Gönderen Konu: Bilgisayar Magazin  (Okunma sayısı 4833 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı leventp

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
Bilgisayar Magazin
« : 25 Nisan 2013, 20:28:44 »
Selamlar,

Bir izleyici kendisinde şöyle bir dergi olduğunu bildirdi. Hatta en başta "PC Magazine" dedi ama fotoğrafta görülüyor ki Bilgisayar Magazin diye bir yayın. Nisan 1993'de 27. sayısını çıkarmış, 1991'de yayın hayatına başlamış olmalı. Açıkçası bu dergi hakkında hiç bilgim yok, sizlerden bilen var mı, kim çıkarmıştır, kadroda kimler vardır, akıbeti ne olmuştur?

Sevgilerle, LP

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
Ynt: Bilgisayar Magazin
« Yanıtla #1 : 25 Nisan 2013, 21:37:31 »
Bu font ve yazı tipi hiç yabancı gelmedi. Rönesans yayıncılıktan çıkmış, "eğitimde bilgisayar" dergisinin kardeş dergisi imiş. Bayağı önemli bir dergi.

Rönesans'ın başındaki adamın uzman tv'de videoları var:

http://www.uzmantv.com/uzman/koleksiyoncu-serif-antepli

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #2 : 26 Nisan 2013, 00:02:33 »
Sanırım zamanında ben de birkaç sayısını almıştım bunun. İstanbul Üni. Kütüphanesinde toplam 46 sayı olduğunu yazıyor. Ellerinde 3 sayı eksik olmak üzere hepsi mevcut gözüküyor. 1991'de yayın hayatına başlamış ve 1994'de sona ermiş.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #3 : 26 Nisan 2013, 02:26:19 »
 Masaustu/tasinabilir bilgisayarlarin, laser/inkjet yazicilarin ozellik ve fiyat tablolari olurdu bu dergide. Az buz degil baya bir sayfa ayirirlardi bu tablolar icin. Bir tane Amiga dunyasi bir tane bundan aldigimi hatirliyorum cogu kez. Fakat tablolar disinda aklimda kalan ozel bir tarafi yok.
Sahip oldukların zamanla sana sahip olur.

Çevrimdışı ExtMod

• RAAT
  • Retroman
  • *
« Yanıtla #4 : 26 Nisan 2013, 08:42:41 »
Hem Eğitimde Bilgisayar hem de Bilgisayar Magazin dergisinin başlığında kocaman "Bilgisayar" ibaresi ve yanında küçücük bir "Eğitimde" veya "Magazin" ibarelerinin olmasının sebebi ilgili dönemlerde çıkan "Bilgisayar" isimli dergiden kaynaklanıyor. Direk "Bilgisayar" diyemiyorlar yanına bir ibare koyuyorlardı.Bu dergi ile ilgili sırası gelmişken bir konu başlığı açayım. Türkiyenin ilk bilgisayar dergisi olması sebebiyle bunu hak ediyor sanırım.

Çevrimdışı leventp

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #5 : 27 Nisan 2013, 01:09:16 »
300 sayfanın üzerinde olması da ilginç geldi bana, gerçi 1990'ların ilk yarısında o inanılmaz kalınlıktaki PC dergilerine alışılmıştı. Yapım aşamasını düşünmek bile istemiyorum o tuğla dergilerin.

Çevrimdışı Adamın Biri

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
    • Sadece bir müze...
« Yanıtla #6 : 27 Nisan 2013, 09:40:31 »
Bilgisayar Magazin belli ki "ciddi PC kullanıcısı dergisi" olmak için çıkartılmış. İşlenen konuların dağılımı ve sayfa tasarımındaki ciddiyet sanki PC Magazine gibi dönemin Amerikan dergilerinden etkilendikleri izlenimini uyandırdı bende.

Elimde bu derginin Mart 1993 tarihli 26. sayısı var. 210 sayfalık dergide ağırlık çoğunlukla PC'de. Arada Apple ve Unix haberleri de göze çarpıyor, ama benim dergiyi saklama sebebim iki sayfalık bir "yeni nesil Amigalar" yazısı ve A1200/A4000 tanıtımı.

Ekte:
-Kapak
-Künye
-İndeks (ikinci sayfası yırtılmış)
-Amiga 1200/4000 tanıtım yazısı

Çevrimdışı Adamın Biri

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
    • Sadece bir müze...
« Yanıtla #7 : 27 Nisan 2013, 09:44:01 »
Burada da aynı sayının sonunda yer alan "12 sayılık genel indeks"i görebilirsiniz. 23. sayıdaki Amstrad NC-100 tanıtımı Alcofribas'ın gözünden kaçmayacaktır :)