Ufak bir update: senaryo dosyalarında event'ler de length byte'la birlikte sadece sıralı olarak tutuluyorlar.
Senaryo dosyalari AmBk formatında demiştik, 20 byte header'ı var. Sonrasında 12 byte metadata var, asıl data 33. byte'tan başlıyor. Metadatanın ilk word'ü (2 byte'ı) senaryodaki event sayısını gösteriyor (haritadaki metadata olan odalarla örtüşüyor). Sonraki word'ü ilk event'in uzunluğunu gösteriyor (ama garip bir şekilde uzunluklar ikişer kere kaydedilmiş.). Neyse, arada birkaç ne idüğü belirsiz byte var, sonra ilk event'in uzunluğu 32. byte'ta. Dediğim gibi, 33. byte'tan itibaren bu uzunluk kadarını okuyunca ilk event'in bütün trigger ve metinlerine ulaşıyoruz. Sonra bir word atlıyoruz (bu duplike—ama 2 fazla—length byte'ı). Bir sonraki word yine uzunluk, sonra sıradaki event var.
Böyle böyle bütün event'leri düzgün parse edip görebiliyorum. Conditional event'lerin state machine'ini hala çözemedim, fakat 0x05'in soru, 0x08'in savaş olduğunu söylemiştim. Inventory'yi unutmuşum, 0x0409 da inventory'yi açıyor.
Örneğin üzerini aradığımız adamın üzerinden kısa zopa çıkıyor. Byte sekansı şöyle: 04 09 05 00 01 00 03 00 00 00 00. Biz bu ekranda 5 dolar, 1 kıvrık, bir de kısa zopa buluyoruz. Demek ki 3. byte dolar sayısı, 5. byte (belki word'dür) kıvrık sayısı, 03 de item olsa gerek. Memory'de kısa zopa 3. item'a denk geliyor, dolayısıyla hesap tutuyor gibi.
Bu arada 0xac de aslında caesar cipher'la encode edilmiş, aslında 0xb6, yani paragraf karakteri

Bunun için bir visualizer yazdım, elini yüzünü toplayıp atacağım. Fakat branching logic'i çözememek beni deli ediyor