Gönderen Konu: 2013 Retro harekat plani.  (Okunma sayısı 4093 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
2013 Retro harekat plani.
« : 29 Aralık 2012, 15:59:46 »
 Eveeet, bir yil daha elimizde patladi, bir yil daha yaslandik. Kiminin ailesine yeni fertler eklendi, kiminin eksildi. Kimi icin zaman yetti, beklentilerini karsiladi; Kimi onumuzde ki maclara bakacak. Bazilari aradigi rare item' a kavustu, geri kalanlar hala umit ediyor.

Peki bu sene ne yapiyoruz? Retrocomputing hayatimizda eskisi kadar yer kaplayacak mi? Hafif bir yorgunluk mu hissediyorsunuz? Yoksa yeni yil sizin acinizdan bomba bir retro yili mi olacak? Yoksa bu yil eski degil de yeni bir seyler mi yapmak istiyorsunuz?

Benimse tuketim agirlikli retro hayatim bir sekilde fazla monoton hatta bogucu olmaya basladi. Arzu edilebilecek pek fazla sey kalmadi acikcasi. Ben de bir degisiklik yapayim dedim. Sonuc olarak noel babadan ne bir retro ekipman, ne bir video oyun lot' u, ne de evin icine tikip bir daha yuzune bile bakmayacagim alengirli baska bir hede istemedim. Bu sene kendisinden bir adet Scott Foil 30 bisiklet istiyorum. Retro olan her seye nispet yaparcasina yeni, eskinin yerini alacak kadar da iyi. Sanirim bir cesit orta yas aydinlanmasinin ortasandayim. O sebeple eski seyler sinirime dokunmaya basladi :D

Isterseniz siz de dokun eteklerinizde ki taslari (Feminem degil, gayet erkeksi bir iskoc deyimi bu. Panik yok).
Sahip oldukların zamanla sana sahip olur.

Çevrimdışı Adamın Biri

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
    • Sadece bir müze...
Ynt: 2013 Retro harekat plani.
« Yanıtla #1 : 29 Aralık 2012, 18:26:47 »
Ne mi yapıyoruz, bir yıldır yazıya dökülmeyi bekleyen röportajları yazmayı hedefliyoruz, iki yıldır bitmeyen inceleme yazılarını bitirmeye çalışıyoruz ve daha fazlası için utanmaz fanteziler kuruyoruz... En azından benim cephede durum böyle.

Çevrimdışı nightlord

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
    • Night Network
« Yanıtla #2 : 29 Aralık 2012, 20:03:17 »
ya iste son 10 yildan cok da farkli degil. bir iki demo, belki bi plazma sayisi, uc bes muzik. bi kac da yazmak istedigim sey var. bakalim hangisine ne kadar zaman yetecek

Çevrimdışı Ragnor

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #3 : 29 Aralık 2012, 22:31:01 »
bu senenin en önemli planı ilk 8bit ürünümü yayınlamak. hayırlısı   8).

Çevrimdışı hades

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #4 : 29 Aralık 2012, 22:55:22 »
C64 donanımını kullanan Z80 sistemine başlayabilmek (Bu gidişle biraz zor)
Ama bu projeyi 4-5 entegreli bir interface kullanarak sadece Spectrum - C64 arasında gerçekleştirmek mümkün gözüküyor.
Spectrumda yazılacak bir OUT komutu (mesela OUT 53280,0) interface ile C64'e gönderilecek.
Kimbilir belki sonrasında bir işletim sistemi yazıp spectruma yükleyip çalıştırınca, c64 klavye, 1541 ise depolama için kullanılabilir.
Vakit bulursam spectrum için 256 byte bile kodlayabilirim. :)

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #5 : 30 Aralık 2012, 12:08:18 »
retrojen'in 2.sayısının çıkmamasını insanlara açıklamak için yeni bahaneler uydurmak önümüzdeki yılın harekat planına dahil olacak.

Diğer taraftan tyvt (retrojen kütüphane olarak başlıyor) ve openGDS procelerinin işler hale gelmesi, Zex isimli zx spectrum emülatörümün publish edilebilir bir kaliteye gelmesi, asmp moduna 128k ula desteğini ekleme isteğim (yeni bir rekor), yarım haldeki 2  spectrum oyununu bitirme çabası (küçük ihtimal), 1 (bir) amiga oyunu yazma planları da hayal aleminde yaşadığımın bir ispatıdır.

Bu arada cgtr'de muhabbeti dönen 10 print sikbaş : goto 10 satırının mucizevi çıktısını spectruma port ettim. Bunu önümüzdeki yıl planlarından düşünüz.

10 print chr$ (144+rnd); : goto 10

(burda yapılmışı var emülatör ile açınız)

hadi ateyizler bunu da açıklayın.