Gönderen Konu: 80'lerden komik bir haber ...  (Okunma sayısı 4243 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ExtMod

• RAAT
  • Retroman
  • *
80'lerden komik bir haber ...
« : 11 Temmuz 2013, 08:05:45 »
Bu günün şartlarında düşününce bu haber bana gerçekten komik geldi.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
Ynt: 80'lerden komik bir haber ...
« Yanıtla #1 : 11 Temmuz 2013, 09:21:44 »
İlk sinema gösterimlerinden birinde perdede üzerine gelen treni görüp kaçışan seyirciler gibi bişey olmuş.

Casuslar kol geziyor kaymakamım!

Fotograftaki bilgisayar da 1984 model bir apple macintosh gibi görünüyor.

Çevrimdışı vaktak

• Retro Meraklısı
  • Retro computing and Cassette enthusiast
« Yanıtla #2 : 11 Temmuz 2013, 12:25:24 »
Bilgisayardan korkan kaymakam vay be!Ah türkiyem ah bence kaymakam bilgisayarı ala vere ile bedavadan kapmak için bu işe girişmiştir yoksa bilgisayar olduğu her halinden belli tehlikeli değilki.

Çevrimdışı Pe@ceR

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
« Yanıtla #3 : 11 Temmuz 2013, 13:46:38 »
Ben de eski bir bilgisayar dergisinde yapılmış bir anketi hatırladım.

O dönemde ailelere "çocuklarınız için neden eve bilgisayar almıyorsunuz" sorusuna verilen cevaplar arasında "çocuğuma virüs bulaşır" yanıtı en favori 2-3. cevap olarak sıralanmıştı :D

Çevrimdışı Wisdom

• RAAT
  • Retroman
  • *
« Yanıtla #4 : 11 Temmuz 2013, 22:56:26 »
C64'umu Haziran 1988'de almistim, ilk Commodore dergisini de Temmuz 1988'de (sayi 29). Bu sayida "Bilgisayarlar Ve Virusler - Tehlike Giderek Artiyor" gibi bir basligi olan bir yazi vardi (dergiler elimin altinda olmadigi icin tam basliga bakamiyorum su anda). C64 ile henuz tanistigimdan ve "virus" olayindan daha once zerre kadar haberdar olmadigim icin, haliyle bu virus denen seyin yazilimla ilgisi oldugunu anlayamadim. (Yaziyi okudugum halde anlayamadim). Ilk aklima gelen sey bunun bir cesit corrosion olabilecegiydi, yani bir sekilde chip'ler, devreler etkileniyor ve zamanla bozuluyordu. Yaziyi dehset icinde okudum. Sevgili babamin daha yeni aldigi C64'ume de bulasirsa bu illet diye senaryolar gecti kafamdan. Bu hayal dunyasinda bir sure yasadim, sonra bir sekilde dank etti olay ama ne zaman, hatirlamiyorum. :-)

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #5 : 12 Temmuz 2013, 01:50:24 »
ilk Commodore dergisini de Temmuz 1988'de (sayi 29). Bu sayida "Bilgisayarlar Ve Virusler - Tehlike Giderek Artiyor" gibi bir basligi olan bir yazi vardi (dergiler elimin altinda olmadigi icin tam basliga bakamiyorum su anda).

Tarayıcı arkadaşlar şu sayılara bir el atsak, 29 başta olmak üzere, 24, 28, 30, 31 arşivde de yok. :)

Başta Perpetual, alcofribas, cdemir ve sonra tüm diğerleri! :)

Çevrimdışı Gokhan Ozkan

• Retroman
« Yanıtla #6 : 12 Temmuz 2013, 09:43:09 »
Eşimin erkek kardeşi Astsubay.
Geçen hafta bize geldiğinde konu retro bilgisayarlardan açılmışken bir anısını anlattı.
Sene 1990 veya 1991 . Bölüklerinde yazı işlerinde yeni çalışmaya başlayan  yeni mezun subaylardan biri ofise bir bilgisayar ve printer getirmiş. ( kendi cebinden)  Bunu çalıştırıp yazı işlerinde kullanmaya başlamış. Ofisteki vb herkez merakla bilgisayar bumu, ne iş yapar diye bakıyormuş. O zamanki bölük komutanı bunu duymuş ve ofise gelmiş. Bu ne demiş. Ne iş yapar ?
 Genç subay: Efendim bu bilgisayar. Bununla artık yazılarımızı yazıp kolayca çıktılarını alacağız.İstediğimiz gibi yazıları düzeltebileceğiz.  Eskisi gibi uğraşmamıza gerek kalmıyacak. Bu sözleri duyan komutan köpürmüş. Sizi gidi tembeller sizi. Demek tembellik etmek için  bu zımpırtıyı getirdiniz. Kırlıp  parçalanacak  bu demiş. Ve sonuçta bilgisayar ve printer komutanın emriyle  parçalanıp kullandırılmamış.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #7 : 12 Temmuz 2013, 13:43:15 »
Ağlasam mı gülsem mi durumu. En iyisi boş versem :)

Çevrimdışı Cengiz Demir

• Retro Meraklısı
« Yanıtla #8 : 13 Temmuz 2013, 21:39:29 »
Ben de eski bir bilgisayar dergisinde yapılmış bir anketi hatırladım.

O dönemde ailelere "çocuklarınız için neden eve bilgisayar almıyorsunuz" sorusuna verilen cevaplar arasında "çocuğuma virüs bulaşır" yanıtı en favori 2-3. cevap olarak sıralanmıştı :D

Daha yeni 10-15 günlük olay.

- İşyerimizde kullanılan, 3D ölçüm cihazındaki bir sorun nedeniyle, servis çağrılıyor.

Servis yetkilisi, cihaza bağlı bilgisayarı inceliyor.

Sonrasında

"Bu bilgisayarda virüs var. Kabloya kadar gelmiş..
windowsu yeniden yükletin bende programı yeniden yükliyeyim."

Günümüzün bir cihazdan sorumlu teknik servisi,
virüsleri, fiziken kablolarda dolaşıyor sanıyorsa
o zamanın anne babalarını hoş görmek lazım bence ;)

@Ref Elimde olsa çoktan forumdaydı  ;)