Gönderen Konu: C-64 için datasette gerek - TEMİN EDİLDİ -  (Okunma sayısı 5200 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı leventp

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
C-64 için datasette gerek - TEMİN EDİLDİ -
« : 16 Nisan 2012, 15:02:30 »
Selamlar,

Konuyu hangi alana açacağımı bilemedim. :( Zamanında "bir daha lazım olmaz" diyerek elimdekileri dağıtmıştım, şimdi arıyorum bulamıyorum. Elinde bana hediye edecek dataseti olan var mıdır? Orijinal Commodore 1530 da olabilir, uyumlu herhangi bir şey de olabilir. Kondisyon önemli değil, çalışsın yeter.

Teşekkürler, LP

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
Ynt: C-64 için datasette gerek
« Yanıtla #1 : 16 Nisan 2012, 15:24:41 »
Bakarım kolilere. Ama test ortamım yok. Birkaç gün beklersen test de ederim.

1541 falan istesen ayağımın altında duruyor. Hemen yollardım.

Çevrimdışı Adamın Biri

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
    • Sadece bir müze...
« Yanıtla #2 : 16 Nisan 2012, 20:45:47 »
*Öhö* 1541... ben... *öhö*  ::)

Çevrimdışı nightlord

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
    • Night Network
« Yanıtla #3 : 17 Nisan 2012, 03:18:04 »
levent hocam: fazla dataset bende de var sanirim, eger tr'de bulamazsan ping'le beni.

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #4 : 18 Nisan 2012, 10:53:18 »
*Öhö* 1541... ben... *öhö*  ::)

1541-II istersen yollayabilirim. Ama fazla adaptör yok. Belki senin eski adaptörün duruyordur.

Kargo adreslerinizi bildirirseniz teyp ve 1541-II'yi test eder yollarım.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #5 : 18 Nisan 2012, 22:34:03 »
ya bende 10 tane dataset var. 4 tanesi kutulu, biri cillop halde.

Birkaç ay önce oturdum hepsini tek tek test ettim, ve sadece bir tanesi oyun yükleyebildi, 2 tanesi yarım yükledi, kalan 7'si çok düşük sinyal üretiyor, bunlardan birisi ölmüş resmen. Denediğim kaset orjinal bir oyun, ses kalitesi ilk günki gibi duruyor. Birde bunlar 5 farklı model. Kimi taiwan, kimi japon üretimi, görüntüleri aynı olmalarına karşın milimetrik farklar yüzünden birbirlerinin kutularına girmiyorlar. 4 tanesini modlamışlar, birinin kutusundaki fotografra modlu görünüyor, büyük ihtimal yan sanayi üretim, taiwan diyor, üzerinde cylon robotların ışıkları gibi ses seviyesi ledleri var, birine sonradan vumetre takmışlar, bu kutusuzdu, bunlardan ses gelmesine karşın nedense vumetreler ölü, yine de birşey yükleyemediler.  ( Hatırlıyorum o zaman teyplere vumetre takmak popülerde c64'cüler arasında, internette aradım bu konuda teyp modifikasyonu örneği bulamadım. Lakin ses duymadan kafa ayarı yapmak piskopatlık.)

Sorun lastiklerde sanarak başladım, sonra farkettim ki lastikleri değiştirsen de yüklemiyorlar, birşeyler olmuş bunlara. Bazılarında bant'ı çeken kauçuk tekerlek, yıllarca aynı yere dayandığı için, o kısım çukurlaşmış eski haline de gelmiyor, bantı çekerken o kısma denk gelince hızlı çekiyor, "vıjk" diye bir ses üretiyor bilgisayara, yükleme çuvallıyor tabii.

Yani dataset maceram böyle sonlandı. Tabiiki tüm datasetleri bit pazarından üç otuz paraya toparlamış olduğum için bu tablo beni şaşırtmadı.

Bir de bagajda dataset vardı, o çalışıyormu bilmiyorum, levent o zaten sana gelecek, ama çalışmayabilir, alco yollasın yine, onun commodore koleksiyonu benimkinden temizdir.
Hatta yakın bir gelecekte tüm commodore ekipmanımı evden göndermeyi planlıyorum. Bir tek kutulu ekmek kutusunu setiyle birlikte bırakacağım. Commodore toplamada kesinlikle fail durumundayım, bari başkasına yarasın.

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #6 : 18 Nisan 2012, 22:47:11 »
Yahu Ref, senin bu donanımlar konusundaki şanssızlığın da zirveye ulaştı be kardeşim :)

3" Driver diyorum, paket lastiği diyorum, sorun yok diyorum...Teyp diyorum, paket lastiği diyorum, sorun diyorum...Yakında sırf senin için don lastiği deneyeceğim :)

Geriye tek bir mantıklı açıklama kalıyor!

Çevrimdışı leventp

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #7 : 19 Nisan 2012, 00:48:31 »
Valla Ref hocam özellikle şu senin arabanın bagajını merak ediyorum. Bagajda tam bir retro koleksiyonu dolaşıyor sürekli anladığım kadarıyla. :)

Teyplerde sorun lastiklerdendir tahmin ediyorum. İşin kötüsü, kafa ayarı denen illet yüzünden test etmesi vs. öyle sıkıntılı ki. Ben hayatımda bir daha teyple uğraşmazdım da, şimdi çok alakasız bir iş nedeniyle gerekti işte bir dataset.

Sevgiler, LP

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #8 : 19 Nisan 2012, 04:02:07 »
3" Driver diyorum, paket lastiği diyorum, sorun yok diyorum...Teyp diyorum, paket lastiği diyorum, sorun diyorum...
Elimde teyplere göre lastik var, var da, lastikle alakalı bir durum değil, genç. Bozuk bunlar bildiğin. Koca gün onlarla uğraştım. Yani spectrum, msx, atari, amstrad teyplerini de kontrol ettim, tam bir kasetçalar günü.

Alıntı
Bagajda tam bir retro koleksiyonu dolaşıyor sürekli anladığım kadarıyla.
yok sadece bir c64 seti dolaşıyor.

Çevrimdışı leventp

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
Ynt: C-64 için datasette gerek - TEMİN EDİLDİ -
« Yanıtla #9 : 01 Mayıs 2012, 00:04:39 »
Alco sağolsun benim sorun çözüldü, çok teşekkürler... :)