Eğer sağlam bir PC'yi sessiz bir kutuya sokabilirlerse, üzerine windows kurmak için bile alabilirim.
Bu arada DICE (Battlefield serisinin yaratıcısı) "Linux'un ana akım oyun platformuna dönüşebilmesi için ihtiyacı olan tek şey sadece bir dikkat çekici oyun" demiş. Xbox ve Halo ilişkisini de hatırlatmış.
En önemli noktalar bunlar zaten. Platform spesifik, hikayesi, farklı bir atmosferi olan bir 'killer game' önemli bir ihtiyaç. Zamanında Halo'yu yerden yere vuruyorduk ama şimdi bakıyoruz ki bir efsaneye dönüşmüş durumda. PS3 bu konuda çok da başarılı olamadı doğrusu.
Onun dışında PC'de periyodik olarak baz donanım standartları belirlenerek, salona uygun, kompakt, şık ve sessiz cihazlar üretilmeli.
Şahsen Linux'u hiç sevemedim ve ısınamadım ama bu kadar "insan-yıl"lık emeğin olduğu başka bir alternatif platform da yok ve bu işlerde herkesin birinci adresi. Bu kadar yılda 'çöpe' bu kadar emek versen adam olurdu ama Linux hala bana isteneni veremedi, atipik ve beklenmedik sorunların oluşturduğu güvensizlik hala mevcut. İşinizi çözmek için bir 'expert' olmak gerekiyor galiba, benim gibi sıradan adamlara pek hitap etmiyor. Zaten sistem klasörlerinin kullanıcıya görünür olması, donanım isim hiyerarşisi, virtual memory sürücüsü vb Unix huylarını devam ettirmesi bile 21. yüzyılda insanı bu sisteme düşman etmeye yeterli.