Uzun süredir aranıp durduğum minicik, upucuz ve renkli vga monitör ya da televizyon arayışım henüz son bulamadı.
Herşey tamam da upucuz kısmı pek gerçekleşemiyor. Ne bitpazarları, ne tvciler gezdim aradığımı bulamadım.
Şimdi anladığım kadarıyla eğer tv renkli olsun diyorsanız ozaman minimum 9 inçlik bir tv edinebiliyorsunuz. Tüplü tv'lerin daha küçükleri de var ama, benim rastladıklarım hep renksizdi. Hatta evde bir tane var, güzel de çalışıyor, çok memnunum.
Lakin renkli olsa da partiye falan taşısak rahatça, evde bir köşede barınsa. LCD'ler bizim istediğimiz sonucu vermiyor elbette, lakin çoğu 60hz çalışıyor, bu bile bizim aletlerle ilgili problemleri doğurmaktalar, ayrıca pek de ucuz değiller.
Neyse, benim alışveriş listemde şunlar var:
KV-9PT50 / KV-9PT50- Sony trinitron 9" - İkinci el, renkleri atmış şekilde 40-100$ arasında bulunabiliyor.
VM-905C - Speco diye bir güvenlik firması üretiyor, hala sıfırı bulunuyor fakat 200$'ın üzerinde
Sansui COM0961B, RCA T09085 vb. gibi vhs+tv komboları var, bunlar en alınabilir ve ebay'de bulunabiliyor, yine 40$ civarı bulunuyor.
KV-8AD10 - KV-8AD11 - yine sony, daha nadir, sanırım bunlar tv kanalları için falan üretilmişler, temizini bulmak zor, bulunca pahalı, ama 8" işte.
KV-5200 - sony 5" renkli trinitron tv, evet var böyle bişey. Ama nerede var, kaç tane üretilmiş merak konusu
Var mı elinde <9" crt tv/monitör olan?