Gönderen Konu: Diablo 3  (Okunma sayısı 22886 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
Ynt: Diablo 3
« Yanıtla #30 : 14 Mayıs 2012, 11:26:52 »
sabah 8, meydanda kuyruk başlamış:

iş çıkışı ben de kılıcımı kalkanımı iksirimi kuşanıp saldırıyorum.

http://tks.ibb.gov.tr/ taksim kamerasından izleyebilirsiniz

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #31 : 15 Mayıs 2012, 09:21:34 »
@Ref
Ne oldu, alabildin mi Diablo'yu? Ne kadar experience kazandın? ;)

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #32 : 15 Mayıs 2012, 12:41:58 »
ben geç gittim, ama güzeldi, shax diablo alan ilk 10 kişiden biriydi, çıkışta bekledim sahneden inmesini, hatta telefon da ettim ama adam adeta yok oldu. Tahminen 21 inç monitör kutusu büyüklüğündeki(tamam biraz abarttım) CE sürümünü kucağına aldığında kendinden geçip avare şekilde sokaklarda dolaşıyordur.

Biz ise kutuyu kaptığımız gibi, ülker sokakta oturan arkadaşımın evine vardık (3dk içinde), arkadaşın biri kutuyu öyle bir heyecanla açtı ki (biraz kafalarımız da güzeldi, ben ki fazla içen biri değilim 6 bira içmişim kuyrukta), oyun diskinin dış kabını da jelatinle beraber yırtarak parçaladı. Sonra dağılmış durumdaki jevelcase'e ağlamaklı şekilde bakarak, "ne yaptım ben lan?" diye bir ses çıkardı, hepimizin kalbi parçalandı.

Anahtarları battle.net'e girmemiz ile kutuları alışımız arasındaki süre total 5 dakikadır. Sonra gece 1'de sunucular açıldı ve siz normal insanları korumak için yıllar sürecek bir göreve başlamış olduk. :D

ha bir de iş yerindeki bilgisayara diablo kurarken o sırada google+ okumaktaydım, Luth Gholein'deki cami ile bizim mavi cami arasındaki benzerlik gözüme takıldı:

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #33 : 15 Mayıs 2012, 14:10:27 »
@Ref
Gazanız mübarek olsun. Dede olduğunda torunlarına anlatacağın güzel bir hikaye çıkardın, gerçi dedeyken de katılacak bu tarz aktiviteler bulursun sen ;)

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #34 : 15 Mayıs 2012, 16:32:55 »
 Sirada ki 4. kisi olarak aldim oyunu. Hatta ilk 10 kisilik gurubumuza "1 taksim 10" ismini verdik. Markor yazisi gayet okunakli bir bicimde duruyor kolumda hala. Ayrica aral' in beceremedigi sira organizasyonunu  bizim gurup halleti diyebilirim. Aral ve sicip batirmasi hakkinda ayrica bir seyler karalamak farz oldu yani.

Ref' in yanina kacmayi dusunuyordum ama ne yazik ki yalan oldu. Mesela siradan indigim gibi bir muhabir beni yakalayinca (paketimi posetine sokmaya ugrasiyordum o esnada) biraz onula takilmak zorunda kaldim. Ayrica "1 taksim 10" toplu fotograf cektirmek istedigi icin, daha once belirlenen bir mekana dogru yola koyulmus olduk. Senin telefon ettigini saat 2 gibi farkettim sanirim, arayip aldin mi diye sormak icin fazla gecti.

Ben oyunu daha kurmadim. Biraz once  kalktim ve gunes yaniklarimin biraz daha az aci verici olmasi icin ugrasiyorum. Bagirmaktan ve kavak agaci pamukcuklarindan dolayi sesim gitmis vaziyette, her tarafim agriyor, keyfim yok. Yasli iblisle yarim kalan isimizi bitirmek icin odenmesi gereken ufak bedeller diyorum ben bunlara.

Iste 1 taksim 10 (10 kisiden fazla oldugunun biz de farkettik )
 http://i.imgur.com/azNW0.jpg

Bu da bizim uc kisilik cekirdek gurubun ayrilmadan once ki fotograf atraksiyonu
 http://i.imgur.com/ZdZqd.jpg

Sahip oldukların zamanla sana sahip olur.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #35 : 15 Mayıs 2012, 19:29:43 »
ben oyunu kurdum, biraz önce battle.net sunucuları göçmeden hemen önce level 16 olmuştum :D

Nispeten hızlı level alınıyor, 3 saat kadar oynadım, şimdi bir organizasyona, sonra eve doğru yol alıyorum..

Fakat öykü güzel olmuş, diablo'nun tarihçesini aktarmaya çalıştığım blog post'unda şöyle bir cümle kurmuştum:
"Kaldı ki hikayeye dikkat ederseniz, Tyrael bu hikayenin baş kahramanı gibi duruyor. Tyrael’in Sanctuary’nin kaderini belirlemesi, oyun boyunca Sanctuary’deki kahramanlara yardım etmesi, sonunda hep kaçtığı şey olan worldstone ile yüzleşmesi ve adeta tanrının gözünü oyması, onun nihayet yürümesi gereken asıl yolu görmesini sağlayacak mı?"

Bu hikaye serinin son hikayesi olma yolunda ilerliyor bence. Diablo 4 olacaksa bambaşka bir hikayeden yürümek zorunda kalacak. Çünkü bu hikaye yapı olarak burada son bulur :D Üstüne birşey koymak imkansız hale gelir.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #36 : 27 Mayıs 2012, 18:05:46 »
 Q&D Editor solusyonu! Simdi yogunlastirilmis formuluyle daha da etkili. Bir saksi topraga iki damla Q&D damlatin ve saksiyi gunes alan bir yere yerlestirin; Tadaaa! 2 gun sonra tam fonksiyonel saksuka editorunuz kullanima hazir, afiyet olsun. Q&D...damlat ve unut!

http://i.imgur.com/jOUNf.png

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #37 : 27 Mayıs 2012, 20:57:39 »
ya bu arada kaç adet CE olduğu konusunda en ufak bir resmi bilgiye rastlamadım, kaç adet CE var, hala almak isteyene ne önermek gerekir?

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #38 : 27 Mayıs 2012, 21:30:02 »
 Limitli deniyor ama limit sayisi belli degil. Tam bir "Bu ne perhiz bu ne lahana tursusu" durumu. Limitli dedigin zaman adedi belitirsin. Hatta her urunun bir tarafina yazarsin. Boyle olmak zorunda diyorum cunku Blizzard gecmiste bunu yapti; Diablo II Collector's Edition' da. Elimde bulunan Diablo II CE paketinin altinda "70000/XXXXX" seklinde yaziyor kac limitli oldugu, benim kacincisina sahip oldugum. Limitli urun bu demektir. Diablo III CE bu durumda "ufurukten limited" oluyor.

Bu hesaba gore isin ucu acik. Blizzard ikinci bir baski sunarsa sasirmam. Fakat CE istiyen birileri varsa uce bese bakmasin derim. 200$ ortalama piyasasi var yurtdisinda. Sonra aglanmaktan iyidir.  Bir de limited(?) strategy guide es gecilmemeli.  Icinde gelen metal bookmark cidden super bir parca.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #39 : 20 Ağustos 2012, 18:07:20 »
@Perpetual

Diablo limited edition strategy guide  (Nasil bir limitse bitiremediler) su an cok guzel bir fiyattan gidiyor. Sanirim bunlar ikinci baski.

http://www.amazon.com/Diablo-III-Limited-Edition-BradyGames/dp/0744013569/ref=pd_sim_vg_12

Olduda begenmedin; Hic bir ise yaramasa bile masa ayagini dengelemek icin kullanilir. Mesela ben calisma masasinin kisa ayaginda zx spectrum kullaniyorum. Yasasin Z80!

Çevrimdışı Perpetual

• Retroman
« Yanıtla #40 : 21 Ağustos 2012, 20:35:03 »
"Diablo III Signature Series Guide"'ı geçenlerde D&R'da görüp aldım.Harbi çok iyi takoz olur.Gerçekten arşivlik bir çalışma.Oyunsever herkeste bulunması gerek bence.Oynamadığım zamanlarda da açıp açıp okuyorum :D. Açıkçası ben DIII'ü çok sevdim.Çok kötü eleştiri alıyor ama ben çok sevdim.Özellikle de grafikleri çok hoşuma gitti.Nedense yeni nesil sevmemiş.İki boyutlu grafiklerden üç boyutlu tasarıma geçerken bence o sıcaklığı kaybetmemişler.Bu açıdan çok takdir ettim kendilerini.

Velhasıl bu kitabı aldığım için şimdilik senin önerdiğini es geçiyorum.Kargo falan da girince ve yanında birşey de almayınca zarar olur diye düşünüyorum. CE'ı almadım ama zaman içinde bu kitaplarını tamamlarım diye tahmin ediyorum.D&R'larda gören olursa haber versin. (Şu an sadece the order ve benim aldığım görünüyor.)

Diablo III Limited Edition (bu çözümünü içeriyorsa gerek yok ama içindeki görsellik nasıl acaba ?), Diablo III: Book of Cain (bu roman mı, başka birşey mi ?)

Eğer o satıcıdan birşeyler alan varsa bana bu kitabı da alabilirse çok sevinirim.
İlgin için sağol.(Bu arada retrojen fanzin'in birinci sayısı bana daha gelmedi.bir terslik yok değil mi :D ?  )

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #41 : 21 Ağustos 2012, 21:19:45 »
 Diablo III: Book of Cain bambaska bir kitap. Diablo 2 ve 3 arasinda ki hadiseleri anlatan baglayici kivamda bir yapit. Acikcasi bu kitabi ben de istiyorum. Kitapligi zengin gosteriyor koca koca hardcover kitaplar :) ( bkz: Etkileyici bir "ilk izlenim kutuphanesi" yaratmanin puf noktalari)

Pandora' nin listesinde gozukuyor kitap lakin "yurtdisindan gelecek, fiyat ogren" tarzinda bir uygulama yapmislar. Ben cevap alamamistim, bir daha sordum simdi.  http://www.pandora.com.tr/urun/diablo-iii-book-of-cain/265026

Fanzin 0 ile ilgili tum ovgu ve sovguler ref' e aittir :D

Çevrimdışı Perpetual

• Retroman
« Yanıtla #42 : 22 Ağustos 2012, 00:06:09 »
Cain Kitabı romansa bence gerek yok ama resimlerle yoğun bir şekilde desteklenmiş bir eserse bakılabilir (kendim için :D.). Kapak süper ötesi ama...iyi gaz veriyor.

Bir de bu ilk önerdiğin kitap, ayıracı çok güzel olan ( bu arada DIII'teki Diablo'yu biraz efemine buldum ben.1 ve 2'deki adam gibiydi :). ) strategy guide diyor ama çözüm olarak ne önerecekler ki ? her zamanki gibi kitabı görsel olarak güzel hazırladılarsa bulunca kesin alırım.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #43 : 22 Ağustos 2012, 00:50:49 »
 Bu kitaplarin en buyuk numarasi gorsellik zaten. Book of cain de etkileyici karakalem tarzi cizimlerle desteklenmis. Hatta cizim icermeyen sayfa sayisi cok az.

Pure bir strategy guide degil D3 limited edition. Piayasada bulunan diger ozel strategy guide' lar gibi fazlasi var. Gunumuzde FPS oyunlari icin bile strateji kitaplari basiliyor, o kitaplardan daha anlamli acikcasi. Hatta icerik aynen soyle;  http://www.bradygames.com/store/product.aspx?isbn=9780744013566

Turk oyuncusunun yapisi geregi cok kucuk bir kesim oyunun ekrandan kagida tasinmis halini biliyor, seviyor, takip ediyor. Yurtdisi icin alisilmis, bizdeyse yeni yeni iste. Bir sekilde millet gaza getirilmeli, ozendirilmeli, tanistirilmali bu guzelliklerle.

Çevrimdışı Perpetual

• Retroman
« Yanıtla #44 : 22 Ağustos 2012, 02:22:10 »
Harbi güzelmiş. 48 sayfa zırh vs foto varmış anladığım kadarıyla.Bence o bile yeter.

Dediğin gibi sevdiğimiz oyunu böyle güzel incelenmiş ve süper basılmış kitaplarda alıp okumak, farkında olmadığımız taraflarını keşfetmek çok zevkli (özellikle de bilgisayar olmadan bunu yapabilmek çok büyük bir zevk.) Darısı diğer güzel oyunların başına. Eğer alırsan ben de kargona (diğer masraflarına da) ortak olurum, bilgin olsun. Sayfa ayıracı süper. (Book of Cain için de :D.)[Oyunun collector's edition'ını almadık, acısını böyle çıkarıyoruz :D.]

Aslında gelecek yıl Blizzard tüm bu kitapları kapsayan bir collector's edition sürsün piyasaya.Nasıl fikir :D ?