10 puanlık ikinci uzman sorusu:
Bir dergiyi kargo poşetine atmak ile 2 karton arasına koyup sonra bantlayıp kargo poşetine atmak arasında ne kadar zaman farkı vardır? Dergi adedi 250 olursa bu süre toplam ne kadar olur? Bu kadar kartonu, bandı ve işçiliği kim kovalayacak?
maksat muhabbet olsun diye yazdım...
cevap veriyorum 15 gün
Yalnız bu iş göründüğünden çetrefilli arkadaşlar. Örnek,
önünüzde adresleri yamuk yumuk, bazen ikişer kere ve isteksizce yazmış insanlar silsilesi var. Ayrıca kayıt web sitesi de apar topar kodlanmış bir çöplükten ibaret
Şimdi Md5 ile kodlanmış acaip text dosyalarını reverse edip yeni kodlar yazarak, bunları word/excel'e atıp anlamlı adres etiketleri oluşturmak, etikete güzel bir hava vermek adına etiket tasarımı ve en fenası bunların basımı için gerekli teknik ekipman, ve hatta ihtiyaç dahilinde printera uyan etiketler edinmek, sabah 7 evden işe gitmek için çıkan ve akşam 20 arasında çalışan biri için hiç de kolay değil. Hafta sonları da ailevi işler dolayısı ile dolu oluyor.
Daha sonra bunları kargoya vermek için kargoya gitmek (ki bu kargo firmaları saat 18:00 dedinmi kepenkleri indiriyor, ben henüz okuldan çıkmamış oluyorum) başka bir sorun. sonra öğreniyorum ki paketlenmiş dergilerin 2şer dakikadan tek tek sisteme girilmesi gerekiyor, bu da 200 dergi için 400 dakika o da demektir ki 6 saat gibi bir süre gerektiriyor. Hoyda bre
Böyle bir boşluk yok kimsenin hayatında
Şöyle ki dergiler büyükçe bir poşetin içinde yaklaşık 10 gündür arabanın ön koltuğunda benimle beraber geziyorlar, işten erken kaçabildiğim bir gün kargoya gideceğim.
Yani sonuç olarak evet kartona koymak isteriz, bunun için gerekli overhead şöyle hesaplanılabilir: gerekli kartonların bulunması: 10 gün, bunların satın alınması için kumbaranın patlatılması 3 dakika, satın alınan kartonların uygun şekilde kesilmesi 1 ay. Kartonlar ve dergilerin birbirine tutturulup kargo poşetlerine konması 1 ay, yani toplamda 70 gün bir pay koyar karton meselesi.
Malesef dergiler kartonsuz paketlenmektedir, fakat renkli ve ücretli sürüm çıktığında buna karton ve buna harcanan zamanın maliyeti eklenecektir :D4
Bu arada, dergisini elden almak isteyen arkadaşlarımız, elbetteki Beykent Üniversitesi Ayazağa/Maslak kampüsüne gelerek teslim alabilirler. Kayıt olduktan sonra, gelmeden 1 gün önceden haber vermeleri yeterlidir.