Gönderen Konu: Retrojen Fanzin Kış 2012, gönderi partisi oluşturuyor!  (Okunma sayısı 69873 defa)

0 Üye ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
Ynt: Retrojen Fanzin Kış 2012, gönderi partisi oluşturuyor!
« Yanıtla #30 : 07 Ağustos 2012, 23:46:29 »
Derginin "Dagitim agi test indikatoru" domino diye biliyodum ben. Yani benim dunyamda domino' ya dergi ulasmissa herkese ulasilmis sayiliyordu.

Bu sayı ilk  domino'ya ulaştı diyebiliriz. Bu durumda senin indikatör herkese şimdiden ulaştığını gösteriyor. Örneklemi biraz arttırman gerekiyor gibi ama sen bilirsin tabii... İster pembe, ister siyah...

Çevrimdışı doMiNO

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #31 : 08 Ağustos 2012, 18:58:03 »
Bu sayı ilk  domino'ya ulaştı diyebiliriz.

İlk sayının PTT'nin gazabına uğrayıp,  (tüm PTT gönderileri gibi) bana ulaşmaması ve fakat tüm dünya ve bazı yakın gezegenlerdeki retro tutkunlarına ulaştığını öğrenmemin ardından, bir sonraki sayının basım işlerini üstlenmeye karar verdim ve ne yapıp yapıp derginin Zonguldak'ta basılmasını sağladım. Böylece PTT'yi aradan çıkardım ve yeni sayının ilk okuyucusu ben oldum.  8)

Şimdi size "görmemişin dergisi olmuş"u göstereceğim...  ;D

Alco telefonla görüşmemizde bana derginin baskı kalitesinin 64'ler dergisini yakalayıp yakalayamadığını sormuştu ve ben ona "hayır" demiştim ama kapak konusunda görüşümü değiştiriyorum.  Bu nasıl kapak yahu! Renkli baskı olacak ve kapağı ben tasarlayacağım. Kesinlikle gökkuşağı falan koyardım kapağa. ;D Yine de "vardır Ref'in bir bildiği" diyerek konuyu kapatıyorum.

Şimdi elimdeki tüm dergileri tek tek okuyacağım. Sonra görüşürüz...  :P

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #32 : 08 Ağustos 2012, 22:50:01 »
 Oha! Ne desem ki...Gotum dustu!
Sahip oldukların zamanla sana sahip olur.

Çevrimdışı leventp

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #33 : 09 Ağustos 2012, 03:14:19 »
Retrojen okumak istiyorum, ancak şu ana kadar o başvuru formunu falan çözebilmiş, sistemi anlayabilmiş değilim. :(

Çevrimdışı Perpetual

• Retroman
« Yanıtla #34 : 09 Ağustos 2012, 04:00:46 »
Çok güzel görünüyorlar :D. Ellerinize sağlık.
Dört gözle gelmesini bekliyorum. Umarım karton gibi sert birşeyle sararsın :).

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #35 : 10 Ağustos 2012, 13:33:26 »
hahah, hakkaten ya, renkli kapak dedik ama ben sadece kırmızı kullandım :D Kabul biraz aceleye geldi, eski kapakta baskı problemleri olmuştu değiştirmek zorunda kaldım. Ama isimlerimizi rengarenk kullandık, daha ne :D

Aslında en büyük korkum tahminen içinde bulacağınızdan emin olduğum yüzlerce baskı hatasıdır.  Dergiyi renkli tasarladım, siyahbeyaz testini ekrandan yapabildim baskı testi yapacak fırsatım hiç olmadı, okunaksız olabilir, artık 64ler kalitesini yakalama çabası olarak düşünün bunu :D Dizgideki kusurlardan şimdiden affınızı istiyorum.

Ya pırıl pırıl sayfalar, misk gibi dergiler :) Nasıl peki domino, şöyle bir baktığında var mı güzel bişeyler?

Doğrusu heyecanla dergimin elime ulaşmasını bekliyorum.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #36 : 10 Ağustos 2012, 13:46:41 »
 Peki renkli baski opsiyonu bu dergi icin de sunulacak mi?

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #37 : 10 Ağustos 2012, 18:34:39 »
Peki renkli baski opsiyonu bu dergi icin de sunulacak mi?

evet, umarım :D

Retrojen okumak istiyorum, ancak şu ana kadar o başvuru formunu falan çözebilmiş, sistemi anlayabilmiş değilim. :(

Sistem şöyle,
eğer yeni sayıyı almak istiyorsan,

http://retrojen.org/fanzin1/istek1/

adresine gidiyorsun, tüm boşlukları dolduruyorsun.
Bitti gitti. Kayıt olmadan kimseye dergi göndermiyoruz (yazarlarımız dahil). Kayıt olmak seri numarası almak demek. Dergilerin arkasında bir seri numarası ve damga bulunuyor.

Çevrimdışı behlul

• Retromanik
« Yanıtla #38 : 10 Ağustos 2012, 22:00:32 »
16 Seri numarası ile dergimi aldım inşallah haftasonu boş vakit bulursam okuyacabilirsem çok mutlu olucam...

Çevrimdışı doMiNO

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #39 : 12 Ağustos 2012, 05:56:48 »
Aslında en büyük korkum tahminen içinde bulacağınızdan emin olduğum yüzlerce baskı hatasıdır.

Her dergide olabileceği kadar, "bir miktar" hata mevcut tabii. Görmezden gelmek en güzeli. Ama favorim Rectomaca. Görmezden gelmek de pek mümkün değil hani.  :P
Bazı sayfalardaki siyah zemin üzerine siyah yazı da derginin ayrı bir eğlencesi. Göz muayenesi tadında...

Alıntı
Ya pırıl pırıl sayfalar, misk gibi dergiler :) Nasıl peki domino, şöyle bir baktığında var mı güzel bişeyler?

Ben pek beğendim 1. sayıyı. Okumaya devam ediyorum. Yeni sayı çıktığında bitmiş olacak hızda okumaya çalışıyorum. Günde 1-2 cümle yeterli olacaktır sanırım.  ;D
İçerik ilk sayıyla karşılaştırıldığında daha bi dolu dolu. Yazılar leziz. Keyifle okunası bir dergi. Öyle bi oturuşta tüketilebilecek gibi değil açıkçası... Tüm yazarlara teşekkür ediyorum çabaları ve çıkardıkları güzel iş için...

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #40 : 12 Ağustos 2012, 14:40:09 »
Bazı sayfalardaki siyah zemin üzerine siyah yazı da derginin ayrı bir eğlencesi. Göz muayenesi tadında...
Kod: [Seç]
http://i.imgur.com/5HiT6.png
 Retrojen ile birlikte bedava :)

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #41 : 12 Ağustos 2012, 15:10:23 »

eheh, onlara özellikle dikkat etmiştim fakat ekranda görünen ile baskıda çıkan şeyler aynı olmuyor :D Baskı biraz tecrübe işi, lakin bende mevcut değil.
Siyah üzerine sihay yazı büyük ihtimal, retrojen pembesi ya da bu sayının temasına uygun olark kullandığım solgun kahverenginin gri halidir.

Evet göz merhemlerinizi alınız, şimdiden çay terapisi ile orta göz ağrılarınızı dindiriniz, retrojenler geliyorr!

Çevrimdışı Gokhan Ozkan

• Retroman
« Yanıtla #42 : 15 Ağustos 2012, 09:20:47 »
Retrojen kış sayısı için kayıt oldum.

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #43 : 15 Ağustos 2012, 16:20:36 »
Gerek içeriği gerek s/s(yanlış yazmadım s/b değil s/s) baskısı ile yine süper bir sayı olmuş. Özellikle Madcat, Editörden ve Akermen'in yazılarında kullanılan beyaz hareli carving applet yazıya müthiş bir derinlik vermiş. Okurken bir yandan da gözlerinizi kaybetmemek için dua ediyorsunuz. Eh ne demişler: Acısız retro kime yarar!

Ha bu arada rectomaca ismi sizi korkutmasın. Sordum; tipografi hatası dedi editör. Ben de inandım. Yaptığı fantazi çağrışımdan dolayı da özür diledi :)

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #44 : 15 Ağustos 2012, 17:08:52 »
dergiyi 64ler dergisi dizgisine yakşaltırmaya çalışıyorum bu sebepten bilerek okunaksız olsun istedim :P

Eheh, ya tasarımda 600dpi kullanıyorum, siyah yazıların altındaki beyaz gölge 1 point genişliğinde. Bu sebepten eğer 300dpi ile basılırsa interpolate edilecektir, bu durumda gri-siyah arası bir hare gibi görünecektir.

Sayı 0 ile karşılaştırın, kaldı ki font ve alttaki gölge preset olduğu için aynı sonuç olması gerekir. sayı sıfırdan daha okunaksız ise baskı hatası, benden kaynaklanmıyor. (oh yırttım)

rectomaca da baskı hatasıdır öhöhöö :P