Gönderen Konu: Retrojen Fanzin'ler elime geçti  (Okunma sayısı 402 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Hifly

• Retro Meraklısı
Retrojen Fanzin'ler elime geçti
« : 24 Şubat 2025, 13:05:04 »
Selam,

@Alco, öncelikle çok teşekkürler, dergiler sapasağlam elime geçti. Önceden dediğim gibi bu dergiler bana çok sürpriz oldu çünkü nasıl olsa bitmiştir diye sormamıştım hiç. Dergileri eve götürünce hanıma dedim, bak bunlar önemli dergiler, zarar görmesin hiç bir şekilde. Sağolsun 2 dakka sonra kalınca bir muhafaza kabıyla geldi, al bunda dursun diye. Okumaya hemen öyle hayvan gibi başlamadım tabi, hemen bitmesin değil mi? Şöyle acele etmeden, sindire sindire, her sayfayı detaylı taramak gerek. Ne de olsa Sizin Amstrad gibi her ay çıkan bir dergi değil. Gerçi o da 7 sayı idi ama, neyse :) Şunu söyleyebilirim, Sizin Amstrad dergisini ilk aldığım zamanlar gibi heyecanlandırdı bu dergiler beni.

Emeği geçen herkese çok çok teşekkürler. Okudukça, yazılanlar hakkında görüş, duygu ve düşüncelerimi paylaşacağım gene buradan. 3 dergilik proje tamamlanmış ama umarım yeni bir tanesi daha hayata geçirilir. Bu başlığı sohbete mi açmalıydım bilmiyorum, zira sadece teşekkür için. Gerek görüldüğü halde taşınmasını arz ederim :)

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
Ynt: Retrojen Fanzin'ler elime geçti
« Yanıtla #1 : 24 Şubat 2025, 20:06:06 »
Selam,

@Alco, öncelikle çok teşekkürler, dergiler sapasağlam elime geçti. Önceden dediğim gibi bu dergiler bana çok sürpriz oldu çünkü nasıl olsa bitmiştir diye sormamıştım hiç.
Hadi Ünay yeni üye, ama sen 2013'de üye olmuşsun. İnsan bir sormaz mı kardeşim :) Neyse geç olsun da güç olmasın, sağ salim eline ulaşmış. Hep söylüyorum, bu dergiyi daha fazla bastırmanın hiçbir zararı yok. Yıllar boyu dağıtılabilir. Sonuçta zamansız... :)

Alıntı
Dergileri eve götürünce hanıma dedim, bak bunlar önemli dergiler, zarar görmesin hiç bir şekilde. Sağolsun 2 dakka sonra kalınca bir muhafaza kabıyla geldi, al bunda dursun diye.
İşte sahalarda görmek istediğimiz, koleksiyon parçası tarzı saklama. Ref ve Shax sever bu yaklaşımı :)

Alıntı
Okumaya hemen öyle hayvan gibi başlamadım tabi, hemen bitmesin değil mi? Şöyle acele etmeden, sindire sindire, her sayfayı detaylı taramak gerek. Ne de olsa Sizin Amstrad gibi her ay çıkan bir dergi değil. Gerçi o da 7 sayı idi ama, neyse :) Şunu söyleyebilirim, Sizin Amstrad dergisini ilk aldığım zamanlar gibi heyecanlandırdı bu dergiler beni.
Di mi o dönemde her sayfası ayrı kıymetli idi dergilerin, kitapların... Sizin Amstrad Dergisi'nin yazarlarından olan Şenol Eker anlatmıştı, dergiye hırsız girmiş. Sonra ekibin morali bozulmuş ve dergi işini bırakmışlar.

Alıntı
Emeği geçen herkese çok çok teşekkürler. Okudukça, yazılanlar hakkında görüş, duygu ve düşüncelerimi paylaşacağım gene buradan. 3 dergilik proje tamamlanmış ama umarım yeni bir tanesi daha hayata geçirilir. Bu başlığı sohbete mi açmalıydım bilmiyorum, zira sadece teşekkür için. Gerek görüldüğü halde taşınmasını arz ederim :)
Bu paylaşımın için teşekkür ederiz. Geri bildirimler ekibe motivasyon oluyor. Yıllar sonra bile birilerini heyecanlandırması da ayrı güzel. Daha detaylı duygu ve düşüncelerini duymak için de sabırsızlanıyoruz. Konuyu açtığın yer de gayet uygun.

Not1: Amstrad disketlerinin önemli üreticilerinden biri olduğunu düşününce Maxell usb çok anlamlı duruyor. Ama yine de; belki şöyle neredeyse farkedilmeyecek derecede küçük birşey de, ufak bir kaza ile Gotek ve Amstrad'ın zarar görmesini engelleyebilir.
https://www.akakce.com/usb-bellek/en-ucuz-sandisk-128-gb-ultra-fit-sdcz430-128g-g46-fiyati,264203683.html

Not2: Bir tane de düğme basıver şu yakışıklıya  :)
https://www.thingiverse.com/thing:4252802
https://www.thingiverse.com/thing:1072393
https://www.thingiverse.com/thing:2549137

Çevrimdışı Hifly

• Retro Meraklısı
« Yanıtla #2 : 25 Şubat 2025, 09:13:07 »
Alıntı
Hadi Ünay yeni üye, ama sen 2013'de üye olmuşsun. İnsan bir sormaz mı kardeşim :) Neyse geç olsun da güç olmasın, sağ salim eline ulaşmış. Hep söylüyorum, bu dergiyi daha fazla bastırmanın hiçbir zararı yok. Yıllar boyu dağıtılabilir. Sonuçta zamansız... :)

Ah evet, 2013... Foruma çok hızlı bir giriş yaptığım, hanımın Spectrum'unu modladığım, ve en önemlisi "programlamaya nereden başlamalıyım" diye bir başlık açtıktan sonra aynı hızda kaybolduğum sene  :( O sene başlasaydım şu an ne demolar yapıyor olacaktım. Neyse...

Alıntı
izin Amstrad Dergisi'nin yazarlarından olan Şenol Eker anlatmıştı, dergiye hırsız girmiş. Sonra ekibin morali bozulmuş ve dergi işini bırakmışlar.

Bak bunu sormak istemiştim hep. Dergini kapanma sebebi hırsız girmesi ha? Ben hep telif hakları sebepli diye duymuştum. Hoş o seneler bu bilgi nereden geldiyse kulağıma.

Alıntı
Not1: Amstrad disketlerinin önemli üreticilerinden biri olduğunu düşününce Maxell usb çok anlamlı duruyor. Ama yine de; belki şöyle neredeyse farkedilmeyecek derecede küçük birşey de, ufak bir kaza ile Gotek ve Amstrad'ın zarar görmesini engelleyebilir.

Evet evet, bu aklımda. Maxell çok yakışsa da cidden riskli duruyor.

Alıntı
Not2: Bir tane de düğme basıver şu yakışıklıya  :)

Bu da aklımda, zamanım olmadı. Amstrad'a özgü custom bir şey yapayım diyorum ama ne olabilir daha karar veremedim.

Bastırdığım gotek parçası ne yazık ki çok iyi oturmuyor kasaya. Çok kötü değil ama boşluk kalıyor. Bir kaç oynama yapıp yeniden basmam gerekecek. CAD işinden pek iyi anlamam, benim 3 saatte yapacağım işi muhtemelen bilen biri 10-15 dakikada çözebilir. Bu konuda bir yardım isteyebilirim forumdan. Bir de ekran biraz ufak geldi gözüme, eh bu ekranlar çok pahalı şeyler de değil, şöyle büyük bir ekran daha güzel olmaz mı? Tasarımı değiştirirken belki de direkt büyük ekrana geçmek lazım :)

Çevrimdışı unay

• Retro Meraklısı
  • CPC6128 / CPC464 / GTM640
« Yanıtla #3 : 25 Şubat 2025, 10:23:23 »
Amstrad'a özgü bir şeyler yaparsan, ben de talip olabilirim. 3.5" floppy için eski bir hdd kutusu kasası ayarladım, biraz uzun duruyor ama harici floppy'yi içine koymayı planlıyorum.
Tornacıda falan kestirip kısaltmayı düşünüyordum, bir de üstüne Amstrad logosu/yazısı yaparım diye hesap ediyordum. Şimdi kafamda daha başka fikirler oluştu dur bakalım.
Amstrad CPC az anlar, çok sever.

Çevrimdışı Hifly

• Retro Meraklısı
« Yanıtla #4 : 25 Şubat 2025, 11:22:53 »

Alıntı
Amstrad'a özgü bir şeyler yaparsan, ben de talip olabilirim.

Tabi ki...

Alıntı
Tornacıda falan kestirip kısaltmayı düşünüyordum, bir de üstüne Amstrad logosu/yazısı yaparım diye hesap ediyordum.

Hiç uğraşma torna ile istersen:

https://www.thingiverse.com/search?q=3.5%22+floppy+case&page=1#google_vignette

Burada çeşitli tasarımlar var istersen basarım. Üstüne bir de Amstrad logosu ayarlarım mis olur.

Çevrimdışı unay

• Retro Meraklısı
  • CPC6128 / CPC464 / GTM640
« Yanıtla #5 : 25 Şubat 2025, 12:00:52 »

Alıntı
Tornacıda falan kestirip kısaltmayı düşünüyordum, bir de üstüne Amstrad logosu/yazısı yaparım diye hesap ediyordum.

Hiç uğraşma torna ile istersen:

https://www.thingiverse.com/search?q=3.5%22+floppy+case&page=1#google_vignette

Burada çeşitli tasarımlar var istersen basarım. Üstüne bir de Amstrad logosu ayarlarım mis olur.

Ben floppy'nin önüne basit bir şey düşünüyordum sen el yükselttin şimdi :) Eyv kardeşim, sağol.
Çok güzel seçenekler varmış. Önce benim centronics floppy kablosu gelsin, floppyyi çalıştıralım sonra bakarız.
Amstrad CPC az anlar, çok sever.

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #6 : 25 Şubat 2025, 12:44:15 »
Bastırdığım gotek parçası ne yazık ki çok iyi oturmuyor kasaya. Çok kötü değil ama boşluk kalıyor. Bir kaç oynama yapıp yeniden basmam gerekecek. CAD işinden pek iyi anlamam, benim 3 saatte yapacağım işi muhtemelen bilen biri 10-15 dakikada çözebilir. Bu konuda bir yardım isteyebilirim forumdan. Bir de ekran biraz ufak geldi gözüme, eh bu ekranlar çok pahalı şeyler de değil, şöyle büyük bir ekran daha güzel olmaz mı? Tasarımı değiştirirken belki de direkt büyük ekrana geçmek lazım :)
Bracket'in tam oturmaması enteresan olmuş. Vida delikleri az biraz kaçık falan ise belki baskı esnasında malzeme çekmiştir. Özellikle ABS yapar bunu. Baskı ve çizim ölçülerini karşılaştırabilirsin. Hatta ölçüleri belli basit bir kübü aynı malzeme ile basıp ölçülerini kontrol edebilirsin. Belki makina adım/kalibrasyon sorunun da olabilir.

Ekran meselesine gelince; al kardeşim, ekrana overlay bas :) Ya da ayrı bir file manager kullan. Çare çok :)

Harici disket sürücü olarak Retrojen FD-1 yapmıştım :) Sanırım 15 sene falan olmuştur. Ama o zamanlar 3D baskı işleri ortalıkta yoktu. Oysa şimdi muhtelif 3D baskı alternatifleri var. Hatta birisi şöyle güzel bir kombin de yapmış. Üzerindeki orjinal metal plaketten galiba @Bora66 yaptırmıştı. Belki nerede, nasıl yaptırdığını paylaşır.

https://cults3d.com/en/3d-model/gadget/amstrad-3-external-drive-deluxe-gotek-comp

Çevrimdışı Hifly

• Retro Meraklısı
« Yanıtla #7 : 25 Şubat 2025, 14:08:03 »
Alıntı
Bracket'in tam oturmaması enteresan olmuş. Vida delikleri az biraz kaçık falan ise belki baskı esnasında malzeme çekmiştir. Özellikle ABS yapar bunu. Baskı ve çizim ölçülerini karşılaştırabilirsin. Hatta ölçüleri belli basit bir kübü aynı malzeme ile basıp ölçülerini kontrol edebilirsin. Belki makina adım/kalibrasyon sorunun da olabilir.

Yazıcıda sıkıntı olduğunu zannetmiyorum. Zira başka biri tam bahsettiğim problemden Thingiverse yorumlarında bahsetmiş. Vida delikleri tam olara oturuyor. Gene de kontrol edeceğim.

Alıntı
Ekran meselesine gelince; al kardeşim, ekrana overlay bas :) Ya da ayrı bir file manager kullan. Çare çok :)

:) Seçenek çok olunca seçim yapmakta zorlaştı iyice. Bakalım nasıl bir şey yapacağım.