Gönderen Konu: SMD teknikleri  (Okunma sayısı 62 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı dodogildo

• Retro Meraklısı
SMD teknikleri
« : Dün, 18:54:20 »
SMD lehimleme ya da rework konusunda travmamı aşmak için çeşitli olaylara gireceğim.

Öncelikle şöyle bir teknik daha var olduğunu öğrendim: Hot Plate Reflow Soldering.

Ne düşünüyorsunuz?

Çevrimiçi Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
Ynt: SMD teknikleri
« Yanıtla #1 : Dün, 20:46:59 »
SMD lehimleme ya da rework konusunda travmamı aşmak için çeşitli olaylara gireceğim.

Öncelikle şöyle bir teknik daha var olduğunu öğrendim: Hot Plate Reflow Soldering.

Ne düşünüyorsunuz?

Birkaç kanal takip ediyorum, elektronik tamircisi kanallar, bunların işe yaramadığını, kötü yatırımlar olduğunu söylüyorlar. Ancak çok katmanlı kartların bakım ve tamirini yapanlar kartı önceden ısıtmak ve lehim işlemini kolaylaştırmak için kullandıklarını ekliyorlar. (çok katmanlı kartlar ısıyı soğurduklarından erime ısısına çıkarmak çok uzun sürüyor o sırada yakın komponentler zarar görebiliyor vb) Yani sürekli soldering yapan, iş hızlandırmak isteyenler için bir yardımcı araç gibi geldi bana. Kendim hiç kullanmadım, bilmiyorum.

Çevrimdışı dodogildo

• Retro Meraklısı
« Yanıtla #2 : Dün, 20:53:18 »
Ancak çok katmanlı kartların bakım ve tamirini yapanlar kartı önceden ısıtmak ve lehim işlemini kolaylaştırmak için kullandıklarını ekliyorlar. (çok katmanlı kartlar ısıyı soğurduklarından erime ısısına çıkarmak çok uzun sürüyor o sırada yakın komponentler zarar görebiliyor vb)
Sırf bu açıdan çok mantıklıymış gerçekten.

Çevrimdışı dodogildo

• Retro Meraklısı
« Yanıtla #3 : Dün, 20:55:49 »
Korkumu yenmek ve antrenman yapmak için Temu'dan şunu sipariş ettim:

Çevrimdışı unay

• Tedavideki Retromanik
  • CPC6128 / CPC464 / GTM640
« Yanıtla #4 : Bugün, 07:14:25 »
@dodogildo , @Ref br buluşma düzenlesek, hem etkinlik olur hem ufaktan uygulamalı eğitim. Ben mesela normal lehimi dahi düzgün yapamıyorum  :)

Tabi, dodogildo'nun flashcart pcbler geldiyse ya da geldiğinde. Veyahut (zorlasan küfür gibi kelime, ne güzel) benim pcbler ve komponentlerin de gelmesini bekleyebiliriz. 2-3 haftayı bulabilir...
Amstrad CPC az anlar, çok sever.