Gönderen Konu: Kanada'da retro cihaz fiyatları  (Okunma sayısı 255 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Hifly

• Retro Meraklısı
Kanada'da retro cihaz fiyatları
« : 08 Mart 2025, 12:58:38 »
Bir yakınım 10-15 gün sonra Kanada'dan gelecek. Dedim hadi belki bir şeyler düşürürüz, ebay'e baktım, marketplace'e baktım. Amstrad'ın zaten esamesi okunmuyor o bölgede. Ancak olanlarda baya fiyatlı, TR fiyatları ile yarışıyor. Kanada konusunda, şuna da belki bir bakabilirsin diyebileceğiniz bir ürün olur mu? C64 ve Amiga baktım sadece.

Çevrimdışı unay

• Tedavideki Retromanik
  • CPC6128 / CPC464 / GTM640
Ynt: Kanada'da retro cihaz fiyatları
« Yanıtla #1 : 08 Mart 2025, 13:44:47 »
Maalesef beyin ölümü gerçekleşmiş, hastalık tüm vücuda yayılmış.

İmkan olsa zaman makinesi yaparsın sen bu tutkuyla:)

Spectrum ve Acorn bakabilirsin. Acorn orada satılmış mıdır bilmiyorum.
Amstrad CPC az anlar, çok sever.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #2 : 08 Mart 2025, 16:09:36 »
Bir yakınım 10-15 gün sonra Kanada'dan gelecek. Dedim hadi belki bir şeyler düşürürüz, ebay'e baktım, marketplace'e baktım. Amstrad'ın zaten esamesi okunmuyor o bölgede. Ancak olanlarda baya fiyatlı, TR fiyatları ile yarışıyor. Kanada konusunda, şuna da belki bir bakabilirsin diyebileceğiniz bir ürün olur mu? C64 ve Amiga baktım sadece.

benim en yakın arkadaşım 10 sene kadar önce kanadaya gitti, o günden beri orada makine kovalıyorum, ama amiga/c64/konsol dışında pek birşey çıkmıyor, çıkanları da buraya getirmek çok zor olur, zaten tv sistemi de ntsc. craigslist hala orada etkili. lokal sayfalara bakmak gerekiyor.

Yani kanada daha çok arcade ve pinball için cazip o da artık avrupada tamamen tükenmiş olan modelleri getirmek makul olabilir, hala araba getirmek gibi bişey olur.

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #3 : 08 Mart 2025, 18:10:31 »
Burada denk gelme ihtimali pek olmayan Atari'nin Mega STE ve Falcon türü cihazları olabilir. Ama bunlar da ucuz olmayacaktır. Velhasıl; çok da koleksiyoner kafasında değilsen fazla verimli  topraklar değil.

Çevrimdışı Hifly

• Retro Meraklısı
« Yanıtla #4 : 08 Mart 2025, 23:11:08 »
Burada denk gelme ihtimali pek olmayan Atari'nin Mega STE ve Falcon türü cihazları olabilir. Ama bunlar da ucuz olmayacaktır. Velhasıl; çok da koleksiyoner kafasında değilsen fazla verimli  topraklar değil.

Benden koleksiyoner olur mu? Bilmiyorum. Ama şunu farkettim: Benim esas ilgimi çeken şey iyi durumda ve çalışmakta olan bir retro ürünü değerinden almak değil. Ucuz bir fiyata kötü bir kondisyonda olan bir ürünü alıp restore etmek ve çalışır hale getirmek. Bu ciddi şekilde beni tatmin eder. Bu vesile ile ufak bir rica: Eğer bu tür bir ürün görürseniz ve satın almak ile ilgilenmiyorsanız lütfen bana haber edin :)

Yani kanada daha çok arcade ve pinball için cazip o da artık avrupada tamamen tükenmiş olan modelleri getirmek makul olabilir, hala araba getirmek gibi bişey olur.

Pinball cihazları ne güzel cihazlardır. Bizim ülkede fantazi ötesine geçemiyor tabi pek.

Maalesef beyin ölümü gerçekleşmiş, hastalık tüm vücuda yayılmış.

Dur bakalım daha yeni başladık :)

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #5 : 09 Mart 2025, 00:43:23 »
Pinball cihazları ne güzel cihazlardır. Bizim ülkede fantazi ötesine geçemiyor tabi pek.
onun da ufak bir fan kitlesi var burda. Olmasa fiyatlar son yıllarda rekor yapmazdı.

Bu arada alco'nun dediğinden hareketle, Atari Mega STE için epey yüklü para vermeye değebilir. Eskiden ebayde zibil gibi vardı, almadık, şimdi avcumuz açık bakıyoruz.