Gönderen Konu: Retrosa  (Okunma sayısı 12578 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı hydrogen

• RAAT
  • Retromanik
  • *
Retrosa
« : 23 Aralık 2013, 16:02:56 »
http://www.teknosadanretrosa.com/

Pek anlayamadım ne olduğunu ama ilginç bir video olmuş.

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
Ynt: Retrosa
« Yanıtla #1 : 23 Aralık 2013, 16:21:33 »
http://www.teknosadanretrosa.com/

Pek anlayamadım ne olduğunu ama ilginç bir video olmuş.

Video enteresan ama amaç biraz muğlak.

İstediğin bir retro cihazı onlara vermeyi ve yerine yine istediğin bir güncel cihazı almayı teklif edeceksin. Kabul ederse mutlu olacaksın :)

Adaptörsüz bir 1541-II verip yerine 2TB 2.5" bir ext hdd mi istesem acaba? Hatta 3.5" bile olur... İsteyenin bir yüzü kara vermeyen zenci sonuçta :)

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #2 : 23 Aralık 2013, 20:33:33 »
Adaptörsüz bir 1541-II verip yerine 2TB 2.5" bir ext hdd mi istesem acaba? Hatta 3.5" bile olur... İsteyenin bir yüzü kara vermeyen zenci sonuçta :)

pehh, sonra pişman olacağın bir aksiyon bence...

Çevrimdışı ozayturay

• Retroman
  • Commodore Forever
« Yanıtla #3 : 24 Aralık 2013, 04:11:16 »
Pişman olmak garanti.  :o

İlk sahibi olmasam da elime geçen ve zaman/mekan darlığından vermek zorunda kaldığım tüm retrolarım için hala aklıma geldikçe içim sızlar. Neyse ki hepsini forumlardan da olsa tanıdığım, bildiğim kişilere uğurladım da bir nebze teselli bulabiliyorum.

Teknosa Retrosa havasını alır anca bizden yana.  8)

Ancak programın formatı Evim Şahane tarzında olsa, eve gelip arızalı retrolarımızı tamir edecek kapasitede ve süper muhabbet elemanlar gelse, hem televizyona çıkmış olsak hem de arızalı cihazlarımız hayata dönse tadından yenmezdi valla.  ;D
http://www.retrodergi.com - http://www.e-turay.com

* Commodore 64C, 1541-II
* Amiga 500, Cortex Floppy Emu

* XBox (TSOP Flash, XBMC)
* Wii (SoftMod, USB Loader GX)
* PS3 Slim (Rogero Cobra, webMAN + mmCM)
* PS2 (FHDB, OPS2L)
* PS1 (ModChip)
* XBox360 (JTAG, Aurora)

Çevrimdışı Pe@ceR

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
« Yanıtla #4 : 24 Aralık 2013, 09:37:50 »
Eldeki retro cihazı alacaklar gibi anlamadım ben?

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #5 : 24 Aralık 2013, 13:17:35 »

pehh, sonra pişman olacağın bir aksiyon bence...
İnsanın elinde 20 küsür tane olunca böyle şeyleri çok da dert etmiyor biliyor musun :D :D :D

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #6 : 24 Aralık 2013, 15:03:51 »
Ancak programın formatı Evim Şahane tarzında olsa, eve gelip arızalı retrolarımızı tamir edecek kapasitede ve süper muhabbet elemanlar gelse, hem televizyona çıkmış olsak hem de arızalı cihazlarımız hayata dönse tadından yenmezdi valla.  ;D

O olayı sadece Tabu yapabilir, hem mesleği televizyonculuk, hem de tamir edebiliyor, fakat bir problem var, programın süresi 4-6 yıl arası olması gerek. Tamir süreleri bu şekilde gördüğümüz kadarıyla (disclaimer: bu forumlardan edindiğim bir bilgidir, henüz tabu'ya birşey tamir ettirmedim, olayı doğrulayamam)

Çevrimdışı hydrogen

• RAAT
  • Retromanik
  • *
« Yanıtla #7 : 24 Aralık 2013, 17:08:13 »
Gen.tr'ye atmıştım. Buraya da atayım.

Bence cihazlara yazık olacak. Fiyatlar daha da artacak. Bu olay bize yaramaz.
Eskiden her zaman naftalin kokulu bir c64, bir drive falan bulma sansi vardi. Simdi o sans dusecek.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #8 : 24 Aralık 2013, 23:36:19 »
Aslında retrobilgisayar koleksiyonu durumu kısmen yeni olsa da (2005 civarı tabana yayılmaya başlıyor), plak ve kitap toplama olayı bundan çok daha eskilere gidiyor. Şimdi baktığımda tıpkı bizim geçirdiğimiz aşamaları geçirmişler, fakat bitten hala erkin koray plağı çıkabiliyor.

Tabii retrobilgisayar ile plak arasında devasa bir hacim farkı var, bu sebepten bence retro bilgisayarlar dolaşıma daha kolay çıkıyor. Toplayıp toplayıp hanımdan fırça yiyip hepsini bir kerede satan adamların sayısını unuttum. Yani umudu yitirmeden beklemek gerek, mutlaka çıkıyor. Ya daha geçen ay 75 liraya bir 1541II yok muydu?

Çevrimdışı ozayturay

• Retroman
  • Commodore Forever
« Yanıtla #9 : 25 Aralık 2013, 00:45:28 »
Öte yandan İstanbuldayken Söğütlüçeşme istasyonunun ordaki bit pazarından 1,5 TL'ye 1541-II almışlığım vardır adaptörsüz. Ertesi hafta aynı satıcıda adaptörü de çıktı, ona da 5 TL vermiştim. Çok ilginç bir şekilde bu adaptörler hep pahalı olmuştur bit pazarında. ;D
http://www.retrodergi.com - http://www.e-turay.com

* Commodore 64C, 1541-II
* Amiga 500, Cortex Floppy Emu

* XBox (TSOP Flash, XBMC)
* Wii (SoftMod, USB Loader GX)
* PS3 Slim (Rogero Cobra, webMAN + mmCM)
* PS2 (FHDB, OPS2L)
* PS1 (ModChip)
* XBox360 (JTAG, Aurora)

Çevrimdışı wizofwor

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
« Yanıtla #10 : 25 Aralık 2013, 10:05:00 »
@hydrogen: Avrupa topluluğuna uyum için elektronik cihaz ithal eden firmalara geri dönüşüm kotaları getirildi. Yeni satılan cihazlara karşılık belli miktarda cihazın piyasadan toplanması gerekiyor. Bizim ilgilendiğimiz cihazlar yaş itibariyle kendilerini kurtardılar diye düşünüyorum ama bu gün kullanılan cihazlar 10 sene sonra çöpte olacaklar.

@ozayturay: Adaptörlerin içinde bobin olduğu için ağırlığına göre para ediyor. Commodore'un adaptörlerin içine epoxy bastığını bilmeyen satıcılar, ağırlığın sebebinin içindeki bobin olduğu düşünerek yüksek fiyat çekiyorlar.
Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Çevrimdışı cengizermis

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
  • Bazı Retro Şeyler @youtube
« Yanıtla #11 : 26 Aralık 2013, 13:52:43 »
edit:
Bu arada jenerikte hiç bi bok yapmayıp yapıyo gibi görünmeleri bi tek beni rahatsız etti galiba. o tripler nedir, o işler nedir. Retro cihazları kurtarmıyolarki içine sıçıyolar.
Bazı Retro Şeyler @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #12 : 26 Aralık 2013, 17:09:38 »
Retro cihazları kurtarmıyolarki içine ****yolar.

Deneme - Sıçıyorlar - Deneme

Himm...Oto sansur fonksiyonumuz falan var sandim ama her sey yolundaymis. Yerinde kullanilan argo dili zenginlestirir. Kullanin kullandirin.
Sahip oldukların zamanla sana sahip olur.

Çevrimdışı cengizermis

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
  • Bazı Retro Şeyler @youtube
« Yanıtla #13 : 27 Aralık 2013, 13:03:31 »
Şimdi bunlar "elden geçiriyorlar" ya, benim bi tane tele casetten color tv game var: Kutulu, kitapçıklı. Oyunları ve tabanca seti de aynı şekilde. Malesef görüntü çıkışı bozuk neredeyse hiç görüntü yok daha çok karıncalar geziyor ekranda. Görüntüler çok silik ve parazitli, karlı ortamda tipi varken karın için de yürümeye çalışan kar kamuflajlı asker kadar ya seçiliyor ya seçilmiyor.

Çok uğraştım ama onaramadım. Bunun fotoğrafını çekip yollasam da kabul olur mu ki? ps3 e razıyım 500lük :D
 Elden geçirip dursunlar:D
Tabi elinde aşağıdaki cihazın çalışır gövdesine sahip olup satmak isteyen varsa o ayrı, kondisyonu önemli değil çalışsın yeter. Çalışırsa zaten kimselere vermem.

Bazı Retro Şeyler @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #14 : 27 Aralık 2013, 13:39:10 »
Malesef görüntü çıkışı bozuk neredeyse hiç görüntü yok daha çok karıncalar geziyor ekranda. Görüntüler çok silik ve parazitli, karlı ortamda tipi varken karın için de yürümeye çalışan kar kamuflajlı asker kadar ya seçiliyor ya seçilmiyor.

Bundan anladığım şey, makine gayet güzel çalışıyor, oyunları oynatıyor, hatta sinyal bile üretiyor, fakat içindeki RF ünitesi bozulmuş. Benim tahminim içinde dev kondansatörler falan var, onlar akmış, küf yapmış, oraya buraya yapışmış falan olmalılar. değiştirmek iyi olur.