Gönderen Konu: Prometheus: Al, bunu izle!  (Okunma sayısı 19703 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
Ynt: Prometheus: Al, bunu izle!
« Yanıtla #45 : 11 Mayıs 2017, 13:31:45 »
Su guzelligi de suraya yabistiralim https://www.sideshowtoy.com/collectibles/alien-gigers-alien-life-size-head-coolprops-903024/

Mini koleksiyonumda alien evrenine ait hicbir sey olmamasina ragmen hep sahip olmak istedigim ama bir turlu firsat bulamadigim bir bust. Yeniden satisa sunulmus.

Sahip oldukların zamanla sana sahip olur.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #46 : 11 Mayıs 2017, 14:38:16 »
00:40, Tekirdağ il sınırı... :o - Yan çizmek gibi olmasın ama, maalesef yer/saat konusunda temponuza ayak uyduramayacağım. Düzenli olarak, günde 15 saat haftanın 7 günü çalışıyorum. Film bitişi Beylikdüzü'nden eve dönmem sabah 04:00 civarında olur, bu da ertesi gün çalışamayacağım anlamına gelir. Bu sebeple mazeretimi bildiririm.

bu arada ben bu filmi sinemada izlemeyi planlamıyordum aslında :D Benim derdim sizlerle filme gitmektir :) Ben burası olsun diye bir öneri yapmadım bu arada, anadolu yakasında da olabilir.
bu sebepten bizim sana ayak uydurmamız daha kolay olur matahari. Sanırım bir crunch halindesin, senin bu tempoda herhangi bir gün uygun olma ihtimalin var mı?

Çevrimdışı matahari

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
    • The Blog of Mert Börü
« Yanıtla #47 : 11 Mayıs 2017, 15:02:32 »
Benim derdim sizlerle filme gitmektir :)

Sevgili Ref, sanırım hepimiz aynı fikirdeyiz. Film bahane... Maksat, birlikte olmak. 8)

Ben burası olsun diye bir öneri yapmadım bu arada, anadolu yakasında da olabilir.

00:40 Beylikdüzü dediğine göre bir bildiğin vardır. Bu işin hocası sensin.

bu sebepten bizim sana ayak uydurmamız daha kolay olur matahari. Sanırım bir crunch halindesin, senin bu tempoda herhangi bir gün uygun olma ihtimalin var mı?

Crunch değil, normal halim bu... Toplamda 15 saat olmak üzere, günlük iş tempomu/disiplinimi kendim ayarlıyorum. Eğer o gün 3 saat eğlendiysem, ertesi gün 3 saat fazla çalışıyorum. Bu bağlamda, haftanın 7 günü 07:00-23:00 arası size ayak uydurabilirim. Bu saatler arasında olduğu sürece Beylikdüzü de sorun değil. Yeter ki eve dönüş saatim ertesi günümü öldürecek düzeyde geç olmasın.

Eğer size uymuyorsa, lütfen benim için planınızı değiştirmeyin. Bir başka sefere de yapabiliriz.

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #48 : 11 Mayıs 2017, 15:06:25 »
@Ref

Günümüzde bir şeyden keyif almanın en iyi formülü beklentileri asgariye indirmek zaten. Atilla Dorsay benim en çok beğendiğim ve saygı duyduğum sinema eleştirmeni, sadece sinema sanatı icrasının belirleyici olduğu filmlerde değil de Marvel filmlerinden Miyazaki'ye kadarki bir spektrumda, bizim daha aşina olduğumuz, sempatik yaklatığımız film örneklerine de sıklıkla cömertçe puanlama yapabilen bir eleştirmen. Sonuçta bu tarz filmlere kendim için gittiğimi düşünerek puanlamayı daha gitmeden yapıyorum, her ne kadar salondan içim biraz buruk ayrılmış olsam da, filmin bir parçası içimizde yaşıyor aslında...

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #49 : 11 Mayıs 2017, 17:05:19 »
Evet gencler, ne yapiyoruz simdi?

Çevrimdışı matahari

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
    • The Blog of Mert Börü
« Yanıtla #50 : 11 Mayıs 2017, 18:28:10 »
Aynı gün, aynı salon... Matineler size uyar mı?
(11:00, 13:45, 16:30, 19:15)

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #51 : 11 Mayıs 2017, 18:37:26 »
Bana hepsi uyar.

Not: Cinemaximum' un 1-2 saatlik reklam kusagi da film oncesi aktivitemiz olmus olur :D

Not 2: Mesaj sayim istedigim rakama ulasmis. Bozulmamasi adina artik butun forum yazismalarimi bu mesaji editleyerek yapacagim  :P

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #52 : 11 Mayıs 2017, 21:26:18 »
Beyler!!! Büyük bir hata yapıyorsunuz. Uyarmadı demeyin!

Hiç düşünmüyor musunuz; matahari gibi ortamlara nadiren dahil olan bir adam, neden birdenbire arka arkaya mesajlar atmaya, görüşmelerden buluşmalardan bahsetmeye başlıyor. Hepinizi tuzağa düşürüyor bilesiniz. Sizi çiğ çiğ yiyecek haberiniz olsun.

Bakın senaryoyu söylüyorum. Ne kadar erken gittiğinize bağlı olarak, bir cafede veya fuayede oturuyorsunuz. Önce kibar ve yumuşak bir giriş yapacak:

matahari: Efenim, ben pek bi severim kendisini

diye başlayacak. Sonra;

matahari: Shaxciğim, 1937 yılının 30 Kasım'ı epey  yağmurlu bir gündü biliyor musun?

Shax: Yok abi bilmiyorum, bilmeli miydim veya bilmek istiyor muyum acaba diye kendimden şüphe ettim şimdi.

matahari: (elini aniden Shax'in elinin üstüne koyar ve) Bilmelisin Shaxciğim!!! Bugün zaten sanat adına yapılan bütün vasatlıkların temelinde, taa 2002'den beri bu bilgiden yoksun bırakılan, adeta susuz bir vahaya dönmüş toplumumuz yatıyor.

matahari:Ref! Dinliyorsun değil mi? Zira bunun tekrarı yok! One Time Offer!!!

Ref: (o sırada kahve siparişi için garsonu arayan Ref'in gözleri şaşkın şaşkın matahari'ye döner) Dinliyorum ama hangi arada 1937'ye geldik onu anlamadım. İlk Alien '79'da değil miydi? Yoksa sen Auguste ve Louis Lumière için mi o kadar gerilere gitmiştin?

matahari: Yok Refciğim! O kadar geriye gitmeye hiç lüzum yok. Vaktimiz sınırlı. Detaylarda boğulmayalım şimdi.

Shax: (yüzünde anlamsız bir gülümseme ile) Boğulmayalım di mi abi şimdi? Birden Alco geldi aklıma... Hayırdır inşallah!

matahari: Anlattıklarım detaydan ziyade işin özü zaten. Evet 1937'nin yağmurlu bir 30 Kasım'ında dünyaya gelmiş Ridley Scott. Hem de South Shields bölgesinin County Durham nahiyesinde.

Shax: Abi ben şimdi County Durham'ı anladım da "hem de"yi anlayamadım. Bilmemiz gereken bişeyi ile mi ünlü burası?

matahari: Olmaz olur mu!!! Bak şimdi ipucunu verince hemen anlayacaksın. Kilise Çanı diyorum...

Shax:
Yok abi inan hatırlar gibi olmayı çok istesem de başamadım. İpin ucu yeterince gelmedi sanırım. Sen, ben yokmuşum gibi devam et.

Ref: Yaw matahari, bunca yıllık sinemacıyım, inan ben de bile "doesnt ring any bells"

matahari: Refciğim... Mesele ne kadar yıllarsan yılla sinemacı olmak değil. Mesele görebilmek. Ben şimdi birazdan size bahsedeceğim olayı daha iyi anlayabilmek için evime 4K projeksiyon sistemi kurdum ve renk kalibrasyonu için Adobe'nin sadece Premium müşterilerine özel "Pantone Calibrator" hizmetinden yararlandım. Siz de daha önce kullanmışsınızdır. Bu hizmet kapsamında firmanın görevlendirdiği bir mühendis bizzat gelip projeksiyon cihazınızın renk kalibrasyon ayarını yapıyor. Hatta hiç unutmam, bana sordular "yollayacağımız mühendisin seyahat sigortasını Polonya menşeli bir şirketten mi isterseniz yoksa İsviçre menşeli mi" diye. Tam karşımdaki yetkiliye sigorta kavramının kökenlerini ve neden Roma'da doğup da İsviçre'de kök saldığını anlatıyordum ki, sanırım sıcaktan ya da tansiyondan bayıldı. Neyse fazla detaya gerek yok. Kilise çanı demiştik. Evet bi düşünün bakalım. Ref sen de düşün lütfen. Kilise Çanı neye benziyor. Biliyorum buldunuz... Evettt... Yaratığın havalandırma kanalında iken gözüken sol ayak başparmağı işte County Durham'ın yöresel kilise çanlarından esinlenmiş. Ve ben bunu bizzat yerinde görmek için County Durham'a gittim. Ve işte o zaman bu müthiş adama, bu müthiş multidisipliner sanatçıya, saygım bir kez daha arttı.

Özetle; Bir Ridley Scott Filmi'ne, Ridley Scott'ın annesi ile gitseniz, çok daha az Ridley Scott dinler ve kendisi hakkında çok daha az detay öğrenirsiniz.

Gazanız mübarek olsun! Umarım sağ kalmayı başarırsınız. Ama unutmayın; Alien olayına hiç girmedim bile :)

Not: Latiforialdır lütfen alınmayınız.

Çevrimdışı matahari

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
    • The Blog of Mert Börü
« Yanıtla #53 : 11 Mayıs 2017, 21:42:25 »
Koptum! ;D ;D ;D

Filme Alcofribas gelirse, yukarıdakilere ek olarak Sir Ridley Scott'un şövalyeliğe yükselmesini de anlatırım.

"Yağışlı bir Westminster sabahıydı..." ;)

(Not: matahari küçük 'm' ile yazılır!)

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #54 : 11 Mayıs 2017, 22:29:23 »
 ;D ;D ;D Yardi! Tam bir alco klasigi.

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #55 : 12 Mayıs 2017, 18:26:19 »
Yahu gençler! Ben yalnız şeyi anlamadım: Neden Beylikdüzü/Esentepe ? Yani ben hayatımda böyle bir sinema teklifi duymadım. İnsan "Taksim'de buluşalım" Bahariye'de buluşalım" falan der anlarım. Bunlar ortak ve orta nokta sayılır İstanbul'un geneline göre. Şöyle biraz düşününce insanın aklına; memleketin içinde bulunduğu ahval ve şerait dolasıyla pek çok insanın yurtdışına kapağı atma girişimleri bağlamında, bizimkiler de herhalde Bulgar sınırına yakın olmak istiyorlar açıklaması geliyor.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #56 : 12 Mayıs 2017, 23:00:24 »
Yahu gençler! Ben yalnız şeyi anlamadım: Neden Beylikdüzü/Esentepe ? Yani ben hayatımda böyle bir sinema teklifi duymadım.

beylikdüzü marmara park ve anadolu yakasındaki akasya avm'de en son kurulan son jenerasyon (LG) imax var. 2x daha aydınlık bu sinemalar ve MPX, yani %20 daha büyük perde (aslında çok da önemli değil hani).  bir de galleriadaki sony 4k projeksiyonları merak ediyorum aslında. 3D var mı bilmiyorum, hiç gitmedim, bilemiyorum.

Daha önce istinye parkdaki imax'e gidiyordum, marmara parkdakine geçince gözlerim daha fazla dayanıyor 3D görüntüye. HAtta her 6 ayda bir bizim eski arkadaşlarla filme gidiyoruz, öyle bir ritüelimiz var, adamlar memnun kaldı, kartaldan yola çıkıyorlar ve biz hep beraber beylikdüzünde film izliyoruz :D Tabii 00:40 suaresi bulunması da güzel. AVM bomboş oluyor, sinemada bilet kontrolü bile yapılmıyor, baştaki reklamlar çok kısa oluyor ya da hiç olmuyor (galiba personel bir an önce bitirmek istiyor filmi), girip güzelce filmini izleyip sessiz sakin evine gidiyorsun, trafik de olmuyor. Biz çantaya bira da koyuyoruz, güzel bir sinema keyfi oluyor.

Fakat ben aslında beylikdüzünü önermemiştim, sadece oradan suare/matinelere baktım, suareyi önerdim. Fakat sabah erken kaltığımız için kesinlikle yorucu oluyor. Sinemadan çıktığımızda bir işkembeciye gidiyoruz yorgunluk atmak için. :)

Cumartesi programı olmuyor diye ben saat 15:00'e çocuklara söz verdim, bu sebepten sabah 11:00 matinesi güzel olur bana, o da shax için ölümcül olur bence :D

Pazar da anneler günü onu da unutmayalım :D

Ya da ayın 21'ine taksimde bir yere erteleyebiliriz, bir taşla iki kuş olur.

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #57 : 12 Mayıs 2017, 23:40:42 »
Acil seyretmeyecekseniz haftaya bir tarihe ertelesek ben de katılmak isterim, hatta cumartesi 00:40 da uyar ve güzel de olur. Beylikdüzü de uyar bana, düşük aydınlatmalı sinemalardan bıktım çünkü. Hatta bir defasında sinemanın müdürünü çağırıp 'bu ne rezalet' demiştim, adamlar da özür dileyip 4 kişilik bilete iade yapmıştı, biz de bedava izlemiştik filmi :)

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #58 : 13 Mayıs 2017, 00:29:39 »
Matahari' ye uyarsa ve taksim teknolojik anlamda beklentilerimizi karsilayacaksa 21 bana da uyar. Filmin de muhabbetin de dibine dibine vurulur, ben varim.

Ref, cok ozendim gece yarisi sinema faslina, ona da gelirim ben. Yakin hem.

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #59 : 14 Mayıs 2017, 14:19:39 »
Beyler, 21 Mayıs Pazar günü matahari'ye uymaz zira o tarihte onunla işimiz var. Kendinize başka bir tarih bakın lütfen.

İmza

matahari'nin menajeri