Gönderen Konu: Oyunlar için geleceğin işletim sistemi: Linux!  (Okunma sayısı 19233 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
Ynt: Oyunlar için geleceğin işletim sistemi: Linux!
« Yanıtla #15 : 04 Kasım 2013, 15:03:05 »
Eğer sağlam bir PC'yi sessiz bir kutuya sokabilirlerse, üzerine windows kurmak için bile alabilirim.

Bu arada DICE (Battlefield serisinin yaratıcısı) "Linux'un ana akım oyun platformuna dönüşebilmesi için ihtiyacı olan tek şey sadece bir dikkat çekici oyun" demiş. Xbox ve Halo ilişkisini de hatırlatmış.

En önemli noktalar bunlar zaten. Platform spesifik, hikayesi, farklı bir atmosferi olan bir 'killer game' önemli bir ihtiyaç. Zamanında Halo'yu yerden yere vuruyorduk ama şimdi bakıyoruz ki bir efsaneye dönüşmüş durumda. PS3 bu konuda çok da başarılı olamadı doğrusu.

Onun dışında PC'de periyodik olarak baz donanım standartları belirlenerek, salona uygun, kompakt, şık ve sessiz cihazlar üretilmeli.

Şahsen Linux'u hiç sevemedim ve ısınamadım ama bu kadar "insan-yıl"lık emeğin olduğu başka bir alternatif platform da yok ve bu işlerde herkesin birinci adresi. Bu kadar yılda 'çöpe' bu kadar emek versen adam olurdu ama Linux hala bana isteneni veremedi, atipik ve beklenmedik sorunların oluşturduğu güvensizlik hala mevcut. İşinizi çözmek için bir 'expert' olmak gerekiyor galiba, benim gibi sıradan adamlara pek hitap etmiyor. Zaten sistem klasörlerinin kullanıcıya görünür olması, donanım isim hiyerarşisi, virtual memory sürücüsü vb Unix huylarını devam ettirmesi bile 21. yüzyılda insanı bu sisteme düşman etmeye yeterli.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #16 : 08 Kasım 2013, 01:53:38 »
Bugün wired'in ps4 parçalama videosunu izledim de, özellikler x86 işlemci, ati ekran kartı vs. Eh bildiğin PC işte. Sony yapınca salona koyuyoruz, valve yapınca da koyarız bence.

http://www.wired.com/gamelife/2013/11/playstation4-teardown-video/

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #17 : 13 Kasım 2013, 16:20:59 »
Apple bu işe el atıncaya kadar; salona keyifle koyulacak sessiz, sağlam, tutarlı bir cihaz çıkmaz :)

Oyunun kuralları değişecekse de bunu Apple değiştirir :D

Gerçi geçmişte yaşanmış bir deneyim var ama... Ben isimden kaybettiğini düşünüyorum. (şaka değil, GG'de bir tane satıldı birkaç sene önce)

PipPin Review

Niye de umudu kesmemek lazım. Bugün için beklenti şöyle sanırım:

Apple - Introducing iPlay Game Console

Fena mı olur şöyle zarif bir cihaz olsa salonda...

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #18 : 13 Kasım 2013, 23:03:06 »
Digital pazarlamacılar artık apple'ı bir bilgisayar firması olarak değil, bir telefon üreticisi olarak görüyorlarmış. Eskisi gibi PC/mac çatışması yok, nokia/samsung/apple çatışması var diyorlar. Bu ortamda apple'ın mobil teknoloji dışında birşey üretmesini kimse beklemesin diyorlar.

Gerçekten de Final Cut Pro'nun ölçülebilir bir market dominasyonunun olduğu sırada geliştirilmesine son verilmesi buna bir örnek olabilir mi?

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #19 : 14 Kasım 2013, 15:28:56 »
Apple bu işe el atıncaya kadar; salona keyifle koyulacak sessiz, sağlam, tutarlı bir cihaz çıkmaz :)

Uzun zamandır Apple'dan bu tarz bir cihaz bekleniyor ama her zamanki gibi Apple'ın yüksek kaliteli bir ürünü abartı fiyatlara satma stratejisi güdülecekse bir fiyasko ile karşılaşmaları muhtemel. Jobs gibi bir starları olmaması da bir başka dezavantaj. Mobil oyunculuk (Android, iOS) aldı başını yürüyor. Sony gibi bir zamanların devi bir şirket dahi PS Vita'da olduğu gibi piyasada marjinal oyuncu konumuna düşebiliyor.

Şahsen android'i iOS'a tercih ediyorum. iOS'da bir sürü kısıtlama mevcut. Android'de ise sayısız cihazda sayısız kullanıcı aktiflemek mümkün. Android'e alışmış biri olarak çocuklardaki iPad'deki kısıtlamalara bir türlü alışamadım doğrusu. Oyun platformunu da milleti donuna kadar soymak temeline oturtacak veya azınlık, paralı bir zümreye hitap edecekse hiç çıkmasın daha iyi.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #20 : 22 Kasım 2013, 14:37:37 »
Bugün (son dönemde Murat'ın katılımıyla büyüyen) "Multiplayer" teknoloji sitesinde steamos ile detaylı bir yazı çıkmış. Birgöz atın derim:

http://www.multiplayer.com.tr/yazi-dizisi/steam-projeleri-on-incelemesi/

Youtube'da Valve'ın koyduğu birkaç videoyu da buraya ekleyeyim:

Steam's Big Picture
steam televizyonunuzda

Steam Controller Demonstration
Steam Prototip Controller Demosu

Bana xbox-ps4'e rakip geliyor gibi gelmeye başladı. Daha doğrusu, alemlerin şahı intel PC'yi oturma odasına sokma girişimi başarılı olabilir mi?

Çevrimdışı coze

• RAAT
  • Retroman
  • *
« Yanıtla #21 : 06 Aralık 2013, 05:57:28 »

Arkadaslar apple kurallari 3 sene once i-pad ile degistirdi zaten o yuzden heyecan yapmayin derim :)
adamlar kendi store lariyla konsol piyasasina buyuk bir darbe vurmus durumdalar. Niye olmekte olan bir piyasaya girsinler ki ?

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #22 : 06 Aralık 2013, 21:20:47 »

Arkadaslar apple kurallari 3 sene once i-pad ile degistirdi zaten o yuzden heyecan yapmayin derim :)
adamlar kendi store lariyla konsol piyasasina buyuk bir darbe vurmus durumdalar. Niye olmekte olan bir piyasaya girsinler ki ?

Atı alan çoktan Üsküdar'ı geçtiğine göre, merak ettiğim Nintendo türü oyun-konsol anlayışı ne olacak?