Gönderen Konu: Retrojen Fanzin Kış 2012, gönderi partisi oluşturuyor!  (Okunma sayısı 69875 defa)

0 Üye ve 9 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı doMiNO

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
Ynt: Retrojen Fanzin Kış 2012, gönderi partisi oluşturuyor!
« Yanıtla #45 : 16 Ağustos 2012, 04:25:46 »
Eheh, ya tasarımda 600dpi kullanıyorum, siyah yazıların altındaki beyaz gölge 1 point genişliğinde. Bu sebepten eğer 300dpi ile basılırsa interpolate edilecektir, bu durumda gri-siyah arası bir hare gibi görünecektir.

Sayı 0 ile karşılaştırın, kaldı ki font ve alttaki gölge preset olduğu için aynı sonuç olması gerekir. sayı sıfırdan daha okunaksız ise baskı hatası, benden kaynaklanmıyor. (oh yırttım)

Dergi 600 dpi basıldı. Bu bahane seni kurtarmaz. Daha yaratıcı olmalısın.  :P

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #46 : 16 Ağustos 2012, 11:52:28 »
Dergi 600 dpi basıldı. Bu bahane seni kurtarmaz. Daha yaratıcı olmalısın.  :P

abovv

Çevrimdışı Perpetual

• Retroman
« Yanıtla #47 : 03 Eylül 2012, 03:09:32 »
Abi şimdi dergiler gönderildi mi, gönderilmedi mi (basıldığını gördüm :D) ? Gönderildiyse benimki hala gelmediği için kargo firmaları ile dalaşıcam :).

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #48 : 03 Eylül 2012, 13:56:40 »
Abi şimdi dergiler gönderildi mi, gönderilmedi mi (basıldığını gördüm :D) ? Gönderildiyse benimki hala gelmediği için kargo firmaları ile dalaşıcam :).

gönderildiği zaman istek sayfasından login olarak görebilirsiniz. Ama hayır, henüz postalamaya vakit bulamadım :D

Çevrimdışı Cengiz Demir

• Retro Meraklısı
« Yanıtla #49 : 03 Eylül 2012, 14:57:41 »
Ben de ortada dönen muhabbeti tam olarak anlayamadım. Daha doğrusu gönderildi diye anlamışım.
O yüzden postada kayboldu heralde diye düşünüyordum. ;D

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #50 : 07 Eylül 2012, 00:20:40 »
Extra coolio retrojen haduketleri.. pardon, etiketleri hazır!

http://instagram.com/p/PP6MbCL2aq/

Kısmetse çok yakında gönderiler başlıyor!

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #51 : 07 Eylül 2012, 01:43:32 »
bitmedi, itina ile reprodüksiyon numaraları verildi. sadece ilk 200 dergi numaralanmıştır! diğerleri boş :D

Çevrimdışı Perpetual

• Retroman
« Yanıtla #52 : 08 Eylül 2012, 23:27:26 »
Heyecan giderek artıyor :D. Ellerinize sağlık.
Bir de yine zor birşey isteyebilir miyim :D; bu dergilere pakete koyarken yanına sert bir karton veya mukava koyabilir misiniz ? Böylece kırışmaz, kat yeri oluşmaz :D. Fotolarda olduğu gibi gıcır gıcır pürüzsüz bir şekilde elimize ulaşır :D. (Etiketlerde kendimi göremedim, panik yaptım. Acaba kayıt sisteminde atladığım birşey olmuş mudur :D? Artık dergiler gönderilmeye başladıktan sonra anlıycam.)
Bu arada göndermeye başlayabildiniz mi ?

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #53 : 10 Eylül 2012, 11:58:36 »
Bir de yine zor birşey isteyebilir miyim :D; bu dergilere pakete koyarken yanına sert bir karton veya mukava koyabilir misiniz ? Böylece kırışmaz, kat yeri oluşmaz :D

Bence şansını fazla zorlama :)

10 puanlık uzman sorusu geliyor:
Yazıları 1.5 sene önce toplanan ve basıldıktan sonra hala kargo yapılmayı bekleyen bir dergiye, bir de karton ambalaj işi çıkarsa daha ne kadar bekleriz?

10 puanlık ikinci uzman sorusu:
Bir dergiyi kargo poşetine atmak ile 2 karton arasına koyup sonra bantlayıp kargo poşetine atmak arasında ne kadar zaman farkı vardır? Dergi adedi 250 olursa bu süre toplam ne kadar olur? Bu kadar kartonu, bandı ve işçiliği kim kovalayacak?

:) maksat muhabbet olsun diye yazdım...

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #54 : 28 Eylül 2012, 10:39:58 »

10 puanlık ikinci uzman sorusu:
Bir dergiyi kargo poşetine atmak ile 2 karton arasına koyup sonra bantlayıp kargo poşetine atmak arasında ne kadar zaman farkı vardır? Dergi adedi 250 olursa bu süre toplam ne kadar olur? Bu kadar kartonu, bandı ve işçiliği kim kovalayacak?

:) maksat muhabbet olsun diye yazdım...

cevap veriyorum 15 gün :)

Yalnız bu iş göründüğünden çetrefilli arkadaşlar. Örnek,
önünüzde adresleri yamuk yumuk, bazen ikişer kere ve isteksizce yazmış insanlar silsilesi var. Ayrıca kayıt web sitesi de apar topar kodlanmış bir çöplükten ibaret :D Şimdi Md5 ile kodlanmış acaip text dosyalarını reverse edip yeni kodlar yazarak, bunları word/excel'e atıp anlamlı adres etiketleri oluşturmak, etikete güzel bir hava vermek adına etiket tasarımı ve en fenası bunların basımı için gerekli teknik ekipman, ve hatta ihtiyaç dahilinde printera uyan etiketler edinmek, sabah 7 evden işe gitmek için çıkan ve akşam 20 arasında çalışan biri için hiç de kolay değil. Hafta sonları da ailevi işler dolayısı ile dolu oluyor.

Daha sonra bunları kargoya vermek için kargoya gitmek (ki bu kargo firmaları saat 18:00 dedinmi kepenkleri indiriyor, ben henüz okuldan çıkmamış oluyorum) başka bir sorun. sonra öğreniyorum ki paketlenmiş dergilerin 2şer dakikadan tek tek sisteme girilmesi gerekiyor, bu da 200 dergi için 400 dakika o da demektir ki 6 saat gibi bir süre gerektiriyor. Hoyda bre :D Böyle bir boşluk yok kimsenin hayatında :D Şöyle ki dergiler büyükçe bir poşetin içinde yaklaşık 10 gündür arabanın ön koltuğunda benimle beraber geziyorlar, işten erken kaçabildiğim bir gün kargoya gideceğim.

Yani sonuç olarak evet kartona koymak isteriz, bunun için gerekli overhead şöyle hesaplanılabilir: gerekli kartonların bulunması: 10 gün, bunların satın alınması için kumbaranın patlatılması 3 dakika, satın alınan kartonların uygun şekilde kesilmesi 1 ay. Kartonlar ve dergilerin birbirine tutturulup kargo poşetlerine konması 1 ay, yani toplamda 70 gün bir pay koyar karton meselesi.

:)

Malesef dergiler kartonsuz paketlenmektedir, fakat renkli ve ücretli sürüm çıktığında buna karton ve buna harcanan zamanın maliyeti eklenecektir :D4

Bu arada, dergisini elden almak isteyen arkadaşlarımız, elbetteki Beykent Üniversitesi Ayazağa/Maslak kampüsüne gelerek teslim alabilirler. Kayıt olduktan sonra, gelmeden 1 gün önceden haber vermeleri yeterlidir.

Çevrimdışı Ragnor

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #55 : 02 Ekim 2012, 22:41:43 »
Ne kadar da güzel gözüküyorlar. Kıymetlimsss  ::)

Not: Meali, acele ettirmek istemiyorum ama sabırsızlanıyoruz :).

Çevrimdışı curt

• RAAT
  • Retroman
  • *
« Yanıtla #56 : 03 Ekim 2012, 04:47:51 »
Ref, senin bu yurtici kargo yurt disina da gonderiyor mu?  :P

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #57 : 03 Ekim 2012, 16:14:26 »
Ne kadar da güzel gözüküyorlar. Kıymetlimsss  ::)

Not: Meali, acele ettirmek istemiyorum ama sabırsızlanıyoruz :).

kargolar kargolandı! hararetle bekleyiniz!

Nayn davut. Yurt dışı gönderileri de en kısa zamanda (bu yıl içinde) göndermeyi planlıyorum.

Çevrimdışı curt

• RAAT
  • Retroman
  • *
« Yanıtla #58 : 04 Ekim 2012, 06:48:05 »

Nayn davut. Yurt dışı gönderileri de en kısa zamanda (bu yıl içinde) göndermeyi planlıyorum.

ulu manitu seni nightlord'un ve benim gazabindan korusun...

Çevrimdışı Cengiz Demir

• Retro Meraklısı
« Yanıtla #59 : 04 Ekim 2012, 11:32:43 »
Az önce teslim aldım kargoyu.  9/200 yazıyor. 
Yanlış anlamadıysam ilk 10 'a girmişim.   ;D

Dergi pırıl pırıl parlıyor.  Sanırım o pırıltı kapaktan çok, içerikten kaynaklanıyor.

Emeği geçen tüm dostlara teşekürler :)