Bitpazarı mevzusu çok sayıda değişkene sahip bir konu. Havadan, tatilden, karanlıktan, ekonomiden, saatten kısacası herşeyden etkileniyor. Ama en önemli gerçek ise gitgide insanların eskiciye vereceği bu tür cihazların kalmamış olması. Ben de epeydir gitmiyorum pazara. Ama sürekli olarak depolara ve pazara giden 33baba'dan haberleri alıyorum. O da aynı konudan muzdarip ve mal çıkmıyor artık diyor. Yine de sürpriz birşeyler herzaman için çıkabiliyor. En son örneğini birkaç ay önce ben yaşamıştım ve eski bir depodan epey dergi, kaset, disket(hem amstrad hem de 5.25 sıfır olarak), parça, boş Sinclair kutusu bulmuştum. Hatta bir tane de elinde sağlam malzeme olduğunu bildiğim ama nadasa bıraktığım bir yer daha var. Orayla geçmişten gelen muhabbetim olmadığı için sadece bekliyorum. Belki eskiciye-çöpe gitmeden veya birileri farketmeden ben yakalarım. Yakalayamazsam da sorun değil çünkü herşeyi ben yakalayacağm diye bir iddiam yok. Ama en azından Amstrad disketlerini alabilsem iyi olurdu
Fiyatlar şişkin çünkü son yıllarda bir hevesle bu işe giren adamların sayısı arttı. Bu da Fırat'ın Yazgısı'sını gaza getirdi. Zam üstüne zam yapıyor. Diğerleri de buna özeniyor. Kısacası gerçekci bir piyasa yok. Bekleyen uygun fiyata birşeyler herzaman bulur.
Bende 60 koliden fazla ürün var ama kendime koleksiyoner diyemem. Koleksiyon diyince ürün konusunda daha seçici olmak gerektiğini düşünüyorum. En son 20 küsür tane 1541 ailesi üyesi vardı mesela. Ama ben bunların büyük kısmını sırf 5 lira civarına bulduğum için yedek parça-takas ürün-hediyelik diye aldım. Kutusunda ürün olsun diye diretmem ama boş kutu(microdrive kutusuna para vermişliğim vardır mesela) veya kutulu ürün görünce de fiyat uygunsa elimde olup olmadığına bakmadan alırım. Kısacası seçici davranmadığım için kendimi koleksiyoner olarak adlandıramıyorum. Ya da en azından bu sıfatın hakkını verebileceğimi düşünmüyorum.
5 liraya A1200 kolay bulunmaz ama 7liraya bir torba içinde A1200 adaptör, mouse, 1 adet turbo 1 adet ram card, bulunur mu bilmem
Ben almadım ama olayı bizzat gördüm. Zaten bitpazarlarını da keyifli yapan bu tür sürprizler değil mi?