Gönderen Konu: Lale Savaşçıları'nı yeniden yazalım  (Okunma sayısı 2057 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
Ynt: Lale Savaşçıları'nı yeniden yazalım
« Yanıtla #45 : 28 Nisan 2025, 05:16:43 »
Lale Savaşçılarının ilk crack denemesini biliyorsunuz kod metinlerini sıfırlayarak yapmıştım. Bu pek iyi sonuç vermiyor, özellikle önümüzdeki dönemde belki senaryo modlamaya başlayacağız ve executable kısmın sağlıklı çalışmasını istiyorum. Elimizde yepyeni bilgiler var, oyunu da çok iyi tanır hale geldik bu süreçte. Bu sebeple başka bir yöntemle yeni bir crack daha yaptım. Bu da baştan sona test edilmedi elbette ama bu reverse-engineer sürecince test edilecektir.

Bu çok daha temiz bir crack oldu, bu sebeple oyunu denemek isteyenler varsa bunu tercih etmeliler.

Istanbul Efsaneleri - Lale Savascilari (1995)(SiliconWorx)(Tr)(cr REF)[!].zip

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #46 : 03 Mayıs 2025, 03:37:27 »
proje unutulmuş gibi duruyor ama hayır, bu akşam shax'ın bir gazı ile başlayıp disketlerdeki tüm imajları ve spriteları extract ettim.
yüzlerce sprite, duvar setleri, canavarlar, bloklar...

Ayrıca artık odaları çizebiliyorum...

Çevrimdışı Skate

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #47 : 04 Mayıs 2025, 01:34:07 »
Eline sağlık @Ref.

Bence bundan sonrası için ortak bir ToDo list oluşturmanız güzel olabilir. Remake'i tamamlamak için tam olarak neler gerekli, eksikler neler netleşirse iş bölümü yapmak da daha kolay olacaktır.

Çevrimdışı fullgrim

• Retro Meraklısı
    • Adventure Attacks!
« Yanıtla #48 : 04 Mayıs 2025, 03:05:52 »
Burada boş bir teşekkür mesajı ile yer kaplamak istemiyordum ama dayanamadım, yıllardır birileri belki yapar diye umut ettiğim remake projesine sonunda başlanmış olması müthiş. Herkesin eline sağlık ve umarım sıkılıp yarıda bırakmazsınız.

Bu arada merak ettiğim; içerik olarak sadece Amiga versiyonunu mu temel alıyorsunuz? PC port'u CD için geliştirildiğinden ek içerikler vardı, örneğin o port'taki ara videoların AI upscaler ile kullanılabilir hale getirilip dahil edilmesi oldukça hoş olurdu.

https://web.archive.org/web/20110823073420/http://www.stillpsycho.net/Lale_Sava%C5%9F%C3%A7%C4%B1lar%C4%B1_Da%C4%9F%C4%B1t%C4%B1m%C4%B1

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #49 : Dün, 02:21:10 »
Burada boş bir teşekkür mesajı ile yer kaplamak istemiyordum ama dayanamadım, yıllardır birileri belki yapar diye umut ettiğim remake projesine sonunda başlanmış olması müthiş. Herkesin eline sağlık ve umarım sıkılıp yarıda bırakmazsınız.

Bu arada merak ettiğim; içerik olarak sadece Amiga versiyonunu mu temel alıyorsunuz? PC port'u CD için geliştirildiğinden ek içerikler vardı, örneğin o port'taki ara videoların AI upscaler ile kullanılabilir hale getirilip dahil edilmesi oldukça hoş olurdu.

https://web.archive.org/web/20110823073420/http://www.stillpsycho.net/Lale_Sava%C5%9F%C3%A7%C4%B1lar%C4%B1_Da%C4%9F%C4%B1t%C4%B1m%C4%B1

Ben şu anda amiga sürümüne level editor yapma planıyla ilerliyorum ama bu da ne işe yarayacak bilmiyorum. Editörü yaparken oyunun da yarısını kodlamış kadar olabilirim elbette. dashersw ile bu başlıkta gördüğünüzün dışında bir kontağımız yok.

Amiga tarafında oyun kötü yaşlanmış. Özgür Özol ve arkadaşlarının yaklaşımları çok özgün ve metinler de son derece eğlenceli. Ama o dönem katlanabildiğimiz pek çok şeye günümüzün bolluğunda kötü tasarım diyoruz. Oyun kodu baştan yazılmadan bunların aşılabilmesi mümkün değil. Editörü yazdıktan sonrasını henüz düşünmüyorum.

Çevrimdışı dashersw

• Retroman
« Yanıtla #50 : Dün, 06:17:44 »
İşten güçten bir türlü vakit bulup bu işe geri dalamadım, ta ki bu geceye kadar. Yeni bir motor yazdım ben de. Oyunun senaryo işleyişini daha kolay implement edebilmek için ilk yaptığım motordaki free movement yerine orijinal oyundaki gibi adım adım ilerleme/sağa sola dönme ekledim. Böylelikle onEnter, onExit gibi trigger'lar kolayca çalışacak :)

Önümüzdeki günlerde önce haritayı, sonra da senaryoları implement edeceğim.

Çevrimdışı dashersw

• Retroman
« Yanıtla #51 : Dün, 06:51:35 »
@Ref bu arada yaptıklarını inceledim tabii ki... inanılmaz işler yapmışsın... Bana Visual Studio kurdurdun :)))

Yeni motoru https://lale-r3f.vercel.app/ adresine deploy ettim.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #52 : Bugün, 03:30:47 »
İşten güçten bir türlü vakit bulup bu işe geri dalamadım, ta ki bu geceye kadar. Yeni bir motor yazdım ben de. Oyunun senaryo işleyişini daha kolay implement edebilmek için ilk yaptığım motordaki free movement yerine orijinal oyundaki gibi adım adım ilerleme/sağa sola dönme ekledim. Böylelikle onEnter, onExit gibi trigger'lar kolayca çalışacak :)

Önümüzdeki günlerde önce haritayı, sonra da senaryoları implement edeceğim.
Hobi bu, işler güçlerden kalan (ya da depresyonda olduğumuz) zamanda yapılan gönüllü aktivite :D

@Ref bu arada yaptıklarını inceledim tabii ki... inanılmaz işler yapmışsın... Bana Visual Studio kurdurdun :)))
Aah, ben zaten temiz kod yazan biri değilim, heme bu kod keşfettikçe ekleye ekleye yamalı bohçaya döndü, sana bol zihin sağlığı, b12 falan tavsiye ediyorum.

Yeni motor tam benim sevdiğim şekilde olmuş :D