Gönderen Konu: Gümrük mevzuları  (Okunma sayısı 60074 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
Ynt: Gümrük mevzuları
« Yanıtla #15 : 19 Şubat 2014, 19:23:15 »
 Sorun derken? 300 euro uzerinden gumruk bedelini oder alirsin. Model tren yasak bir sey, vermezler diye mi cekiniyorsun anlamadim?
Sahip oldukların zamanla sana sahip olur.

Çevrimdışı Gokhan Ozkan

• Retroman
« Yanıtla #16 : 19 Şubat 2014, 19:29:35 »
Gümrüğe gitmek zorunda kalırmıyım diye şüpheye düştüm. Model trenlerle ilgilenen bir arkadaş değeri yüksekse  gümrüğe çağırıyorlar. Beyan tutturuyorsun. Yaklaşık tam bir gün uğraşıyorsun diye diye bahsedince sizlerden de bilgi almak istedim. İşten izin almak da bazen dert.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #17 : 20 Şubat 2014, 08:43:50 »
gideceğin yeri biliyorsan o kadar sürmez ama, ilk defa gideceksen ordan oraya koşacağın için yarım gün sürme ihtimali var. Yani saat 10:30-11:00 gibi gitme, geç kalırsın, ya sabah 9'da orda ol, ya öğleden sonra 13 gibi :)

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #18 : 20 Şubat 2014, 11:22:14 »
Gümrüğe gitmek zorunda kalırmıyım diye şüpheye düştüm.
Bu konuda kesin birşey söylemek çok zor. İçinde bulunduğun şartlara göre senin bir risk analizi/değerlendirmesi yapman en sağlıklısı olacaktır.
Benim bugüne kadar gözlemlerim şu şekilde:

*** Posta teslim adresi olarak bir kamu kurumu(özellikle eğitim-hastane-vb) gibi bir adres verirsen, PTT ile gelecek kargolar pek takılmıyor. Takılsa bile almaya giden kişi de memur statüsünde biri olursa işi çok kolaylaşıyor. Fakültedeyken hep böyle yapıyordum, hiç de sorun yaşamadım. Hep kapıya teslim geldi. Fakat takılırsa Beylikdüzü'ne gitmen lazım. Bu da dediğin gibi 1 gün değilse bile İstanbul içi ulaşım şartlarını da düşününce en az yarım gün sürer.

*** UPS veya benzeri bir özel şirket ile istersen, gümrüğe takılması durumunda şu iki senaryodan biri olabiliyor:

1-)UPS seni arıyor ve ürünün gümrüğe takıldığını söylüyor. Sana gümrük ve ardiye masraflarının tutarını söyleyip, "eğer bize yetki belgesi imzalayıp yollarsanız sizin adınıza ürünü çekeriz" diyor. Bu durumda sen ödemeyi yapıyor ve belgeyi yolluyorsun. Ürün de kapına teslim geliyor. Kardeşime gelen son ürün(bisiklet forması) bu şekilde oldu.

2-)Yine aynı şekilde gerçekleşecek ikinci senaryo da ise, UPS ekstradan gümrük komisyonu masrafları isteyebiliyor. Yani diğer masrafları alıyor ve bir de komisyon masrafı istiyor. Ama burada kriter nedir bilmiyorum. Bu olay da, bir arkadaşa İngiltere'den getirttiğimiz ufak bir elektronik kartta gerçekleşti. Yine ürün kapına kadar geliyor.

Peki bu örnekleri verdik ama, senin başına bambaşka bir senaryo gelebilir mi? Gelir güzel kardeşim, burası Türkiye; standartların ve tutarlılığın sevilmediği diyar! Sonra darılmaca olmasın.

Çevrimdışı Gokhan Ozkan

• Retroman
« Yanıtla #19 : 21 Şubat 2014, 19:01:01 »

Arkadaşlar ilk olarak  bilgilendirmeler için teşekkür ederim.

[
Peki bu örnekleri verdik ama, senin başına bambaşka bir senaryo gelebilir mi? Gelir güzel kardeşim, burası Türkiye; standartların ve tutarlılığın sevilmediği diyar! Sonra darılmaca olmasın.

Haklısın , burada hiç bir şey tam belli olmuyor. Her an her kural değişebiliyor.

Çevrimdışı Pe@ceR

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
« Yanıtla #20 : 21 Şubat 2014, 20:38:20 »
Hazır konu açılmışken ben de derdimi anlatayım.

Çoğunuzun aşina olduğu Cumulus denen cihazdan satın aldım. Bilmeyenler için kısacası Oric için SD-Cart disk sürücü emülatörü.

Ürün için paypaldan almanyadaki elemana 70 € cihaz için ve 7 € posta masrafı olarak gönderdim. Adres olarak da çalıştığım hastaneyi verdim.

11 şubat'ta ürün frankfurttan normal posta olarak gönderildi. Muhtemelen PTT posta ile tarafıma gelecek diye tahmin ediyorum ama 10 gün oldu hala ulaşmadı.

Bursa'nın ilçesinde yaşıyorum. Gönderen eleman paketin verildiği gün frankfurttan çıktığını ve türkiye'ye gönderilmiş olduğunu belirtiyor. Türkiye'ye 2 günde gelse 8 günlük bu bekleme ne kadar normaldir ve paniklemelimiyim? Kargo olarak gönderilmediği için Takip nosu falan yok . Bu şekilde gönderilse 20 € posta masrafı olacaktı pintilik ettik :(   PTT kargoyu arasam isimle sorgulama yapabilir miyim?

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #21 : 21 Şubat 2014, 20:54:32 »
11 şubat'ta ürün frankfurttan normal posta olarak gönderildi. Muhtemelen PTT posta ile tarafıma gelecek diye tahmin ediyorum ama 10 gün oldu hala ulaşmadı.

Bursa'nın ilçesinde yaşıyorum. Gönderen eleman paketin verildiği gün frankfurttan çıktığını ve türkiye'ye gönderilmiş olduğunu belirtiyor. Türkiye'ye 2 günde gelse 8 günlük bu bekleme ne kadar normaldir ve paniklemelimiyim?
Bana da Almaya'dan Symbiface 8-10 gün gibi bir sürede gelmişti diye hatırlıyorum. PTT'de ne kadar bekleyeceği hiç belli olmaz. İki tane örnek analatayım da neyle karşı karşıya olduğunu anla:

1-) Bursa'dan bir posta istemiştim. Takip no falan da var. Ekrana bakıyorum ve şunu okuyorum: Gönderi teslim edildi. PTT'yi aradım ve oradan dağıtım görevlisinin telefonunu aldım. Aradığımda adam şöyle dedi: Abi bugün yetiştiremedim, yarın getireceğim.

2-) Ertesi gün, aynı adam aradı ve şöyle dedi: Abi ben geldim ve sitenin kapısındayım, bu site çok büyük, siz gelip kapıdan alır mısınız?

Daha sana ne diyeyim... Heyecan yapma, zaten şu aşamadan sonra yapılacak birşey yok.

Alıntı
Kargo olarak gönderilmediği için Takip nosu falan yok . Bu şekilde gönderilse 20 € posta masrafı olacaktı pintilik ettik :(   PTT kargoyu arasam isimle sorgulama yapabilir miyim?
Takip nosuz asla birşey alma. Bu tutarsız ve güvensiz sistem dahilinde bu çok önemli. Ama hastaneye istemekle çok iyi etmişsin. Bu da avantajın.

Çevrimdışı Pe@ceR

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
« Yanıtla #22 : 21 Şubat 2014, 21:14:03 »
Anladım.. Önümüzdeki hafta gelir diye umut ediyorum bakalım. Hayır kimsenin de işine yaramaz ki cumulus :)

Gümrüğe takılma olasılığı? Böyle bir durumda en azından bana yazılı bir bilgi gelmez mi?

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #23 : 21 Şubat 2014, 23:09:32 »
Gümrüğe takılma olasılığı? Böyle bir durumda en azından bana yazılı bir bilgi gelmez mi?
Takılacağını sanmıyorum ama takılırsa resmi bildirim gelir.

Çevrimdışı Pe@ceR

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
« Yanıtla #24 : 21 Şubat 2014, 23:40:35 »
İnşallah oraya gerek kalmaz bakalım :)

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #25 : 22 Şubat 2014, 00:43:28 »
Bu şekilde gönderilse 20 € posta masrafı olacaktı pintilik ettik :(   PTT kargoyu arasam isimle sorgulama yapabilir miyim?

ingiltereden bir arkadaş bana posta (small packets diyorlar) ile simple ide arabirimi yolladı, elime hiç ulaşmadı, ne bir bildirim, ne bir kağıt, izi bulunamadı, paket yok oldu. Daha önce de amiga silk worm'un yazarından gp32 için özel bir iki donanım satın almıştım, onlar da ulaşmadı, adam tekrar yolladı yine ulaşmadı. Divide çek'ten 6 günde ulaştı. Spectranet ingiltereden 3-4 günde ulaştı, ama ona tracking koydurdum, UK posttan takip ettim. fazladan 4 sterlin ödedim.

Tracking koymayınca ulaşmıyor gibi bir durum oldu bende. Geçen hafta Hong kong'dan bir aparat aldım kimbilir ne zaman gelir.

İki gün önce yine ingiltereden birşeyler aldım, onlarda tracking yok, gerginlik başladı çoktan. Bu posta sistemine olan inançsızlığım çok haklı. Yurt dışından attığım kartpostalların yarısı bile yerine ulaşmadı. Onu bırak, PTT'den gönderdiğimiz retrojen dergilerin yarısı yerine ulaşmadı. Bu nasıl bir olaydır? Ya kimse adres yazmayı bilmiyor ya da elemanlar posta iletmiyorlar, ya da sokak isimleri hepten yanlış.

Şöyle ki, şu anda oturduğum binanın kapısında yazan numara ile nüfus idaresindeki ikametgah adresimin alakası yok. Biri 505, resmi olan L18. Postacı napsın, daha ben adresimi bilmiyorum ki.

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #26 : 22 Şubat 2014, 01:05:49 »
Bu nasıl bir olaydır? Ya kimse adres yazmayı bilmiyor ya da elemanlar posta iletmiyorlar, ya da sokak isimleri hepten yanlış.

Şöyle ki, şu anda oturduğum binanın kapısında yazan numara ile nüfus idaresindeki ikametgah adresimin alakası yok. Biri 505, resmi olan L18. Postacı napsın, daha ben adresimi bilmiyorum ki.
Adres işi hepten komik, hepten saç baş yoldurtur adama.

Birinci örnek
Oturduğum site 3 bloktan oluşuyor. Sitenin, evelden tek numarası ve blok harfi şeklinde adresi vardı. Şimdi, tek numara kalktı ve blokları tek tek numaralandırdılar. Yani bloklar birer müstakil apartmanmış gibi oldu. Ha bir de bu blok numaraları da iki kere değişti. Bütün resmi kayıtlar şaştı haliyle. KabloTV ve net bağlatmak istediğimde, adamların kayıtlarında gözükmediği için ciddi sıkıntılar çıktı.

İkinci örnek
Ofisin bulunduğu Karaköy'de, yanlış hatırlamıyorsam 2006 yılı civarında yine bütün kapı numaraları değişti. Yahu burası yeni yerleşim bölgesi değil. Arada boş arsa mı var da bina eklenince kayma oldu diyeyim. Bu bile kabul edilemez ya. Hani kafamda, memleket mantığında bir düzleme bile oturtamıyorum. Bölge komple yaşlı. Bizim bina genç sayılıyor ve 125 yaşında. Gerisini düşünün...

Amaaannnn bitmez bu memleketin süprizleri be!

Çevrimdışı Pe@ceR

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
« Yanıtla #27 : 22 Şubat 2014, 02:03:26 »
:( Oy oy içim karalar bağladı bak şimdi...

Çevrimdışı cengizermis

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
  • Bazı Retro Şeyler @youtube
« Yanıtla #28 : 25 Şubat 2014, 09:51:32 »
Cümleten geçmiş olsun.
Yarın itabiriyle 50 gündür Almanyadan aynı  REFin kullandığı tarife ile yollanmış bir paket bekliyor olacağım.

Normalde ebayden yaptığım alışverişler almanyada yaşayan ablama gelir, o da bana birinden yollar yada kendisi getirir. Paketi yollamadan önce bu yıl Türkiye planlarının iptal olduğunu mümkün görünmediğini ifade etti, istersem postayla yollayabilirmiş. Hemen evlerine yakın DHL ofisi varmış. Yıllarca DHL World Wide EXpress diye reklamlarını dinlediğimiz kurumda takipsiz bir paket tarifesi olabileceği aklımın ucundan bile geçmediği için herhangi bir uyarıya gerek duymadım. Süğrat kargo da bile öyle bi seçenek yok. MEĞER alman postanesi DHLi satın almış. Normal posta gönderilerini alman postası tarifesinden yolluyormuş. Neyse takip nosuz gönderi almanyadan  ocak7de çıktı.

Ne ihbar, ne gelen ne giden ne gümrük... Taa gümrük ofisinin bulunduğu merkez PTTye gittim yine çıkmadı. İlçe merkezine gittim yine yok. Tabi heryerde hem kendisi hemde konuşması birer ibretlik fenomen olan posta memurları. (1-2 yardımcı olmaya çalışan arkadaş oldu onları tenzih ederim) Birde ders veriyorlar: Kardeşim madem çok önemli niye takipsiz yolluyonuz yeaaa. (abartısız 5-6 kişiden aldığım tepki) Ama yardımcı olmak adına kılını kıpırdatmak yok.

Neyse pakette olanlar:
Bir adet vectrex multi kart
bir adet saturn için kol
yine saturn için SF collection
atari 2600 için Riverraid
çeşitli koleksiyonluk anahtarlık ve rozetler.(retro oytunlarla ilgili)
2 tane de dreamcast oyunu (adlarını bile unuttum) Geçen arşivi de sildim EBAYde iyi mi :D?

Tüm bu tecrubeyi daha acı yapan şey : Ablamlar Türkiye planlarını iptal etmekten vaz geçtikleri gibi,Ablam extradan bu hafta İzmire gelecek.(normalde zonguldaklıyız, oraya gider)

Bazı Retro Şeyler @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #29 : 28 Şubat 2014, 11:58:32 »
@cengizermis

Benimkinde çalışacağını bilsem sırf "Vectrex Multi Cart" için gider dağıtırım o PTT'yi :)

Umarım mutlu sonuçlanır. Vaktin olursa, gelişmeleri ve nihai sonucu da yazar mısın? Bize de bedavadan tecrübe olsun.