Siteye daha üye olalı 2-3 ay olmamıştı. Kimseye herhangi hakaretim vs. olmadı olmazda zaten. Daha hiç mesajım yokken siteden "ŞUTLANDIĞIMI" (sizin tabirinizle) sizden öğrendim.
İlk ve son mesajınızın başlığına baksaydınız şu açıklamayı görebilirdiniz:
Ilk mesajininiz da bu baslikta olursa yine sutlanirsiniz. Benim icin bu bir saniyelik is
Bense şifrem hatalı veya kullanıcı adımı hatırlayamıyorum heralde diye masum bi şekilde tekrar üye oldum. Bunu (şutlanma) bir uyarıyla bildirdikten sonra yapsaydınız çok daha uygun olurdu. Ben de nerde hata yaptığımı bilmiş olurdum.
Zaten aynı nickle bir daha üye olmaya çalıştığınızı görünce; art niyeti olmayan, lakin forum kurallarını da okumamış ve bundan dolayı da şifresini yanlış hatırladığını zanneden birisi ile karşı karşıya olduğumuzu düşünerek üyeliğinize onay verdim. Dedim belki son mesajı okumuş ve hemen tanıtım bölümüne bir başlık açıp "Arkadaşlar merhaba, ben X. Öncelikle kendimi tanıtmadan paldır küldür aranıza daldığım için kusura bakmayın, hatamı anladım ve hemen bunu düzelterek başlamak istiyorum..." gibisinden bir mesaj yazar.
Lakin; değil yukarıda bahsettiğim türde bir mesaj, aksine;
-Merhaba başlığına içeriği temelde sadece
merhaba olan yemin etsem başım ağrımaz, gözlerimi kaparım vazifemi yaparım türü bir mesaj
- Ucuna smiley iliştirilmiş olsa da
Dikta kelimesinin böyle nahoş bir durumda kullanılmış olması
-
"iyi tanınan kişilerin dahi (isim vermiyecem)" tipi niyeti, ne olduğu belli olmayan (ki bu arada iyi tanınan ve adam gibi adam kişilerse biz zaten tanışıyoruzdur, böyle bir durumda onlar bize illaki bir şekilde ulaşır, sorununu çözer. İzmir'den alkolik abiler-2gr Türkçesi vardı sanırım onu da kaybetmiş artık-, Sülün Osman kardeşler falan filan bizim için bu sınıfa girmez)
gibisinde şeyleri görünce insan "acaba bizim baltalı ilah acaba önsezilerine güvenerek çok da doğru bir karar mı vermiş" demekten kendini alamıyor.
hangi foruma üye olurken oturup forum kurallarını okuyoruz ki?
Zurnanın zırt dediği yer burası işte. Bunu genelleyemezsiniz. Bu "okuyoruz ki" türü bir yorumu kendi adınıza yapın. Altı üstü 12-13 tane madde var. Hem esprili bir dille yazılmış hem de altında bazı şıklar da tartışılmış. Bunları okumamak için hiçbir bahane olmaz.
Hem zaten forum kurallarını boşversek bile; yukarıda da dediğimiz gibi "insan bir yere girdiği zaman, merhaba ben X..." demez mi...
Seviye kelimesini kullanırken daha dikkatli ve hassas olursanız sevinirim.
Size seyivesiz veya düşük seviyeli demedim. Bu noktada böyle bir değerlendirme yapacak hakkım olduğunu düşünmüyorum. Sonuç olarak hepimizin bir seviyesi ve anlayışı var. Dikkat ederseniz ve cümlenin başını sonunu atmadan okursanız "kendi seviyenize ve anlayışınıza uygun başka forumlar da var" demişim. Bu gerçek hepimiz için geçerli birşey. Aslolan mutlu olabilmek...
Mesajıma bu şekilde bir yazıyla cevap vermenize ben şahsen çok kırıldım.
Kırılacak birşey yok. Gayet ölçülü yazdığımı düşünüyorum. Hem zaten siz uyarıları dikkate alır ve anlamaya çalışırsanız belki ileride forum dahilinde çok iyi de anlaşabiliriz. Kimseye karşı bir ön yargımız yok ya da en azından olmaması için çaba sarfediyoruz.
Not 1: Bu konudaki pm mesajlara yanıt vermem. Ben genelde; forumda pm olayına özel bir durum olmadıkça sıcak bakmıyorum. Burada size veya sizden bize bir karşı bir hakaret-aşağılama olmadığı için bu başlığı silmeyi düşünmüyorum. Sonuçta bazı şeylerin daha iyi anlaşılması için oturup konuşuyoruz. Size okutabildiğimiz tek yer de sanırım şimdilik burası olduğuna göre bu başlıkta devam edelim.
Not 2: Önceki ve bu mesajımda yazılan herşey doğrudan size değil. Ben böyle bir konuda genel olarak yazıyorum. Kullandığım dilin de anlaşılabilir olduğunu düşünüyorum. Lakin anlamadığımız atıflar var ise bunlar sizinle alakalı değildir zaten. Misal satış olayları ve İzmir gibi
Not 3: Olayları toparlamak sizin elinizde, ben ihmalkar olduğunuzu düşünsem de gayet olumlu bakıyorum. Kuralları okuyup ona göre hareket edersek bir sorun kalmaz bence.