Bir gün sigortacının birine "dini inançlarıma ters" dedim.
Bakın, "Ahit Suresinde diyor ki: Şüphesiz ki süreli sözleşme imzalayanların elleri kurur. Düt kavmi gibi defolup giderler. Birgün O'na 4 kişi ziyarete gelmişti, masayı donattı, fakat ziyaretçilerin hiçbirşey yemediğini gördüğünde korktu, birşey yiyemedi. Dediler ki, 'korkma, biz düt kavmini yok etmek için geldik', o zaman orada duran karısının yüzü güldü, rahatladı. Dedi ki, 'Süreli sözleşme imzalayan dütler ve aynı fahşayı yapan herkesin cezası muhakkak ki verilecektir."
Zaten uc gundur kimse aramayinca endieselenmeye basliyor insan.
Beni sadece bir kere aradılar. Dediler ki, siz süper bi adama benziyorsunuz, yeni yılda sizin tarifeniz 54 lira olacak (devlet vergi koyuyor dedi), 8mbit tarifeye geçin, 41 lira verin. Biraz aklımda kalmış, 8mibt kotalı bir tarife, "ama 15gb'dan sonra 512kb'a düşüyormuş hız", kız dedi ki, "öyle bişey yok, bu limitsiz, hep 8mbit dedi". Kızın adını, telefonunu aldım, kabul ettim. Böyle birşey olursa sözleşmemi geri alırım dedim. Tamam dedi. 20 gün sonra eve kargocu gibi bi adam geldi. Kalınca bir zarf içinde sözleşmeyi açtı, burayı imzalayın dedi. "Tamam, siz sözleşmeyi bana verin, okuyup imzalar ben kargolarım". Ama öyle olmazmış, adam sözleşmeyi bırakmadı, okumam imkansız çok uzun bir metin, dilerseniz imzalamayın dedi. Ben de elbette okumadığım şeye imza atmam dedim, gönderdim adamı.
Birdaha da arayan soran olmadı. Tarife ve fiyatı halen değişmedi, 54 lira olmadı henüz, umarım olmaz. Ben de halen 1mbit kullanan cücüşlerdenim, 8mibt'e geçicem ama öyle bir hale geldi ki bu iş, sanki 1mbit'i bırakırsam birşey kaybedicem gibi hissediyorum.
Ne dersiniz hangi tarife benim gibi 7/24 torrent açık olan birini coşturur?