off çok büyük küfür yemişim belli

Ben o postu okuyarak buraya geldiğini tahmin ettiğim için detay vememiştim lütfen kusuruma bakma

Kendi crack protectionumu yazmış gibi olmuşum bu durumda..
Lale'nin detaylarını hiç hatırlamıyorum fakat amos ve amiga ile ilgili bildiklerimi aktarayım yardımcı olur:
Amos bir basic dialekti. İçerisinde compiler var, bu compiler kodları derleyip executable'lar yaratıyor.
Bu program AMOS 2.0'a aktarılmış, bunun kaynak kodu github'da mevcut.
Amosda AMOS BANK denilen ABK uzantıları ile kaydedilen bir data formatı var. Bunları external olarak dosya şeklinde diske de koyabiliyorsun, executable içine de gömebiliyorsun.
ABK dosyaları sıkıştırma destekliyor, ama ben sıkıştırmaya rastlamadım paket içinde, ama olmayacak demek değil, yine de bir 4CC ile belirteci vardı, şu anda ezberimde yok.
ABK dosyaları her tür datayı tutabiliyor: müzik, sample, sprite, bob, animasyon, türlü datalar tutabilir ama yazarların tecübesiz olduğunu göz önünde tutarak dataları banklarda değil doğrudan 1 ya da 2D array'lerde tutacaklarını tahmin ediyorum. Data dışındakiler banklara konmak zorundalar. Ya da doğrudan diskten iff ya da mod olarak yüklenmeliler.
Bu bank'lar amos2.0 uyumlu. Bu sebepten amos kurup abk dosyalarını direkt olarak amos'a yükleyip içeriklerini listeleyebilirsin, grafikleri extract etmekle vakit harcamana gerek yok. Ayrıca bu banklar sıkıştırılmışsa amos2.0 ile rahatça extract edebilirsin. (pac.pic falan yani bunlar amos bank formatıdır)
CPU chip memory'e erişirken araya agnus ve paula giriyor ve delay ediliyor, dolayısı ile program counterin takip ettiği kod genellikle dinamik olarak fast mem'e yerleştiriliyor.
PAULA ve AGNUS Fast memorye erişemiyor. Bu sebeple ekrana çizilecek grafikler ve çalınacak müzik chip mem'e yerleştirilmek zorunda. Fakat bu datalar burda tutulacak anlamına gelmiyor tabi, yine de tüm grafik/ses bufferleri burada duruyordur. En azından datayı bu alanlara taşıyan kod parçalarına odaklanabilirsin, fast mem'deki lokasyonlarına ulaşırsın.
Aklıma birşeyler geldikçe yazarım. Benim hack biraz dirty hack idi, ama şifreler dışında bir alana zarar vermedim. Buna karşın arada oyun göçebiliyor, bu orjinal disklerde de gerçekleştiği için sorunun internetteki dump'larda olduğunu düşünüyorum. Elinde lale savaşçıları olan birileri oyunu baştan dump ederse karşılaştırabiliriz. Yani test ederken göçerse bil ki senin suçun değil
Harita süper görünüyor.
Bence ilk bölümü oynayarak haritayı çizebiliriz. Unutmamak lazım, bölümler birkaç kattan oluşuyor. Yani kat kat düşünmek lazım.
Ayrıca bellek aşırı sınırlı olduğu için doğrudan bir harita yapmak yerine exitleri birbirine bağlayan bir data dizisi kullanmış da olabilirler. Çünkü oda hücrelerine eşya bırakıp da alabiliyoruz, orada farklı bir çözüme gitmek zorunda kalmış olabilirler.