Gönderen Konu: Forumlar üzerine  (Okunma sayısı 37843 defa)

0 Üye ve 8 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı nightlord

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
    • Night Network
Forumlar üzerine
« : 07 Ocak 2014, 01:47:52 »
http://demoglobin.com/bolunerek-azalma/

Türkiye'de bizlerle ilgili forumların kısa tarihçeleri ve bugünkü durumları ile ilgili naçizane bir değerlendirme. Sizler neler düşünüyorsunuz çok merak ediyorum.

Çevrimdışı Adamın Biri

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
    • Sadece bir müze...
Ynt: Forumlar üzerine
« Yanıtla #1 : 07 Ocak 2014, 11:46:35 »
Benim 2001 başlarında tanıştığım ilk forum Amigart Forum olmuştu. O sıralarda Amigart-TAKG grubu henüz tam olarak dağılmamıştı, az sayıda insan hâlâ aktif olarak PPC'li Amiga 1200/4000'ini kullanıyordu ve son gelişmeleri, AmigaOne'ı (gülmek yok) heyecanla (ve bazen de kavga ederek) takip ediyorlardı. Bir de o yıllarda eski bilgisayarlar da retro kıvamına gelmediği için çakal tüccarlar ve doyumsuzca nostaljiye acıkmış insanlar da henüz türememişti. Bit pazarı muhabbetleri falan yoktu. Kendi halinde dinozorların yeriydi. Nisbeten naif ve sakin günlerdi. Adresi amigart.com/tr idi sanırım.

İkinci bir buluşma yeri, pek forum sayılmasa da bronxwhq.org'un mesaj panosuydu. Burasını da ara ara takip ederdim. Bronxwhq.org o zamanlar açıktı ve (inanmayacaksınız ama) güncellenebiliyordu bile.

Amiga.gen.tr'nin forumu var mıydı hatırlamıyorum. Alp?

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #2 : 07 Ocak 2014, 13:00:57 »
Amiga.gen.tr'nin forumu var mıydı hatırlamıyorum. Alp?
Olmaz mı? Varmış, ama ben farkettiğimde "askere gittim, döncem" mesajı vardı anasayfada ve kapalıydı. Ben de mail atıp "foruma kayıt falan olamadığım için açılınca siz haber verin" diye mail adresimi falan yollamıştım. Yıllardır da yanıt bekliyorum Alp'den. Çıkmadık candan ümit kesilmez, bakalım :)

Database Alp'in elinde duruyormuş. Kur da bir ara okuyalım demiştim, o da sağolsun biraz uğraştı ama yanlış hatırlamıyorsam php versiyonlarındaki farktan dolayı başarılı olamamıştı.

Diğer taraftan; Nightlord'un bu mesajını görünce, memleketin Aralık ortasından beri içinde bulunduğu ortamı düşünerek ve Nightlord'un Amerika'dan yazıp-çizmesine atfen kendi kendime "Amerika yine memleketi karıştırıyor" diyerek gülümsedim :)  Self latife olduğunu belirtmeme gerek yok sanırım.

Çevrimdışı Skate

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #3 : 07 Ocak 2014, 15:56:24 »
Arkadaşlar, uzun süredir retrojen, commodore.gen.tr, eksisozluk gibi yerlere bir tek mesaj bile atmayan, hatta login bile olmayan birisi olarak Nightlord'un bu yazısından ötürü tr-demoscene'e bir mesaj attım, sonra da comment olarak demoglobin'e gönderdim aynı yazıyı. Yazı tr-demoscene.info'ya yazıldığı için "bu forum" gibi laflar hep tr-demoscene'i işaret ediyor. Sizlerin de dikkatine sunarım.

http://demoglobin.com/bolunerek-azalma/#comment-26

Çevrimdışı nightlord

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
    • Night Network
« Yanıtla #4 : 07 Ocak 2014, 20:06:33 »
Diğer taraftan; Nightlord'un bu mesajını görünce, memleketin Aralık ortasından beri içinde bulunduğu ortamı düşünerek ve Nightlord'un Amerika'dan yazıp-çizmesine atfen kendi kendime "Amerika yine memleketi karıştırıyor" diyerek gülümsedim :)  Self latife olduğunu belirtmeme gerek yok sanırım.

Hahahahahah dış mihrak diyosun :D

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #5 : 07 Ocak 2014, 23:30:36 »
Başlığı "bölünerek azalma" olan yazıda, şu anki durum üzerine negatif bir bakış atıldığı bellidir. Fakat bence durum hiç de böyle değil. Skate'in dediği de doğru, cgtr ile trds iki ayrı konuda iki ayrı forum, birleşmeleri de kel alaka olurdu. Bu durumda retrojen olarak kabak başımıza patladı. Cgtr'yi bölen hainler :) Retrojen'in kurucularından biri olarak durumu şöyle açıklamaya çalışayım:

Retrojen'i Türk retro camiasının evrim sürecinde bir halka olarak görebiliriz. Bu dallanma başarısız da olabilir, başka bir nesle de yol açabilir. Yani şu andaki forumların hiçbiri son nokta değil, Türkiye'de henüz oluşmamış, bebek adımlarını yaşayan bir retro kültürünün evrim aşamaları. Amigart, amigatürk, amiga.gen.tr, commodore.gen.tr, tr-demoscene, teknoseyir-tozlu raflar, demoglobin ya da retrojen. Bunlar ortak retro bilincimizin denemelerinden ibaret. Kimi diğerlerinden daha dayanıklı elbette.

Retrojen tayfası (ki bu kişiler toplamda 10-15 kişi) dört yıl boyunca cgtr'de aşırı aktif olmasına karşın neredeyse hiçbirşey yapmamışken, ayrıldığı andan itibaren bir dergi çıkardı, forum kurdu,  e-kütüphane, RAA Toplantıları, Türk yazılım veri tabanı, ADP+, fiyatlama projelerini başlattı. Bunların bazıları işe de yaradı. Bazıları sükunetle duruyor.Retrojen'e yardımcı olmayı seçen arkadaşlarla beraber e-kütüphane'yi de kurduk, büyümeye devam ediyor.  Yani değişiklik bize yaradı, hareket alanımız genişledi.  Bakın burada sadece 3 kişilik admin kadrosundan bahsetmiyorum, domino'sundan matahari'sine retrojen kadrosu orta boy bir kadrodur. Birçok arkadaş ise cgtr'de aynı üretkenliği yakaladılar.

Son olarak, nightlord'un problem olarak işaret ettiği şeye bakalım, Nightlord'un bahsettiği polenizasyon, forumdan foruma konan cengizErmiş, nightlord, cdemir, wizofwor gibi üyelerle sağlanıyor. Çeşitlilik yapıyı daha sağlam hale getirir. Yoksa tek bir virüs bütün yapıyı yok edebilir. Bu sebepten ben daha fazla forum görmek isterim :)

Çevrimdışı Skate

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #6 : 09 Ocak 2014, 14:03:37 »
Sanırım Nightlord üzerinde akbabalar uçan forumları sevmiyor, hareket istiyor ki bu konuda haklı tabii ki. tr-demoscene 1 seneyi aşkın süredir öyleydi örneğin. Son zamanlarda tekrar yeni bir arayüzle ayağa kalkınca biraz canlandı. Ancak ben Nightlord'u çok iyi anlamakla birlikte bundan rahatsız olmadığım gibi oldukça da doğal buluyorum. Çünkü Türk scene'i çok durağan bir dönemden geçiyor. 7DX partileri dışında pek bir release yapıldığı yok tek tük bir kaç istisnai örneği saymazsak (ki o istisnai örnekler iyi ki hala varlar). Doğal olarak üretim ve ilgi zayıf oldukça foruma da ilgi zayıf oluyor.

Assembly partilerinde olduğu gibi araya scene harici kitleyi de katarak kalabalık görünmek tabii ki mümkün. tr-demoscene de bunu başka bir forumla birleşerek yapabilir. Ama bu tam olarak neye yarayacak? Aktif bir forumun pasif bölümlerine sahip olmaya mı yoksa konuyla ilgisi olmayan kişilerin doğal meraklarından oluşan bir çok ilgisiz mesaja mı?

Ama elbette ki burada bir de birbirlerini seven bir kitle var. Farklı forumlarda takıldıkları için çok fazla ortak sohbet etme fırsatı bulamıyor. Bu konuda şu çözüm önerisi olabilir.

http://www.bitfellas.org

Bunun yerli versiyonu scene only olmayacak şekilde yapılabilir. "bit kareşliği" bence olayı çok güzel tanımlıyor, bu nedenle bu örneği verdim. Yani içerikten çok isim önemli burada. Ben derim ki karların içinde donmak üzere bulunan insanlar nasıl yine karla ovularak tedavi ediliyorsa, bu bölünmüşlüğü daha da bölünerek, ama aslında bir anlamda da birleşerek çözebiliriz. Eğer yeni bir forum açılır ve bu sadece "bit kardeşliği" temalı olursa, saydığımız o 6-7 forum üyelerinin tamamı orada toplanabilir. Forum biraz relaxed bir forum olur ama belli kuralları da olur. Örneğin kimse hiçbir konuya hakim olmak zorunda olmaz. 2014 itibariyle konuya ilgi duyan biriyle 80'lerden beri işin içinde olan adam aynı statüde olur. Ama alım/satım ilanları yasak olur.

Ne dersiniz? Fikrime katılanlar varsa forumun admini olarak konuyu ortaya atan Nightlord'u öneriyorum. Dude, come & unite us! :)

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #7 : 09 Ocak 2014, 15:52:56 »
Ama elbette ki burada bir de birbirlerini seven bir kitle var. Farklı forumlarda takıldıkları için çok fazla ortak sohbet etme fırsatı bulamıyor. Bu konuda şu çözüm önerisi olabilir.

http://www.bitfellas.org

Bunun yerli versiyonu scene only olmayacak şekilde yapılabilir. "bit kareşliği" bence olayı çok güzel tanımlıyor, bu nedenle bu örneği verdim. Yani içerikten çok isim önemli burada. Ben derim ki karların içinde donmak üzere bulunan insanlar nasıl yine karla ovularak tedavi ediliyorsa, bu bölünmüşlüğü daha da bölünerek, ama aslında bir anlamda da birleşerek çözebiliriz. Eğer yeni bir forum açılır ve bu sadece "bit kardeşliği" temalı olursa, saydığımız o 6-7 forum üyelerinin tamamı orada toplanabilir. Forum biraz relaxed bir forum olur ama belli kuralları da olur. Örneğin kimse hiçbir konuya hakim olmak zorunda olmaz. 2014 itibariyle konuya ilgi duyan biriyle 80'lerden beri işin içinde olan adam aynı statüde olur. Ama alım/satım ilanları yasak olur.
Bu dediklerini zaten Retrojen karşılıyor gibi. Misal:

* Bizim şutlananlar dahil kimse ile bir husumetimiz yok, yazılı kurallarımıza uyacak şekilde geri gelirlerse de onlara kapımız açık.
* Burada CGTR ile doğrudan kavgalı olan en azından benim bildiğim kimse yok. Kimimiz kırgın kimimiz hayal kırıklığına uğramış ama yine de CGTR'ye değer veriyoruz, hatta CGTR hakkındaki kişisel düşüncem "Allah zeval vermesin, başına bir iş gelirse halimiz nicedir, zira bizim için çok önemli bir filtre görevi görüyor" şeklinde, çok ciddiyim.
* RRJ'de alım-satım ilanları yok.
* Zaten kurallarımız da şu başlıkta belli. Kuralların özü de aslında; düzgün türkçe kullanın, ahlaklı davranın, gelince bir selam verin gibisinden pek de itiraz edilesi olmayan şeyler. Bunlara dair fikri olanlar da ilgili başlıkta belirtebilirler.
* Belli bir markaya veya alana dair ağırlığımız yok.
* Kıssadan hisse; her mesajı, okuyana az veya çok birşey katan bir forum olmak. Yoksa üye sayısını da mesaj sayısını da arttırmak sorun değil.

RRJ'nin belli bir kişiye aidiyet görüntüsü yok. Yani o kişi ile sorunun olursa o foruma da girmek istemiyorsun. Bu bağlamda ne kadar itiraz edilse de CGTR demek LW3D demek, TRDS demek en azından bir dönem Vigo demekti. Sonrasında da 7DX'deki yarışmaların bazılarından dolayı sizin kendi içinizde bazı sorunlar oldu. Oysa RRJ için böyle bir imaj oluşmadı oluşamaz da :)

Evet Redmond, mikrofon sende...

Çevrimdışı Mathman

• Retromanik
  • Dopus'suz bir Amiga, Amiga değildir...
    • Mathman'ın Seyir Defteri
« Yanıtla #8 : 09 Ocak 2014, 18:17:18 »
Cahilliğime verin,  "RRJ" nedir?
http://bizdopus.blogspot.com/
Amiga 500 Plus Vampire V2+, 2 mb chip,
rtc, 120 gb ssd, CF to IDE adapter,
4 gb CF, gotek fdd,
A4000 D, 68060 50 mhz, 64 Mb Fast Ram, 2 Mb Chip Ram, 3.9 Kickstart Rom, 30 Gb IDE Hdd, DVD Rom, BSC Tandem IDE, 4 Gb CF, 1.76 Mb HD Floppy, 1084 SP1 Monitor

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #9 : 09 Ocak 2014, 18:55:24 »
Cahilliğime verin,  "RRJ" nedir?

RRJ=Retrojen.org/Retrojen Dergi

TRDS=Tr-demoscene.info

CGTR=Commodore.gen.tr

Çevrimdışı nightlord

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
    • Night Network
« Yanıtla #10 : 09 Ocak 2014, 19:07:32 »
Evet Redmond, mikrofon sende...

Yok daha mikrofon bende değil. Ben çok konuştum zaten şu an dinliyorum. Yeni birşey söylemeden önce en az bir hafta beklemek ve mumkün olduğunca çok kişiden fikir duymak istedim. Mesela sen daha konu hakkında yeni fikir belirttin. Daha mesela Domino ve Shax (veya Ref'in orta büyüklükte grup adlettiği diğer kişiler) ne düşünüyor bilmiyorum. Ama hali hazırda üç forumda gelen tepkilerin toplamına baktığımda da baya çok şey öğrendim.

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #11 : 09 Ocak 2014, 21:31:18 »
Mesela sen daha konu hakkında yeni fikir belirttin.
Aslına bakarsan ben hiçbir şey söylemedim. Bu konularda çok da laf etmek istemiyorum zira ağzımı açarsam ortalık karışır, hangi forumun-kimin ne mal olduğunu eski mesajlarla-olaylarla-yazışmalarla ispatlarım.

Lakin artık yaşlandım ve demokrasiden ziyade mediokrasinin hüküm sürdüğü bu memleketi herşeyiyle kabul edebiliyorum. Bak mesela geçen gün, bir arkadaşa neredeyse bir dosya kağıdı uzunluğunda RRJ ile olan probleminin sebebini anlattım. O da sağolsun, o kadar şeyin içinden tek satırı çekti aldı ve "benden önce yaşanmış sorunlar var anlaşılıyor" gibisinden birşeyler deyiverdi. Halbuki olayın kıssadan hissesi "burası dingo'nun ahırı değil birader" idi. Sonuçta elinde sürahi de olsa bir bardağa koyabileceğin su miktarı bellidir.

Diğer arkadaşlar ne der bilmem ama ben zaten amigaturk hariç diğer forumları takip ediyorum.

Amigaturk yönetimi pespaye ötesidir. Özelden yolladığın mesajları okur. Bundan şüpheleniyorum falan demiyorum bak, bu dediğim iki kere başıma geldi. Birincisinde özelden yolladığım mesajla ilgili(birisine epey yüklü miktar kdv fişi yollamıştım) bir espri yapıldı orada. İkincisinde de "özelden reklam yaptığınız için atıldınız" dendi. Özelden reklam dediği de; birisi özelden, Amstrad'a disket sürücü nasıl bağlanır gibisinden birşey sormuştu ve ben de ona bu konuya istinaden CGTR'de yazdığım yazının başlığını vermiştim. Tabi bunlar pm olarak gerçekleşiyor ve karakter yoksunu yönetim de utanmadan özelden reklam diyebiliyor. Hani burada artık her yeni gelene, özellikle Amstradçılar başta olmak üzere contexte dahil edilebilen her mesaja otomatik yollanan subliminal CGTR reklamını(artık şöyle bir uyarı bile bekliyorum "Merhaba, Anne contextli subliminal mesajınız yollamıştır, eğer ulaşmadıysa lütfen spam kutunuzu kontrol ediniz") düşününce... Hatta Vigo'nun TRDS'de bir mesajı olacak "aegis sen ne ayaksın, adını duyan o geliyorsa partiye gelmem diyor" minvalinde. Zaten içerikte de bir halt olmadığı için çok da bahse değer bir yer değil. Ama hakkını yemeyeyim; Aegis taramış olduğum Amstrad Dergilerini kendi kurduğu sitesinde kullanmak için, hiç beklemediğim şekilde izin isteme nezaketini göstermişti. Malum, devir artık "dergileri tarayan arkadaşlara teşekkür ederiz" gibi geniş kapsamlı cümleler devri. Anonim türkü mü bu dostum, mirasçılarına ulaşamayınca anonim olarak değerlendirdik hesabı :)

TRDS'ye gelince ben takip etmekten ciddi keyif alıyorum. Hiç bilmediğim bir sürü şey öğreniyorum. Çok çok değerli olduğunu düşündüğüm başlıklar var ki ilk aklıma gelen şudur. Fakat RRJ'nin frekansı düşükse bile en azından varolmasına rağmen, TRDS'nin frekansını hangi sınıfa sokmalı bilemiyorum. Elbette bu bir eleştiri değil. Herkes yaşlandı, çoluk çocuk sahibi oldu, firmalar kurdu, gavur ellere gitti, birbiriyle küstü, falan filan... Durum tesbiti sadece...

CGTR meselesi çok detaylı. Niye ayrıldımla ilgili kamuya açık bir ortamda yorum yapmak istemiyorum çünkü çok ağır etik anlayış farklarından bahsetmem gerekir. Husumetim yok bunu söyleyebilirim. Takip ediyorum ve önceki mesajımda da belirttiğim gibi Allah zeval vermesin düşüncesindeyim. Başına bir iş gelirse oradan buraya bir yönelme olur ve bizim moderasyon işi cidden çekilmez hale gelir. Şimdi gelen giden az olunca bizim Thor basıyor çekici, çekici yiyen de gidiyor CGTR'de ağlıyor. Şimdi düşündüm de sanırım bir kişi ağlayıp duruyor yahu. Adam defalarca ağlayınca farklıymış gibi geldi. Neyse özetle bu konuya hiç girmeyelim...

Bir de şunu söyleyeyim; at sahibine göre kişner derler. Forumlara girenler de biraz ortama uyum sağlıyor. Biz moderasyon olarak birkaç kişide bu duruma rastladık. Misal bir tanesi bizim CGTR'de görüp de hasbelkader eli C64 tutmuş dediğimiz tiplerden olmasına rağmen RRJ'ye gelince bir güzel mesajlar atmaya başladı, bir gelişti. Kısacası içinizdeki potansiyeli de dahil olduğunuz ortam ortaya çıkartıyor.

Hadi yeter bu kadar... Braquo seyretmeye gidiyorum.

Not: Dingo'nun Ahırı diyince aklıma geldi. 4-5 sene önce bu deyimi yine kullanmıştım ve bir arkadaş da bana "ama sen de küfürlü-kaba yazmışsın" gibisinde birşey demişti. Sonradan anladım ki kastettiği Dingo'nun Ahırı imiş ve onun da bu deyişten haberi yokmuş. Oysa ki ben çok yaygın bilindik generic birşey olduğunu düşünmüşümdür bunun. Bu vesile ile yazayım:
Alıntı
Atlı tramvaylar zamanında, tramvaylar 2 atla çekilirken dik Şişhane yokuşunu ancak Azapkapı'dan takviye at alarak çıkabilirlermiş. Tramvay bu haliyle Taksim'e kadar gelir, burada çıkartılan atlar, bugün Taksim alanının batı kısmındaki Sular İdaresi Maksemi ile Fransız Konsolosluğu arasında bir ahırda bir süre dinlendirildikten sonra tramvaya bağlanmadan boş olarak Azapkapı'ya götürülürlermiş. Taksim'deki bu ahırı Dingo adlı bir Rum vatandaş işletirmiş. Gün boyu bir sürü atın girip çıkmasından dolayı dilimizdeki '' burası Dingo'nun Ahırı mı giren çıkan belli değil '' sözünün buradan geldiği söylenir.

Çevrimdışı hades

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #12 : 09 Ocak 2014, 21:40:29 »
Ben forumların genel olarak 8bitler için yazılım / donanım ağırlıklı olmasını isterim. Bu şekilde olursa tahminimce daha fazla meraklıyı scene ortamına kazandırabiliriz.
Benim açımdan retro kavramı koleksiyon için parça toplamaktan çok üretkenlik ifade etmektedir. Yoksa bilmem kaç senesinde çıkmış bir oyun konsolu hiç ilgimi çekmiyor. Ancak herhangi bir retro ürün için bir mod, hack, bir yazılım benim dikkatimi çekiyor. Çünkü bir şekilde o ürünün kullanılabilirliği artıyor.
Meşhur deyimle zaten bir avuç kalmış sceneriz. Bir çoğumuz 80'li yılların ortalarından itibaren kod, grafik, müzik vs. ile uğraşıyoruz.
Forumların sayısı önemli değil. Bir foruma baktığımızda eski/yeni scenerlere, retroculara bir bilgi, kaynak, bir istek , gaz sağlıyorsa o zaman forum dikkat çekmeye başlar.
Yaşım 45 ve durup dururken CPC'de kod yazma isteği geldi birden. Nightlord Specy için kod yazmak istiyor. Skate 800XL de birşeyler kodladı. Joker C64'te kod yazıyor artık.
Retroyu sadece nostaljik oyun makineleri olarak görmeyip birşeyler üretmeye meraklı kitleyi scene ortamına çekmek lazım.
Yoksa muhabbet ağırlıklı forum her yerde var.
Yabancı forumlara baktığımda bir problemin çözümü için herkes yardım için birşeyler yazıyor. Aynı durum bizde niye olmasın?

Çeşitli kod örnekleri, soru-cevap şeklinde bölümler, hangi makine için hangi çapraz geliştirme programları nasıl kullanılır vs.. Ne bileyim insanın içindeki üretkenlik isteğini ortaya çıkaracak, kıvılcımı ateşe çevirecek bir forum olmalı bence. Gerekirse yabancı forumlardaki ilginç konular Türkçeye çevrilerek eklenebilir.

Hadi ilk soru benden gelsin. C64'te sonradan geliştirilen grafik modları FLI, IFLI vs.. nelerdir? Aralarındaki farklar nedir?

Çevrimdışı leventp

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #13 : 10 Ocak 2014, 02:35:28 »
Selamlar,

Kesişen bölümleri büyük olsa da retro camiası ile scene ayrı şeyler. Her democu retrocu olmadığı gibi, her retrocu da democu değil. Bunları tek bir forum çatısı altında toplayamazsınız, daha doğrusu elbette toplarsınız da sıkıntılı olur.

Bu durumda, TRDS "unique" bir konumdadır. Kendi topluluğu ile düşe kalka devam edebilmesi gerekir.

1995'den beri mailing list vs. ortamlara takılmış, 2000 yılından beri de kendisi forum işletmekte olan biri olarak sanırım forumlar üzerine hayli şey söyleyebilirim. Söyleyemek istiyor muyum, ayrı mesele. :)

Kısıtlı zaman ve enerjimle ancak şunu söyleyeyim: "Herkese hitap etsin" çizgisinde oluşturulan forumlar yıllar ilerledikçe bataklığa dönüşüyor. Lakin cımbızla adam seçerek üye kabul eden "elitist" forumlarsa mutlaka ama mutlaka ölüyor. Belki 1 yıl, belki 5 yıl.

Bir denge sağlamak lazım. Söylemesi kolay tabii. :)

Sevgilerle, LP

Alıntı
Dingo'nun Ahırı meselesi ilginçmiş. Ben de geçen sene bir konuda "size şapka çıkartıyorum" denildiğinde "sen benimle ne biçim konuşuyorsun" diye celallenen adam gördüm. Paşam hiç duymamış böyle bir söz. İşte bu güzel adamlar sarmış dört bir yanımızı.

Çevrimdışı ozayturay

• Retroman
  • Commodore Forever
« Yanıtla #14 : 10 Ocak 2014, 13:10:15 »
Hani burada artık her yeni gelene, özellikle Amstradçılar başta olmak üzere contexte dahil edilebilen her mesaja otomatik yollanan subliminal CGTR reklamını(artık şöyle bir uyarı bile bekliyorum "Merhaba, Anne contextli subliminal mesajınız yollamıştır, eğer ulaşmadıysa lütfen spam kutunuzu kontrol ediniz") düşününce...

Burada bana bir dokundurma olmuş sanırım. Bu iş için özel script yazacam yakında. Benim kullanıcı adı ve şifremle giriş yaparak forumu takip edecek ve Amstrad kelimesinin geçtiği tüm mesaj ve yorumların altına malum linki yorum olarak gönderecek. ;D

Şaka bir yana gerçekten rahatsızlık veriyorsa bir daha yapmam, söz. ::)

Malum, devir artık "dergileri tarayan arkadaşlara teşekkür ederiz" gibi geniş kapsamlı cümleler devri. Anonim türkü mü bu dostum, mirasçılarına ulaşamayınca anonim olarak değerlendirdik hesabı :)

Sanırım bu da http://www.retrodergi.com/ sitesindeki "Bu taramalar için emeği geçen herkese tüm retro bilgisayar camiası adına buradan tekrar teşekkür ediyoruz." cümlesi ve bu cümleden linklenen http://www.retrodergi.com/thanks.php sayfasının boş olmasıyla alakalı.

Bu da tamamen benim tembelliğimden kaynaklanıyor.

Eğer emeği geçenlerden bu duruma gücenen varsa da buradan hepinizin huzurunda özür dilerim. :-[

En kısa zamanda o sayfa dolacak. ;)
http://www.retrodergi.com - http://www.e-turay.com

* Commodore 64C, 1541-II
* Amiga 500, Cortex Floppy Emu

* XBox (TSOP Flash, XBMC)
* Wii (SoftMod, USB Loader GX)
* PS3 Slim (Rogero Cobra, webMAN + mmCM)
* PS2 (FHDB, OPS2L)
* PS1 (ModChip)
* XBox360 (JTAG, Aurora)