Eveeet, bir yil daha elimizde patladi, bir yil daha yaslandik. Kiminin ailesine yeni fertler eklendi, kiminin eksildi. Kimi icin zaman yetti, beklentilerini karsiladi; Kimi onumuzde ki maclara bakacak. Bazilari aradigi rare item' a kavustu, geri kalanlar hala umit ediyor.
Peki bu sene ne yapiyoruz? Retrocomputing hayatimizda eskisi kadar yer kaplayacak mi? Hafif bir yorgunluk mu hissediyorsunuz? Yoksa yeni yil sizin acinizdan bomba bir retro yili mi olacak? Yoksa bu yil eski degil de yeni bir seyler mi yapmak istiyorsunuz?
Benimse tuketim agirlikli retro hayatim bir sekilde fazla monoton hatta bogucu olmaya basladi. Arzu edilebilecek pek fazla sey kalmadi acikcasi. Ben de bir degisiklik yapayim dedim. Sonuc olarak noel babadan ne bir retro ekipman, ne bir video oyun lot' u, ne de evin icine tikip bir daha yuzune bile bakmayacagim alengirli baska bir hede istemedim. Bu sene kendisinden bir adet Scott Foil 30 bisiklet istiyorum. Retro olan her seye nispet yaparcasina yeni, eskinin yerini alacak kadar da iyi. Sanirim bir cesit orta yas aydinlanmasinin ortasandayim. O sebeple eski seyler sinirime dokunmaya basladi
Isterseniz siz de dokun eteklerinizde ki taslari (Feminem degil, gayet erkeksi bir iskoc deyimi bu. Panik yok).