Gönderen Konu: Forumlar üzerine  (Okunma sayısı 37851 defa)

0 Üye ve 10 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
Ynt: Forumlar üzerine
« Yanıtla #30 : 14 Ocak 2014, 10:55:17 »
Hostingi kim ödüyorsa site onundur. - Eski bir webci atasözü

Haha ozaman retrojen harbiden sahipsiz :D ya da bundan sonraki basamak olarak shax'tır sitenin sahibi :)

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #31 : 14 Ocak 2014, 12:00:54 »
Hosting konusunda acayip bir mekanizma var. Ben Tuncer Ulfer ismi verebilirim mesela. Son halkaya ulasmis olur muyuz peki? Sanmiyorum. Hatta bu zincir Fsm' e kadar uzar gider. Neticede her sey kayitsiz sartsiz Fsm' indir.

Alco' nun dedigi gibi, cgtr boku pusuru tutan bir elekten fazlasi degil benim acimdan. Iletisim icinde olmaktan zevk aldigimiz tayfa da buraya elenmis vaziyette halihazirda. Tribunlere oynamak, egilip bukulmek yok; Mutesekkiriz.
Sahip oldukların zamanla sana sahip olur.

Çevrimdışı wizofwor

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
« Yanıtla #32 : 14 Ocak 2014, 13:28:26 »
Alco' nun dedigi gibi, cgtr boku pusuru tutan bir elekten fazlasi degil benim acimdan.

Sayfalarca yazılardan, elitizim, aidiyet, kıdemli scene tayfasının tavırları vs. tartışmadan sonra bu nasıl bir tavırdır? Nasıl bir hitap şeklidir?

RRJ'ye CGTR tayfası işin programlama kısmıyla fazla ilgilenmediği için, aynı zamanda kendi seviyemi de TRDS için yetersiz bulduğumdan kayıt olmuştum. Üye olduğum süre zarfında aktif olan arkadaşlarla beraber çok güzel bir ortamı soludum. Belli bir sinerji yakaladığımızı, faydalı paylaşımlara vesile olduğumu da düşünüyorum. Lafı fazla dolandırmadan getirmek istediğim nokta: Her ne kadar RRJ'nin belli bir kişiye aidiyet görüntüsü yok dense de kurucu üye ve aynı zamanda domain sahibinden gelen yukarıdaki mesaj durduğu ve sürece ve şahsımdan da özür dilenmediği sürece bir daha RRJ'de yazmayı düşünmüyorum.

(Bunları da kimsenin özür dileyeceğini de umduğumdan değil, en azından neden yazmıyor diye merak eden olur diyerek yazıyorum.)
Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #33 : 14 Ocak 2014, 14:14:15 »
Her ne kadar RRJ'nin belli bir kişiye aidiyet görüntüsü yok dense de kurucu üye ve aynı zamanda domain sahibinden gelen yukarıdaki mesaj durduğu ve sürece ve şahsımdan da özür dilenmediği sürece bir daha RRJ'de yazmayı düşünmüyorum.
Bu mesajı ilk okuduğumda ben de bir irkildim. Hatta şakayla karışık foruma şu minvalde bir mesaj atmayı düşündüm:

Alıntı
Olm shax, benim mesajlarımı size kim seslendiriyor yahu! Skate geliyor Vigo'nun ismini böyle anamazsınız diyor. Sen geliyorsun benim filtre dediğime boku püsürü tutan bir elek diyorsun. Hele bir deyiverin bakiim: Kim seslendiriyor size Alco'yu!
Fakat bir daha okuyunca, boku püsürü tutan bir elek ve filtrenin aynı yere çıkan farklı tarzlar olduğunu farkettim. Zira bok püsür dediğin, dilimizde resmi olarak kabul gören bir deyiş. İster TDK'dan püsür kelimesine bak, istersen de şu linklere:

http://tr.wiktionary.org/wiki/p%C3%BCs%C3%BCr
https://eksisozluk.com/bok-pusur--48150

Bir deyişin kastettiği mana önemlidir yoksa onun nereden geldiği veya etimolojik kökeni değil. Yani ortada öyle özür dilenecek bir durum falan yok bence. Bu biraz benim anlattığım Dingo'nun Ahırı meselesine benzemiş.

Bak şimdi böyle yanlış anlaşılmalar oluyor diye yukarıdaki self quotumda "nerenizle okuyorsunuz" yerine "kim seslendiriyor" demek zorunda kaldım. Dedim şimdi "nerenizle" dersem birisi çıkar "oh la la! siz popo mu demek istediniz kuzum" falan der, mesele uzar gider.

Ama elbette karar senin. Saygı duyarız.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #34 : 14 Ocak 2014, 14:53:49 »
kurucu üye ve aynı zamanda domain sahibinden gelen yukarıdaki mesaj durduğu ve sürece ve şahsımdan da özür dilenmediği sürece bir daha RRJ'de yazmayı düşünmüyorum.

Bakınız, baştaki adamın ne kadar önemli olduğunun bir başka kanıtı :) Shax'ın asla özür dilemeyeceğini bildiğim için (ki gerek var mı bilemiyorum) son zamanlarda foruma (en azından benim açımdan) birsürü şey katan wizofwor'ı kaybettik bile.

Halbuki shax'ın tek yaptığı skate'in önerdiği gibi lafı dolandırmadan çöööt diye söylemekti. Hatta wizofwor'a yönelik bir eleştiri bile değildi. Cgtr'dekilerin hepsini de kastetmedi. Bizim foruma kabul etmediğimiz, Cgtr kitlesinde yer aldığını bildiğimiz ve lw3d tarafından kontrol altında tutulmaya çalışılan üçkağıtçı, içtenpazarlıklı, Türkçe bile konuşamayan, kaba-saba, kabadayı tiplerden bahsetti (cgtr'de bu mozaik gerekli, bu da retrokültürün bir parçası). Demekki skate, bu iş böyle olmuyormuş. Cümleleri düzgün kurmak gerekiyormuş, çünkü textmode'un azizliği bu forumların temel problemi. O azizliğe yakalanmamaya azami dikkat göstermek şartmış.

Diğer taraftan wizofwor'un bu tartışmaya dahil olması da güzel oldu. Umarım dediği gibi mesaj atmayı kesmez ve cgtr hakkındaki samimi fikirlerini burada paylaşır, biz de neden bu tür bir savunmaya geçtiğini anlarız.

Bu arada ben cgtr'yi kesinlikle bir filtre olarak görmüyorum. Cgtr insanların hiçbir yargı içinde olmadan istedikleri gibi takıldıkları bir ortamdır. Bunda yanlış birşey görmüyorum. Fakat beyoğlunda yaşayanların artık bara gitmek istememesi gibi, bir süre sonra hep aynı muhabbet bir değişiklik aramanıza sebep olur. Görünüşe göre doğru bir tespitle wizofwar kendini buraya atmış, cgtr'de gördüğü tartışmalar burda da dönerse tabiiki retrojen'in anlamı kalmıyor. Direk trds'ye geçmesi de güzel birşey, çünkü bence retrojen bu basamak sistemine göre işlevini görmüş oluyor. Eğer cgtr'ye dönmüşse işte o zaman retrojen zararlıdır diyebilirim, çünkü geçit yerine duvar olmuş olur, bence çok zararlı bir yapı olurdu o şekilde.

Çevrimdışı Skate

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #35 : 14 Ocak 2014, 15:17:52 »
CSDB'ye yaptığım yıllık bağış genellikle 7DX ve TRDS'nin toplam maliyetinin üzerindedir. CSDB'nin de eş başkanı oluyorum bu durumda. :p

Nightlord'un değindiği "diğer forumları takip etmeyenler takip etmeye başladı" olayı kesinlikle doğru. Böyle bir etkisi oldu bende. Zaman bulamadığım için takip etmiyordum. Ancak ben TRDS'ye de vakit bulamıyordum. Şimdi TRDS'ye vakit ayırabildiğim gibi (ki 3 hafta kadar oldu daha) Nightlord'un blog yazısını görünce bu forumlara da yeniden takılmaya başladım. Zaten ilk mesajım "vakitsizlik" diye başlıyordu hatırlarsanız.

Ben hala ana konu başlığı olan "bölünerek azalma" mevzusunu ilk anladığım anlamıyla uygulanabilir bulmuyorum. Yani ben hep gerçek anlamıyla bir birleşme uman bir yazı olarak algılamıştım başından beri. Ancak şimdi sanki Nightlord'un daha çok tüm forumları bir pingleme amacıyla yazdığını düşünmeye başladım. Eğer amaç forumların fiziksel olarak birleşmesi değil de forum kullanıcılarının büyük bir kısmının diğer forumları da takip etmesiyse bak bu oldukça güzel bir fikir. Zaten bir kesim (örneğin ahan da Joker ;)) tüm forumları aktif olarak takip ediyor ama ben dahil diğer forumlardaki aktivitesi durma noktasına gelmiş kişiler açısından iyi bir ping oldu diyebilirim.

Nightlord, çıkar ağzındaki baklayı kardeşim, nedir asıl amacın? :)

Son mesajlar ile ilgili, "elit" kelimesi ile "bok püsür" arasında ufak bir fark var ama ben hala insanların içinden geldiği gibi mesaj yazmasını destekliyorum. Yani işin özeti şu. Eğer wizofwor, shax içinden geçeni söylemediği ve laflarını yumuşattığı, kendi fikirlerini ortaya koymadığı için bu forumda kalacaksa, bence Shax'ın bu şekilde mesajı içinden geldiği gibi yazması ve wizofwor'un bunu görüp bu tepkiyi vermesi daha doğrudur. Ama ben Shax'ın mesajını sadece bir kişisel görüş olarak algılayabilen birisi olarak wizofwor'un da böyle yapmasını ve bir özür beklemeden bu forumda faaliyet göstermesini mantıklı bulurum. Ama her koyun kendi bacağından asılır.

Umarım Nightlord'un yapmaya çalıştığı şeyi "içinizden geldiği gibi yazın" diyerek baltalamamışımdır. Ben aslında en başından beri içimden geldiği gibi yazdım bütün mesajlarımı. Ama belli bir dönem "kimse kırılmasın, darılmasın" diye özen gösterdiğim oldu. Sonuç değişmedi. Daha önemlisi ben kendimi dürüst hissetmemeye başladım. Karşımdakinin de içinden geçeni yazmadığını hissettiğimde bu canımı sıkıyor. Bence Shax'ın söylediği şey yanlış, söyleme biçimi doğrudur.

Çevrimdışı Cengiz Demir

• Retro Meraklısı
« Yanıtla #36 : 14 Ocak 2014, 15:26:42 »
Retro camiasında kendimi bir misafir ve hatta okey oynayanların yanındaki yancı gibi gördüğüm için.
Çoğu konuya müdahil olmuyorum okuyorum ve anlayabildiğim kadarını anlamaya çalışıyorum.

Bu konuya da bilgim dahilinde yazabileceklerim, çok bir anlam ifade etmeyeceği için sadece okuyordum.

Ama CGTR ve bok püsür cümlesi için sanırım bana da bir cevap hakkı doğdu.

Ben Shax ın yazdığından, Ref 'in söylediği gibi bir anlam çıkarttığım için gocunmadım üstüme almadım.

Wizofwor un mesajından hemen sonra yazacaktım. Ama;
Belki ona karşı yazmışım ve Shax' ın avukatlığını yapıyormuşum, gibi bir etki yapabileceği için ;
öncelikle bu konuya daha hakim olan arkadaşlar yazsın fikirlerini belirtsin ki sonra ben kendi fikrimi yazayım dedim...

Çevrimdışı Dejavu

• Retroman
« Yanıtla #37 : 14 Ocak 2014, 15:29:43 »
Kendimi daha çok CGTR 'deki "çiçek çocuklara ve elekte kalan bok püsüre" daha yakın hissetsem de, buranın da iyi yönlerinden faydalanmanın fena fikir olmadığını düşünüyorum. Diğer yandan, özellikle bu konuya yazılmış, kendi habitatı içinde hapsolmuş muhabbetler ile nevi şahsına münhasır yorumları, maksadı hayli aşan ifadeler olarak görüyorum.
Amiga1200/Apollo1260@80MHz/RapidRoadUSB/IndiAGAmkcr2
Amiga500+/ACA500/ACA1233n@55MHz/IndivisionECS
Turbo Chameleon 64 w/Docking Station
RaspberryPi Zero/1B/2B/3B
Lattepanda 4/64GB
ACA1221EC@42MHz

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #38 : 14 Ocak 2014, 15:37:55 »
Gönül bu marjinal ilgi alanına amatörce gönül veren herkesin tek bir çatı altında bir arada bulunmalarını istiyor. Ama pratikte işin içine insan ilişkileri girdiğinde bu mümkün olamıyor. Birçok durum kişilere göre farklı yorumlanabiliyor. Örneğin shax'ın bir mesajı bazılarımıza göre agresif ve incitici gelirken bazılarımıza göre de dilimizin bir kullanım örneği olarak yorumlanabiliyor.

Diğer yandan retro camiasını alım-satım mesajlarının ve ticari zihniyetin domine etmesinden rahatsız oluyoruz ama onlarsız da edemiyoruz.

Bir diğer konu olan elitizmin kokusu da retrojen'e sinmiş durumda ve kaliteli bir azınlık ile emek verebilen grupla seçkin bir içerik oluşturma çabasının yansıması. Retrojen Dergi ile bu konunun da hakkı verilmiş. Ama diğer yandan da 'herşeye hakim seçkin bir azınlık' ile de doğaçlama mesajlar ve bu azınlığın 'kaliteli cevap verebilme potansiyeli' de tezahür edemiyor. Bu kadar da 'elit olmayan' bir retro sempatizanı profiline de ihtiyaç bulunmakta.

Keşke herşey daha basit olabilseydi...

Kendimi gezi parkı olayları konusunda açıklama yapan Polat Alemdar gibi hissettim yahu :)

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #39 : 14 Ocak 2014, 15:44:17 »
En iyisi Cumartesi günü benim ofiste dargınları barıştırma öğlen yemeği tertipleyelim. Yer Karaköy. Nightlord'a canlı bağlantı yaparız. Kırmızı Tuborg ve Kebap olayına gireriz. Ama dur ya... Biz elitiz, böyle bir mönü bize yakışmaz. İşte bize yakışan budur:

*** Lotus çöreği içinde hoisin sosu ve ince doğranmış yeşil soğanlı sandviç
*** Portakallı Pekin Ördeği
*** Ördek kemiklerinden kereviz sapıyla pişirilmiş çorba
*** Enginarlı Mantı ve Limon Kremalı Safran Sosu
*** Şarap servisi tercihe göre yapılacaktır.

Not: Şaka bir yana, isterseniz olabilir. 15-20 kişi arası gelebilirsiniz.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #40 : 14 Ocak 2014, 15:50:22 »
 Bir kac gundur yazip yazip siliyordum. Acikcasi sildiklerimin yaninda bu baris cubugu kivaminda bir sey. Fakat aklimdan gecene gem vuramam, vurmam. Bu benim fikrim, benim gorusum; Resmi bir rrj politikasi degil.

Wizofwor, eger benim goruslerim sebebiyle ayrilacaksan bu forumdan, iyi bir fikir degil bence, hatta cocukca. Ayni sekilde ozur beklentisini dile getirirken aklindan gecen neydi bilemiyorum. Fakat talebim bu, olmazsa giderim/yazmam tarzi bir yaklasimin olacaksa; Gule gule. Sarfedilen her kelam dusunulerek ediliyor, aklinin bir kenarina not et lutfen.

Çevrimdışı Skate

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #41 : 14 Ocak 2014, 15:54:43 »
@Alco: Cumartesi bana uyar. Geçen seferkine kıl payı gelememiştim. Bu sefer çok büyük bir terslik olmazsa gelirim. Ama sizden de benim seviyeme uygun bir karşılama beklerim. Pekin ördeği ile yırtamazsınız yani. :)

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #42 : 14 Ocak 2014, 16:11:15 »
Diğer yandan retro camiasını alım-satım mesajlarının ve ticari zihniyetin domine etmesinden rahatsız oluyoruz ama onlarsız da edemiyoruz.

Cok naif ve eksik bir bakis acisi. Biz arkada donen dolaplari, acayip tezgahlari ve uc kagitlari bildigimiz icin durum biraz daha tahammul edilemez sekilde yansiyor bize. Soyle soyliyeyim, en orta yolcu gorunen adamdan sakin, cunku en yavsagi o.

Çevrimdışı Skate

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #43 : 14 Ocak 2014, 16:42:08 »
Hazır açık açık konuşurken, ben CGTR'den ayrılıp Retrojen forumu kurulması döneminde olayları hiç takip etmedim. Bu kadar laf ediliyor. "Ben bir konuşursam ortaya neler neler çıkar" türünden. Ben gerçekten bu olaylar konusunda son derece az bilgi sahibi biri olarak sizden şunu rica ediyorum. Çekinmeden public, hatta buraya yazın abi ne olup bittiyse. Biz de bilelim. Ona göre kendi kararımızı, tavrımızı alırız. Ama aksi taktirde siyasi partilerdeki şu "elimizde ne dosyalar, ne kayıtlar var..."a dönüyor olay. Bakarsınız size o kadar büyük gelen problemler belki o kadar büyük değildir. Belki forumlar arası bir dostluk yaratılacaksa önce şu gizli yüklerden kurtulmak gerekiyordur. Ben her ne konuşulacaksa public konuşulsun, nedir ne değildir herkes bilsin, gizemli birşey kalmasın diyorum. Bana da benzeri biçimde merak ettiğiniz detayları sorabilirsiniz, cevaplarım.

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #44 : 14 Ocak 2014, 16:43:43 »
Cumartesi davetime öncelikle Shax ve Wizofwor'dan yanıt bekliyorum. Hem de acil olarak. Fakat diğer arkadaşlar da Skate gibi yazsın ki konu havada kalmadan netleştirelim. Altı üstü beraber yemek yiyip sohbet edeceğiz. Gece kalmalı parti falan değil. Birkaç da makina var, onları kurcalarız. Program da şöyle olur:

* Skate bağlamında scene tayfası için girişte 3 çaylak aşağılanarak içeriye giriş

* Ref tarafından yapılacak açılış konuşması( Entellektüel anlamda bir açılış konuşması nedir, nasıl olmalıdır, maslow'un ihtiyaçlarının neresindedir, warhol'un bu konuda bir fikri var mı içerikli)

* Shax ve Wizofwor'un birbirlerine barış çiçekleri sunması ve sonrasında RRJ beratı ile kutsanmaları.

* Nightlord'a online bağlantı

* Seçkin bir ortamda, seçkin bir sofrada, seçkin bir yemek

* Seçkin retro cihazlara göz gezdirme(misal Amstrad CPC 6128)

* Kapanış ve Tak sepeti koluna herkes kendi yoluna modu.

Notlar:

* Allah seni bildiği gibi yapsın Nightlord! Yukarıdaki programa göre cumartesi online ol! (kötü söz, küfür, beddua değil bu. Birine kötü söz söylemekten imtina edilen durumlarda kullanılır)

* Shax yazılı ortamda dilini eşek arıları ziyaret etsin! Kardeşim sen sözlü ortam adamısın. Deyişlerden falan uzak dur. Kullanma onları. Tukaka, cıss onlar. Bak sonra 7DX girişinde ikimizin üzerine kutsal su döküp, haç basacaklar. Kendinle beraber beni de yakacasın.

* Skate, geçen seferki RAAT #01 idi. Bu öyle birşey değil. Buna gelip de sonra RAAT #02'ye gelmemezlik yapmak yok.

* Wizofwor, senin Koding'den haberin yok sanırım. (Hay bin kunduz! Forumlar karıştı)

* Hades; bak Cumartesi diyoruz, hatta henüz kesin birşey de yok ortada :)