Gönderen Konu: Ne alirsan 40 teelee...  (Okunma sayısı 24769 defa)

0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
Ne alirsan 40 teelee...
« : 02 Temmuz 2012, 00:15:19 »
 http://www.sahibinden.com/oyun-konsol?userId=4655195&hasSecureTrade=false

Bu ilanlarda satilan seylerin ne oldugunu gercekten cok merak ediyorum. Mesaj at ogren diyeceksiniz fakat adam retrolu metrolu urunlerin ticaretini yapiyor. Bu sebeple cekiniyorum iki satir mesaj yazip soru sormaktan. Hani diyoruz ya; Turkiyede retro ile ugrasan cogunluk "ortak zevklere dahi sahip olmaktan hicap duyacaginiz tiplerdir" diye. Iste saticilar bu tiplerin karesi gibiymis geliyor bana hep.

Simdi gidip "Hocam, disketler orijinal mi, amabalaj, manual falan var mi?" diye soracagim, sonra da butun gunum buna pisman olmakla gececek. Tecrubeyle sabit bu. Demem o ki, bu satsilari yapan insani taniyan varsa bana ozet gecebilri mi?
Sahip oldukların zamanla sana sahip olur.

Çevrimdışı leventp

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
Ynt: Ne alirsan 40 teelee...
« Yanıtla #1 : 02 Temmuz 2012, 00:36:12 »
Valla adam ya orijinal satıyor, ya da her oyunun orijinal halinin resmini özenle arayıp bulmuş. Lakin araya sokuşturulmuş antin kuntin fotoğraflara bakarsak oyunların çatır çatır kopya olma ihtimali %100 gözüküyor.

Her ilana mutlaka eklenmiş olan bu fotoğraftaki kardeşlerimiz kimler acaba?

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #2 : 02 Temmuz 2012, 00:55:31 »
 Abi guzel yakalamissin.  O resimden yola cikarak buna ulastim ben de simdi;

http://www.commodorecomputerclub.com/page/3/

Evet, catir catir hemde...

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #3 : 02 Temmuz 2012, 11:45:43 »
Bu ilanlarda satilan seylerin ne oldugunu gercekten cok merak ediyorum.

Meraka gerek yok, %100 kopya ve %85 çalışmaz halde.

Çevrimdışı leventp

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #4 : 03 Temmuz 2012, 02:42:48 »
Şimdi diğer merak konusu: Bu satılanları alan var mı?

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #5 : 03 Temmuz 2012, 13:41:46 »
  Gunumuzde video oyunlari kasetlere, disketlere, dvd' ye cekip babasinin mali gibi satan, seref anlayislari goreceli bir kac adam yasiyor retro piyasasinda hala. Yil 2012, yasi 30 kusuru oldugu halde bu adamlarin satacagi seylere muhtac bir suru beceriksiz enayi var cunku. Hatta bir ara amiga dergilerinin pdf versiyonlarini cd' de satmaya calisan bir dingil vardi. Adam bir sekilde olurunu gormus yani.

Unutmasinlar ki John HanCock izliyor...Her an intikam icin masa yaninda bitebilir.

Çevrimdışı Cengiz Demir

• Retro Meraklısı
« Yanıtla #6 : 03 Temmuz 2012, 15:55:10 »

Daha hiç alan olmamış  ;D

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #7 : 04 Temmuz 2012, 01:24:54 »

öyleyse arkadaşın iş modeli biraz sıkıntılı bir model. Yine de kabul etmek gerek, diablo 3 auction house'da en kıytırık item şekli olan "Cracked Helm"i 40000 altına satmış bir adamım ben. Esprisine koymuştum, biri görüp almış, yani her malın alıcısı var. 10 yılda 1 tane de olsa satabilir. Ama o arkadaşlara daha geçerli ve hala korsan bir iş modeli sunayım: Tam teşekküllü amiga workbench ya da utility disketleri satsınlar. Retro forum deneyimimde aralıksız talep edilen yegane floppy disk budur. Gerçekde de, yoksa eliniz kolunuz bağlıdır, internetten indirseniz dahi yazamazsınız. Lazım ve lazımdır.

Çevrimdışı Cengiz Demir

• Retro Meraklısı
« Yanıtla #8 : 04 Temmuz 2012, 18:52:29 »

öyleyse arkadaşın iş modeli biraz sıkıntılı bir model. Yine de kabul etmek gerek, diablo 3 auction house'da en kıytırık item şekli olan "Cracked Helm"i 40000 altına satmış bir adamım ben. Esprisine koymuştum, biri görüp almış, yani her malın alıcısı var. 10 yılda 1 tane de olsa satabilir. Ama o arkadaşlara daha geçerli ve hala korsan bir iş modeli sunayım: Tam teşekküllü amiga workbench ya da utility disketleri satsınlar. Retro forum deneyimimde aralıksız talep edilen yegane floppy disk budur. Gerçekde de, yoksa eliniz kolunuz bağlıdır, internetten indirseniz dahi yazamazsınız. Lazım ve lazımdır.

;D

Biliyorum tek gülücük koymak forum kurallarına aykırı ama aklıma söyleyecek bir şey gelmedi.
Cevap yazmazsam da saygısızlık etmişim gibi hissedeceğim için sadece gülücük koydum..  :-[

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #9 : 04 Temmuz 2012, 22:53:11 »
Hahahaha! Abi ne yaptin sen?

Yahu boyle bir kural yok. Amac, butun mesaisi bos beles mesaj atmaktan, icerik tuketmekten ibaret olan adamla mesafeyi korumak. Geyikse geyik yapilir, ciddi bir konu isleniyorsa o konuya gore geyik yapilir :) Sonucta ki$la degil burasi. Bilgisayarli iletisim kulturu cok eskilere dayanan adamlarin vaktini harcadigi bir yer.

Retrojen sadece bir forum degil, retrojen bir kultur hareketi. Insan onuruna, insan zekasina yakisir bir kultur hareketi. Insanliga ait diger guzel her sey gibi. Bu sebeple secici ve bazen kuralci olmak zorunda.

Çevrimdışı Cengiz Demir

• Retro Meraklısı
« Yanıtla #10 : 05 Temmuz 2012, 12:38:33 »
Ben kuralları yanlış algılamışım demekki.  ;D

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #11 : 19 Temmuz 2012, 18:33:44 »
Bu tip fiyat yazan adamlar ikiye ayrılıyor bence. Birincisi; elindeki ürünün fiyatını bilmiyor ve araştırma yaparken bir şekilde Fkamanlı veya türevlerine denk geliyor. Haliyle fiyat çıtası epey yukarılara fırlıyor. Misal;

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-oyun-konsol-oyunlar-11-adet-orjinal-sinclair-spectrum-oyun-ve-program-kaseti-92467184/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-oyun-konsol-oyunlar-zx-spectrum-icin-oyun-kasetleri-93650639/detay

İkincisi tür ise ya tutarsacılar. Bunlar da biliyorlar o malın o para etmeyeceğini ama güncel bir ürün olmayan böyle bir şeyi, acaba birkaç kişiyi öpebilir miyim mantığıyla salıyorlar ortalığa.

Çevrimdışı leventp

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #12 : 20 Temmuz 2012, 14:08:02 »
Hmmm, Spectrum kasetleri güzelmiş de, o oyunların hepsini eBay'den tanesi 1-2 sterline alırız yahu. Where is John HanCock when we need him?

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #13 : 20 Temmuz 2012, 17:59:39 »
Hmmm, Spectrum kasetleri güzelmiş de, o oyunların hepsini eBay'den tanesi 1-2 sterline alırız yahu. Where is John HanCock when we need him?

spectrum oyunu peşindeyseniz WOS'dan sorarız önce, yalnız ne aradığınız belli olmalı. Ben daha önce aldım profesyonel satıcılar da var, amatörler de, her durumda ebay'in yarı fiyatı olur.

Bu arada make-a-chip fıkralara konu olmuş ultra yaygın bir kasettir, her kaset satışında mevcut olması enteresandır :D

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #14 : 21 Temmuz 2012, 17:08:12 »
Ben geçen hafta eski bir depoda 20 yıllık sir ağda ve Rebul kolonya kutuları arasında şunları buldum. Elbette sadece bunlar değil :)