Gönderen Konu: 7DX Demo Party 2013  (Okunma sayısı 79519 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
7DX Demo Party 2013
« : 13 Kasım 2013, 22:57:05 »
Bu haber çıkalı iki gün oldu ama buraya yazmak aklıma gelmedi.

Şimdilik sadece facebook üzerindeki gruptan oldu fakat yakında web sitesi de açılacakmış.

Tarih 14-15 aralık, yer aynı şekilde boğaziçi üniversitesi.

Çevrimdışı AmonR

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
Ynt: 7Dx 2013 tarihleri duyuruldu.
« Yanıtla #1 : 14 Kasım 2013, 15:28:46 »

Geçen sene tam 7Dx tarihlerinde ev taşımıştım ve dolayısıyla katılamamıştım.
İnşallah bu sene bir aksilik çıkmaz da katılırım.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
7DX Demo Party 2013
« Yanıtla #2 : 15 Kasım 2013, 23:35:58 »
 Marduk isi yuzune gozune bulastirdi, 7DX bu yil da On-Air. Alco 'nun yuzbinlerce kisilik RAAT' i kadar gazli olmasada performansi gozlerimizi tekrar yasartacak, tadi damagimizda kalacak.

Heyecanla bekliyoruz.
Sahip oldukların zamanla sana sahip olur.

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
Ynt: 7DX 2013
« Yanıtla #3 : 16 Kasım 2013, 00:37:55 »
Oha be, 1 yıl daha yaşlanmışız. Normalde sevdiğin bir şeyi beklerken geçen zaman çok uzun gelirmiş insana, ama bakıyorum da 7dx ansızın geliveriyor ;)

'Retrocu'nun zaman kavramı da bir tuhaf...

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #4 : 16 Kasım 2013, 17:13:11 »
Yaşlandıkça yaşadığımız yılın, geçen zamana oranı değişiyor, o yüzden gittikçe hızlanacak hayat :)

10 yaşındayken 1 yıl süre hayatımızın %10'u iken

40 yaşındayken 1 yılın etkisi %2,5 oluyor, ondan çabuk geçiyor yıllar :)

Çevrimdışı doMiNO

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #5 : 18 Kasım 2013, 04:19:59 »
Ispanaklı börek kokusu alıyorum.

Çevrimdışı doMiNO

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #6 : 18 Kasım 2013, 04:47:03 »
http://www.7dx-party.org/2013/

Web sitesi açılmış. Kayıt olun, kayıt dışı kalmayın. Becerebilirsem, bu yıl bir değişiklik yapıp partiye uykusuz gelmemeyi düşünüyorum. Bakalım uykumu almış haldeyken insanlar neye benziyorlar.  :)

Çevrimdışı Perpetual

• Retroman
« Yanıtla #7 : 18 Kasım 2013, 12:21:38 »
Ben de kaydımı yaptırdım.İnşallah bu sene gidebilmeyi başaracağım.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #8 : 18 Kasım 2013, 14:17:13 »
Becerebilirsem, bu yıl bir değişiklik yapıp partiye uykusuz gelmemeyi düşünüyorum.

Al iste benden de o kadar. Hayir, bir de millete soz veriyorum borekler morekler falan... Ayrica az once captcha' yi asmayi basardim, yedek listedeyim.
Sahip oldukların zamanla sana sahip olur.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #9 : 18 Kasım 2013, 18:10:39 »
http://www.7dx-party.org/2013/

Web sitesi açılmış. Kayıt olun, kayıt dışı kalmayın. Becerebilirsem, bu yıl bir değişiklik yapıp partiye uykusuz gelmemeyi düşünüyorum. Bakalım uykumu almış haldeyken insanlar neye benziyorlar.  :)

Ben istanbuldan gelmeme karşın henüz partiye uykumu almış olarak gelemedim. Sen bu işi zonguldaktan gelerek nasıl başaracaksın bilemiyorum. :)

Çevrimdışı Lumina

• Yönetici
  • Retro Meraklısı
  • *
7DX Demo Party 2013
« Yanıtla #10 : 18 Kasım 2013, 18:20:39 »
7DX 2013 Boğaziçi Üniversitesi 14-15 Aralık 2013 (takvim hatırlatma girdisi+başlıklar birleştirildi)

Çevrimdışı doMiNO

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
Ynt: 7DX Demo Party 2013
« Yanıtla #11 : 28 Kasım 2013, 01:08:46 »
Partiye tv veya 1084 monitör getirmeyi planlayan var mı?

MSX'imi bağlayabileceğim bir monitör olur ise MSX kullanıcılarına Türkiye'de pek bilinmediğini fark ettiğim bir uygulamayı göstermek niyetindeyim. ".rom" formatındaki dosyaları hiçbir özel donanıma ihtiyaç duymadan MSX üzerinde çalıştırmayı sağlayan pek hoş bi'şey. (MSX'lerde bulunan çok gizli bir built-in kart okuyucu gibi bi' nevi.  ::) )

Gördüm ki, O.T.L.A (artık ismi yüzünden midir nedir) bizim memlekette hak ettiği değeri görememiş. Ya da hiç bilinmiyor! Partide O.T.L.A'nın MSX ile kullanıldığında ne kadar başarıyla çalışan, hızlı, çok hızlı, hatta çok çok hızlı, muhteşem bi'şey olduğunu göstermek istiyorum.

Bu vesile ile Türkiye'deki binlerce MSX kullanıcısının partiyi istila edeceğini, hatta diğer 8-bit makinelerin fanatiklerinin de yaklaşık 30 yıllık bir gecikmenin ardından doğru yolu bulup, MSX'in kendi dandik bilgisayarlarından daha iyi olduğunu kabul etmek suretiyle tövbe edeceklerini umut ediyorum. Ya da en kötü ihtimalle bu zımbırtının ne kadar pratik bir çözüm olduğunu görmüş olur bilmeyenler.

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #12 : 28 Kasım 2013, 01:41:55 »
Bu vesile ile Türkiye'deki binlerce MSX kullanıcısının partiyi istila edeceğini, hatta diğer 8-bit makinelerin fanatiklerinin de yaklaşık 30 yıllık bir gecikmenin ardından doğru yolu bulup, MSX'in kendi dandik bilgisayarlarından daha iyi olduğunu kabul etmek suretiyle tövbe edeceklerini umut ediyorum. Ya da en kötü ihtimalle bu zımbırtının ne kadar pratik bir çözüm olduğunu görmüş olur bilmeyenler.

Bill Gates bu satırları görse gözleri yaşarırdı herhalde ;)

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #13 : 28 Kasım 2013, 11:28:27 »
Partiye tv veya 1084 monitör getirmeyi planlayan var mı?
Ben yeni keşfim olan 9 inçlik tüplü crt televizyonlardan getireceğim yine :) Minimal dimağları mutlu etmek niyetiyle. Eğer bu seni tatmin edecekse 2 tane getirebilirim. Görüntü bayağı küçük oluyor, ama çözünürlükler zaten düşük olduğu için, idare edebiliyoruz. Tüplü tv oldukları için lcd'lerde yaşanan problemler olmuyor, tazeleme oranı cuk oturuyor, demolar şukela görünüyor.

Ayrıca her sene alco 1084 getirirdi, bu sene getirirmi bilemeyeceğim. Çok ısrar edersen ben de 1084P getirebilirim, ama bagajdan masaya taşıması senden olur.

Alıntı
Bu vesile ile Türkiye'deki binlerce MSX kullanıcısının partiyi istila edeceğini, hatta diğer 8-bit makinelerin fanatiklerinin de yaklaşık 30 yıllık bir gecikmenin ardından doğru yolu bulup, MSX'in kendi dandik bilgisayarlarından daha iyi olduğunu kabul etmek suretiyle tövbe edeceklerini umut ediyorum.
Ya geleneksel msx benim çok hoşuma gidiyor. Spectruma benziyor :D

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #14 : 28 Kasım 2013, 12:09:40 »
@Ref

Bu sefer ne oynatacaksın mini ekranda, Project X mi? Oltaya takılanları izlemek için ;)

Kitlesel uyuma için bile gidilir bee...