Öncelikle nihayet diyorum! İnsanlık tarihi boyunca pek çok mitolojik,felsefi ve dini metine konu olan iki temel öğe vardır; biri
Holy Grail diğeri de
Plazma. Yeri gelmişken; bundan sonraki sayılar için adının Holy Plazma olarak değiştirilmesini öneriyorum. Ne de olsa insanlar yıllardır onun da arayışındalar...
Çok sevindim, eline sağlık. Şımarıklık yapıp sırayla yavaş yavaş okumak yerine 3 sayıya birden hızla göz gezdirdim. Manyak bir olaydı. Çikolata şelalasine elimde Ice Tea tüpü ile dalış yapmak gibi birşey... Anlatılmaz yaşanır.
Biliyorum Retrojen, cross-posting sevmez. Ama 3 yildan sonra donen Plazma icin birkac kilobyte'tan da sakinmayiz herhalde
Cross-posting sevmeyen Ref'dir. Ama onun kastettiği bu tür cross-postlar değil sanırım.
Darısı Retrojen'in başına. 
Plazma'nın bu geri dönüşü süper oldu. Ancak bu Retrojen'in 2. sayısı ile ilgili beklentimi gıdım azaltmadı. Hepimiz heyecanla beklemedeyiz arkadaşlar.
Retrojen'in basılı olmasından ve mizanpaja çok önem vermesinden dolayı editoryal işyükü çok fazla. Zaten özellikle renkli olanı inceleme fırsatın olduysa çok çok özenildiğini ve profesyonel bir elden çıkmış olduğunu farketmişsindir. Ha hatası veya eksiği yok mudur dersen elbette vardır.
Basılı olması beraberinde sayfa sayısı kısıtlaması da getiriyor ve bundan dolayı mizanpaj daha da önem kazanıyor.
Sonuçta bunlar da yayın aralığını uzatıyor. İçerik olarak bir sıkıntımız yok hatta fazlasını mecburen sonraki sayıya kaydırıyoruz.