Gönderen Konu: PEKEN Bilgisayar "Superling" ?  (Okunma sayısı 155 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
PEKEN Bilgisayar "Superling" ?
« : 30 Ağustos 2024, 19:40:15 »
şurada 64'ler dergisinde bir ilanda "Süperling" (yazım hatası olabilir, süperlig olması da mümkün) oyundan bahsediliyor. Bu oyunu duyan gören var mı?
@matahari belki bilebilir ama belki gören duyan varsa lütfen ses versin.

https://retrojen.org/lib/mag/reforizer.php?issue=04&mag=64ler&pageno=8

Elbetteki yine türkiye'nin ilk yerli oyunu olduğunu iddia etmiş. Zaten biz ilk olmayan oyun yazmıyoruz türkler olarak. Her yazılan oyun ilk türk oyunu biliyorsunuz. O yüzden şaşırmayınız.

Çevrimdışı matahari

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
    • The Blog of Mert Börü
Ynt: PEKEN Bilgisayar "Superling" ?
« Yanıtla #1 : 30 Ağustos 2024, 22:04:42 »
@matahari belki bilebilir...

İlanda, SÜPER LİG ve DERBY isminde iki farklı yerli oyundan söz ediliyor.

İlkini ne gördüm ne de duydum.

DERBY ise, hiçbir zaman göremediğim ama Attila ağabeyin vefatına kadar gerçekleştirdiğimiz sayısız çilingir sofrası buluşmalarımız sırasında ismini duyduğum bir Commodore 64 oyunu. Metin tabanlı futbol menajerlik oyunu olması için yola çıkılan, BASIC ile yazılan, ama asla tamamlanamayan bir çalışma. Attila ağabeyin kendi projesiydi. Kodu yazan kişi ise, Devrim Peken’in yakın bir arkadaşıydı. Oyunun tamamlanamaması, Attila ağabeyin içinde ukde kalmıştı.

Byte Computer’dan Derya ağabey, DERBY’nin demosunu gören nadir kişilerden biri. Anlattığına göre, "Cemil soldan ilerliyor, ortasını yapıyor, Osman kafayı vuruyor, golü atıyor" benzeri metinlerden oluşan, grafik içermeyen, turn-based bir menajerlik oyunu.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
Ynt: PEKEN Bilgisayar "Superling" ?
« Yanıtla #2 : 17 Ekim 2024, 21:29:50 »
@matahari belki bilebilir...

İlanda, SÜPER LİG ve DERBY isminde iki farklı yerli oyundan söz ediliyor.

İlkini ne gördüm ne de duydum.

DERBY ise, hiçbir zaman göremediğim ama Attila ağabeyin vefatına kadar gerçekleştirdiğimiz sayısız çilingir sofrası buluşmalarımız sırasında ismini duyduğum bir Commodore 64 oyunu. Metin tabanlı futbol menajerlik oyunu olması için yola çıkılan, BASIC ile yazılan, ama asla tamamlanamayan bir çalışma. Attila ağabeyin kendi projesiydi. Kodu yazan kişi ise, Devrim Peken’in yakın bir arkadaşıydı. Oyunun tamamlanamaması, Attila ağabeyin içinde ukde kalmıştı.

Byte Computer’dan Derya ağabey, DERBY’nin demosunu gören nadir kişilerden biri. Anlattığına göre, "Cemil soldan ilerliyor, ortasını yapıyor, Osman kafayı vuruyor, golü atıyor" benzeri metinlerden oluşan, grafik içermeyen, turn-based bir menajerlik oyunu.

Aslında şahaneymiş. Böyle çok oyun vardı özellikle amigada ama Türk bakış açısıyla yapılmış olan birini oynamak isterdim. Bilgiler için teşekkür ederim