ya artık dayanamıycam, Diablo 3 konusundaki ürkütücü tabloyu buraya yazacağım sonunda
Evet diablo 3, 15 mayısta çıkıyor, ve taksim meydanında gece 00:00'da özel bir organızasyonla satışa başlanıyor. Problem ise Collector's Edition (CE) deniyen koleksiyonerlere özel sürüm.
Problem ne olabilir? Problem şu, bu kutulardan kaç tane üretildiği sır gibi saklı. Türkiyeye ise kaç kopya geldiği tbmm'nin ünlü arşivi gibi gizli tutuluyor. Böyle olunca dedikodu, kavga, olay olay üzerine.
Şöyle ki, gece satışının sadece istanbulda olacağını duyuran ARAL GAME, diğer şehirlerden tepki alınca, ön sipariş almaya karar vermiş bu sabah, benim haberim olmadı bile. Her şehirden ilk ön sipariş veren kişiye de 1 CE hediye etmeye karar vermişler. Fakat aynı anda binlerce sipariş olmuş, sistemler birbirine girmiş, kimin kredikartı kimin cebine kaçmış belli değil. Sonunda aral işin altından kalkamayıp tüm organizasyonu iptal etti. (
https://www.facebook.com/aralgame sayfasında detayları okuyun).
Diğer taraftan gece satışına doğru yaklaşırken, organizasyonun taksimde sabah 8'de başlayacağı duyuruldu. Gece yarısı yapılacak bir satış için biraz fazla erken değil mi? Pek de değil, millet bir gün önce mekana çadırlarla gelecek, kuyruğa girecek falan, ve ön sipariş fiyaskosuna bakarsak, orada rezalet çıkma olasılığı büyük ihtimal. Üstelik organizasyon, the marmara'nın önündeki göbek'te yapılacak!
Eğer 500 kişiden fazla bir kalabalık gelecekse (sadece benim bildiğim bir 100 kişi var gelecek), facebook'daki kullanıcı rakamlarının yarısı gelirse 1000 kişi orda olur, taksim trafiği kitlenecek demektir, çünkü o göbeğe tıkış tıkış ancan 500 kişi sığar, gerisi yola taşacak. Ayrıca taksim ahalisini de katmak lazım, tam bar çıkışı kalabalığı gören de gelir orda. Bence Aral'ın kıçının tutuşma vakti geldi de geçiyor bile, acilen mekan değiştirmeliler, yoksa diablocular ordaki taksicileri falan döver. Zaten sinirli olacaklar.
Şimdiden şöyle hesaplar var, satış 4 saat sürecek, her dakika 1 diablo satılsa 240 diablo eder. Nasıl olacak bu iş falan gibi matematiğe de vermiş millet kendini.
Merak ediyorum, nasıl olacak diablo'nun gelişi, gerçekten şeytanlarıyla taksim meydanına mı geliyor yoksa