Gönderen Konu: Birikmiş eski dergilerimi satmak istiyorum ("retro computing" ile ilgili değil)  (Okunma sayısı 6211 defa)

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı AmonR

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *

Merhaba arkadaşlar,

Vakti zamanında Cumhuriyet Gazetesi ile birlikte verilen "Cumhuriyet Dergi", "Kitap" ve "Bilim-Teknik" eklerini biriktirmiştim.
Evin bir köşesinde yığılmış halde duruyorlar ve yer kaplıyorlar. Bu yüzden, ilgilenen birilerine bunları cüzi bir bedel mukabilinde satmayı düşünüyorum.
Acaba forumdan ilgilenen olur mu?
Şu anda bunları tasnif etmemiş olduğum için hangisinden kaç adet olduğunu, hangi yıllara ait hangi sayıların bulunduğunu bilmiyorum.
İlgilenen çıkarsa tasnif edip bildireceğim.

Ayrıca,
Boğaziçi Üniv. Mezunlar Derneği BÜMED'in yayınladığı "Boğaziçi" dergilerim var,
THY yolculuklarından aldığım "Skylife" dergilerim var,
90'lı yılların sonu ve 2000'li yıllarda almış olduğum Chip, PC-Net, vs bilgisayar dergilerim var.
Bunların da talibi çıkarsa satabilirim.

Biliyorum, bu forumda alım-satım olayına sıcak bakılmıyor ama amacım gerçekten "satış yapmak" değil, yıllardır biriktirmiş olduğum dergilerin meraklısına ulaşmasını sağlamak.

Yorum ve önerilerinizi bekliyorum.

Çevrimdışı Adamın Biri

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
    • Sadece bir müze...
Zamanında Bilim-Teknikleri ben de biriktirmiştim. Sonra hiç de okumadığımı görünce Seka yolcusu oldular :)

İlgilenirse sahaflar ilgilenir gibi geliyor bana, belki birkaç kitap verirler karşılığında.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
bunları cüzi bir bedel mukabilinde satmayı düşünüyorum.

amacım gerçekten "satış yapmak" değil, yıllardır biriktirmiş olduğum dergilerin meraklısına ulaşmasını sağlamak.

Yukarida alinti yaptigim kisimlarin birinde karar kilin. Karariniz satmaktan yanaysa burayi kullanmayacaginiz asikar. Yani oneri olarak sunulabilecek pek bir sey yok.
Sahip oldukların zamanla sana sahip olur.

Çevrimdışı AmonR

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *

"amacım gerçekten 'satış yapmak' değil"den kastım, diğer forumlarda olduğu gibi bu olayı "iş edinmiş" biri değilim.
Yani hayatımı forumlarda ve satış sitelerinde alım-satım yaparak idame ettirmiyorum.

Amacım, yıllardır biriktirip saklamış olduğum dergileri, bunlara ilgi duyan birilerine vermek ve karşılığında birşeyler almak.
Bu para olmak zorunda da değil, "Adamın Biri" arkadaşımızın dediği gibi birkaç kitap, akesesuar veya yedek parça da olabilir.
Zaten forumlarda ilgilenen birileri çıkamazsa ya sahaflar ya da sekanın yolunu tutacaklar.

Aslında şurada yazılanlardan "ilham aldım":
http://retrojen.org/pano/index.php?topic=273.msg1767;topicseen#msg1767

Yine de, böyle bir konunun açılmış olması retrojen formunda hoş görülmüyorsa konuyu silebilirsiniz.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
 Alim-satim/pazar konusunda yazilan seyler benim kisisel gorusum, retrojen pano politikasi degil. Ticari bir bolumun olusturulmasi icin oncelikli olarak kurucu 3 uye bu ise olur vermeli. Ardindan tum retrojen tayfasi fikir beyan eder, olumsuz bir taraf bulunmazsa uygulamaya konur.

Fakat o gun gelene kadar ticari her aksiyon retrojen pano icin bir tabudur. Emin olun asiri gibi gozuken bu kuralin cok hakli sebepleri var.
Sahip oldukların zamanla sana sahip olur.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan

Aslında şurada yazılanlardan "ilham aldım":
http://retrojen.org/pano/index.php?topic=273.msg1767;topicseen#msg1767

Aslında forum kurallarında "alım-satım ilanı yapılamaz" diye bir kural yok :) Fakat bu konuda bir kategorimiz de yok. Elbette bunun ana sebebi işin içine para muhabbeti girince herşeyin biraz "tuhaflaşması". Özellikle birileri haksızlığa uğradığını falan düşünmeye başlarsa. Hepimizin daha önce bulunduğu commodore.gen.tr forumlarında yaşadığımız güzel günlerin kabusa dönmesi buna benzer sebeplerden olmuştu, satıcılar forumu domine etmeye başlamışlardı ve ettiğimiz her laf farklı birilerinin çıkarına dokunmaya başlamıştı. Retrojen'de aynı şey tekrarlanmasın istiyoruz.

Bence ilanın silinmesi için bir gerekçe yok. Fakat bu konuda yönetimin kesin kararlar koyup, forum kurallarına eklemesi gerektiğini görmüş olduk.  Sonuçta bu bir satış ilanı, niyet çok iyi de olsa, bir bağış ilanı değil. Bu durumda bir bağış kategorisinin gerekliliği de ortaya çıkıyor ki insanlar bağış mı, satış mı yaptıklarına karar verebilsinler. Shax'ın uyarısı bu durumda doğru.

Umarım dergilere bir sahip çıkar. Yıllarca biriktirilmiş şeylerin bir anda çöpe gitmesi çok korkunç oluyor.

Çevrimdışı Perpetual

• Retroman
NetShow dergileri varsa ben senin aradığın/istediğin birşeylere karşılık isterim :). Satış halini alırsa başlık özelden yazışalım :D.

Çevrimdışı AmonR

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
@Perpetual,
Maalesef NetShow dergileri yok bende.

Bu arada hassas olduğunuz bir konuda gereksiz yere başlık açmış olduğum için üzgünüm.
Zaten "retro computing" ile ilgili bir forumda, konu ile alakasız dergilere ilgi gösterebilecek birilerinin çıkacağını düşünmek sanırım safdillik oldu.

Geçenlerde, çeşitli farklı konularda kitap, dergi, çizgi roman, e-book, vs. konuları ile ilgili iki forum buldum. (eskikitaplarim ve cizgiliforum)
Ayrıca, bu forumlardaki arkadaşlar bu tip dergileri tarayıp foruma aktarıyorlar. (Bizim cdemir ve perpetual gibi.  ;)  )
Sanırım bu forumlarda benim dergilere ilgi gösterecek birileri çıkar.  :)

Ve tekrarlıyorum, bu konu rahatsızlık yarattıysa, yöneticiler silebilir.