Gönderen Konu: remix  (Okunma sayısı 2739 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı yatuyu

• Retroman
remix
« : 06 Şubat 2012, 10:36:24 »
uzun uzun anlatasim yok,
xerox star ve mac icin yaraticilik argumanlari, tabiki burdaki cogu kisi icin sabun kopugu kadar bile bilgi yok  :-X

Everything is a Remix Part 3

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
Ynt: remix
« Yanıtla #1 : 06 Şubat 2012, 15:56:26 »
Okuldaki bağlantı o kadar yavaş ki, ancak baştan 1 dakika izleyebildim 1 saatte.

Fakat buradaki edilen kopyalama lafını görünce eklemek istedim, bende öğrencilere genellikle koyadan korkmamaları gerektiğini aşılarım. Zaten sanatta bir kopya, aslının aynısı olamaz. Yaratım ise sentezden gelir. Hiçbirşeyi bir anda lönk diye bulmak mümkün değildir. Nasıl bir bebek için iki farklı insan gerekiyorsa, yaratım için de farklı ögelerin birleşmesi gerekir. Hiçbir keşif tek başına ortaya çıkarılamaz. Başka bilgilerin bileşkeleri ya da çatışmaları yeni fikirleri ateşleyebilir. Evet, herşey bir remixdir, fakat bunu küçümsememek gerekir. Lakin dialektik der ki, iki şeyin bileşkesi, birleştirilen parçalardan daha büyük bir anlam yaratır. Yani 2+2=4 değildir, 2+2=100'dür, 1000'dir, 1 milyondur.

Kopyalamak, alıntılamak iyidir, burada dikkat edilecek tek nokta kopyaladığınız kişiye saygı duymak ve hakkını teslim etmektir. Kopyalamak üretimin öğrenme kısmını oluşturmalıdır, sentezlemek ise yaratım kısmını.