Oric de bildiğin AYgillerden işte. Dönemin ruhunu taşıyor ve yansıtıyor. Fakat bu ORIC'deki ses/kulaklık çıkışı ve/veya volume ayarı olmaması işi çok fena. Düşünsene evde oynuyorsun ve o sesi kısamıyorsun. Ya da ne bileyim gece kalmalı falan bir toplantı yapıyorsunuz ve birileri gecenin bir yarısı uyuklarken, Pe@cer kalkmış Oric+Cumulus ikilisi ile demo falan seyrediyor
Neyse, Allahtan seyrettiğim demoların çoğunda ses yoktu
Her ne kadar şimdilerde ismim geçmese de bir hevesle(sonra hevesim kaçtı) Eğitimde Bilgisayar'ın sadece 6. sayısını tarayıp vermiştim nete. Ama diğer sayılarında da güzel yazılar var. Beğendiğim bir dergidir. Çoğunlukla yabancı yayınlardan çeviriler vardır içinde. Ama bence en önemli katkısı; okuyuculardan gelen programları Program Döküm Eki gibisinden bir başlık altında toplamış olmasıdır. Bir de iç piyasadan haberleri almak için iyi bir kaynaktı. Fakat gel gör ki bu güzel dergiyi bilen/okuyan adam sayısı çok azdır. Bu veya buna yakın kalitede başka dergiler de oldu ama hiçbirinin ömrü 39 sayı sürmedi
Türkiye şartlarında 39 sayı bence iyi bir rakam.
Elo Elektronik ise benim favorimdir. Toplam 100 sayı civarı. İçinde hem özgün hem de çeviri yazılar var. Fakat çevirici olanlar o konulara gerçekten vakıf kişiler tarafından ve de yorumlanarak çevrilmiş. Benim için bu dergideki en önemli isim A. Mahir ÇELİKKANAT (Kabataş Erkek Lisesi'nde bilgi-işlem uzmanıydı) idi. Hatta birkaç sene önce kendisine telefonla ulaştım. Fakat yüzyüze görüşmek kısmet olmadan geçtiğimiz senelerde vefat haberini aldım. Bendeki ELO'lar diğer tüm dergilerle beraber Valide'nin kurbanı olmuştu. Ama sağolsun Hades, çok uygun bir rakama tüm seti vermişti bana. İçeriğini görünce ne çok şey kaçırdığınızı anlayacaksınız.
Ufak çaplı bir sürprize hazır olun