Gönderen Konu: Diablo 3  (Okunma sayısı 22897 defa)

0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Perpetual

• Retroman
Ynt: Diablo 3
« Yanıtla #15 : 20 Nisan 2012, 22:46:50 »
Ben de EOB muadili olarak görmüştüm (ve çok sevinmiştim) Grimrock'ı ama börtü böcek çok fazla gibi geldi :).

İşte bu yüzden Diablo 2 için kapsamlı resmi bir harbi patch yayınlasalar da hd olarak rahat oynasak diyorum.

Çevrimdışı Ragnor

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #16 : 21 Nisan 2012, 00:17:57 »
Grimrock modern uyarlaması olmuş Dungeon Master'ın. Hastası oldum. Eob yada Dungeon Master'ı oynamayı bir türlü beceremezdim vaktinde ne kadar sevsemde ama bunu kavradım gibi. 5. katın girişinde bekliyor adamlarım, işlerimi yoluna koyayım kaldığım yerden devam edeceğim.

Diablo'da dandik bence.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #17 : 21 Nisan 2012, 18:27:42 »
Diablo'da dandik bence.

aboww, forumda küfür! :)

Elbette sanat falan değil diablo, bildiğin bir tüketim ürünü. Bu kategoride bence yılın oyunu. Grimrock da süper, 11. kata kadar indim. Dinozorlar çıktı biraz gıcık oldum aslında. Ya insan üstü yırtık pırtık hayalet şovalyeler falan bekliyor tabii :D

Diabloda da zombiler var, ona da kıl oldum. Cehennemden çıkması gereken zebaniler bekliyorduk, etrafta köylüleri ısırıp canavar yapan zombiler çıktı. Manyak mı bunlar? Zombiler ne zamandan beri cehennemden gelme yaratıklar oldu? Herkes bilir ki zombi denen illeti insanın aç gözlülüğü yaratmıştır, cehennem değil :)

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #18 : 22 Nisan 2012, 04:12:08 »
Zombiler ne zamandan beri cehennemden gelme yaratıklar oldu?

Olayin asli su abi,

Her sey ihaleye fesat karistirdigi icin ordu ihalelerinden cikarilan Deril kimya sanayiyle baslar (yil 1969). Deril, tamamen savunma sanayine yonelik urun gelistiren bir sirkettir. Bu sebeple yuksek hacimlerde urettikleri yildiz urunleri  2-4 trioxin (bkz: Uberraschung gas) adli kimyasal, ordu kapsinin kapanmasiyla ellerinde patlamistir. Her ne kadar stoklari eritmek icin bir deodorant sirketiyle anlasir gibi olsalarda, 2-4 trioxin' in ter kokusunu bastirmakta pek faydali olmadigi gorulunce o iste yatmistir.

Neyse...Bir gun umutsuzluga kapilan Deril' in orta yas sendromlu patronunun (Mr. G.Varen) tepesi atar, killik olsun diye butun 2-4 trioxin stogunu mountinghole golune doker (Castle rock' in 50 mil kuzyinde kaliyor). Iste kaderin aglarini ordugu yer burasidir. Mountinghole golunun suyu o kadar kireclidir ki, bu suyu camasir makinanizda kullansaniz iki yikamada rezistansi elinize alirsiniz, o derece yani. Ayrica  2-4 trioxin hedesinin cok tehlikeli 2-4-5 trioxin gazina (bkz: zombi gazi)  donusmesi icin gerekli tek seydir kirecli su. Yaaa.

Ha diyeceksin cehennem ile alakasi ne? Soyle ki; Mountinghole golu ayni zamanda cehennemin ana icme suyu arterini besleyen 7 buyuk golden biridir. Sanirim bu her seyi acikliyor.

Dostum, bir daha cehennemde bir zombi gordugun zaman aklina eski tip kahverengi rugan ayakkabilar ve burokrasinin hasin dislileri arasinda parcalanmis bir aile sirketi de gelsin. Ayrica les gibi kokan zombileri keserken, bu olaya sebebiyet veren gazin bir zamanlar deodorant yapmak maksadiyle denendigini hatirlayip, ironi denen nanenin ne kadar garip bir lezzete sahip oldugunu ilk elden tadabilirisin.

Ibret dolu hikayemi Mr. G.Varen' in ozlu bir sozuyle bitirmek isterim; Para kaybetmektense, ,musteri kaybetmeyi tercih ederim.

(Ayrica bkz:Ragnor, tas olursun tas)

Sahip oldukların zamanla sana sahip olur.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #19 : 25 Nisan 2012, 22:09:54 »
işte ben sonra büyüyü bir attım, komple devrildi hepsi.

Ne diyorduk, aral'dan mail geldi, harbiden de gece satışı olacakmış, gözün kulağın dinlemede olsun sayın markiz.

Bu arada beta'yı oynadım 3-4 saat kadar, başka işlerle çakıştı şansa fazla olmadı, yine de ilk 12 level'i oynamaya yetti, beta'yı da bitirmiş oldum, zaten betanın toplam oyun süresi 30 dakika falan olsa gerek. Bütün her yeri gezicem ortamca canlı bırakmıycam derseniz de 1-2 saat maksimum. Komple değişmiş büyü sistemi, artık puan dağıtmaca yok, level atladıkça bütün büyüler otomatik açılıyor, onu mu seçeyim bunu mu seçeyim diyorsunuz sadece. Sonradan değiştirebiliyorsunuz. Güzel aslında, stat resetleme derdi bitti. Hani iyice çerez olmuş kabul ediyorum, ragnor'a biraz hak vermek lazım.

Grafik tasarımında "wow" tadı aldım, blizzard'ın grafik takımı hep aynı şeyi üretiyor, nasıl bilgi üni'den çıkan öğrenciler hep aynı tatda üretim yaparlar ya, onun gibi. Son 3 oyunları grafik tasarım olarak aynı assetleri paylaşıyor diycem neredeyse. Warcraft3, Wow ve diablo 3, görüntü olarak biririni fazlasıyla andırıyor.

Beta'dan gördüğüm kadarıyla, bayağı eğlenceli bir oyun olacak. Oyunda ilerlemek için oyuncuların birbirine ihtiyaç duyacaklarından emin olmak istemişler, güzel item'lar ancak üretilebiliyor. Canavarlardan düşmüyor. Hoş tabii. Crafter'lar köşeyi dönecek :)

Köşeyi dönecek demişken, auction house'u da kurcaladım, kredi kartı bilgilerinizi girerseniz elinizdeki item'ları gerçek para karşılığı satabiliyorsunuz. Bu oyuncuların legal olarak item sattığı ilk oyun mu oluyor acaba? Diablo 3 yeni bir iş kolu açtı böylece, item ticareti. Artık çinli çiftçileri sigortalamak falan da lazım. :)

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #20 : 25 Nisan 2012, 22:48:48 »
 Ben daha hic birseyini oynamadim. Hatta gameplay videosu bile izlemedim. Sen grafikler ayni patatesten basilmis diyorsan bir de Blizzard calisanlari tarafindan bak olaya. Zira calisma sartlari oldukca agir, calistiklari ofisler falan rezalet otesi. Dogal olarak bu kosullarda yaraticilik bekleyemezsin calisanlardan. Yoksa "sicsak millet bunu  da alir oynar, sallayin gitsin" durumu yok ortada.

Ha bu arada ultra kotu calisma kosullarina suradan tanik olabilirsiniz http://www.widelec.org/index.php?site=blog&action=detail&text=&blog_id=3211&page2=1&section=1&pages=10

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #21 : 26 Nisan 2012, 14:22:24 »
@Ref
Müzikler nasıldı, müzisyen değişmiş sanırım. Diablo I ve II'nin en güzel yönlerinden biri de müzik kalitesiydi.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #22 : 30 Nisan 2012, 14:54:55 »
 Taze taze
 Diablo 3 tv commercial

Alco, bir Don LaFontaine degil ama yas ilerledikce daha iyi olacaga benziyor :)

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #23 : 01 Mayıs 2012, 16:46:10 »
 LaFontaine falan derken super bir sey buldum. Pablo Francisco isimli stand-up' cinin Don LaFontaine' i baz alarak isledigi bir bolum varmis gosterisinde. Ben izlerken cay iciyordum ve ictigim cay agzimda burnumdan geldi :) Ses konusunda cok yetenekli, esprilerse oldurucu.

- One way in, no way out.
 + Hurry up!
 - coming soon...

preview guy

One mannnnn...

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #24 : 01 Mayıs 2012, 17:24:11 »
@Ref
Müzikler nasıldı, müzisyen değişmiş sanırım. Diablo I ve II'nin en güzel yönlerinden biri de müzik kalitesiydi.

Giriş müziği dışında hiç dikkatimi çekmedi. Aslında bu bir araştırma konusu. Bu tür oyunlar gruplar halinde oynanıyor. Öyle olunca arka planda sürekli teamspeak açık. Müzik açık olursa arkadaşları duyamadığımız için ya müzik seviyesi %10'da falan oluyor ya da -genellikle- tam kapalı. Efektlerle ilerliyoruz. Oyunlarda mood yaratmak için müziğin etkisi sinema ile eşit değil herhalde. Rahatlıkla müziksiz de idare ediyoruz. Zaten saatlerce aynı müziği dinlemek bir süre sonra bayıyor.

Giriş müziği güzel, fena değil, bir c&c ya da battlefield1942 etkisi yaratmadı.

@shax,
Blizzard'ın grafikleri bana zx spectrum devrinin ultimate play the game oyunlarını andırıyor. Bir ultimate oyununu anında anlayabilirsiniz grafiklerinden. Çok belirgin bir tarzı vardır, bu konuyu araştıracağım, büyük olasılıkla bu kalın kontörlü yumuşak grafikler blizzard sanat yönetimi takımının bir seçimidir.

@ragnor
bu arada grimrock'u bitirdim ben. Valla başından sonuna güzel oyun. İşin enteresan tarafı oyunun içinde toplasan 10 çeşit düşman var, sürekli zindandasın, buna rağmen oyun soluksuz ilerliyor. Yine bir araştırma konusu... Oyun tasarımı karmaşık bir şey, neyin tutup neyin tutmayacağını bilemiyorsun. Bu sefer tutmuş.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #25 : 02 Mayıs 2012, 23:48:53 »
 Aciklama gelmis

http://www.cnnturk.com/2012/bilim.teknoloji/teknoloji/05/02/diablo.taksim.meydanina.cikiyor/659564.0/index.html

14 Mayis gecesi, Taksim meydaninda, Aral tarafindan duzenlenecek organizasyonda dunya ile ayni anda satis baslayacak. Normal paket 110, collector's edition 240 lira. 

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #26 : 03 Mayıs 2012, 07:58:47 »
LaFontaine falan derken super bir sey buldum. Pablo Francisco isimli stand-up' cinin Don LaFontaine' i baz alarak isledigi bir bolum varmis gosterisinde.

Rahmetliyi bu şekilde hatırlamak pek şık olmamış :)

In a world…

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #27 : 03 Mayıs 2012, 20:10:59 »
 In a world…Bak tam ona uygun bir sey var, Hal Douglas' dan.

Funny Movie Trailer Voice Guy

Bir sekilde, ama hic degilse hatirlanmis.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #28 : 10 Mayıs 2012, 00:04:29 »
ya artık dayanamıycam,  Diablo 3 konusundaki ürkütücü tabloyu buraya yazacağım sonunda :D

Evet diablo 3, 15 mayısta çıkıyor, ve taksim meydanında gece 00:00'da özel bir organızasyonla satışa başlanıyor. Problem ise Collector's Edition (CE) deniyen koleksiyonerlere özel sürüm.

Problem ne olabilir? Problem şu, bu kutulardan kaç tane üretildiği sır gibi saklı. Türkiyeye ise kaç kopya geldiği tbmm'nin ünlü arşivi gibi gizli tutuluyor. Böyle olunca dedikodu, kavga, olay olay üzerine.

Şöyle ki, gece satışının sadece istanbulda olacağını duyuran ARAL GAME, diğer şehirlerden tepki alınca, ön sipariş almaya karar vermiş bu sabah, benim haberim olmadı bile. Her şehirden ilk ön sipariş veren kişiye de 1 CE hediye etmeye karar vermişler. Fakat aynı anda binlerce sipariş olmuş, sistemler birbirine girmiş, kimin kredikartı kimin cebine kaçmış belli değil. Sonunda aral işin altından kalkamayıp tüm organizasyonu iptal etti. (https://www.facebook.com/aralgame sayfasında detayları okuyun).

Diğer taraftan gece satışına doğru yaklaşırken, organizasyonun taksimde sabah 8'de başlayacağı duyuruldu. Gece yarısı yapılacak bir satış için biraz fazla erken değil mi? Pek de değil, millet bir gün önce mekana çadırlarla gelecek, kuyruğa girecek falan, ve ön sipariş fiyaskosuna bakarsak, orada rezalet çıkma olasılığı büyük ihtimal. Üstelik organizasyon, the marmara'nın önündeki göbek'te yapılacak!

Eğer 500 kişiden fazla bir kalabalık gelecekse (sadece benim bildiğim bir 100 kişi var gelecek), facebook'daki kullanıcı rakamlarının yarısı gelirse 1000 kişi orda olur, taksim trafiği kitlenecek demektir, çünkü o göbeğe tıkış tıkış ancan 500 kişi sığar, gerisi yola taşacak. Ayrıca taksim ahalisini de katmak lazım, tam bar çıkışı kalabalığı gören de gelir orda. Bence Aral'ın kıçının tutuşma vakti geldi de geçiyor bile, acilen mekan değiştirmeliler, yoksa diablocular ordaki taksicileri falan döver. Zaten sinirli olacaklar.

Şimdiden şöyle hesaplar var, satış 4 saat sürecek, her dakika 1 diablo satılsa 240 diablo eder. Nasıl olacak bu iş falan gibi matematiğe de vermiş millet kendini.

Merak ediyorum, nasıl olacak diablo'nun gelişi, gerçekten şeytanlarıyla taksim meydanına mı geliyor yoksa :D

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #29 : 10 Mayıs 2012, 01:43:55 »
 Yahu ben her bok icin bu facebook' u kullanan zihniyetin "buraya bildiginiz en agir kufurler gelecek".

Kesinlikle haklisin, Diablo o gece taksimde yasanacak. Simdi gidip biley tasimi bulmaliyim. Orada gorusuruz sir.