yarışmalardaki katılımları olsun Compec bu partiyi her sene daha bir sahipleniyor gibi. Her ne kadar retro yönü ağır basan katılımcılar arasında eleştirel yaklaşanlar olsa da ben kendi adıma partideki bu gençleşmeden ve dinamizmden çok hoşlandım. Bana öyle geliyor ki 7DX’ler ileride alışılmış anlamdaki demopartilerden biraz daha farklı bir şekilde, daha kendine özgün bir kimliğe bürünecek ve bunun illa olumsuz manada olması da gerekmiyor.

Son sözü ise partiyi sırtlayıp bugüne getiren bütün organizatörlere ayırdım: Skate, Hydrogen, Endo, Datura ve çorbada tuzu olan diğer herkes… Hepinize içten teşekkürler bizlere bu güzel ortamı sağladığınız için.

Nice on yıllara 7DX…

Çevrimdışı doMiNO

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #2 : 26 Aralık 2011, 02:42:46 »
Zomco olarak 2008'den bu yana katılım gösterdiğimiz ve katılmaktan keyif aldığımız 7DX partilerine bu yıl dördüncü kez katılmak için parti tarihini iple çektik. Partiye yine boş gitmek istemiyorduk ama "acaba ne gibi ürün/ürünler" hazırlayabiliriz sorusunun cevabını da bir türlü bulamıyorduk. Başta Nightlord olmak üzere birkaç kişiden, Zomco'dan demo beklentileri olduğunu öğrenip; "hayır, maalesef partide bu yıl Zomco'dan bir demo olamayacak" cevabıyla onları hayal kırıklığına uğrattıktan sonra, elimizde hiçbir ürün olmadan, partinin başlayacağı günden 1 gün öncesine kadar geldik. Cuma günü "aslında hem 7DX'in 10. yılını kutlayan, hem de bizden demo bekleyenlerin beklentilerini az da olsa karşılayabilecek bir demomsu hazırlayabilirim" diye düşündüm ve en kısa yoldan AMOS'u açarak birşeyler kodlamaya başladım. 3-4 saatlik kısa bir çalışmanın sonrasında ortaya basit, çirkin, düşük performanslı ve sadece WinUAE üzerinde test edilebilmiş bir ürün çıkardım. "Yirmi" adını verdiğim bu ürün ile hem 7DX'in onuncu yılını, hem de Zomco'nun yirminci kuruluş yılını kutlamış olacaktık. Evet, Zomco bundan tam 20 yıl önce kuruldu. Son 3-4 yıla kadar adı pek duyulmamış ve tüm çalışmaları Zonguldak çapında kalmış local bir grup olsa da... Yine son dakika kararıyla, kuzenim Octopus'un 1993'te çizdiği ve hiç gün yüzü görmemiş pixel grafiklerinden birini bir parça modifiye ederek, "Zomcola" adlı ürünü hazır hale getirdim ve böylece iki ürün ile partiye katılmaya hazırdık artık.

Kalabalık bir kadroyla partiye katılmak niyetinde olsak da, grup üyelerinden bazıları son dakika mazeretleri ile partiye gelemediler ve ben, bertem ve yeni nesil üyemiz behlül, 24 Aralık Cumartesi sabahı saat 6'da Zonguldak'tan yola çıktık... Yolda trafiğe takılıp, planladığımızdan yaklaşık 2 saat geç bir şekilde parti mekanına ulaştığımızda saatler 12:30 civarıydı. İçeri girdiğimde kalabalık Compec ekibi, parti organizatörleri ve 3-4 scener dışında hemen hemen kimsenin henüz gelmemiş olması beni şaşırttı! Gün öğlen olmuştu ve mekan bomboştu...

Saat 1 oldu, 2 oldu ama insanlar tek tük gelmeye başlamışlardı. Bu durumu görünce bu yıl partinin çok sönük geçeceğini düşündüm. Neyse ki yanıldığımı çok geçmeden anladım. İnsanlar mekanı doldurmaya başladılar ve mekanın her köşesinde, her an tanık olup katılabileceğiniz leziz sohbetler dönmeye başlamıştı. Bu durumu görünce aklıma "yatuyu" geldi. Tam ona göre bir parti oluyordu ve yatuyu mazereti nedeniyle gelememişti. Gerçi partinin tamamına yakınına online olarak şahitlik etme fırsatı buldu ama orada olup sohbetlere katılım göstermenin yerini tutmayacağı tartışılmaz...

Compec ekibi her zamanki gibi harikaydı. Hatta her yıl performanslarını artırdıklarını görüyorum. Çikolatalar püskevitler bizi bizden aldı. Dondurmalar tatlılar, cipsler gazozlar kolalar tükettikçe artıyordu. Sponsorlara teşekkür etmek gerek ama diğer taraftan da organizatörlere bir tavsiyede bulunmadan geçemeyeceğim: Seneye bir hastane ile sponsorluk anlaşması yapmak gerekebilir. Bunca kolesterol ve bilumum zararlı ıvır zıvırı bünyeye dahil ettikten sonra, yaşları da artık ilerlemekte olan scenerların ani kalp krizi, inme gibi durumlarla karşılaşma olasılığına karşı böyle bir sponsor olmalı. Sınırsız serum ve zorunlu tansiyon ölçümü saatleri olmalı... :)

Bu yıl partiye katılım rekor düzeyde oldu. Ama daha da önemlisi katılanların katılım şekilleriydi. Mekanda sabahlayan çok sayıda katılımcı vardı ve hava aydınlanana kadar sohbetler muhabbetler devam etti. Sümüklü böceklerden Z80 tricklerine kadar herşey konuşuldu ve katıldığım her sohbetten inanılmaz keyif aldım. Leziz sohbetleri için Alcofribas, Shax, Matahari, Akermen, Ref, Ragnor, Deniz, Beast ve ismini bu uykusuz halimle hatırlayamadığım diğer arkadaşlara iki gün boyunca aralıksız devam eden keyifli sohbetler için teşekkür ediyorum. Nightlord ve Norvax ile de Skype üzerinden kısa kısa görüşmeler yapma imkanı buldum. Adamların taaaaa Amerika'larda iki gün boyunca bir odaya kapanıp odayı 7DX parti mekanına çevirmeleri (şişme yatak bile hazırlayıp koymuşlar bir köşeye) bende "acaba biz de büyüyünce onlar gibi olabilir miyiz" sorusunun oluşmasına neden oldu. :)

Compo katılımları da enfesti. Drey yine aldı götürdü... Arcane pixel compoyu joystick'iyle kazıya kazıya kazandı. Pixel compoda biz de Zomcola adlı çalışma ile ikinciliği aldık. İyi bir derece aldığımızı düşünüyorum. Diğer taraftan; 256 byte kategorisinde Matahari'nin çalışmasının birincilik kazanması gereken bir ürün olduğunu da düşünüyorum. Amstrad ile enfes bir 256 byte hazırlamıştı ama ürünün derecesi ikincilik oldu. Bunu duyunca üzüldüm gerçekten. Tabii bu birinciliği kazanan Skate'in çalışmasının kötü olduğu anlamına gelmiyor. Game compo'da yine harika işler vardı. İlk iki dereceyi kazanan ürünler aslında birbirine yakın güzellikte olsalar da birinin kazanması gerekiyordu ve açıkçası ben de tercihimi birinci olan çalışmadan yana kullanmıştım.

...Ve geldik ilk kez Zomco'nun da bir ürününün katılacağı Demo Compo'ya. Hedefim açık ve netti. Sonunculuk! Ama bu sonunculuğun açık bir farkla olmamasını temenni ediyordum. Bizden bir önceki dereceyi alan üründen az bir farkla sonuncu olmak benim için başarı olacaktı. Zira hazırladığımız çalışma basit bir son dakika işiydi ve bana göre kesinlikle berbattı. Fakat katılımcılar benim gibi düşünmediler ve bize ikinciliği layık gördüler. Bunun için teşekkür etsem de, ben hâlâ "yirmi"nin ikinci olacak bir ürün olmadığını düşünüyorum. Diğer ürünler çok daha fazla emek verilmiş çalışmalardı...

7DX 2011'de benim için bir başka sürpriz daha yaşandı. Retrojen dergime sonunda kavuştum. Şu anda hemen önümde duruyor ve yarın akşam sindire sindire okumayı planlıyorum. Ben dergiyi okuduktan birkaç gün sonra yeni sayı da çıkmış olursa tadından yenmez tabii... :P

Az uyku, bol sohbet, bol kolesterol ve bol eğlence ile bir 7DX Demo Party daha sona erdi. Ref'in deyimiyle "Ünlü demogroup Zomco"nun da söylediği gibi;  "Harbiden bu seneki muhabbet en iyisiydi."

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #3 : 26 Aralık 2011, 15:16:48 »
Tamam iyi hoş da...Kardeşim siz hiç uyumaz mısınız? Eve döner dönmez nasıl yazabiliyorsunuz parti raporunu? O iki günün yorgunluğu yok mu siz de? Bak ben köşemden hafifce hareket ettim şimdiden uykum geldi :)

Çevrimdışı Ragnor

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #4 : 26 Aralık 2011, 22:32:22 »
ZOMCOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #5 : 26 Aralık 2011, 23:14:14 »
Birşey dikkatimi çekti... Sanırım geçen sene de, hemen parti öncesi veya sonrası tr-demoscene kapalıydı. Bu sene de epeydir kapalı. Bu "Cuma'ya gittim dönücem" olayının sebebi nedir bilen var mı?

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #6 : 27 Aralık 2011, 00:43:49 »
  Olmeden once yapilacak X sey tabanli oneriler arasinda rahatlikla yer alabilecek bir sey bu. Evet, 7DX kesinlikle boyle bir hadise. Tabii benim gibi daha once bu aksiyona katilamdiysaniz ne kacirdigizi ve onemini asla bilemiyorsunuz. Ayrica superdi deyip keyfini surdugum bu olayin uzun ve puruzlu bir  mutfak surecinin oldugunu tahmin ediyorum. Iste o kisimla ugrasip bir ton insani ayni cati altina sokan, bel bolgesi capimizi arttirmamiz adina desteklerini esirgemeyen, ardi ardina 3 sid chip yakmayi basarabilen organizatorlere tesekkur etmek istiyorum. Skate, Hydrogen, Endo ve digerleri; Supersiniz abi.

Evden cikarken benim icin asil heyecan bizim tayfa dedigim adamlarla yuz yuze tanisacak olmamdi. Ilk temas Alco ile gerceklesti, cep telefonuyla. Bogaz koprusundeyken Alco' ya "Abi kitaya giriyorum" minvalinde bir telefon aramasi yaptim. Cunku inecegim duraktan o alacakti beni. Fakat Alco' nun sesi irc metinlerinde ki gibi gelmedigi icin ufak bir sok yasamitim. Bas bariton bir ses mi bekliyordum? Evet. Peki ne ile karsilasmistim? Opera gelecegi olmayan bir adam. Fakat daha ilginci cekilmeyen yabancilikti. Sanki daha dun birlikte bir yerlerdeymisiz gibi muhabbete devam ediyorduk. Aslinda karsilastigim butun retrojen tayfasinda boyle bir hava vardi.

Parti mekanina varinca Alco' nun cirkin ekipmanlarini yuklenip daldik iceri. Kayit yaptirmak icin yaklastigimiz masada oturan iki arkadas Alco 'nun "ben elde yazilmis yaka karti istemem, termal yazicidan basin" demesiyle biraz panikledi. Neyse ki Alco israr etmedi ve etiketlenmis vaziyette surumuze dogru yoneldik.

Bir kac selamlasma ardindan yuvamiz diyebilecegimiz, duvar kenarinda ki masaya attik ekipmanlari. Hemen arkamizda Alco' nun gormekten cok memnun oldugu belli olan ve benim de sonradan tanistigim Matahari ve Akermen vardi. Tanistiktan sonra  anladim ki gorunce gercekten memnun olacaginiz iki super insanmis onlar. Matahari yanina aldigi Amstrad misyonu ve o misyonun parcasi olan bomba bir 256b demoyla gelmis. Akermen ise sonradan ogrendigimiz, yine bomba, etkilesimli  demo diyebilecegimiz urunu ile konumlanmis partiye. Fakat Akermen hic bir yarisma icin kayit olmamis. Neden mi? Cunku  o' na gore iyi bir calisma degilmis. Eger o iyi bir calisma degilse ben de esegim diyebilirim sadece.

Daha sonra Ragnor ve Domino ile karsilastim. Ragnor karizmatik sakali ve biyigi ile iki sira arkamizda oturmus "iseyen araba" isimli oyunun yapimiyla ugrasiyordu. Domino ise padawan' i Behlul ile  cikti karsima. Son yillarin parlayan yildizi zomco' nun  beyni, ultra gercek Amigaci, lezzet avcisi bir gurme, oncu bir dagci, muhabbeti guzel insan. Hemen on caprazda bulunan Ozkano ise tam tesekkullu sahra bilgisayar servisini acmis, parti anlayisi tamirden ibaret olan retro kullanicilara haril haril is yapiyordu. Fakat adamin yuzunde hep ayni rahat ifade mevcut. Sabahin korune kadar tamirat yapti, o yuz ifadesi hep ayni kaldi. Daha sonra gecen bir muhabbette Ozkano' nun elinde sadece 3 adet A2000 oldugunu ogrenince icim parcalandi. Parcalanmak ne kelime yuregim yirtildi. Sedece ben mi? O civarda ki herkes aglamamak icin zor tuttu kenidini.

Yasanmis hadiselerin adami Alco ve mutevazi tanimini yeniden yazan Matahari anlatmaya basladi. E tabii cocukluk arkadasi olan iki adam, her biri ansiklopedi kivaminda. Akermen' in de yan koldan desteklemesiyle bilisim sektorunun kirli gecmisi bir bir dokuluyor ortaya. Bir insanin kac adet bos kaset tasiyabileceginden tutun da, Amstrad Batman demosunun tricklerine kadar bir ton konu donuyor masada. Bu arada ben de Amstrad 128' in "copy " fonksiyonuna hasta kalarak bir tane bu cirkin  aletten almaya karar veriyorum. Sanirim devamli suratina cirkin dememden olsa gerek bir sure sonra naz yapmaya baslayan 128, Amstrad aleminin medar-i iftihari olan batman demosunda cakilmaya basliyor. Hatta iki seferden fazla izleyememis oluyoruz batman' i. Neyse ki Matahari' nin 256b demosu sorunsuz sekilde calisabiliyor Alco' nun o cirkin bilgisayarinda.

Matahari' nin demosu 7DX tarihinde ki ilk Amstrad demosu olmak bakimidan ayrica ozel. Bir emulator uzerinde izeldigim Batman disinda gordugum ikinci Amstrad urunu, benim icin de ozel yani.  Ben 256b' yi Izlerken Alco altyzi ile neyin neden bu kadar ozel oldugunu anlatiyordu. Birden aklima diger izleyicilerin de ayni sorunla karsilasacaklari geldi. Sonucta bu bir ilk ve izleyicilerin degerlendirme icin referans alabilecekleri bir ornek ya da bilgileri yok. Herkes tek kelimeyle bir Amstrad cahili. 256b' nin esit olmayan bir ortamda rekabet etmesi demek bu. Her ne kadar asil suc Alco ve Matahari gibi Amstrad kullanicilarinin 10 yil sonra tek urun ile partiye katilmalari olsa da cok gec kalinmis degil.

Kimi muhabbet ediyor, kimi urunuyle ugrasiyor, kimi tamirat basinda. Fakat herkesin ortak yaptigi bir sey var; Tikinmak. Herkesin agzi dolu. Ben en cok, temel icecegim ice tea limon buldugum icin seviniyorum. Peki sadece bu mu? Tam tesekkullu bir Algida dolabi, cipsler, sandvicler, abur cuburlar...tam bir beslenme cilginligi. Yan etki olarak biraz vicdan azabi ve yuksek kalori disinda bir de hela seferleri var elimizde. Hela deyip gecmeyin ama. Girmesi kolay, cikmasi zor kucuk zeka testi hucrelerinden bahsediyorum burada. Cok rahat iceri girebiliyorken tam cikma faslinda gercek suratiniza kapi gibi carpiyor. Kapi acildiginda klozete o kadar yaklasiyor ki, klozete degmeden gecebilmeniz cok zor oluyor. Sahsen biz Matahari ile birlikte bu bolumu tasarlayan/yapan adamlarin hangi kafada olduklarini cok merak ettik. Ama hic degilse +2 puan daha zekiyiz artik.

Bir ara etrafta dolastirilan bir notebook gordum. Soylentilere gore partinin amerika ayagi o lcd panelin icine sIkIsmis. Hani superman' nin ilk filminde cezalandirilip iki boyutlu bir nesneye hapsedilen villain karakterler gibi. Dedim gidip yanasayim bir iki kelam edelim Nightlord ile. Fakat tam bu sirada Hydrogen elinde ki turk kahvesi fincanini bize dogru kaldirip "bizim 3. sid chipimiz de yandi, fazla varsa biraz alabilirmiyiz" demesiyle yerime oturdum. Zaten yorgun olan beynim o sirada en iyi sid ha$at etme metodu ne olabilir diye dusunuyordu. Muhabbet fikri cumbus icinde eridi gitti.

Eski yayinlari koruma kollama ve eski adamlarla roportaj uzmanligi ana bilim dalinda gorev yapan Deniz ile bir kac laf ediyorduk. Sonra birden yok oldu, sonra birden ortaya cikti. Acikcasi ben super guclere sahip olabilir mi diye dusunurken o her seyi (ozellikle zindeligini) uyku tulumuna borclu oldugunu itiraf etti. Bu 7DX konusunda alabilecegim en super dersti sanirim. Katlandigi vakit kic kadar olan bir uyku tulumu hayat kurtarir.

Partiye 2.5 saatlik uyku ile katildigimdan dolayi ilerleyen saattlerde dikkat fonksiyonum bir nevi patlamisti. isitsel olsun, gorsel olsun her seyi soguk bir ilgiyle izlemek ve dinlemek zorunda kaldim. Eee, uykusuz kalinacak bir partiye zaten uykusuz geliyorsaniz buyuk bir zeka ornegi gosteriyorsunuz demektir. Biz buna "beyin bedava ama evde unutmadigin surece" sendromu diyoruz. Matahari' nin demosunu ayik oldugum zamana denk geldigi icin gayet iyi hatirliyordum. Diger her sey ise bir birine girmis vaziyette. Fakat unutamadigim bir baska sey varsa o da "metal2" isimli mp3 calismadir. Duyduguma gore bu parcanin etkilerine maruz kalan butun dinleyiciler icin etkili bir rehabilitasyon ve topluma kazandirima programi uygulanacakmis :P

Bir de Ref beyin dugun nisan ortamlarinda gobecikleri atip sabahin korunde parti mekanina giris yapmasi var. Bir rockstar gibi karsilanan Ref, imzali fotograf dagitir gibi yaninda getirdigi dergileri dagitmaya basladi (sadece kayit yaptiranlar tabii ki). Hatta inanmayacaksiniz ama Domino bile dergisine kavustu. Ref' e kacirdiklarini anlattiktan ve o' nu uzdukten sonra kahvalti icin kampus disina  cikmaya karar verdik. Alco, Akermen, Ref, Matahari ile bogaz manzarasi ve muhabbet esliginde super bir kahvalti yapildi. Her ne kadar manzarayi ben degil de kicim izlemis olsa da :D

Sonra pilim bitti. 50 kusur saatti 2.5 saat uyku ile gecirmistim. Ayaktaydim, hareket ediyordum, nabiz vardi ama beyin coktan baska bir aleme gecmisti. Aklimda "kompieee-egkkihh" seklinde bogurerek benden mekan teyidi alan kebapci ve hic gelmeyen dansci kizlar disinda pek bir sey yoktu. Ha bir de "Bir Harf Bir bayt" sloganini bize kazandiran  kucuk Einstein arkadas var. Kim oldugunu bilmiyorum fakat slogan icin tesekkuler.

Son tesekkurde bizim tayfaya, retrojen insanlarina. Bu partiyi cok daha anlamli kilan tum adamlara. Iseyen arabalar adina;  Guc sizinle olsun!

Shax dirildigi yerden bildirdi...

Didit:  Simdi evimin rahat ortaminda kendi ses sistemimde dinleyince mp3 compo urunlerini siralama daha mantikli gozukmeye basladi. Sedece 3. olan calisma Sid Hunter disinda. Sonucta platform bagimsiz bir muzik uzerinde sid duymak ya da sid' in baska enstrumanlar ile harmanlanmasi benim acimdan pek ilgi cekici gelmiyorl. Bence orasi "Into the Farland" isimli parcanin yeri.

Listede ki son 3 icin "evrensel sabit" demek yanlis olmaz. Belki Sunshine bir sira geri alinarak Hello World' un yerinde olabilirdi fakat Metal2 kesinlikle olmasi gereken yerde :)
Sahip oldukların zamanla sana sahip olur.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
Ynt: 7Dx Oldu (parti görüşleri)
« Yanıtla #7 : 27 Aralık 2011, 19:30:19 »
ya bunun peşine ne yazsak kötü olacak be shax (birkaç saattir deniyorum olmuyor), bu ne şahane bir parti raporu böyle. IRC'deki dialoğomuzu yapıştırıyorum direk, ve bu hususta dominoya katılıyorum:

[26.12][18:24] <HasenatBot> Dostum yeni yıl sana sağlık ve başarı getirsin.
...
[01:48] <~ref> muhahah max döktürmüş.
[01:52] <doMiNO> şimdiye kadar okuduğum en eğlenceli 7dx raporuydu.
[01:52] <doMiNO> shax rapor yazmak için tüm partilere katılmalı bence. :)

Çevrimdışı behlul

• Retromanik
« Yanıtla #8 : 27 Aralık 2011, 19:40:02 »
Abi benim ilk partim olmasına rağmen çook eğlenceli ve eğitici bir parti oldu benim için ondan dolayı bir daha ki senelerde de katılmayı muhakkak istiyorum onun haricinde yemek olayımız iyidi ama compeeeeeci dürümcünün gelebilmesine açıkcası şarşırdım diğer her şey mükkemmeldi 7DX'de emeği geçen herkese teşekkürler...AmiGaaaaa

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #9 : 27 Aralık 2011, 20:49:53 »
 Bir parti acemisi olarak begenmenize sevindim. Umarim bir daha ki sefere urun odakli da bir inceleme yapabilirim :) Ben hala heyecanla ref' in ve alco' nun gozunden nasil gorundugunu merak ediyorum partinin. Hatta parti demek uzun bir sure boyunca bu iki adamin  raporlarini okumakti benim icin.

Çevrimdışı leventp

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #10 : 28 Aralık 2011, 05:42:36 »
Selamlar, ben de parti raporumu yayınladım. Benim raporum sizlerden farklı olarak bu konuyu bilmeyenlere hitap ediyor, dolayısıyla tarzı biraz "light" kaçabilir.

http://www.darkhardware.com/makale/7dx2011_party_report

Bize özel konuşmak gerekirse, sizlerle tanışıp sohbet etmekten çok memnun kaldım, umarım bu etkinlikler yılda bir kereden fazla  tekrarlanır. :)

Sevgiler, LP

Çevrimdışı hydrogen

• RAAT
  • Retromanik
  • *
« Yanıtla #11 : 28 Aralık 2011, 10:06:32 »
Beast daha parti yorumu falan yazabilecek kadar toparlanamadim.  Ama senin makale ile ilgili birseyler soylemem gerek.
Abi hic bir noktayi kacirmadan, hem dhw mudavimlerine, hem scenerlara, hem compec uyesi genclere, hem destek olaran sponsorlara, organizatorlere, potansiyel yeni ziyaretcilere ve katilimcilara, daha fazla destek olmasi gereken basina, eglenceli detaylara, eski ve yeni teknolojilere, bu kadar sade fakat lezzetli bir dille ulasabilmene hayran kalmamak elde degil. Bu kadar profesyonel yazilmis ve emek harcanmis bir yaziyi okumak cok buyuk bir keyif ve motivasyon.

Çevrimdışı ozkano

• Retromanik
« Yanıtla #12 : 28 Aralık 2011, 18:00:48 »
@shax evet sadece 3 tane A2000, dediğimde sana bir haller oldu, inme geçireceğin diye korktum :)

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #13 : 29 Aralık 2011, 15:27:01 »
 Bu arada ne zaman 7DX 2011 icin gorsel aramasi yaptirsam su resim cikiyor karsima. Boyle giderse wikipedia bu fotografi 7DX basligi altina alacak. Alco sagolsun :)

Yoksa...Yoksa biz mi cok erken ayrildik? Hay 1000 bayt!

Çevrimdışı behlul

• Retromanik
« Yanıtla #14 : 29 Aralık 2011, 18:33:17 »
Abi ben bir ara yan salona geçtiğimde bu olaylara başlamak üzereydiler belki yan salonlarda bir şeyler dönüyorduda bizim haberimiz yoktu...