Gönderen Konu: Yeni bir Ron Gilbert oyunu: The Cave  (Okunma sayısı 8075 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
Yeni bir Ron Gilbert oyunu: The Cave
« : 01 Mart 2013, 21:30:58 »
Lucasfilm Games, Maniac Mansion ve Monkey Island bahsi geçtiğinde adını anmadan geçemeyeceğimiz şahsiyetlerden Ron Gilbert'ın uzun süredir beklenen oyunu geçtiğimiz günlerde (mobil dışı) tüm platformlarda  piyasaya sürüldü. Her biri farklı özelliklerde yedi farklı karakterden üçünü seçerek 1-3 kişiyle oynayabileceğiniz bir puzzle-platform-macera oyunu. Son zamanlarda oynadığım en keyifli oyunlardan biri diyebilirim. Birçoğunuz bu oyunun farkındadır aslında ama yoğun iş temposuyla gözden kaçırmış olabilecekler için bir hatırlatayım dedim.

http://thecavegame.com/

The Cave Launch Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=2eRGCDuOZRM

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
Ynt: Yeni bir Ron Gilbert oyunu: The Cave
« Yanıtla #1 : 03 Mart 2013, 15:32:49 »
Hmm, güzel, esprili bir oyun. İki saat kadar oynadım, puzzle'lar güzel dengelenmiş, kolayca çözülüyor ve zekice planlanmış. Hikaye güzel akıyor şimdilik.

Little big planet, gobliins ve lost wikings karması, hafif de maniac mansion tadı var birden fazla karakter olduğu için. Karakterleri farklı seçmek sadece hikayelere etki ediyor anladığım kadarıyla, oyunun akışına etki etmiyor.

Hikayeler güzel, dijital oyunda anlatının aşamaya geldiğinin güzel bir örneği.

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #2 : 05 Mart 2013, 00:55:14 »
Karakter seçimi, sadece belli bir karakter özelliğinin kullanılabildiği bazı bölümlerin oynanabilmesine imkan tanıyor. Bu nedenle mağaranın tamamını keşfedebilmek için değişik karakter kombinasyonlarıyla yeni baştan oynamanız gerekiyor. Ama her türlü kombinasyonla oyunu yan dallara uğramadan bitirmeniz mümkün. Bu da güzel bir 'replay value' kazandırıyor oyuna.

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #3 : 06 Nisan 2013, 00:38:05 »
Oyunun tam sürümü şu anda PSN Plus üyelerince bedava indirilebiliyor. PSN Plus üyeliği olanlar kaçırmasınlar, en azından download listelerine eklesinler zira PSN Plus'ta bedava sunulan oyunlar bir süre sonra listeden kaldırılıp ücretli hale getirilebiliyor.

Bu arada Lucas Arts da Disney tarafından kapatıldı, cümleten geçmiş olsun.

http://online.wsj.com/article/SB10001424127887323916304578400962825215302.html

http://www.gamespot.com/news/lucasarts-closed-6406363

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #4 : 06 Nisan 2013, 15:06:43 »
Ben bu oyunu bitirmiştim bu mesajları attıktan sonra,

oyunu hiç tutorial kullanmadan kendi çabalarımla toplam 6-8 saat arasında tamamladım sanırım (saat tutmadım). Eğer madenci kısmında 1 saat kadar takılmış olmasam daha önce de bitebilirdi. Oyunun yapılma amacı da sanırım "çerez oyun" olsun diye, büyük oyunları ya da turnuva oyunlarını oynayan ama biraz ara vermek isteyenlere hitab eden bir oyun olmuş.

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #5 : 06 Nisan 2013, 21:51:33 »
Ben bu oyunu bitirmiştim bu mesajları attıktan sonra,

oyunu hiç tutorial kullanmadan kendi çabalarımla toplam 6-8 saat arasında tamamladım sanırım (saat tutmadım). Eğer madenci kısmında 1 saat kadar takılmış olmasam daha önce de bitebilirdi. Oyunun yapılma amacı da sanırım "çerez oyun" olsun diye, büyük oyunları ya da turnuva oyunlarını oynayan ama biraz ara vermek isteyenlere hitab eden bir oyun olmuş.

Oyun 'hardcore' gamer'lar için değil zaten. Çoluk çocuk, ailecek basit puzzle'ları çözerken ufak esprilerle keyifli zaman geçirmek için biçilmiş kaftan. Artık bu tarz oyunların çoğunda toplam oyun süresi 6-8 saati geçmiyor zaten. Keşke bu tarz oyunlar 'episode'larla aylık yayınlanabilse. Ben daha uzun oyunları pek oynayamıyorum artık. Starcraft 2 ve Diablo 3'deki toplam oynama zamanım bile 8-10 saattir. Gerçi istisnalar da yok değil, şu sıralar Android'deki Age Of Empire'a sardırdım, telefonda oyunu neredeyse hiç kapatmıyorum. Benim gibi bir adamın bile evdeki tüm oyun sistemlerine ayırdığı zamanın 10 katı zaman ayırmasını sağladığı için mobil oyunculuk sektörünü kutlamak lazım. Sahip olduğum tüm ölü zaman boşluklarını bu oyuna ayırıyorum neredeyse :)

Çevrimdışı Ragnor

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #6 : 07 Nisan 2013, 03:21:21 »
Oyunda farklı karakterlerin farklı sonları varmış diye duydum. Yani oynamadıysanız gidip farklı karakterler seçip oynamaya devam edebilirsiniz. Yanlış anlamadıysam oynanış, yapmanız gereken şeyler vs. de değişiyormuş.