Gönderen Konu: Plazma #6, #7 ve #8 Çıktı  (Okunma sayısı 5495 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı nightlord

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
    • Night Network
Plazma #6, #7 ve #8 Çıktı
« : 17 Ocak 2012, 01:12:01 »
Biliyorum Retrojen, cross-posting sevmez. Ama 3 yildan sonra donen Plazma icin birkac kilobyte'tan da sakinmayiz herhalde ;)
--------------------------------------------

Merhabalar,

Amatör Bilgisayar Kültürü dergisi Plazma, uzun bir aradan sonra aynı anda üç sayı ile güçlü bir dönüş yapıyor. 2009, 2010 ve 2011 yıllarının Eylül aylarında çıkacak şekilde hazırlanmış fakat gecikmiş bu üç sayı sonunda http://www.plazma-dergi.org adresinde okuyucu ile buluşuyor. Yine seçkin yazar kadromuzdan gelen, amatör bilgisayar dünyasının her yönüne ve platformuna dair inceleme yazılarından, eğitsel yazılara, "dolu dolu" bu üç sayıyı okuya okuya bitiremeyeceksiniz. Hemen web sitesine gidip, dergiyi web arayüzü ile okumaya başlayabileceğiniz gibi, dilerseniz pdf versiyonunu ve yüksek çözünürlüklü kapak grafiğini bastırarak, fiziksel bir dergiye de dönüştürebilirsiniz. Yeni sayının tadını çıkarıp kendi amatör projelerinizde hızla ilerlemeniz dileğiyle...

Plazma Ekibi
16 Ocak 2012

Çevrimdışı Skate

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
Ynt: Plazma #6, #7 ve #8 Çıktı
« Yanıtla #1 : 17 Ocak 2012, 10:51:05 »
Daha kimse yazmamış, ben yaziim.

Darısı Retrojen'in başına. :)

Plazma'nın bu geri dönüşü süper oldu. Ancak bu Retrojen'in 2. sayısı ile ilgili beklentimi gıdım azaltmadı. Hepimiz heyecanla beklemedeyiz arkadaşlar.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #2 : 17 Ocak 2012, 11:15:54 »
Woooo!!!! PLAZMA PLAZMA PLAZMA!

Çok yaşa plazma!

Evet skate, darısı retrojen'in başına artık... Biraz Plazma'nın gölgesinde kaldık bu sene ama olsun :D

(Bu arada 8.sayının kapağındaki grafiğin içindeki yılanımsı yaratıkların Lion King'deki sırtlanlara olan aşırı benzerliği bana oliver twins'in ghostbusters-filehawk posterlerini hatırlattı örn. Sanırım arka plandaki yılan scar, ön planda ise ed ile shenzi var.)

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #3 : 17 Ocak 2012, 11:27:16 »
Öncelikle nihayet diyorum! İnsanlık tarihi boyunca pek çok mitolojik,felsefi ve dini metine konu olan iki temel öğe vardır; biri Holy Grail diğeri de Plazma. Yeri gelmişken; bundan sonraki sayılar için adının Holy Plazma olarak değiştirilmesini öneriyorum. Ne de olsa insanlar yıllardır onun da arayışındalar...

Çok sevindim, eline sağlık. Şımarıklık yapıp sırayla yavaş yavaş okumak yerine 3 sayıya birden hızla göz gezdirdim. Manyak bir olaydı. Çikolata şelalasine elimde Ice Tea tüpü ile dalış yapmak gibi birşey... Anlatılmaz yaşanır.

Biliyorum Retrojen, cross-posting sevmez. Ama 3 yildan sonra donen Plazma icin birkac kilobyte'tan da sakinmayiz herhalde ;)
Cross-posting sevmeyen Ref'dir. Ama onun kastettiği bu tür cross-postlar değil sanırım.

Darısı Retrojen'in başına. :)

Plazma'nın bu geri dönüşü süper oldu. Ancak bu Retrojen'in 2. sayısı ile ilgili beklentimi gıdım azaltmadı. Hepimiz heyecanla beklemedeyiz arkadaşlar.
Retrojen'in basılı olmasından ve mizanpaja çok önem vermesinden dolayı editoryal işyükü çok fazla. Zaten özellikle renkli olanı inceleme fırsatın olduysa çok çok özenildiğini ve profesyonel bir elden çıkmış olduğunu farketmişsindir. Ha hatası veya eksiği yok mudur dersen elbette vardır.

Basılı olması beraberinde sayfa sayısı kısıtlaması da getiriyor ve bundan dolayı mizanpaj daha da önem kazanıyor.

Sonuçta bunlar da yayın aralığını uzatıyor. İçerik olarak bir sıkıntımız yok hatta fazlasını mecburen sonraki sayıya kaydırıyoruz.

Çevrimdışı Skate

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #4 : 17 Ocak 2012, 12:11:02 »
Retrojen'in basılı olmasından ve mizanpaja çok önem vermesinden dolayı editoryal işyükü çok fazla. Zaten özellikle renkli olanı inceleme fırsatın olduysa...

Evet, elimde renklisi mevcut.

64'ler dergisi temelli olmam ve babamın da matbaasının olmasından ötürü elbette ki renkli dergi hazırlamak, sayfa tasarımı gibi konulara oldukça aşinayım ve özellikle 2000'li yıllardan önceki zorluklarını bilirim. Ancak günümüzde doğru programlar kullanıldığı sürece o mertebelerde olmadığını düşünüyorum sayfa tasarım işinin. Tabii zamanında Aries (günümüzde OCW) gibi seri üretim tasarım işi yapan firmaların bünyesinde yer almış olmamın da etkisi var bunda biraz. Özetle bu işin 80'lerdekini halini hatırlayıp moral bulun diyorum. :) Editöryel yüke gelince, ne yazık ki o her dergide olan ve insanı öldürmeyip süründüren bir iş. Tüm editörlerimizin ellerinden öperim. :)

Çevrimdışı Adamın Biri

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
    • Sadece bir müze...
« Yanıtla #5 : 17 Ocak 2012, 23:11:40 »
Valla şaşırdım desem yalan olmaz, ama güzel bir sürpriz oldu bu :)

Gerçekten de dolu dolu olmuş. Programcılık konusunda Türkçe döküman arayanlara işinin piri programcılardan ilaç gibi bir kaynak: Plazma!

Çevrimdışı doMiNO

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #6 : 19 Ocak 2012, 01:50:52 »
Ben #9 #10 ve #11. sayıları bekleyip #6 #7 ve #8 ile birleştirerek altın vuruş yapmak istiyorum. ...Peki, tamam bu kez sadece gümüş vuruşla idare edeyim. Hangi sayıdan başlayayım, önce neresini okuyayım şaşırdım. Sanırım önce ilk 5 sayıya hızlıca göz gezdirip hikayenin başını hatırlamak daha doğru olacak.