Selam,
Geçen cumartesi günü Ankara Hurdacılar sitesine gittim. Amacım elbet retro üzerine ne bulabilirim, bunu görmekti. Ama bir yandan da bu tür bir yere önceden pek gitmediğim için biraz inceleyebilmekti. Burası Ankara'nın kuzey kısmında, Karşıyaka Mezarlığı'na oldukça yakın devasa bir site. Bildiğim kadarı ile Ankara'da bu tür başka bir site yok:
https://maps.app.goo.gl/i8ydbVnxhsDqYXdJ7 Böyle büyük bir yere gitmeden önce tabi ufak bir araştırma yaptım, aradığım türde cihazları nerede bulabileceğim ile ilgili. Çinkaya ismine ulaştım ancak bu ismi aratınca hurdacılar sitesinin 3-5 yerine yayılmış şekilde sonuçlar buldum. O yüzden körlemesine dalmak zorunda kaldım. Ana caddenin sonundan ilk daldığım sokak bu sokak idi:
Solda ki Samsung'u görünce birden bu sokağın çok güzel bir Half-Life bölümü olabileceğini düşündüm nedense. Sokakta zaten çıkmaz sokakmış, buraya gece gelseniz, tam Ravenholm misali, bir köşeden headcrab çıkmasına şaşırmazsınız

Buradan kös kös ve geri geri çıktıktan sonra, bir kaç kişiye aradğım malzemeleri nerede bulabileceğimi sordum. Öğrendim ki bu tür malzemeciler cami'nin o tarafta imiş.
Merkez Ulu Cami:
https://maps.app.goo.gl/MPPM1cHJfzY4m2sZACami tarafına geçince gördüm ki orada ufak bir iş merkezi var. Ve içinde 5-10 ufak dükkan. Bu dükkanlar kendi alanlarına göre cihazları topluyorlar, gerekirse parçalayıp içinde ki parçaları satıyorlar. Bu açıdan bakınca bizim açımızdan esas katma değeri esasında bu dükkanlar sağlıyor. Zira diğer büyük yerler kabaca tüm malzemeyi paramparça edip

ham maddeye çeviriyolar. Merkezin içine girince Falkor kılıklı bu güzellik karşıladı beni önce. Hemen ilerisinde, önünde devasa bir UPS'i parçaladıkları dükkana yürüdüm. Dükkan sahibi artık bilgisayar malzemelerine çok girmediklerini, daha çok elektrik üzerine yoğunlaştıklarını söyledi.
"Retrobright me, retrobright me!" diye bağıran kasalar:
HDDs, lots of HDDs...:
Üzerinde mac/cfm yazısı olan cihazı bir an görünce heyecanladım zira bana NES'i anımsatmıştı. Ama değildi tabi ki..:
Düşünmeden edemedim, bunların arasına klavye diye bir retro sıkışmış mıdır?:
Bu dükkanda şansım pek yaver gitmemişti ve kapalı olan başka bir dükkan dışında bilgisayar parçası satan başka yer yoktu iş merkezinde. Biraz daha soruşturunca, yolun karşısında başka bir yer olduğunu öğrendim. Orası bir dükkan değil, bildiğiniz hangar gibi bir yerdi. Ve işin güzeli Çinkaya olarak aradığım yer burası idi. Bir fotoğrafını çekmemiş olmam benim ayıbım tabi. Burayı görünce bayram ettim zira adamlar raf raf herşeyi cinsine göre ayırmışlardı ve burada bir şeyler bulabilirdim belki?
Çinkaya:
https://maps.app.goo.gl/yLQeLxsFDQAXLiYu8Bu kaseti görünce aklıma İtalyan milletvekili ve at aklıma geldi. Neden bilmiyorum??? Bilinçaltı çok acaip bir yapı cidden:
Karşınızda para sayma makinesinin şahı. Bu cihazı almayı planlıyorum. Diderot etkisi ile bu cihazı alınca bunu sayacak paraların da hayatıma girmesi gerekiyor çünkü. Koca mon cher Diderot yalan mı söyleyecek?? Ya da bilmiyorum belki ben yanlış anlamışımdır zat'ı muhteremi.
Her türlü dişli bulunur:
Bu hangar gibi yerde de ne yazık ki istediğim bir relic'e ulaşmam mümkün olmadı. Nasip... Buranın sahibine, bilgisayar parçası bulabileceğim başka bir yer var mı diye sorunca bir yer tarif etti ama ne yazık ki bulmam mümkün olmadı. Hurdacılar sitesine giderseniz aklınızda bulunsun. Çoğu insan son derece muğlak tarifler veriyor. Defalarca sorup, tekrarlayıp, tekrarlatıp emin olmanızda fayda var. Ya da belki Ramazan ayının ilk gününde, öğleden sonra gittiğim için bu durumla karşılaştım bilemiyorum
Hurdacılar sitesi gezisi şimdilik bu kadar. Bir daha ki gezide bir şeyler bulmak umuduyla...
Her türlü dişli bulunduğundan bahsetmiş miydim?:
Şaka yapmıyorum: