Gönderen Konu: 7DX Demo Party 2013  (Okunma sayısı 79527 defa)

0 Üye ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
Ynt: 7DX Demo Party 2013
« Yanıtla #30 : 11 Aralık 2013, 13:58:27 »
@ref

Geçen seneki Miller'ları bagajdan bu sefer çıkarırsın herhalde.

ya miller'lar size kurban olsun da, içen olmuyo ki, çıkarıcam, bütün gece masanın altında bekleyecek yine, sonra geri bagaja... :)

Bu sefer miller'lar bagajdan çıkmıyor, isteyen gidip bagajdan kendi alıyor efendim...

Çevrimdışı AmonR

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
« Yanıtla #31 : 11 Aralık 2013, 14:00:44 »
bu arada gelen yoğun istek üzerine, partiye ilk defa gelecekler için "ilk partim rehberi"ni öneriyorum:

"İlk partim" rehber(ler)ini de okudum, artık partiye hazırım.  8)

Peki retrojen taifesi hangi sürelerde orada bulunur acaba?
Cumartesi sabahtan gelip, geceyi orada geçirdikten sonra, Pazar gecesine kadar orada bilfiil teşrik-i mesaide bulunacak kimse var mı, yoksa iki günden birinde bir-iki saatliğine "uğrayanlar" mı çoğunlukta?

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #32 : 11 Aralık 2013, 21:54:44 »
Cumartesi sabahtan gelip, geceyi orada geçirdikten sonra, Pazar gecesine kadar orada bilfiil teşrik-i mesaide bulunacak kimse var mı, yoksa iki günden birinde bir-iki saatliğine "uğrayanlar" mı çoğunlukta?

Oh ne güzel bir soru, kitabe yazabilirim buna.

Bu bir scene partisi. Bir-iki saatliğine uğramak kabalık, görgüsüzlük olarak kabul edilir. "Eğer 2-3 saat takılıp gidecekseniz, hiç gelmeyin" diye bir kural var (ama kuralı takan yok).

Sebebi, bu partilerin "iş yapma" partisi olması. Oturup makara yapmaktan çok, kod yazmak gerekiyor. 7D son yıllarda ürün sayısı iyice düştü. Aslında bu konuyu tartışmak gerekiyor. Tüm dünyada yazılımcı sayısı arttıkça scene'in küçülmesi nedendir? Scene partisi yoksa kahvehane kültürü gibi geri planda mı kaldı? Büyük partiler küçüklerini baltalıyor mu? Belki mekka&symposium sonrası dev parti yapma işleri scene'in doğal dengesini bozdu, bilemiyorum. Yoksa bu sadece 7D'ye özel bir durum mu?

Biz retrojen olarak oraya gidiyoruz, demo izliyor, izlettiriyoruz, alco batman'i izlettirir mesela, ben tryptomine dream'i izletirim vs :) Bir icraat yaptığımız söylenemez. Yine de son 7 yıldır geceyi orada geçirdik, masalarda uyukladık, ya da çıkıp yürüyüş yaptık, bedava dondurmaları tükettik falan...

Kabul etmek gerekir ki, orada bir sürü eğlenceli insan var ve her sene sansasyonel bir skandal ile gündemini de yaratabiliyor scene :) Sonunda yarışma kısmında birkaç güzel ürün de görünce, "ya bu scene ne güzel insanla dolu" diyorsun, ve yorgun argın evinin yolunu tutuyorsun. Bir parti daha lazım, senede bir yetmiyor :)

Çevrimdışı Gokhan Ozkan

• Retroman
« Yanıtla #33 : 11 Aralık 2013, 21:55:31 »
bu arada gelen yoğun istek üzerine, partiye ilk defa gelecekler için "ilk partim rehberi"ni öneriyorum:

AmonR arkadaşım,
Partıye asıl tad verenler, üretenler 2 günde orada oluyor.
Benim gibi bir pek bir katkı sağlamayanlar (genelde cumartesi öğleden sonra ) 4- 5 saat gelip, retro anılarını depreştirip, arkadaşları görüp partiden ayrılıyor.

Çevrimdışı AmonR

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
« Yanıtla #34 : 12 Aralık 2013, 13:24:13 »

AmonR arkadaşım,
Partıye asıl tad verenler, üretenler 2 günde orada oluyor.
Benim gibi bir pek bir katkı sağlamayanlar (genelde cumartesi öğleden sonra ) 4- 5 saat gelip, retro anılarını depreştirip, arkadaşları görüp partiden ayrılıyor.

Doğrusu ben de hem üretici bir "scener" olmadığım için, hem evim zaten İstanbul'da olduğu için, hem de artık çoluk-çombalak sahibi bir ev erkeği pozisyonunda bulunmaktan dolayı, geceyi orada geçireceğimi sanmıyorum.   :P
Ama yine de her iki gün de gelip mümkün olduğunca uzun süre kalmak istiyorum.
Zaten amacım gerek Retrojen, gerekse de CGTR camiasından "sanal" olarak tanıştığım kişilerle yüz yüze tanışıp sohbet edebilmek.   :)
(Ayrıca, Ref'e Miller'larını tüketme konusunda da yardımcı olabilirim tabii ...)   :)   

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #35 : 12 Aralık 2013, 14:16:27 »
(Ayrıca, Ref'e Miller'larını tüketme konusunda da yardımcı olabilirim tabii ...)   :)

haha, hayhay :)

Millerlar bagajdan çıkacak bu sene herhalde :D Witchdoktor, bak bu kadar söylendin, çıkardığımda içmezsen bozuşuruz ha :D

Çevrimdışı Adamın Biri

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
    • Sadece bir müze...
« Yanıtla #36 : 12 Aralık 2013, 22:24:24 »
Bu bir scene partisi. Bir-iki saatliğine uğramak kabalık, görgüsüzlük olarak kabul edilir. "Eğer 2-3 saat takılıp gidecekseniz, hiç gelmeyin" diye bir kural var (ama kuralı takan yok).
Ben takıyor olacağım maalesef  :-[

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #37 : 13 Aralık 2013, 01:31:44 »

umarım çok geçerli bir mazeretin vardır!

ek:
partiye ilk defa avrupa tarafından gelecekler için  için yol tarifi:
(aslında perpetual'a hitaben yazılmıştır)

Yol tarifi kolay. Ben şurdan geliyorum:

https://maps.google.com/maps?saddr=Cengiz+Topel+Cd&daddr=Cengiz+Topel+Cd&hl=en&ll=41.090082,29.036313&spn=0.003412,0.008256&sll=41.08897,29.036044&sspn=0.003412,0.008256&geocode=FfH9cgIdjQ-7AQ%3BFcr3cgId5wu7AQ&t=h&mra=me&mrsp=1,0&sz=18&z=18

linke tıklarsan ikinci boğaz köprüsünün gişelerinin tam önünde bir sapak olduğunu görürsün. (A) sapağı. Buradan TEM'den ayrılarak dümdüz (B) istikametinde, "etiler / bebek" tabelasını takip ediyorsun. Haritada futbol sahası gibi birşey göreceksin, onu geçtikten 100 metre sonra kuzey kampüsü göreceksin. Hemen önünden içeriye bir ara sokak giriyor, ışıklar var zaten orada. Sapıp kampüsün içine bodoslama dalıyorsun şu şekilde:

https://maps.google.com/maps?saddr=Hisar+%C3%9Cst%C3%BC+Nispetiye+Cd&daddr=B%C3%9C+Kuzey+Kamp%C3%BCs%C3%BC&hl=en&ie=UTF8&sll=41.08591,29.042616&sspn=0.003413,0.008256&geocode=FbrncgIdayq7AQ%3BFVnucgIdgSy7AQ&t=h&mra=mift&mrsp=1&sz=18&z=18

Malesef mekan yer altında olduğu için cep telefonları pek iyi çalışmıyor. Kendi başınıza bulmanız gerek.

ilk gittiğimde bir saat dolanmıştım. Ama sonra alışıyor insan :D

Kuzey kampüse gidicem diye sorman gerekiyor. Bizim partiden kimsenin haberi olmuyor, onu sormak boş bir uğraş :D

Çevrimdışı Adamın Biri

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
    • Sadece bir müze...
« Yanıtla #38 : 13 Aralık 2013, 09:59:23 »

umarım çok geçerli bir mazeretin vardır!

Eee.. bir bakalım, deşifre ettiğim röportajları bile yayınlayamayacak kadar dağılmış olmam, Retrojen'in yeni sayısının hâlâ çıkmaması ve bu yüzden yaşadığım motivasyon eksikliği ve dahası eğer çalışmazsam önümüzdeki haftaki sınavdan çakacağımı düşündüğüm Yunanca kursu desem linç eder misiniz?..  :D

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #39 : 13 Aralık 2013, 13:06:14 »
Eee.. bir bakalım, deşifre ettiğim röportajları bile yayınlayamayacak kadar dağılmış olmam, Retrojen'in yeni sayısının hâlâ çıkmaması ve bu yüzden yaşadığım motivasyon eksikliği ve dahası eğer çalışmazsam önümüzdeki haftaki sınavdan çakacağımı düşündüğüm Yunanca kursu desem linç eder misiniz?..  :D

Şurdan levyeyi kapıyım geliyorum.

Çevrimdışı ozayturay

• Retroman
  • Commodore Forever
« Yanıtla #40 : 13 Aralık 2013, 15:15:21 »

haha, hayhay :)

Millerlar bagajdan çıkacak bu sene herhalde :D Witchdoktor, bak bu kadar söylendin, çıkardığımda içmezsen bozuşuruz ha :D

Alıntı
» Alkollü içki, her tür uyuşturucu madde yasaktır.

:P
http://www.retrodergi.com - http://www.e-turay.com

* Commodore 64C, 1541-II
* Amiga 500, Cortex Floppy Emu

* XBox (TSOP Flash, XBMC)
* Wii (SoftMod, USB Loader GX)
* PS3 Slim (Rogero Cobra, webMAN + mmCM)
* PS2 (FHDB, OPS2L)
* PS1 (ModChip)
* XBox360 (JTAG, Aurora)

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #41 : 13 Aralık 2013, 22:27:24 »
Levyeyi birakmadan ozayin istikametine yoneliyorum.. oglum orasi okul, millerdan kastimiz a500 wb disketleri...

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #42 : 14 Aralık 2013, 00:09:26 »
 Sakin ol Gordon ve o levyeyi yavasca yere birak. Kan kardesim Miller vizikozitesi dusuk karaktersiz bir adamdir, her yere sizmayi bilir.
Sahip oldukların zamanla sana sahip olur.

Çevrimdışı doMiNO

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #43 : 14 Aralık 2013, 02:30:56 »
Deniz, senin için güzel bir sürprizim vardı halbuki! Madem motivasyon eksikliğin var, buradan söyleyeyim, belki motivasyon olur. Elimde gün yüzü görmemiş ve arşivinde bulunmadığından emin olduğum bir Amiga, bir MSX ve bir de 8-bit sistemler içerikli dergi var (tamamı doksanların başlarına ait) ve bu dergileri özellikle senin için partiye getireceğim. (Şaka değil.)

Çevrimdışı Perpetual

• Retroman
« Yanıtla #44 : 14 Aralık 2013, 02:50:05 »
Ama ben kıskandım şimdi bu dergileri :D.